bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna april 2016

Glada vappen!

Skrivet av Caroline Eriksson 30.04.2016 | 2 kommentar(er)

Glada vappen gott folk! Ta hand om er, ät gott och sup inte bort förståndet ert.

 

hittade en vit sommarklänning i min garderob som jag har på mig. Känner mig så somrig och glad.

IMG 20160430 181555


LCHF - bröd (recept)

Skrivet av Caroline Eriksson 30.04.2016 | 2 kommentar(er)

Idag är det valborgsmässoafton, vappen. Jag och sambon ska fira sista dagen av april tillsammans med ett par vänner. Vi ska vara hemma hos oss. Grilla, äta och dricka gott, umgås och ha en trevlig kväll. Som "nattmat" när man blir hungrig på sena timmen så ska vi äta smörgåstårta.

 

Jag har ju celiaki och äter LCHF-kost vilket betyder att smörgåstårta inte går för sig. Trodde jag. Tog receptet från Anna-Lenas blogg med pizzadegen, och gjorde lite ändringar (om inte 250 g = 8 dl??) :D. Resultatet blev det godaste glutenfria brödet jag någonsin ätit. Skulle kunna föräta mig på det. Om ni någon gång ska bjuda någon med celiaki på mat, skippa det färdiga brödet i butiken och gör det här istället! Ser fram emot att äta smörgåstårtan senare ikväll.

 

Recept under bilden!

 

lchfbrod 1

LCHF BRÖD

Ingredienser:

6 ägg

250 g riven ost 

2 tsk bakpulver

2 msk fiberhusk

 

Lägg på ugnen på 200 grader. Vispa äggen tills de blir luftiga. Lägg till bakpulver och fiberhusk och vispa lite till. Blanda till sist i osten, och få allting fint blandat.

 

Klicka sedan ut runda "bollar" på bakplåt med bakplåtspapper. Jag plattade ut mina lite. Lämna lite mellanrum mellan "bollarna". Ha dem i ugnen tills de blir gyllenbruna. Jag kollade inte alls klockan, utan for på magkänslan. Det tar dock inte länge! Högst 17 minuter att göra allting. Beror ju på hur snabb man är och ugnen.. ;-)

 

 

Så här luftiga är inte ens glutenfria bröd i butiken. 

 

lchfbrod 2


Inte så romantiskt, men en mycket viktig kväll

Skrivet av Caroline Eriksson 30.04.2016 | 3 kommentar(er)

Min mormor har sparat de kläder hon hade på sig en kväll i mitten av 60-talet. Inför en dans hade hon valt en turkos dräkt. Kjol som slutade lite ovanför knäna och en matchande överdel. På den dansen träffade hon morfar.

Som liten så tittade jag ofta på den turkosa dressen hon sparat. Den hängde fint i en garderob med plast omkring sig. Så inte minnet av en betydelsefull kväll skulle bli förstört. Fantiserade själv om vad jag skulle ha på mig, den kvällen jag träffade min kärlek. Om jag också skulle spara kläderna.

 

Och så för EXAKT fem år sen hände det. Inte lika romantiskt som jag fantiserat. Kvällen före hade jag varit ute med en kompis och festat. Kände mig redan då för gammal att festa två dagar i sträck. Men efter lite tjat från en kompis sida så gick jag med på att fara ut en kväll till. Och ibland tror jag verkligen på ödet. Att det fanns en mening med att jag for ut den kvällen.

 

 

Jag dansade inte på krogen. Var egentligen ganska trött och sur på män som ropade "Marilyn Monroe" efter mig. Tydligen såg jag ut som henne den kvällen. Satt istället på en stol i rökrutan, och kände hur en man satt och såg på mig. Tittade tillbaka och märkte hur han stiger upp och går emot mig. "Vill du ha något att dricka?" fråga han, och ja ba: "Vatten!". Så går han iväg, hämtar ett liters stop med vatten och ser lycklig ut när han visar det åt mig. Jag tyckte han var snäll som verkligen slog på stort när han uppfyllde min önskan om vatten. Vi pratade en stund, men så gick han plötsligt iväg och vi pratade inte mer den kvällen. Idag menar sambon att vattenstopet var till han själv, men att jag bara tog det ifrån honom. Hehehe.

 

Under natten hade jag fått en vänförfrågan på facebook, och det är början på en annan historia hur vi blev tillsammans. 

 

 

Även om kläderna inte finns i garderoben längre, så minns jag vilken outfit jag valde för exakt fem år sen. En svart topp utan axelband, kavaj och en svart kjol till.

 

 

Hur träffade du din partner?

Minns du vilka kläder du hade på dig?

 

223342 10150187922638880 7819365 n

Denna bild är från 13.5.2011. Den kvällen fick jag hela puben i Jeppis att sjunga med mig. 

Och så blev jag förälskad. På riktigt.


En tampong som rekvisita

Skrivet av Caroline Eriksson 29.04.2016

Nu ska ni få ett fototips: Ni ser i föregående blogginlägg de vackra bilderna av nya telefonen. Bordet jag byggde av lastpallar har en mörk glasskiva på sig. Det är inte bara annars snygg, utan saker på bordet blir också snyggare. Ni vet när det speglar sig sådär vacker och man undrar nästan: "Hur är det möjligt?"

 

Nå. Nu ska jag berätta hur det blev möjligt för mig att få telefonen nästan att sväva magiskt.

Jag använde en tampong som rekvisita. :-D

 

Vad är det mest fantasifulla du tagit hjälp av

för att få till en snygg bild?

 

tampong


Min nya telefon chockade mig

Skrivet av Caroline Eriksson 29.04.2016

Kategorier:

Idag svarar jag på en fråga. Det är så roligt när ni frågar saker och ting!

 

Limorran undrade: "Får man fråga vad det är för telefon?.....behöver få lite tips på bra telefoner! :)"

 

Min nya telefon är alltså en Huawei P8 lite. Måste erkänna att jag inte forskade så intensivt innan jag beställde efter den. Mina krav var att den skulle vara billig, snygg och ha bra kamera. Och att jag kan godkänna kommentarer på bloggen och läsa mejl. Och spela Candy Crush. Och vet ni vad?

 

huaweitelefon1Behöver någon en produktfotograf, så vet ni var ni har mig. Lite senare publicerar jag en "rolig" historia bakom den här bilden.

 

Jag fick alla mina krav uppfyllda på telefon. Och mycket mera. Är helt begeistrad över kameran som faktiskt tar bra bilder. Jag behöver inte hålla andan för att de inte ska bli suddiga. Kameran har också en timelapse-funktion som jag kommer att ha användning av. :-)

 

Telefon är snabb och lätt att förstå sig på. Och billig. Vill inte ha en telefon på avbetalning, och valde därför en i prisklass så jag kunde betala av den med detsamma. Den kostar 179 €.

 

Det som är både plus och minus med telefonen är tangetbordet. Det bästa är alla kortkommandon så man lätt kommer till knappar som /, @, :, siffor och resten. Istället för att behöva byta fram och tillbaka hela tiden. Det som är minus är det som chockade mig mest. Det finns inga andra smajlisar än hederliga :-). Egentligen är det en onödig sak att se som minus, eftersom alla appar som facebook, whatsapp m.m. har redan smajlisar som funktion. Men inte instagram. Så om ni funderar varför jag verkar "argare" på instagram framöver så är det för att jag inte vill ladda ner ett nytt tangetbord till telefon, för det är redan så bra! :-)

 

 

Får absolut inga som helst pengar för att skriva det här inlägget, så ni behöver inte vara orolig över att detta är ett sponsrat inlägg. Jag är bara nöjd. Misstänker att Huawei är så pass billig eftersom de inte är lika stora som Samsung och iPhone, även om denna telefon är bättre än min förra Samsung S4.

 

huaweitelefon


Kondomer! UUUH!

Skrivet av Caroline Eriksson 29.04.2016 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Funderade på om jag skulle börja göra en video per vecka. Vlogg eller annars bara roliga videos. Vad tycker ni? Och vad skulle ni vilja se? Det är ju inte så roligt om bara jag sitter och gapflabbar.

 

Hur som helst. Kärleksveckan till ära, så bjuder jag på en video idag. Varsgod, ha så kul.

 

Det här är första videon jag klipper i Adobe Premiere Pro CC. Förstår inte hur jag klarat mig utan programmet och ser fram emot alla möjligheter med det. :-)

http://youtu.be/7jCQLF4sWZM

 

 


Nästan som en läkare

Skrivet av Caroline Eriksson 28.04.2016 | 1 kommentar(er)

Nu sitter jag och bloggar från min nya telefon. Eller egentligen pratar jag till den, eftersom det går att få in text genom att prata till den. Känner mig nästan som en läkare. Jag är riktigt nöjd med min telefon. Den är guld, fin och jäkligt snabbt.

 

Och tar snygga bilder. Kommer att uppdatera instagram mycker mer nu, har jag på känn. Nu ska jag fortsätta kvällen med att klippa ihop en film ni får se i morgon. 

 

IMG 20160428 170334

Så här nöjd var jag med nya telefon idag.


Är jag för sexuell?

Skrivet av Caroline Eriksson 28.04.2016

Ni har väl inte missat nyheten? Jag är för sexuell för Facebook.

 

sexigt

 

Klicka här eller på bilden för att läsa hela historien om då Linns chef viftade med händerna och ville sponsra mitt blogginlägg. Gick inte som på Strömsö. 

 

Jag fnissar än idag åt hela faderullan. Facebook själv tipsade om att jag kunde marknadsföra det via bloggens facebooksida, för att det fick så bra klick. Men skulle de ångra sig sen när det förstått vad det handlade om å ba: "Nej, sorry, du är för vulgär".

 

"Vi tillåter inte annonser som marknadsför sexuella handlingar" men nog sexistiska och rasistiska bilder och statusar. Bröstvårtor och ammande mammor är totalförbjudet, men Justin Biebers rumpa kan vi gott låta folk se på. Eller. Bilden som cirkulerar varje påsk när "påskharen" tar en kvinna bakifrån.

 

Vilken tur att jag skrev om hjärnan idag. Kan ju inte finnas något mer avtändande än det. 


Förälskelse, ett beroende?

Skrivet av Caroline Eriksson 28.04.2016

Förälskelse kan man jämföra lite med början på ett beroende. Det limbiska systemet, känslosystemet i hjärnan, aktiveras och det pirrar i magen, vi svettas och blir nervösa i närheten av vår förälskelse. Så nervös att min sambo trodde säkert jag skrattade som en uggla, när vi träffades. ”Ho hooo”.

 

Vad har beroende med en förälskelse att göra då? Jo. Förälskelsefasen påminner om början till ett beroende. Dopamin frisätts och kickar igång hjärnans belöningssystem. Och det är dopaminet som får det att pirra i magen. Som säger ”Ja, det här är bra! Jag vill ha mera”. Vare sig det handlar om mat, sex, spel, träning eller droger.. eller en väldigt vacker människa, i dina ögon.

 

fallinlove

 Tacka dopaminet för det! :-)

 

En studie har faktiskt gjorts i Ameri-katt på frivilliga förälskade människor. Man kunde genom att visa bilder på partnern till den förälskade se delar av hjärnan som jag just pratat om, aktiveras. Fem år senare gjordes en uppföljare på studien. Var de inte tillsammans längre, men fortfarande kära, så aktiverades samma delar av hjärnan igen. Samma som aktiveras vid ett beroende av kokaoin t.ex. Betyder det då att vi kan bli beroende av en människa?
Och goda nyheter för de dumpade: ”The researchers did find some good news for romantically rejected: time seems to heal. The more time that had passed since the breakup, the less activity there was in a brain region associated with attachment. ”

 

 

Så, existerar kärlek vid första ögonkastet? Kanske. Åtminstone attraktion. Det jag vet är att jag är tacksam för att både min och sambons hjärnor aktiverades när vi träffades. På lördag är det exakt fem år sen jag såg sambon för första gången i mitt liv. Efter det blev jag riktigt förälskad.

 

Idag skrattar jag mer normalt, och nu som då kan jag känna mig riktigt nyförälskad igen. Även om den djupa sanna kärleken är bättre än förälskelsen.

 

"Ho hooo"

hohooo


Söta kattbilder, varsågod!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.04.2016 | 1 kommentar(er)

Det har ju inte skadat någon att se på söta kattbilder, så varsågod! Här är mina tre söta katter. Mohicana fick två bilder, främst för att hon för en gång skull var aktiv och någorlunda med på bild. ;-)

 

IMG 2729IMG 2726

Mohicana busade.

 

IMG 2706

Leila gömde sin bakom den stora pafflådan (fortfarande katternas favoritgömställe).

 

IMG 2714

Fantomen gav en allvarlig blick.