bloggheader6

Dags att tycka om sig själv

Skrivet av Caroline Eriksson 27.01.2016 | 3 Kommentarer

Det verkar som att många är chockade över att Smoukahontas har bröstimplantat. Som om hon vore den första i världen (1962 fick den första kvinnan en lyckad bröstoperation). Det som gjorde mig chockad var att skönhetsoperationer beviljas till 17 åringar. Kanske för att jag sett bröstcancer på nära håll, så tycker jag att det finns viktigare saker än silikonimplantat att fokusera på. 

 

Saken är den att vi har i alla tider manipulerat och ändrat på vår kropp för göra oss mer attraktiva. Ideal som har sett ut på olika sätt, och i detta nu ser idealen olika ut beroende på var vi är i världen. Medan vi tydligen uppskattar stora bröst, fylliga läppar och en smal midja så finns det andra kvinnor i världen som förlänger sin hals, piercar sig och  där en fylligare kvinnokropp är mer attraktiv. Där en naken kvinnokropp inte är sexuell på det sättet vi ser den.

 

Jag ska inte peka finger vad som är rätt eller fel. Det skulle vara lite att hyckla eftersom jag har piercing i tungan (tog ut den i läppen), har tatueringar på min kropp och kan tycka det är kul att ändra mitt utseende med hjälp av smink. Som kontrast till de veckor jag kan vara utan smink. Att jag sitter och hoppas på att få genomgå en (liten) näsoperation detta år för att slippa ha flera andningsuppehåll per timme om nätterna och minska risken för stroke.

Att för den fysiska hälsans skull operera mig.

 

 

Men det en operation eller bantningskur aldrig kan göra åt dig är att förändra sättet hur du ser på dig själv. Arbetar du inte med ditt inre så ser du fortfarande den kvinna du inte är nöjd med i spegeln. Många har fortfarande problem att veta skillnaden på självkänsla och självförtroende. Ett par nya bröst gör det lättare för dig att bjuda ut en person på dejt, medan du kan sitta på dejten och ändå inte känna dig tillräcklig som människa.

 

Du kan inte förändra något annat än sättet du ser på omvärlden och dig själv.

 

Det tar tid och är jobbigt. Att möta sig själv är ett av det svåraste man kan göra. 

Men om vi verkligen nu ska göra något "för vår egen skull" så är det dags att vi börjar tycka om oss själva. Att vi tar tjuren vid hornen, klär av oss nakna och står framför vår spegelbild tills vi vågar se på den med rak rygg.

Först efter det kan man fundera på en operation.

 

 

Sen finns det de som kanske gått igenom en eller flera graviditeter och plötsligt inte känner igen sin kropp. "Vill ha tillbaka sin kropp". Men sanningen är den att en kropp har vi alltid. Hur den än ser ut. Vad som än händer, för vi kan ju drabbas av sjukdom och olycka. Även om den inte fungerar på samma sätt som förr så är det fortfarande en kropp. 

 

IMG 0852 3bild från 2014. 

Kommentarer

 • Lilli 27/01/2016 7:15am (8 år sen)

  Jag har funderat på det där med att man "vill ha tillbaka sin kropp" i nåt blogginlägg nångång i min förra blogg. Saken är den att man inte kan få tillbaka sin kropp. Kroppen ska förändras, allt annat är onaturligt. Man kan inte se ut som 20 när man är 40, och man ska det inte heller. Operationer för att uppnå större skönhet brukar ha en tendens att se misslyckade ut när de får några år på nacken, för resten av kroppen förändras ju med åren och då kan det hända att det man opererat börjar se ut som om det inte riktigt "hör till". Så det gäller nog att tänka efter före. )Talar alltså inte om din näsopertion nu, det är annat)

  • Caroline Eriksson 27/01/2016 11:38am (8 år sen)

   Hehe, ja min"näsoperation" borde inte ändra något på mitt utseende förhoppningsvis. Men jo, det enda som är riktigt säkert är ju att inget är för evigt. En ständig förändelse och det med vår kropp också. Det vi kan göra är att omfamna och acceptera oss som vi är. :-)

 • Valeria 27/01/2016 10:30am (8 år sen)

  Såå vacker bild!

 • Jenna 27/01/2016 11:47am (8 år sen)

  Själv blir jag alltid så förvånad över att så många vill ha större bröst - då jag själv ÄLSKAR mina små "boppar" och inte för något i världen skulle vilja att de såg annorlunda ut! Visst, det har hänt att jag skulle vilja ha liiite större bröst för att fylla ut bikinin på sommaren - men samtidigt tycker jag det är så extremt befriande och skönt att inte ens behöva ha BH på mig under kläderna om jag inte vill. =)

  Alla ska absolut få göra precis vad de vill med sina kroppar men jag tror att många TROR att deras liv kommer att förändras om de opererar sig - och faktum är att man har exakt samma liv efter en operation som innan. Jag tror nog ändå att mycket sitter i ens eget huvud och ens egna föreställningar om hur något "borde" se ut påverkar en otroligt mycket.

  (Sen tycker jag också att 17 år är alldeles för ungt för en bröstoperation - man har väl inte ens vuxit klart vid det laget? - men det är ju bara min personliga åsikt...)

  • Caroline Eriksson 27/01/2016 11:55am (8 år sen)

   Ja, jag tror att många har en föreställning om hur de tror att de BORDE se ut för att bli accepterade. Glömmer bort att i princip alla har asymetriska bröst och jämför sig med andra som lika väl kan ha en superpusch up bh ;-)
   Härligt att läsa att du älskar dina bröst. Fler borde göra det <3
   För livet ändras ju inte magiskt efter en operation.

Skriv en kommentar