bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna augusti 2017

Vad är nästa steg?

Skrivet av Caroline Eriksson 31.08.2017 | 1 kommentar(er)

1. Tack för alla kommentarer på förrförra blogginlägget. Jag verkligen älskar när kommentarsfält får sitt eget liv, och jag får kontakt med er. Ni är bäst!

2. De där typerna som hånskrattade åt mig och sa att "tuschpennan vi ritat på väggarna med kommer att synas igenom ALLT, och att jag måste skära bort färgen": Hoppas ni blivit snällare åt folk (kvinnor) nu och fick ha roligt en liten stund.

Jag hade dock mycket roligare. Igår grundmålade jag hela huset klart och ingenstans i huset syns varken spackelskarvar eller tusch. Allt är bra perfekt.

3. Så vad är nästa steg nu? 

 

Huset blev alltså färdigt grundmålat igår och nu är allting vitt och fint. Till och med mitt lilla wc, som varit det mörkaste rummet av dem alla, blev dubbelt störra och ljusare.

 

31.8.2017 1

 

Igår målade jag alltså tvättstugan klart, kontoret och en sista vägg i vårt sovrum & klädkammaren. Idag åkte jag ändå till huset, men inte för att arbeta. Nej, istället grillade jag korv, tittade på youtube och ba myste. 

 

31.8.2017 2

 

Så här fint blev det när allting blev vitt. Fredrik gick runt i huset igår och sa: "Jag ser inte var skarvarna är! Så bra har du målat!".

Och nog är jag duktig på att måla, men det hade absolut inte blivit lika bra om inte Fredrik varit så duktig på att spackla & slipa.

 

31.8.2017 3

 

Vi har som blivit mer nykära, och även bättre på att ge varandra & ta emot komplimanger i och med det här husbygget. Det är som en konst i sig att både kunna ge & ta. Vilken tur att vi har lärt oss det.

 

På bild ser du annars mitt lilla wc. Mitt i allt så är det här sista bilden du ser av badrummet, innan det är klart. ;-)

 

31.8.2017 4

 

Och vårt sovrum. Jag står i klädkammaren & fotograferar.

 

Nu ska jag först ta tag i min nuvarande klädkammare och rensa bort sommarkläder och packa dem färdigt i påsar, så slipper jag göra det när det är flyttdags. Sen ska jag fundera vad nästa steg vid huset blir.

 

 


Den bästa tiden är nu.

Skrivet av Caroline Eriksson 31.08.2017

Det är sista dagen av augusti, och i morgon börjar min absoluta favorittid på året. Hösten. Och September, min favoritmånad, eftersom det betyder att jag snart fyller år. Tydligen är nog ens födelsedags lika rolig, trots att man bara blir äldre. Konstigt.

Idag tänkte jag fylla i Sevendays Höstlista, och så här ser den ut för mig. Alla bilder har jag fotograferat.

 

 

Man vet att det är höst när:

man kan börja andas igen. Sommaren är ju helt underbar, men det är något skilt med höstluften. Så mycket lättare att vara i. Och så när man måste börja skrapa rutorna på bilen *. Det är dock inte lika härligt som höstluften.

 

12313956 10153562989673880 3843182757864592648 n

 

Låt som ger mig höstkänslor:

Någon härlig melodi av José González kanske. Helt ärligt finns det nog ingen musik som får mig att få höstkänslor.

I höst vill jag klä mig så här:

Bekväma kläder, varje dag, året runt. Tunikor, stora halsdukar och sköna strumpor är ett måste i alla fall.

Hösten doftar:

Just nu doftar hösten rök för mig, eftersom jag eldar var och varannan dag.

 

12347669 10153569285703880 6180450539960858151 n

 

Det bästa med hösten:

MASSOR! 1. Jag fyller år. 2. Det är inte för varmt, men inte heller för kallt. Perfekt väder för mig. 3. Alla färger. 4. Man börjar sova bättre. 5. NORRSKENET!

Det sämsta med hösten:

När man inser att vintern är på kommande.

Mat som jag förknippar jag med hösten: 

Ingen skild maträtt, däremot te i alla smaker och sorter! Mitt favoritte är Togi Tea orginalsmaken, med vackra visdomsord på etiketten.

 

13667832 10154166855903880 3039433968142067268 o

 

En höstkväll spenderas:

Med mys på soffan under en filt med stickastrumpor på fötterna.

En sak jag ser fram emot i höst:

ATT FÅ FLYTTA. Även om det kanske räknas som vinter då det sker. Men jag hoppas på en låååång, vacker höst och fina myskvällar i vårt hus. <3

 

* I måndags då jag arbetade min första arbetsdag efter semestern, hamnade jag att börja skrapa rutorna på bilen. Endera börjar vårdare faktiskt arbeta alldeles för tidigt om morgnarna, eller så var det bara så att det blev höst på en gång. 

 

12219466 10153511818918880 6756160866741895572 n


Får jag lika snygg rumpa som...?

Skrivet av Caroline Eriksson 30.08.2017 | 4 kommentar(er)

Igår hade jag en ordentligt "me day". En dag med egentid och då jag ba var, samtidigt som jag gjorde något vettigt. I min ensamhet. Tänk hur jag för många, många, år sen hade problem att vara ensam utan att ha någon att prata med. Kunde som inte ens gå till butiken utan att ha någon att prata med i telefon.

 

Idag njuter jag bara av ensamheten. Man får tid att reflektera lite då. Och så får man stuntta på i sin egen takt, och min takt verkar vara som en duracellkanin. För jestas vad jag hann med mycket igår.

 

 

29.8.2017 1

 

Vi har ju, som ni kanske redan vet, en lång vägg som separerar vårt öppna kök & vardagsrum (+barnrummet) mot resten av alla rummen. Och den där väggen fick  lite  färg på sig igår. 

Och vad det känns i kroppen idag! Vet inte hur många squats jag gjorde igår samtidigt som denna vägg blev vit. Man behöver inte träna om man bygger hus. Hela processen är en smygträning i sig själv.

 

Förhoppningsvis har jag lika snygg rumpa som Jon Snow när detta hus är klart.

Har ni sett sista avsnittet av säsong sju av Games of Thrones? Jag vill som se de två sista avsnitten om och om igen. SÅ BRA ÄR DE.

 

29.8.2017 2

 

Och det här är resultatet, efter tusen squats och svett. Hela väggen är grundmålad och redo för de "riktiga" färgerna.

 

29.8.2017 3

 

Målade även den lilla väggen som separerar hall mot köket / vardagsrummet. Har ni något tips vad man skulle kunna göra med väggen? Typ, ha någon hylla eller ba en väldigt stor talva?

Den där väggen kommer att synas hela tiden, så det måste vara någon snärtig lösning.

 

29.8.2017 4

 

Här ser du fyra dörröppningar. De som är närmast är vårt sovrum (t.v) och (t.h) ser du öppningen till köket. 

Längre bort ser du "mitt" badrum (t.v) och (t.h) barnrummet som har en sopborse lutande mot sig.

 

29.8.2017 5

 

Jag hade sånt ordentligt flow igår, och Colorias färger verkar aldrig ta slut, så jag passade på att måla mitt kontor. Är jag lika effektiv och produktiv idag, så kommer hela huset att vara grundmålat. Det är ju trots allt bara ett par väggar kvar.

 

Nu ska jag ignorera träningsvärken och fortsätta måla vid huset.

 


Say hello to my little friend.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.08.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Inte för att jag annars är svår att överraska eller göra glad, men igår var det två saker som gjorde mig både glad & överraskad.

 

Vad som gjorde mig glad: 

Vi fick vårt allra första paket till huset. Jag stod och målade och hörde hur en bil körde in på gården. DET VAR POSTEN! Postutdelaren hade tydligen lagt märke till att ingen var hemma vid lägenheten, så hen körde raka vägen till vårt hus. Det kallas lyx och det bästa med att bo i en liten by. ;-)

 

Vad som gjorde mig överraskad:

Innehållet: DET VAR EN AVFUKTARE. Jag visste ju att den var på väg, men blev överraskad över hur glad man kan bli av en avfuktare. Och överraskad över det faktum aatt jag nu sitter och skriver detta blogginlägg. Vem hade trott för typ... två år sen, att jag skulle bli den typen som skriver om maskiner man kan behöva i ett husbygge?

 

trotec ttk 170s 1

 

Say hello to my little friend.

Eller, så liten är den inte. Denna rackaren ska hjälpa vårt hus att få ut den sista fukten, så det är fritt fram att täcka in betonggolvet med laminat och kakel. 

 

Vi har ju redan hunnit kolla upp fukten i golvet, och det har torkat riktigt fint av sig själv utan något slags hjälpmedel. Men nu när det är (hujedamej att jag skriver nästa ord snart) höst, så börjar även golvet torka saktare. Det hjälper liksom inte att vädra längre, om det är fuktigt utomhus.

Så då är en avfuktare en husbyggares (nästan) bästa vän. Det bästa vid ett husbygge är väl grillkorven?

 

trotec ttk 170s 2

 

Läste instruktionerna på ett vilt främmande språk x-antal gånger, innan jag vågade starta den. Och jestas vad den arbetade!

Efter en tid igång samlades vatten i en bunk som följde med. Det blev liksom mer verkligt att den faktiskt tar bort all extra fukt ur golvet.

 

Så he va he ja hadd på hjärta. Om några timmar får ni läsa om egentid, hur man tränar i smyg och vilken rumpa jag tycker är mest vältränad. Och det är varken min eller Kim Kardashians bakdel jag ska prata om.

Ha en underbar dag, gott folk!

 


Var det så jobbigt, sist och slutligen?

Skrivet av Caroline Eriksson 29.08.2017

Kategorier:

Igår sändes intervjun med mig & Fredrik, men misströsta inte om du missade den. Jag  länkar  radiointerjvun  här  om du vill höra min morgonröst. Den börjar vid 08:15 minuter. Annars kan du läsa en hel artikel om oss också här

 

Som det känns nu så är faktiskt det värsta över. Det värsta, som aldrig riktigt var så värst farligt. Det som återstår nu är att måla resten av alla väggar (som jag gör idag), och vänta på golvet som ska torka. Takpanelen ska beställas och på plats. Såna där småsaker.

Men det var aldrig som jag trodde det skulle vara att bygga hus. Det var så mycket bättre.

 

För när jag & Fredrik började bygga så tänkte vi att det skulle behövas hjälp av massor av personer. Jag hade ju hört talas om stora talkofester för de som hjälpt till i varje hörn, och om hur tungt andra tyckt deras husbygge varit. 

Kommentarer damp in på bloggen som menade att verkligheten skulle komma emot för mig, och att jag skulle ångra min glädje över husbygget. Att det skulle vara så h****** tungt. Men vet ni vad?

 

 

Jag vill inte och tänker inte förminska andras känslor över ett husbygge,

men tänker inte heller förneka att detta är det roligaste jag varit med om. Inte är det så svårt att bygga hus.

Vi har klarat det riktigt bra, bara han och jag. Och vår upplevelse och känsla över allt, är att det bara är roligt.

 

 

Enda gången jag hade liiiiiiite lejdon var när jag visste av att Robbie Williams, min andra älskling, var tre timmar ifrån mig. Men där stod jag vid huset, svettig med förstört nagellack. Men hej, Robbie Williams får hälsa på sen när det är den riktiga inflyttningsfesten.

 

 

 

Klicka på bilden för att bli ivägskickad till senaste artikeln om oss.

 

 

Skarmavbild 2017 08 29 kl. 10.53.29


Nu har vi bergvärme, halleluja.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.08.2017 | 2 kommentar(er)

I förrgår satt jag och fnissade, samtidigt som jag ritade en skattkarta till de karlar som skulle borra bergvärmen åt oss. Tänkte som så att om jag ändå inte hade möjlighet att närvara, för en gångs skull, då något händer vi tomten. Jamen, då ska jag åtminstone ha lite kul före. 

 

Bergvarme 1

 

Det här är alltså skattkartan jag ritade till krombi-karlarna.

 

"HEJ ni som fixar bergvärmen åt oss. På baksidan av huset ser ni en grop med rör i. 

Här ritade jag då huset, en fyrkant. Runt huset for pilar som visar att man kan gå båda vägarna runt huset, om man inte märkte det tidigare. Ritade ut gropen och rören, som kan missuppfattas om man är på gott humör.

Terrassdörren är olåst *.

Ring mig om det är något ni undrar över.

Med varma hälsningar, **

Caroline XXX-XXXXXXX"

 

* Terrassdörren är annars alltid låst, så det var riktigt spännande att sova och veta att dörren varit olåst under nattens lopp vid huset. Allt hade gått bra, tack och lov. 

** Ibland väljer jag att avsluta mina mejl med soliga hälsningar, ibland varma. Det beror lite på vilket humör jag är på. Hur avslutar du dina mejl?

 

Bergvarme 2

 

Jag rymde lovligt iväg fram och tillbaka mitt i dagen för att se hur väl min skattkarta hade fungerat.

Det verkade ha gått bra. Borren och allt annat nödvändigt var installerat och på plats, de hade hittat el & vatten, och hunnit borra tre meter då jag dök upp vid huset. 

 

Bergvarme 3 smajlis

 

Dock var det en typisk måndag, och de var i full fart med att svetsa borren. Man kan ju inte bara ha medgångar hela tiden, men de fick i alla fall fint väder.

 

Vi, jag & Fredrik, har ju varit säkra på att vi ska ha bergsvärme - även om det visst hade funnit möjligheten att använda sig av jordvärme. El- eller oljevärme var aldrig ens med på listan av möjligheter.

Men vi hade ingen aning om hur nära berget egentligen var. Så hur nära berget står vårt hus?

 

Bergvarme 4

 

Fyra meter borrade de och så kom de till berget. FYRA METER! Vilket jag tycker låter väldigt lite, och lyckligt, eftersom huset nu verkligen står stadigt. De där mardrömmarna jag haft om att huset ska luta och halvt flyta iväg med universum, kommer aldrig ske.

Dessutom kom det knappt något slask eller skräp ur borrhålet, som andra varnat oss för. Vi äger alltså världens bästa plats på jorden, såheså.

 

När de mötte berget borrade de 130 meter till. 130 METER!

Och då kan ännu till borra ännu mer, men till vårt hus är 130 meter tillräckligt. Om jag inte minns riktigt fel så är hundratrettio meter typ sex såna där långa "pinnar" ni ser till höger på bilden.

 

Bergvarme 5

 

Bergvärme är en säker, trygg och miljövänlig uppvärmningslösning till ett hus. Dessutom behövs det inte mycket arbete för att förbereda för bergvärmen. Borde väl jag veta, som lagt ner alla rör i marken. 

Sen när de väl borrar är det inte alls stort hål, eller yta som behövs. Så länge man har åtminstone fyra/fem meter ifrån huset samt plats omkring så de kan borra. Och så el och vatten förstås, men nuförtiden har ju alla hus det.

 

Nu ska vi bara vänta några dagar och så kommer någon och kastar ner en låååååååång slang ner i hålet. Så småningom konkurrerar jag alltså med mitt eldas i tulikivin, med bergvärmen som värmer upp vårt hus när vi vill ha extra värme i tillvaron.

 

Även om jag tyvärr inte kunde närvara hela dagen igår, så är jag ändå glad med det lilla jag fick uppleva. Glada, och framförallt trevliga typer, som borrade bergvärmen åt oss.

 


Lyssna på oss i radion!

Skrivet av Caroline Eriksson 28.08.2017

Idag sänds intervjun med mig och Fredrik! Spännande! Lyssna på oss mellan 13:00 - 15:00 i Radio Vega, och ni får reda på hur det går med vår ekonomi, kärlek och husbygget i överlag.

 

Puss och kram.

 

14195358 10154442644793880 8204586939834241934 o


HOUSE TOUR & VLOGG!

Skrivet av Caroline Eriksson 28.08.2017 | 1 kommentar(er)

VLOGG HALLELUJA!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det dagen jag publicerar en vlogg. Eller, typ halvt vlogg eftersom det är även en ordentlig husesyn, för er allihopa. Jag går igenom alla rum med er, förutom kontoret, då Fredrik hade något projekt på gång och ingången var blockad med en stor hylla. Ser lite roligt ut då han syns på insidan av rummet, hehe.

 

Hoppas ni gillar videon, och skriv gärna en kommentar om ni vill ha fler! Vill ni ha mer såna här med musik, eller fler då jag bara pratar? Och ska jag prata dialekt eller försöka tala "finare"?

 

Hur som haver, det var riktigt roligt att göra denna video till er.

 


Jag är inte riktigt redo än.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.08.2017

Jag vet inte om det här beror på att man blir äldre, eller bara det att jag byggt hus varenda dag nu i fyra veckor, så är jag inte riktigt ännu redo att släppa taget om semestern. Hur snabbt kan egentligen fyra veckor gå?

Och bara det att jag om 10 timmar och 45 minuter börjar min arbetsdag, är svårt att greppa tag om.

 

Missförstå mig inte. Jag gillar mitt arbete, och efter att jag kommit in i nya rutiner, som att vakna okristligt tidigt om morgnarna, kommer det här att gå riktigt bra. 

Men de sista timmarna jag ännu har kvar av semestern, tänker jag njuuuta.

 

Ps. Det här har varit den bästa semestern någonsin. Tänker tacka dessa fyra veckor från botten av mitt hjärta, genom att ta en snabb tillbakablick vad jag egentligen hunnit göra under dessa fyra veckor.

 

semester 1

 

1. Färgade håret rosa. Det höll ju inte så fasligt länge, men var snyggt.

 

semester 2

 

2. Samma dag jag tog semester for jag på kvällen för att fira en arbetskollega, som skulle fylla en jämn siffra, med resten av arbetsgänget. Förutom då födelsedagskvinnan fick en blåtira när hon kastade ena kubb-pinnen på sig själv, så hade vi en riktigt trevlig kväll.

 

semester 3

 

3. Jag har varken spacklat eller slipat under hela den här semestern, utan det har Fredrik skött så bra själv. Istället har jag fått måla, och herregud så roligt det är. Kanske för att det är så bra spacklat och slipat att man glömt hur buliga och stora skarvar det en gång varit.

 

semester 4

 

4. Jag köpte ett nytt objektiv och ÄLSKAR DET. Det här var en av de första bilderna jag tog med objektivet. Ser ju lagom nöjd ut.

 

semester 5

 

5. Jag fick sticklingar på posten som gjorde mig överlycklig. De lever ännu idag.

 

semester 6

 

6. Samma dag jag rymde iväg till Jakobstad, så drogs elen i huset. Säg, man är snabb och skicklig då man drar kilometerlånga elkablar i huset. 

Det här är resterna från den dagen.

 

semester 7

 

7. Jag fyndade min älskade puff i Jakobstad, för endast två euro. Har sagt det förr, och säger det igen: MISSIONSSTUGAN ÄR BÄST. Annat jag gjorde i jeppis var att umgås med mamma & syskonen, åt god kinamat och hade det bara bra.

 

semester 8

 

8. Vi har nästan varenda dag träffat våra vänner, och till och med två helger suttit och småfestat vid huset. De kvällarna har varit de absolut roligaste, eftersom vi alla skrattat tills magmusklerna värkt och tårarna sprutat.

 

semester 9

 

9. Vi räddade en spilintu som hamnat i svärmors ventilationsrör i huset. Det var lite spännande.

 

semester 10

 

10. Jag och Fredrik har isolerat alla väggar samt gipsat alla väggar i huset. Och alla de gipsade väggarna är nu färdiga för mig att måla på. DJIIIISTAS vad vi har fått mycket gjort, på kort stund. Bra.

 

semester 11

 

11. Hann även fara till Vasa en fredagskväll för att äta god mat med Sevendays-gänget.

 

semester 12

 

12. Besökt Vasa Färg två gånger. Fått goo fika och frysipickona på armen av hur häftigt vårt hus kommer att bli, tack vare Idas hjälp.

 

semester 13

 

13. Ekovilla hälsade på och blåste in gamla Vasabladet-tidningar på mellantaket.

 

semester 14

 

14. Thomas från Puustelli har varit hem till oss för att kontrollmäta huset, för all inredning som ska dit. Och vi for till Puustelli-affären för att skriva på de sista pappren. I Oktober får vi allt. HUHHU, vad fint det kommer att bli.

 

semester 15

 

15. Och här står jag, lycklig och glad i huset.

Trots att vi varit varje dag vid huset, så är det inget som sist och slutligen tagit någon energi av oss. Det är ju här vi vill vara, och här vi mår bra. Dessutom verkar det vara ganska svårt att bli trött och slut på att bygga, när vi bygger så vackert hus till oss själva. 

 

<3 Bästa semestern ever <3


Att göra ingenting, men precis allt man vill.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.08.2017

Vad har jag gjort denna helg? Nå, inte har jag hängt upp skarvar i Petalax-skylten åtminstone. Inte heller har jag smällt en enda raket eller andats havsluft. Och det har varit så underbart, skönt och härligt.

Att bara göra ingenting, men göra precis allt det man vill.

 

Helt otroligt hur man förr kunnat känna att man gått miste om något om man inte var på flera ställen samtidigt. Eller helst hade några planer för en viss storhelg, som ändå villaavslutningen är här. Men på senare tid, speciellt det sista året, har jag verkligen inte känt några såna känslor.

Istället har jag bara njutit av att göra precis det jag själv vill. 

 

Det kanske ändras om och när man får barn. Men tills vidare njuter jag av livet då man ba kan ligga och mysa en hel kväll på soffan, utan att känna att man går miste om något. 

För jag har redan allt jag behöver och önskat mig. <3

 

 

01092013 IMG 1178 3

 

Bild från ett annat år, eftersom jag inte kom mig ur soffan igår.