bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna oktober 2016

Sätt ribban högt, för det är du värd.

Skrivet av Caroline Eriksson 31.10.2016

Oj jestas. Hade tänkt starta veckan med fler blogginlägg än så här, men tiden räcker inte till. Idag har jag hunnit vara till tomten, shoppat vägtrummor och varit på möte. Första mötet av fyra denna vecka. 

Känner mig dessutom lite flunssig och har verkligen inte tid med det. Vilken tur då att jag fyndade en alla tiders hemmakur mot att krämpor man kan ha, på loppis förra veckan. Den boken kan jag ju skriva om en ny dag. Kanske dela med mig av något häftigt hälsotips?

 

Och något som är roligt och uppskattat är att  ÄNTLIGEN  har julmaten hittat till butiken. Så idag ska jag festa på morotslåda, rosolli och mört härligt kött. Julmat är den bästa maten, och oktober är en bra månad att börja äta det.

 

Äter du julmat endast på julafton, eller är du som mig och firar i flera månader? ;-)  

 

Skarmavbild 2016 10 31 kl. 17.08.17

Det här filosoferade jag för tre år sen. Värt att tänkas på än idag.

 

"Du är inte vad du äter, har på dig, arbetar med eller din historia. Inte heller är du vad andra tänker. Det som betyder något och är det viktigaste, är hur du ser och värderar dig själv. Och sätt ribban högt, för det är du värd."

 

 

All kärlek till er. Nu ska jag kurera mig själv.


Skogen är borta - framsteg i bygget!

Skrivet av Caroline Eriksson 31.10.2016 | 1 kommentar(er)

Förbered er på massor av bilder från fredagens äventyr nu. Det var en av de mäktigaste dagarna på länge och jag hade så roligt. Bildtext under alla bilder.

 

Det var alltså på fredagsmorgonen jag fick ett samtal av skogshuggaren, där jag fick reda på att det började hända saker på tomten. Väldigt sällan har det hänt att jag är så snabb som jag var då. La på mig snabbt skogskläder och rusade iväg till tomten.

 

IMG 9153

 

Möttes av en skylt som varnade omgivningen för att träd skulle falla och att det är bäst om man håller sig på avstånd. Det var bara inte bara skogshuggaren som var på plats, utan även Anvia som tog ner en elkabel, som for längs med tomten vår. Den kommer (förhoppningvis) inte upp mer.

 

Följde ni mig på instagram-stories i fredags såg ni att jag höll på att få Anvia som grannar. De höll på att slira fast på grannens tomt och det var lite spännande ett tag. Men skam den som ger sig. Anvia klarade sig.

 

IMG 9156

 

Trots att det inte tog länge för mig att komma hemifrån till nya hemmet, så hade Melin som högg skogen hunnit långt. Otroligt vilken fart det var på. Det här var första bilden jag tog av mig själv och det syns riktigt hur lycklig (och nyvaken) jag var.

 

Här tyckte jag att det hunnit fara mycket skog, men ni ser längre ner i blogginlägget, att det bara var början. ;-)

 

IMG 9175

 

Här står sambon med männen från Anvia och diskuterar. Anvia arbetade också snabbt på och var riktigt trevliga.

 

IMG 9181

 

Bredvid den stora stenen ska vår infart till tomten komma. Det blev plötsligt mycket lättare att visualisera var hus och garage ska stå.

 

På bild har nyss ett träd fallit och vet ni vad? Det pirrade riktigt i magen när man fick se träd falla. Det var spännande och roligt. Och vilken rama maskin skogshuggaren  Anders  Melin  har. Klarade av alla träd utan problem.

 

IMG 9196

IMG 9207

 

Tänkte vara cool och ta selfies medan träd faller i bakgrunden, men det var så roligt att se träd falla att jag inte kunde hålla mig ifrån att se på. Kom också över den där konstiga känslan att fotografera sig själv medan människor är omkring en.

 

På båda dessa bilder hade jag både sambo och anvia-männen bakom kameran, men jag brydde mig inte om det utan var glad över min nya fjärrlösare och möjligheten att få användning av den. 

 

skogshuggaren

 

Därför gjorde jag en GIF så ni kan få se hur det ser ut när ett träd faller. Den här maskinen som Anders Melin, skogshuggaren hade, kunde ta bort alla kvistar och kapa trädet i bitar med detsamma. 

 

IMG 9220

 

Det var massor av människor man fick komma i kontakt med i fredags. En snabb vända kom en man med en liten grävmaskin och grävde ner elkabeln som Anvia pysslat på med. 

Han ba: Ska du börja bo här? 

Å ja ba: JAAAA HIHIHIHIHI.

 

Förutom professionella människor så var det också massor av nyfikna människor som dök upp. Många jag aldrig sett av eller ens visste bodde här i byn. Mitt i allt kom de långväga ifrån. Vem vet?

Förstår att det kommer kanske bli många som kommer att söka sig till bygget, för sånt här är ju intressant. Men kom ihåg att jag försäkrar er inte och det är på ert ansvar att vara försiktiga. Det kan vara ganska farligt på ett bygge, speciellt när träd faller och grävmaskiner är i farten. 

 

Och ta inte illa upp om vi inte hinner prata med alla. 

 

IMG 9230

 

Här började nästan all skog vara färdigt huggen. Det var endast 7 träd kvar och jag var förvånad över hur snabbt allt gick. 

 

Världens bästa skogshuggare. Världens bästa dag.

 

IMG 9239

 

Anders  Melin,  som tog ner skogen åt oss, var helt fenomenal.

Förutom att han var hur trevlig som helst, så kunde han ta ner skogen åt oss på kort varsel och gjorde arbetet otroligt snabbt och bra. Lyssnade till våra önskemål och kunde se samma vision som oss. Han var lätt att tala med och vi kunde inte ha hittat någon bättre!

 

Så behöver ni gallra eller ta bort en hel skog - då rekommenderar jag verkligen honom. Han har en rama maskin.

 

IMG 9242

 

Här far sista trädet. 

 

Hoppas att man i framtiden kan ta med dofter till internet, så att ni bara kunde trycka på en knapp nu för att känna doften som spred sig över tomten. Det doftade helt magiskt och när jag skrev blogginlägget  "Nu är det verkligen spännande tider"  satt jag på en stubbe och bara njöt av livet.

 

Även om det regnade var det bara solsken i mitt hjärta.

 

IMG 9250

 

Det var verkligen en lyckans dag i fredags. Började kännas mer verkligt och underbart att få se framsteg. Snabbt.

Sov som en stock natten till lördagen, för man blir tydligen riktigt trött av att vara ute i friska luften en hel dag.

 

 

Så snabbt som möjlighet finns ska det tas bilder ovanifrån, med drönare, av hur det började se ut.  Här  kan  du  se  hur det såg ut i slutet av augusti då vi skakat hand på tomten och fotograferade den med drönare.


Samma visa

Skrivet av Caroline Eriksson 30.10.2016

Gissa vad jag gör idag? Samma visa som för exakt ett år sen.

Har du bytt till vinterringar?

FB IMG 1477832581247


Allt hittar man i skogen, hehehhehe.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.10.2016

IMG 9258

 

Hej hej! Hoppas ni hade en bra helg. 

Här kommer en bild från i fredags. Hehehehehe.

 

Allt hittar man i skogen.


Njut av helgen!

Skrivet av Caroline Eriksson 29.10.2016

Hej hej! 


Tänkte bara höra av mig och säga "hej". För tillfället är det ganska fullt upp med arbete och jag bearbetar fortfarande den underbara dagen igår, vid bygget, när all skog försvann. Har så mycket jag vill visa och berätta, men som vanligt lugnar bloggen ner sig under helgarna då andra är lediga och jag arbetar eller också vill vara ledig.

 

Dock kommer det nog upp fler blogginlägg, innan helgen är slut, men vill ba säg:

 


NJUT AV HELGEN OCH HOPPAS NI MÅR BRA! <3

 

 

Blogginlägget med massor av bilder, och en rörlig bild från när skogen försvann, kommer på måndagsmorgon klockan 07:00. Så ni vet. Men här är en sneak peak av hur det såg ut igår, och hur lycklig jag var. <3

 

IMG 3


Nu är det verkligen spännande tider!

Skrivet av Caroline Eriksson 28.10.2016 | 1 kommentar(er)

Åh vilken underbar dag. Fick ett samtal i morse om att skog ska börja huggas, och aldrig förr har jag varit så snabb som då. I ett huj var jag vid tomten och har på en timme sett skog försvinna.

Nu är sista trädet ner, och jag är så lycklig att jag vill fälla en glädjetår. Men har smink på mig. Istället sitter jag här på en stubbe, ser stockar lastas och känner doften av skog.

Världens bästa skogshuggare. Världens bästa dag.

 

Jag är lycklig.

IMG 20161028 123242


Det bästa från mig

Skrivet av Caroline Eriksson 28.10.2016

Blev nyfiken av att se vilka blogginlägg under min snart ettåriga tid här på Sevendays, som ni gillat att läsa och engagerat er i. Lyfter inte fram alla inlägg, eller ens i ordningsföljd, utan det här är 10 toppinlägg av 50.

 

Klicka på rubrikerna för att komma till blogginläggen. Vissa av dem är "bannade" från facebook och vissa av dem ligger mig väldigt nära mitt hjärta.

 

 

Se  inte  ner  på  mitt  jobb

Inlägget som fick mig att prata i Veckoslutskommitén, 51 kommentaren och som är sex hjärtan ifrån tvåhundra. TVÅHUNDRA HJÄRTAN. Tack underbara älskade människor!

 

 

En  helvetes  dag

Dagen då jag vaknade upp med ett ansikte som var fem gånger större i storlek. Än idag kan jag bli lite rädd när jag känner hur det kan klia lite i ansiktet. Men fortfarande är jag bara mitt vanliga jag. ;-)

 

Pixlad bild pga varning för känsliga tittare. 

I inlägget visar jag nog opixlade bilder.

resizedimage800533 IMG 8769

 

Se  snygg  ut  på  bild

Vet ni vad? Jag kan vara rolig också. Dessutom får ni se en väldigt privat bild av mig, tagen kvart före ett en natt. Hahahahaa.

 

 

Nu  är  det  spännande  tider

Här bestämde jag mig för att berätta för er att vi ska bygga hus. 75 hjärtan! 

 

Firade med att dansa på marken vi ska bygga vår framtid på.

resizedimage800533 IMG 6963

 

Onanera  mera

det första blogginlägget facebook bannade. Du vet, man ska inte uppmuntra till sånt beteende.

 

 

Populära  rabbit  vibratorn

även detta blogginlägg (med tillhörande video där jag viftar runt med en vibrator) tyckte inte facebook om, men ni gjorde det. 

 

Hittills den roligaste videobloggen jag någonsin gjort.

resizedimage800533 VibratorCarro1

 

Det  är  bara  flytningar

Skrev detta denna vecka och det är redan en av toppinläggen! Snart hundra hjärtan, för ni gillade verkligen inlägget. Och jag gillar er. Tack! <3

 

 

Så  här  fotograferar  du  norrskenet  

Jag vill hjälpa er också att fånga norrskenet på bild. Hoppas alla tips har hjälpt er nu i höst! :-)

 

resizedimage800533 IMG 5895

 

Sex  säljer

Dagen då till och med försäljningsdirektörern på HSS Media skrev det var "extremt bra skrivet". Tack!

 

 

Underbara  orgasm

Därför jag kan skriva om pirrande ämnen och vara informerande samtidigt. 

 

seintenerpamittjobb

 

Hoppas ni tyckte det var kul att få se lite smakbitar från detta år. Det är gott och blandat tydligen.

Har så himla roligt när jag bloggar. <3


Ni gör mig så lycklig!!!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.10.2016

Tror jag ska börja röra på mig mer in i Vasa, för idag har jag fått träffa en till bloggläsare! Herregud vad ni gör mig lyckliga. Modiga och härlig människor. All kärlek till er! <3

 

Skriver detta blogginlägg via telefon, så passar på att visa er hur lycklig ni alla gör mig. Den här bilden tog jag mitt i affären, och glad är jag 

IMG 20161027 155231


Träffade en bloggläsare!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.10.2016

Igår hände mycket, även om jag mest satt stilla i åtta timmar. När jag var upp och rörde mig fram och tillbaka så kände jag hur någon knackade mig på axeln. Svängde mig om och ser en kvinna.

”Hej! Du känner inte mig men jag läser din blogg!”.

 

Mitt hjärta fylldes av värme. Det är väldigt sällan någon vågar komma fram till mig och säga hej. Men ni har verkligen ingenting att vara rädd för. Jag blir bara så glad! Det är så roligt att få ett ansikte på er och lära mig mer om er, samt få en liten pratstund.

Känner ba kärlek till er alla. <3

 

Tack igen, Jessica, för att du sa ”Hej” till mig. Du gjorde min dag och det var trevligt att träffas!

Det här lever jag länge på.

 

resizedimage800533 IMG 7486 2

 

Dessutom är jag så glad över all bloggkärlek jag fått i och med Galan 2016.

Har läst flera blogginlägg där människor skriver varför de nominerat mig, och det är bara fina ord. Tack tack tack tack.

Ni har ännu på er till i morgon kväll att  nominera  era  favoritbloggar.  <3


Vem bad om din åsikt om min rumpa?

Skrivet av Caroline Eriksson 27.10.2016

Kategorier:

Igår var jag på kurs hela dagen, med  döden  som tema. Tillsammans med 200 andra vårdare satt jag och tog till mig all information, erfarenheter och kunskap. Livet i dödens närhet – vård i livets slutskede. Det var så otroligt intressant!

 

Dock  hände  något  som jag ibland får vara med om, men som får mig att känna samma sak varje gång. Chockad, förvirrad och förbannad.

 

 

I  första  pausen  var jag ut på frisk luft. När jag började gå tillbaka mot byggnaden gick en handfull killar bakom mig.

”Daaaaamn  girl,  VILKEN  RÖV!  Wanna  hit  that  ass!  Uuuuh  sexy!”.

Där stängde jag mina öron. Blev så förbannad att det gick kalla kårar längs ryggraden. Gick snabbare. Ville inte vara nära dem eller se på dem.

 

För  smickrad  är  det  sista  man  blir.

Även om jag var ensam just då, vet jag att jag inte är ensam. Ingen skillnad om du är president, vinner nobelpriset eller  bara är. Är du kvinna så ska ändå någon "klipsk typ" betygsätta ditt utseende. Ta sig rätten att ropa efter dig om vad de tycker och vad de vill göra. Och många bara låter det passera. Som att det här skulle vara ett normalt beteende.

 

Det  är  förminskande  och  obehagligt.
Och jag vill ha ett stopp på det.

 

Var  fem  före  att  springa över till bilmekanikerna eller varifrån de nu kom, för att hålla föreläsning om hur man tilltalar en annan människa.  

Hur  det  inte  handlar  om  min  rumpa,  mitt  utseende  eller  vem  jag  är. Du tilltalar inte mig eller någon annan på det sättet.

Har svårt att förstå vad som pågår i hjärnkontoret när vissa inte kan hålla tillbaka, utan känner behovet att handla efter minsta lilla impuls. Ni är väl inte djur?  (tror dock mina katter är bättre upplärda) 

 

 

 

Min kropp är min.

Inte någon annans att kommentera, kränka eller ta för sig av.

 

IMG 9146

 

Och  nej.  Jag ser inte detta som ett "oskyldigt pojkstreck", för herrejee om pojkarna visste att rumpan de blev hormonstinna av är ett helt  decennium  äldre än dem.

Men för att detta beteende följer med till vuxen ålder. Har haft fullvuxna skäggiga män som ropat efter mig på stan, och det är ju förjäkligt.

 

Sluta.