bloggheader6

Dansa för livet, dansa för Stina

Skrivet av Caroline Eriksson 17.04.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag tänker ignorera det fetthån och hat som Tv4 visade i torsdagens Let's dance, för det var förjäkligt att se på, och gav mig en klump i magen. Den klump jag kände, som så många andra går runt med dagligen. En klump som får en att känna sig otillräcklig. Klumpen som får en att skippa lunchen, istället för att njuta av livet.

Samtidigt som världens bästa Stina Wollter stod bredvid och väntade på att dansa för sin syster, som gick bort i anorexi.

 

Vi har alltså börjat titta på Let's dance i det här hushållet, och vi tittar bara på Stina. På det hon gör för så många. För mig. Jag fäller glädjetårar när hon dansar och blir varm i kroppen av lycka. Det är ba kärlek, glädje och kraft som kvinnan utstrålar, och det går rakt igenom tv-rutan. 

Därför är det bra att såna som Stina finns. Som får den där klumpen att sakta försvinna, och istället fylla tomrummet med kärlek för sig själv och den kropp vi lever i.

 

 

5 orsaker varför alla borde göra plats för Stina i sitt liv:

 

Stina säger som det är, och det går rakt in i hjärtat.

 

För sex dagar sen satt jag och funderade hur man skulle pussla ihop livet, för att orka med mig själv och andra. Samtidigt publicerar Stina en bild på instagram med ord som tröstade mig.

”Det är knappt jag håller ihop. Just nu är det den trånga passagen. Bara att andas med magen och gå/dansa rakt igenom. Ett litet OBS: Jag berättar bara hur det är. Som jag ofta gör här på Instagram. Orkar inte snygga till å ljuga. Så här ser livet ut ibland. Helt vispigt och samtidigt intressant.”

 

Man behöver som inte försköna livet, eller alltid försöka visa sig så jäkla stark. Ibland är livet i ett högre tempo än vi är vana med, men det går över, som allt annat. Pepp och hjälpande ord eller handlingar är bättre än varnande ord om att man kan bli utbränd, eller inte klarar av det.

Och ibland måste man ba säga till, för hur ska andra veta?

 

Skarmavbild 2017 04 17 kl. 11.15.08

 

Stina är sig själv, och har den bästa humorn (samma som mig).

 

Ser du ett hjälpmedel på en toalett, som ser ut som något man kan pole-dansa runt, dansa runt den. Känner du för att dansa i butiken eller mitt i stan, gör det. Skratta, gråt och lev livet.

Och krama om de du älskar.

 

 

Stina låter sig bli lyft, och lyfter andra samtidigt.

 

Ibland är det starkaste man kan göra att låta sig bli lyft. Att gå utanför sin komforta zon och se vad som händer när vi bara släpper all kontroll.

 

Skarmavbild 2017 04 17 kl. 11.24.13

 

Stina svarar rövhattar på ett magnifikt sätt.

 

Man ska inte behöva känna sig smickrad när främlingar kommenterar ens utseende eller skickar bilder på sina snoppar. Man ska inte ens känna sig manad att svara. Men om, och när, man svarar.. gör som det som Stina.

 

Skarmavbild 2017 04 17 kl. 10.45.49

 

Jag blir tryggare i mig själv.

 

Man ska egentligen inte behöva någon annan för att bli trygg i sig själv. Men i detta jäkla samhälle där vi bombaderas av smalhets och perfektion in i det sista, då behöver jag och många andra en Stina i vårt liv. En person som påminner en om att vi duger, precis som vi är. Och ger en livsviktiga råd som att man kan låtsas som att man är en enhörning, när allt inte så himla roligt.

 

Jag får så mycket lättare att filtrera bort dieter och vad som är snyggt eller inte. Istället får jag så mycket lättare att älska mig själv, som den jag är. Jag vågar mer och jag struntar allt mer i vad andra tänker och tycker, och ser till att leva mer i kärlek mot mig själv och livet.

 

Skulle jag ba få följa ett konto på instagram, så är det Stina jag följer.

 

 

KÄRLEKEN VINNER ALLTID

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar