bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna december 2015

Gott nytt år! (videoblogg)

Skrivet av Caroline Eriksson 31.12.2015

Kategorier:

Förra året gjorde jag en nyårshälsning i videoformat och jag kunde ju inte vara sämre i år heller. Men det kunde tydligen datorn. Filmen jag laddade upp är inte riktigt lika som jag klippt den, men skit samma och nu ska jag inte vara petnoga, för det är nyår!

 

I filmen får ni se mig sjunga, dansa, ha rakettissar á la Katy Perry, intervjua Mr Fantomen och möta min största fobi: getingen. Mycket hann jag med. ;-)

 

 


Terrorn är nära

Skrivet av Caroline Eriksson 31.12.2015 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Terror
skräck; skräckvälde, våld som utövas i politiskt syfte || -n

 

Det upplevde boenden vid en flyktingförläggning igår kväll i Kouvola (länk till VLB's artikel). En människa eller flera på utsidan av huset tände på fyrverkerier som riktades och for in i asylsökandes hem. En av raketerna tände eld på en matta, och boenden i hemmet fick släcka eldsvådan själv.
Jag vet inte hur många människor eller i vilken ålder de har som bor i just den lägenheten. Men mina tankar far med detsamma till mina nyblivna grannar som är betydligt fler barn än vuxna. Oskyldiga barn som växt upp utan trygghet från omvärlden, och det här är vad de möter i ett nytt land.

 

Det kunde ha gått värre än en bränd matta som någon gett dem.

 

Jag undrar om människan hade i åtande när hen köpte raketerna att användningen skulle vara till detta syfte. Om hen tänkte på konsekvenserna av att tända på stubinen. Att det var andra medmänniskor hen kunde och skulle skada. Fysiskt och psykiskt. För det är ju just andra människor handlar om. När terrordådet i Paris skedde började människor också reagera på varför vi inte blir lika påverkade av det som sker i andra länder, längre ifrån oss. Det handlar ju om distans. Att ju längre ifrån vi människor, händelser och platser desto svårare har vi att ta till oss eller kunna sätta in oss i en situation. Men sanningen är att vi är ju mitt i det. I Koivula skedde terror och vi är nära.

 

Den här hösten har tagit fram nya sidor hos många människor. Man kan kalla dem fulla av fördomar, rädda, rasister och ord jag försöker att inte nämna. Men ett som är klart är att när en människa bestämmer sig för att skada en annan, fysiskt och psykiskt, så är hen inte frisk i huvudet.

 

Nu är det dags att vi börjar visa medmänsklighet och väljer glädje och kärlek istället för motsatsen.

 

(läs också gärna Alexandras krönika som hon skrev för mer än två veckor sen men som är aktuell dagligen)


Nyårslistan

Skrivet av Caroline Eriksson 30.12.2015 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Näst sista dagen av året började lite kaotisk med att jag för första gången på över fem år sov längre än meningen. Var på plats vid arbetet 4 minuter efter att jag vaknat och hann i god tid, men ändå känns det som att jag inte riktigt varit med idag. Därför orkar jag inte lägga energi på mer än en nyårslista idag.

 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Mycket! Började året med att ensam åka ner i parkeringsgrottan i stan och klarade det galant utan att tappa bort mig, bilen eller krascha in i andra. Fann menskoppen och är glad att slippa köpa bindor och tamponger.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Verkade bli en liten babyboom i byn och flera bekanta har fått bebis, samt en nära släkting som fick världens gulligaste baby. <3

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat och hyperventilerat över "små" problem (för mig) som ändå fixade sig i slutändan.

 

IMG 1701

 

Dog någon som stod dig nära?

En släkting dog.

 

Bästa minnet från 2015?
Min och kärlekens mini-semester till Björneborg.

 

Bästa köpet?
Trodde det var glasögonen, men verkar som att de köpte jag 2014 så inte undra på att jag drömmer om ett par nya bekvämare bågar nu, i annan stil. Kanske ni har tips på var man kan köpa billiga bågar? :-)

Har överlag köpt lite materiella ting i år, utan lagt mest pengar på mat. Men nåt jag köpte i år så var Mr Fantomen's superman-dräkt.

 

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det finns mycket och många som gör mig glad dagligen. Jag är lätt att överraska och glädjer mig över det mesta i mitt liv.  Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Kan bero på att jag verkligen gav mig in på att njuta av livet och mig själv, och att framförallt välja glädjen. Något utifrån kan inte göra en glad, utan det är en själv som väljer glädjen.


Favoritprogram på TV?

Walking Dead!

 

omgwd


Är det något du saknade 2015 som du vill ha år 2016?
Miljonvinsten på lotto som skulle ge oss möjligheten att skaffa vårt drömhus. Saknade också lugnet i omvärlden. Önskar att alla skulle kunna leva i frid med sig själva och andra, inte vara så fördomsfull och snabb att anta och anklaga människor de inte känner. / med vänliga hälsningar Miss Universum.

 

Vad ser du mest framemot med år 2016?

ALLT. Varje dag är ett nytt äventyr. <3

 

BLOGGHEADER


Bekväm nyårsklädsel

Skrivet av Caroline Eriksson 30.12.2015 | 3 kommentar(er)

Många bloggare skriver om nyårskläder och hur man blir fin till det nya året.

Jag har en känsla av att min nyårsklädsel kommer att bli en icke-traditionell och lite annorlunda om man jämför med andras guld och glitter. Detta nyår vill jag ha på mig vara bekväm och kunna använda klädseln flera gånger senare.

 

Den här klänningen köpte jag sveariket för några helger sen tillbaka. Det är min klädstil men ändå inte, eftersom det är mönstrat och har färg i sig. Bär annars mest svart till vardags. 

 

Här är närbilder av min nyårsklädsel som jag kan använda om och om igen till vardags sen. :-)

 

IMG 8413

 

 


Norrsken och katt med kläder

Skrivet av Caroline Eriksson 29.12.2015

Ni vet väl att ni kan följa mig på @carloine på instagram? Är lika aktiv där som jag är på bloggen. Såg att folk på började ladda upp bilder av de nio som fått mest gillningar under detta år. Blev själv nyfiken på vilka av mina bilder som blivit mest gillade på ett år. Och det här är resultatet:

 

Första raden: Norrsken på hela första raden. Inte undra på, det är också mina favoritbilder.

Andra raden: Det kanske verkar som att det blivit något fel där eftersom bilden på mig och Mr Fantomen syns två gånger. Men första bilden var vårt "instagram-bidrag" till en Whiskas tävling, och den andra bilden la jag upp igen för att meddela att vi vann tävlingen och en iPad Air 2. Såg lika förvånad ut som på bilden när företaget hörde av sig och meddelade att vår underbara bild vann av nästan 3000 bidrag! Tredje bilden visar en av mina frisyrer jag haft under året. Testade på att ha mörkare slingor och var snyggt.

Tredje raden: Utomhusyoga en vacker vinterdag. I mitten syns print screen från första filmen som Fantomen var "Superman-cat" och sist men inte minst, en till norrskensbild. 

 

carloine full


Nyårslöften

Skrivet av Caroline Eriksson 29.12.2015

Kategorier:

Jag brukar egentligen inte vara den som skriver en lång lista med nyårslöften. Mest för att jag tycker om mina vanor och ovanor och vill jag ha en ändring så behövs inte nyårsafton till det. Man kan ju göra det med detsamma. Till det här året hade jag faktiskt som nyårslöfte att börja klä mig mer normalt här hemma, och inte bara i myskläder. Det sket sig.

 

Nyårslöften för i år då?

1. Yoga mera. Det har blivit mindre av det nu på sista tiden och jag känner att min kropp och själ behöver det igen. Är ju inte en sportig människa, men nu när jag funnit någon som passar mig så gäller det att hålla fast vid det. 

2. Försöka komma ihåg att byta oljan i bilen och inte låta det går tre år som sist... Viktigt!

3. Jag ska respektera och älska mig själv. Stressa mindre och njuta mer. 

4. Byta ut alkoholen mot citronvatten och annat gott. Dricker ju inte mycket annars heller, men vore intressant att se hur ett år utan en droppe blir. Helt ärligt tror jag inte att något extraordinärt händer, förutom att det blir bevisat att man kan ha kul utan alkohol. ;-)

 

Hur gör man för att hålla ett nyårslöfte då?

1. Tillåt dig mer än förbjud. Det är roligare att börja det nya året med att tillåta sig att göra saker än att ha en massa förbud i vardagen. Att "förbjuda sig själv att äta godis" kan bli svårt att hålla och inte roligt, utan istället byt ut det att man äter mera grönt. Man tappar snabbt motivationen om det enda man gör är att förbjuda sig själv.

2. Var inte för hård på dig själv. Är det så att du råkar ta en godis, vinglas eller röker en cigarett så behöver du inte vänta till ett nytt år för att försöka på nytt att hålla dig borta från det, utan acceptera att det hände och börja om på nytt. Döm dig inte för hårt, vi är alla människor.

3. Sätt inte för många nyårslöften. Det blir ju bara svårt att hålla koll på allt. Tänk istället ut ett par som du verkligen känner att du vill sätta som nyårslöfte och att det framförallt är för din egen skull.

4. Belöna dig. Är ett nyårslöfte att sluta röka så kan man belöna sig lite mellan varven. Endera bara att logga in på bankkontot för att se hur mycket pengar man sparat eller kanske köpa sig en liten gåva. 

5. Börja lugnt. Ett nytt år gör en motiverad och peppad för en massa förändringar, men det är viktigt att ta det lugnt och låta allt ta sin tid. :-)

 

Bild från förra nyåret

IMG 5296


Ny matta

Skrivet av Caroline Eriksson 29.12.2015

När jag, kärleken och våra vänner var till Sverige för några helger sen tillbaka fyndade jag mycket. Inom de närmsta dagarna kommer jag att visa upp lite av vad jag köpte, och idag är det en av mina favoriter som jag ska skriva om.

 

I vardagsrummet har vi haft en stor ryamatta, men efter att den fått vara ute på sommarbete för att lufta av sig så bestämde vi att inte ta in den igen. Ryamattor är ju mysiga men jestas vad de samlar på sig skräp! Dock kände jag att det blev lite tomt på golvet och har sista tiden hållit ögon och öron öppna för mattor. Men de är ju så dyra!

Om jag ska köpa ny inredning till hemmet vill jag att det ska vara förmånligt och kännas som ett fynd, så att man senare kan byta ut inredningen med gott samvete.

 

När vi var till grannlandet hade en av de första butikerna vi besökte ett otroligt erbjudande på trasmattor. En färgglad och fin matta för endast 100 kronor kunde jag inte gå hem utan. Tänkte dock inte så långt att det var flera timmar tills vi skulle tillbaka till båten och att jag skulle gå runt med mattan resten av shoppingen i stan. Men allt gick bra när jag och kärleken turades om att bära väskan med mattan i.

 

Katterna älskar mattan också, vilket är positivt.

IMG 8410


Förväntningar inför nya året

Skrivet av Caroline Eriksson 28.12.2015

Dagarna mellan jul och nyår är speciell. Det är en liten dimma av vardag och helg och jag känner mig fridfull och på samma gång redo för ett nytt år. Undran och förväntan vad det nya året för med sig.

 

År 2015 var ett riktigt fint år. Som med varje år blir jag tryggare i mig själv och tillåter mig att ständigt utvecklas. Detta år har jag också tillåtit mig att tacka "ja" och "nej" till mer och fått vara med om så mycket roligt tack vare det. När det kommer till att ha förväntningar inför det nya året så blir det lite svårt, för just nu känns det som att jag redan har allt.

 

Just här och där jag är i livet, är där jag vill vara.

 

Jag bor tillsammans med min bästa vän och kärlek. Önskan att vi fortsätter ta hand om varandra och ha roligt tillsammans. Att vi åker på våra mini-semestrar och utforskar livet tillsammans. Lyckan att vi har tre underbara katter som alla har egna personligheter. Ett arbete jag trivs med och där man får träffa människor som lär en nytt om andra och sig själv. Att jag får känna ro och försöker att inte vara för hård på mig själv.

 

När det kommer till det omkring mig och det man inte lika lätt kan påverka så önskar jag att nästa år för med sig mer tolerans och lugn till människorna. Detta år har nyhetssidorna lyft fram mycket olyckligheter och människor har lätt för att döma andra medmänniskor. Vi behöver inte vara vän med precis alla, men att man kan försöka acceptera varandras olikheter och likheter. Låter kanske naivt, men jag hoppas att alla ska kunna leva i frid på denna jord.

 

Hur har ditt år sett ut och har du förväntningar för det nya året?

 

IMG 8092


Årsresumé 2015 / December

Skrivet av Caroline Eriksson 28.12.2015

Nu har jag piggnat till efter att julmat och firande. Hade ju egentligen tänkt sätta mig vid datorn redan på juldagen, men det har varit så skönt att vara ledig från sociala medier och istället bara mysa med kärleken. 

Och NU är julen över och det närmar sig ett nytt år med nya möjligheter. Spännande!

 

Idag är det i alla fall sista dagen av årsresumén. Sen får jag börja beta av ämnen som nyårslöften och vad mina drömmar och förhoppningar om det nya året är. 

 

Eftersom december var en extra rolig månad så blev det lite mer bilder i detta blogginlägg. Text under bilderna.

 

12sevendays1

 

Första raden: Den tredje december började jag blogga för sevendays och samma vecka steg jag upp en vacker morgon, fixade till mig och fotografera mig själv. Resultatet ser ni på översta bilden till vänster och till höger här i sidopanelen. Oj om man skulle orka se så pigg och glad ut varje dag. På bilden till höger ser ni Mr Fantomen som gästbloggade och testade den nya bloggportalen. Den fick tassen upp av frassen.

Andra raden: Fick en egoboost i form av ett brev från Jyväskylä. Jag fick högsta betyg i allmänna språkexamen och svart på vitt att jag kan ett språk jag inte trodde jag kunde. Har i stort sätt hela mitt liv haft problem med finskan, men fick motbevisa mig själv nu. På bilden till höger ser ni mig som hoppar runt i svinkallt vatten vid mitt smultronställe. Det har (och är ännu) högvatten där.

 

12sevendays2

Första raden: Jag och kärleken var på vår traditionella julgransjakt och hittade en mycket vacker gran. En helg var vi också över till grannlandet och Umeå med våra vänner. Blev lite nykär efter vår lilla mini-semester och hade en riktigt rolig dag och minnen för livet. 
Andra raden: Fick uppleva och fotografera ett fint norrsken också. Låter bilderna tala för sig själva.


Årsresumé 2015 / November

Skrivet av Caroline Eriksson 26.12.2015

Åh vilken faaancy månad november blev (om man bortser från sjukhusundersökningar jag var med om). Med bloggala att se fram emot gick jag dagligen och funderade ut hur jag skulle se ut. Klänningen hade jag redan på klart för den var unik och det finns endast ett enda exemplar av den i världen. Men hår och sminket hade jag ingen aning om hur jag skulle göra, men resultatet ser ni här nedanför.

 

11sevendays

Första raden: Så där såg jag ut på galan. I ett vackert konstverk hade jag en rolig kväll på bloggalan. Jag kände mig så vacker.
Andra raden: Balanserade stenar och gick ute i naturen med min vän.

Tredje raden: Bilden till vänster visar en liten instruktion från sjukhuset hur jag skulle se ut på natten jag skulle bli undersökt. Undersökningen heter sömnpolygrafi och mäter upp hur många andningsuppehåll man har under natten. Och förutom att mitt pekfinger lyste rött hela natten och jag kände mig som E.T, så sov jag riktigt gott. Maskinen däremot hade ju sanningen. ;-) 
Vi var ett gäng olika enheter och arbetsgrupper som samlades en kväll för att ha julfest. En enhet bjöd på teater och spelade gamla tanter, jag ledde med min kollega en frågesport och så fick man vara med och leka charader. Vi åt gudomligt god mat och det var en lyckad kväll.

 

Nu är det endast en måndad kvar, och den är ju inte ens slut.. Kan min årsresumé redan närma sig slutet och kan det här året ha gått så här snabbt? Har på känn att nästa blogginlägg bli väldigt sentimentalt.