bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna juli 2017

Jag fick ett alldeles speciellt paket idag!

Skrivet av Caroline Eriksson 31.07.2017 | 2 kommentar(er)

Kanske är det så att jag är extra känslig just nu, eller så är det bara så att jag är en människa som inte har problem med att visa min känslor. Men fick idag ett paket som gjorde att jag var fem före att gråta av lycka. Kanske ni vill veta vad som fanns i paketet?

jagficksticklingar 1

 

Om alla paket skulle vara så här fina skulle jag göra min adress offentlig för allmänheten. Svanen på frimärket glittrade och var riktigt snärtig.

 

jagficksticklingar 2

 

Innehållet då? Jag hade en misstanke om att det var något jag väntat på sen förra veckan, då jag hade otur med några av mina plantor. En ny stickling.

 

Men längst inne i paketet såg jag något som inte hörde till förpackningen, och skakade lite på lådan. Ut föll en liten lapp á la flaskpost-style.

 

jagficksticklingar 4

 

Och det var väl en himla tur att jag läste lappen innan jag öppnade paketet, annars hade jag blivit riktigt chockad. 

Det var alltså "hjärtan på tråd" som jag var förberedd på, men inte det som stod under denna text. De här orden fick mig att tjuta av lycka.

 

"Råkade hitta den eftertraktade gullrankan "Marble Queen" i butiken här om dagen, så skickar också med en stickling av den. Hoppas du inte redan äger en."

 

jagficksticklingar 5

 

"WIHOOOOOOO" tjoade jag så att grannens barn, som fortfarande cyklar utanför vårt fönster, även om mitt hår inte är lika skrikigt rosa längre, blev helt förskräckta.

 

Där låg mina älskade sticklingar, hjärtan på tråd och Marble Queen som jag drömt och sökt efter i tusen år och dagar, och gosade.

 

jagficksticklingar 6

 

Hjärtan på tråd har jag aldrig hört om förr, men fastnade för hur minimalistiska och söta de var. Tydligen ska de också vara väldigt tacksamma och tåliga, vilket underbara Lina som skickade paketet också skrev.

 

jagficksticklingar 7

 

Ni som känner mig och har läst bloggen en tag (typ samma sak) vet att gullranka är min absoluta favorit när det kommer till växter. Jepp, den delar förstaplats med monstret Monsteran. Marble Queen har jag dock aldrig stött på eller fått andas samma luft som, utan bara sett på bild. MEN NU HAR JAG MIN ALLDELES EGNA.

 

Tack tack tack Lina för sticklingarna och den alldeles underbara överraskningen. Du får lov att vara min dagens inspiration att vara den sortens människa jag vill vara. En som gör andra glada och harmoniska. Och som överraskar folk med Marble Queen, även om de inte hade en blekaste aning om det. <3


Vad är på gång?

Skrivet av Caroline Eriksson 31.07.2017

Sex bilder ska försöka sammanfatta vad som riktigt är på gång vid huset. Det är väl nu folk börjar tröttna och tycker det inte händer någonting alls, med gudarna ska veta att det händer något precis varenda evigaste dag.

Jag och Fredrik håller fortfarande humöret uppe och arbetar sida vid sida för att få huset att bli beboeligt. Och bra går det.

 

pagangihuset 1

 

Vi spacklar, slipar, spacklar, slipar och spacklar ännu mer. Har lite dåligt samvete över det blivande barnrummet, som har blivit som alla förstfödda vår "testkanin"-rum. Den har nu fått så mycket spackel att det ska balansera samvetet och är näst intill perfekt.

Använder munskydd när jag kommer ihåg det. Resten snyter man ut på kvällen. 

 

För övrigt så är jag den förstfödda i mitt släkte, medan Fredrik är den yngsta. Kanske därför vi passar bra ihop?

 

pagangihuset 2

 

Den här veckan håller jag tummarna för att elen dras i väggarna, vilket betyder att sen är det ba fritt fram att dunka upp resten av väggarna. Vi har förberett arbetet lite för elektrikern så allt ska gå smidigt och borrat hål uppe i väggarna där elen ska dras.

 

pagangihuset 3

 

Det såg så enkelt ut att ja ba sa "Okej, ba du tar en bild!" när Fredrik frågade om jag skulle prova borra lite. 

DET VAR SVINTUNGT. Vilket kanske syns på min koncentrerade blick. Eller så har jag ba glömt glasögonen hemma.

Men ändå. Det var tungt. Och då har jag faktiskt blivit riktigt stark det senaste halvåret.

 

pagangihuset 4

 

Jag har rivit upp penningblad från vår nuvarande trädgård och flyttat till huset. De är riktiga marktäckare med gula vackra blommor det där penningsbladen, och jag har en föreställning att de ska ta över vår vackra stenmur och göra infarten till vårt hem ännu mer inbjudande.

 

Och som ni märker är det några dagar mellan att bilderna blivit fotograferade eftersom jag här har rosa hår. 

Jag kan vara också som någon vacker blomma.

 

pagangihuset 5

 

Och så blev vi i fredags ett steg närmre husets inredning. Vi tar i princip  ALLT  från Puustelli, och det är just därför Thomas Berglund var till oss för att kontrollmäta så allting ska passa perfekt.

 

Långa historien om kök och sånt kommer när jag fått vackra 3D bilder av husets inredning, så ni också får se hur fint allting blir. Men korta historien är att Thomas kunde trolla fram magi från mina beskrivningar av hur allt skulle se ut.

Och så började Fredriks ögon glittra när han såg resultatet av första 3D-utkastet, så då slog vi till.

 

pagangihuset 6

 

Thomas hade med sig minstingen, som gav vårt hus godkänt. Speciellt skogen som var fylld av "godis" (läs: blåbär). Dessutom fick jag använda mig av den kreativa ådran och fantasin, och trollade fram en leksak till barnet. 

 

Har som något minne att jag lekte med såna här små kottar när jag var liten. Dock hade jag tydligen förträngt att kott-djuren skulle ha något huvud, för det fixade Fredrik efteråt. :'D

 

 

He va he. Om det är något jag har lärt mig med husbyggandet är att det hela tiden händer något nytt, så snart har jag säkert nya nyheter att dela med mig av till er. Är det något särskilt ni vill läsa om eller undrar över, vare sig det handlar om hus eller livet överlag: skriv en kommentar så svarar jag på allt.

Puss.

 

 


Jag behöver er kreativa hjälp!

Skrivet av Caroline Eriksson 30.07.2017 | 3 kommentar(er)

Edit. Nu menar Fredrik att han vet hur han ska få fast lampan, men inte hur man ska göra för att gömma el-sladden.
Och tycker du det här verkar riktigt konstigt att börja ett blogginlägg på så scrolla ner i inlägget så blir det mera klart. :D

 

Och så var en vecka nästan slut, och det är dags att fundera över hur veckan har varit. Vad har man gjort, vad har varit bra, och vad är man riktigt tacksam över?

Med hjälp av några bilder från mitt instagram tänker jag dela med er av veckan och några ljusglimtar. För det är mest det som får plats där.

 

 

DESSUTOM BEHÖVER JAG ER KREATIVA HJÄLP.

Längst ner i blogginlägget hittar du det.

 

instagram 1

 

Det känns som ett helt annat universum, men jag har tydligen jobbat den här veckan. Dock är bilden till vänster från i onsdags då jag tog semester och bäddade rena sängkläder. Jag ba myyyste.

 

Började också veckan med att hitta tre stycken fyrklöver. Tänkte att det var dags att börja spela på lotto, och köpte hem två skraplotter. En med en katt på, en som det var massor att skrapa på. Vann inget, men har väl tur i kärlek.

 

instagram 2

 

Vi är på god väg att kasta några pafflådor, men av någon konstig anledning har de lämnat på terrassen. Katterna är i alla fall supernöjda. Mr Fantomen sover hela nätterna i lådan och det är nästan svårt att få in honom om morgonen, eftersom han har gjort sig riktigt hemmastadd där inne. 

 

OCH SÅ FÄRGADE JAG MITT HÅR! Det blev rosa ombré. Kände mig rätt så söt och tuff en tid. Dock har jag redan hunnit svettas och duschat bort den största delen av färgen. Röda toner är något som inte hålls i ett hår för fem penni.

 

ps. Vill du se en rolig film av Mr Fantomen, gå in på mitt instagram. carloine heter jag där.

 

instagram 3

 

Nu är det inte bara getingar och bromsar som hittar in i huset var och varannan minut i huset, utan även fjärilar. Jag undrar vad det är som får mig att känna rädsla och ilska mot getingarna, medan fjärilarna har jag inga problem att vara nära. Varje dag får jag rädda minst en fjäril - för att släppa ut den i friheten.

 

En vän till oss har även gått och blivit med hund. Igår fick hundvalpen vara på besök för första gången till huset, och som jag njöt!!! Gick runt och bar på den som om det vore en mycket lurvig bebis.

 

instagram 4

 

Skulle det inte vara för grillkorv, så skulle jag kunna bli vegetarian på heltid. Det här var dagens lunch/middag vid huset. Som alla andra dagar. 

 

Och det är nu jag behöver er hjälp. 

 

På bilden till höger ser du karln jag bor tillsammans med, täckt av slipdamm och med en öl i handen, funderandes över vår hussten. Tanken är att vi ska ha enorma siffror som visar vår husnummer - samt en lampa som lyser upp stenen och siffrorna. Lampan har vi på klart redan hur den ska se ut, men inte hur vi ska få den fast på stenen så den lyser vackert upp stenen.

 

Jag förstår att det måste säkert borras i vår sten, men jag vill som inte förstöra den på något sätt. Efter att vi funderat en stund så sa jag åt Fredrik att vi tar och frågar bloggen, eftersom ni är så smarta och kreativa.

 

 

Har du något smart tips hur vi ska få lampan fast på stenen, på ett snyggt sätt? :)


Nytt på bloggen!

Skrivet av Caroline Eriksson 28.07.2017 | 2 kommentar(er)

Jag är en sån som tröttnar snabbt på bloggens utseende, och kan inte ha samma headerbild hur länge som helst. Nu den här senaste bilden jag hade har hängt med otroligt länge - så idag var det dags att byta. 

Än så länge känns det bra. Lite vild och crejzit, mestadels färggrant. 

 

Och så en selfie på det.

 

IMG 6615

 

Hoppas ni alla får en underbar helg! Ska tvätta av mig kamerasminket och börja göra något vi huset. Kanske grilla korv och fira semestern med en cider?

 

Vad har du för planer för helgen?


Jag försöker vara en trädgårdsmästare.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.07.2017 | 3 kommentar(er)

Jag blev helt tagen efter min olycka med elefantörat i måndags. Inte på grund av att den dog, utan för vad som hände sen.

Efter att ha varit en mästerdetektiv och utforskat roten, samt skickat bild till växtexperter, så insåg jag att det var dags att ge upp hoppet om plantan. Och samtidigt som jag släppte taget om den, så erbjöd sig massor av människor att ge mig sticklingar av deras olika plantor.

 

Det är det som är så otroligt underbart. Vilka härliga människor som finns på den här planeten. Otroligt! :-)

 

tradgardsmastaren 1

 

Igår var jag efter de två första sticklingarna. Fick en ny bebis-elefantöra, och en garderobsblomma.

Garderrobsblomman ryktas det ska vara världens mest tacksammaste växt (typ alla tanter har tipsat mig om den), vilket är super! Jag vill bara ha tacksamma växter.

Elefantörats rot såg tusen gånger friskare ut än den jag planterade tidigare.

 

tradgardsmastaren 2

 

Jag googlade om hur jag skulle rota garderobsblomman (elefantörat hade redan fina rötter), och fick läsa två olika historier. Endera rotar man i vatten och väntar i evigheter, och i värsta fall möglar den bara bort. ELLER så chansar man på att rota i jord, så går det snabbare och rötterna blir starkare.

 

Så jag planterade ju den i jorden. Det här gjorde jag alltså igår, så har jag gjort riktigt fel så skriver ni snällt: "NEEEEEEJ CARRO, GÖR SÅ HÄR (och så en informativ och härlig text efteråt).

 

tradgardsmastaren 3

 

Elefantörat då, som jag hoppas ska överleva och själv få egna bebisar i framtiden? 


1. Jag planterade den inte lika djupt denna gång.

2. Som det kanske syns så är det två små blad på längst nere, så de har jag inte heller begravt i jord.

3. Jag tänker inte dränka denna i vatten. 

 

Sprutade ba lite vatten på jorden, men reagerade snabbt att något var fel.

"Vad är det för gift i denna?" undrade jag, och så tittade på sprutflaskan. Aloe Vera-spray som ska hålla bort fästingar från katterna. 

 

Shit.

 

Bad om ursäkt till plantan och hoppas den är tapper och tacksam. Och förresten, hur farligt kan nu Aloe Vera vara? Ska inte det vara supernyttigt?

 

Jag fortsätter med min resa till att bli en trädgårdsmästare, trots lite missöden. Det viktigaste är bara att man inte ger upp. Tack Nina för sticklingarna. Jag ska vårda dem och ge dem all min kärlek.


Blåtira, ny hårfärg och nyfikna grannbarn.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.07.2017

En gång tidigare har jag försökt mig på att ta ett foto i timmen. Det blev fyra bilder, varav två av dem var fotograferade med sekunders mellanrum. Gick ju inte så bra.

 

Så igår tänkte jag att det vore en ypperlig dag att göra ett nytt försök. Hade egentligen ingen aning om hur dagen skulle bli eller vad den skulle erbjuda för äventyr, men det brukar ju bli bäst då också.

 

EFIT CARRO 1

 

 

15:00

Min dag började klockan tre på eftermiddagen. Jag fick ta igen förlorad sömn, om det ens är möjligt, efter mina två vaknätter. Efter första kaffekoppen insåg jag att det är semester nu. HALLELUJA. 

Vi har annars en ny kaffekokare nu. Den har fått vara med oss någon vecka nu, och vi är jättenöjda med vår Moccamaster. Den är ljudlös, kokar gott kaffe snabbt och så stänger den av sig själv efter 40 minuter. 

 

När jag började min andra kaffekopp för dagen smättade jag i hårfärg i håret. Samma sekund som jag fått i färgen ringde vännen och arbetskollegan och frågade om jag ville samåka med henne till en överraskningsfest. Jag fick halvt panik över hur jag skulle bli klar med hårfärgning, duschas och sminkning på en timme - men sa "absolut".

 

EFIT CARRO 2

 

 

16:00 

Tvättade upp mig, slirade runt i badkaret av hårfärgen som lämnade hårtopparna och var nyfiken på resultatet.

Hade en förhoppning om att se ut som en enhörning som ska på rave denna semester. Fick vad jag önskade.

 

Ljusrosa pastellfärger i hårtopparna. Typ som en rosa ombré om man har bra fantasi.

Det får duga tills färgen försvinner efter x-antal tvättar. Yolo ba.

 

EFIT CARRO 3

 

Varför ska alltid detta hända när man har bråttom? När vännen stannade utanför dörren med bilen, petade jag maskaraborsten i ögat. Det var ju onödigt.

 

EFIT CARRO 4

 

 

17:00

Vår arbetskompis fyller en helig jämn siffra, och blev totalt överraskad när hon blev kidnappad efter arbetsskiftet.

Medan ett par kollegor körde henne hem för att bli festfin så samlades resten av gänget i Molpe för att överraska henne. Vi spelade kubb på gräsmattan, och festen höll knappt på tio minuter innan det redan skedde en olycka.

 

Födelsedagskvinnan råkade kasta lite vilt ena pinnen, så den landade under hennes öga. Med detsamma uppenbarade det sig en liten fin blåtira. Vårdare som vi alla är, sprang jag och en annan till havet för att hitta en kall sten hon kunde ha under ögat. :'D

 

EFIT CARRO 5

 

 

18:00

När vårt lag förlorade i kubb och blåtiran var glömd, gick vi in till Mölle där ett bokat bord väntade oss. Presenter delades ut och det vara bara glada miner. Mestadels för att vi tydligen inte är vana vid att sitta vid långbord och hade svårt att höra och förstå varandra. Blev oplanerat den snuskiga varianten av "trasiga telefonen", och alla fick skratta så tårarna spruta.

 

Även om jag tänkte koppla bort arbetet totalt denna semester, så måste jag få säga att jag är tacksam för mina kollegor. Det vi har och är, är en fullt funkionell grupp. Inga sura miner eller tråkigheter, vi har ba kul och har förstånd att ha humor. 

 

EFIT CARRO 6

 

 

19:00

Funderade länge om jag skulle vara extra nyttig och ta "gnocchi med svampsås" eller det mitt hjärta längtade efter: "entrecôte". Har ju gjort valet att leva livet efter det hjärtat vill, och hjärtat ville ha en rama köttbiff. Det här är det första köttet jag ätit på lääääänge (om du inte räknar korv). Så otroligt flottigt, mört och gott.

Till köttet valde jag varma grönsaker och en coctail innehållande vodka och havtornssaft. 

 

Vi satt länge och fortsatte ha vår sjuka och roliga humor, tills det var dags för att tacka för mig och åka hem.

 

EFIT CARRO 7

 

 

20:00 

Hade inte ro att bara ligga still på soffan, så la på youtube och lackade naglarna i den gladaste färgen jag äger. Nu är jag riktigt sommarfin.

 

EFIT CARRO 8

EFIT CARRO 9

 

 

21:00

När naglarna torkat var det dags att fixa sängen semesterfin också. Bäddade rena sängkläder och blev helt plötsligt trött, även om jag då varit vaken bara sex timmar. Men det är helt förståeligt när man har världens mysigaste säng att krypa ner i.

 

Har tydligen inte svårt att svänga om dygnet, vare sig det handlar om att vara vaken tjugo timmar i sträck eller endast sex.

 

EFIT CARRO 10

 

 

22:00

Innan jag kunde klä av mig för att krypa under täcket, behövde det förberedas inför de blogginlägg som publiceras idag.  Medan jag satt vid köksbordet, åt ananas och bloggade om "antingen eller", cyklade grannens barn utanför fönstret. 

 

Barnen har nog aldrig sett någon med rosa hår förr, eftersom det bara blev fler och fler barn på pakethållaren för varje gång de passerade fönstret. De var som inte diskreta heller, som de glodde.

Till sist när det var vilsoped-chauffören plus fyra barn på pakethållaren, så vinkade alla stort till mig. Då skrattade jag högt och vinkade tillbaka.

 

 

Avslutade dagen med att ligga i ett mörkt rum och se på youtube. 


Antingen eller.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.07.2017 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Inga barn eller tio barn:

Oj shit, det var verkligen antingen eller det här. Jag kan ju verkligen se mig själv som en ganska cool mamma, men hur cool jag skulle orka vara med fotbollslag (+ en sladdis) är ju frågan.

Nej. Jag tror att jag är så pass cool att jag väljer tio barn nu.

 

giphy4

 

Silikonbröst eller fettsugning:

Jag skulle vara livrädd att någon silikontutte skulle spränga, med min tur, så väljer fettsugning. Kanske den där bulan i armhålan kan man fettsuga? ;-)

 

Landet eller storstan:

För åtta år sen hade jag sagt storstan, eftersom jag till och med funderade på att flytta till Helsingfors med min vän (Obs! Det var lördagskväll och det verkade som världens bästa idé mitt i festen). Idag väljer jag landet framför alla städer. Det är så lugnt och skönt här.

 

Kaffe eller te:

Kaffe! Speciellt måriskaffi!

 

giphy 4

 

Julafton eller midsommar:

Julafton är det inte så viktigt att det firas prick den 24 december. Julen kan man ju fira nån vecka före till och med, och det funkar bra för oss. Midsommaren är lite, bara lite, mer helig för mig. Mest för att man får vara sommarfin och det är ljust. Julmaten är dock bättre. Men ja, antingen eller. MIDSOMMAR.

 

Ge eller få:

Låter hemskt att skriva detta, men det är sanningen: Få. Men det är bara för att jag får oftast någon slags ångest över att hitta "den perfekta presenten", och stressar upp mig alldeles för mycket i onödan för att hitta något som kan glädja en annan människa. Alla borde bara vara som mig som säger exakt det man vill ha (som inte heller är dyra saker). Till exempel ska jag få en "riktig" Bullet Journal när jag fyller år.  

Tack i förskott, älskling. ;)

 

Kramas eller pussas:

Pussas, för man kan ju smyga in en liten kram samtidigt.

 

Mjölk eller vatten:

Vatten, och gärna bubbligt mineralvatten. Det är ytterst lite mjölkprodukter jag får i mig. Endast den där skvätten grädde i morgonkaffet, och min konsumtion av mjölkprodukt för en dag är fylld.

 

Hund eller katt:

MJAAAAAAU.

 

giphy 5

 

Vitt vin eller rött vin:

Förr hade jag sagt rött vin, men så blev jag tipsad om världens bästa bästa vita vin. Problemet är ba att jag alltid glömmer namnet på den, och får ta och ringa källan varje gång jag står vid Alko (som sker typ en gång per år). Sist stod en karl i närheten som hörde mitt samtal, och

ha ba: "Du får göra som mig och ta en bild så man alltid vet sitt favoritvin".

Tror ni jag gjorde som han sa? Nej.

 

Banta eller träna:

Träna, för yoga räknas väl som lite motion? 


SEMESTER HALLELUJA!

Skrivet av Caroline Eriksson 26.07.2017

HAAALLLELLUUUUUJA. NU HAR JAG SEMESTER!!! 

Jag ska dricka Somersby Sparkling Rose. 

Bygga hus (väggarna är ju uppe nu, så det är ingen risk att de blir sneda pga alkoholen).

SOVA.

Hälsa på mamma och syskonen i Jakobstad. Har tänkt mycket på dem senaste tiden och saknar dem faktiskt.

Pussas massor med Fredrik.

Plantera växter.

Njuta.

 

Men först ska jag tvätta mig. Blir som en ny hårfärg nu. I morgon hörs vi med massor av roliga blogginlägg. 

Puss.


Den fruktade rötmånaden är här!

Skrivet av Caroline Eriksson 25.07.2017

Länge trodde jag att min kropp hade någon slags superkraft som inte reagerade på rötmånaden. Tills jag blev matförgiftad på konstens natt 2015. Sen dess är jag mer försiktig på vad jag handlar och äter under rötmånaden, som inträffar typ mellan 23 juli till 24 augusti. Egentligen följer ju inte röjtmååna något specifikt datum, men allt som oftast så är det perfekt väder för rötmånad mellan de datumen. Varmt och fuktigt. Och i morgon tar jag semester, så då kan jag lova er att det blir prima sommarväder.

 

Nu är det alltså åter dags igen att hålla koll på maten så man inte får en natt man inte glömmer på länge. Och inte på ett bra sätt.

 

Varför uppstår rötmånaden?

Det är värmen och luftfuktigheten som styr rötmånaden. Oftast är det mest varm och härligt i slutet av juli och augusti, och det gillar bakterierna.

 

Vad kan hända i värsta fall?

Du får matförgiftning.

 

Hur undviker jag att drabbas av matförgiftning under rötmånaden?

  1. Se till att maten står kallt, i kylskåp och under transport från butik eller till villan. Har du matvaror i bilen en längre stund efter att du handlat, så är det klokt att ha dem i en kylväska, eftersom det blir riktigt varmt inne i en bil.

  2. Även hur gott det än är att äta restaurangmat, speciellt i semestertider, så kan du inte vara 100% säker på hur maten blivit tillredd eller hur din kropp reagerar. Jag försöker så gott det går att bara äta mat jag tillrett själv hemma.

  3. Du behöver dock inte låta rädslan för lite matförgiftning gå överstyr och kasta alla mat som stannat längre än två dagar i kylskåpet i soporna, eftersom maten borde hålla sig bra i skick bara den hålls tillräckligt kyld. Doftar det dock illa från maten, eller smakar konstigt, kasta!

  4. Tar du in och ut mat från kylskåpet hur mycket som helst, så förkortas förstås även hållbarhetstiden. Ta ut det du tänker äta.

  5. Tvätta händerna.

 

Finns det något annat roligt att säga om rötmånaden?

”Förr i tiden” ansågs det som otur om ens boskap föddes under rötmånaden. Mitt i allt kunde ju en kalv födas med tre eller fyra huvuden. ;-) Annat man skulle undvika var att slakta något djur, eftersom köttet snabbt blev dåligt. Vilken tur att det finns bra kylskåp idag, som till och med kan vara energisnåla.

 

 

Så he va he. Hoppas ni, och jag, klarar oss undan matförgiftning detta år. Och skulle det nu drabba oss, så är det  (som allt annat)  övergående.

 

torkatapple

 

Maten på bilden har ingenting med matförgiftning eller rötmånaden att göra. He va ba goo.


Hur hittar jag sömnen?

Skrivet av Caroline Eriksson 25.07.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

"Beundrar dig för att du orkar i den branschen och speciellt att du orkar nattskiften. Men hur är det, är det sen enkelt att få sömn på morgonen och hur länge sover du faktiskt sen? Tack för din blogg."

- N

 

Tack för din kommentar N, och ursäkta att det tog sin tid att svara.

Idag när detta publiceras, så ligger jag förhoppningsvis hemma och sover nattskift-ruset av mig. Arbetar bara ett nattskift till och sen tar jag SEMESTER HALLELUJA. Välbehövt och väälkumit. Därför tänker jag nu passa på att svara på en fråga jag fick angående nattskift och sömnen, för efter i morgon kopplar jag bort arbetet totalt för en månad framåt. 

 

Är själv förvånad över hur pass bra jag har orkat arbeta natt denna sommar. Det är väl inställningen som gjort det mesta, eftersom jag normalt annars blir trött snabbt. 

 

Inför första natten så ser jag till att sova så länge som möjligt på morgonen, eftersom det inte är ristat i sten att man klarar av att sova innan nattskiftet. 11:00 är det längsta jag har tvingat mig själv att sova  inför  första  nattskiftet,  och det är galet länge, eftersom jag inte ens sov så länge när jag var tonåring. Det längsta jag har sovit  efter  ett  nattskift  är väl 17:00 på eftermiddagen / kvällen.

Sen sover jag ju idag med öronproppar och mörkläggningsgardiner i hela lägenheten, och det gör mycket för sömnen.

Efter ett nattskift försöker jag att sova 7-8 timmar, men kan vakna redan efter 6 timmar om t.ex vaktmästaren klipper gräset eller grannarnas barn leker för fulla muggar utanför fönstret. Mitt i allt har jag en katt som hoppar på mig och vill ut och springa av sig, eller så är jag bara själv utvilad.

 

Vet av många som inte klarar av att sova mer än fyra timmar, och tycker nattskift är så tungt. Sover man så lite ÄR det tungt, och då skulle jag rekommendera att man försöker sova extra innan nattskiftet. Eller bara inte ta på sig så mycket nätter, om man inte hittar sömnen dagtid.

 

 

Och ja, hur enkelt är det att hitta sömnen sen på morgonen? 

Jag  somnar  på  tre  sekunder.  Zzzzz.........

 

IMG 2

 

Gammal bild av månen. Inatt var det faktiskt riktigt mörkt ett tag.