bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna maj 2018

Har jag gröna fingrar?

Skrivet av Caroline Eriksson 31.05.2018 | 2 kommentar(er)

För en tid sen frågade jag er på instagram om det är helt okej att ha över 40+ palettblad. Även om majoriteten höll med mig att ”jåå, å mejr ryms e!”, så var det några av er som inte förstod min lycka över att ha lyckats odla fram så många palettblad.

 

 

Dagens blogginlägg blir alltså en uppdatering om hur det går med mina odlingar.

Jag hade ju odlat fram tomatplantor av tomatskivor samt palettblad och nejlikor från frön, och så här är läget idag.

 

Mina tomatplantor blev till ingenting. Tyvärr. Varje planta som tittade fram växte sig tre centimeter långt, och sen vissnade de bara. Men det betyder inte att jag ger upp. Ska testa på nytt, och nu från stora tomater istället för körsbärstomater. Jag vet ju i alla fall att det fungerar.

 

odlingar 31.5.2018 1Eftersom mina palettblad växte så nära varandra, tog jag och flyttade dem till skilda krukor.
Det uppskattades!

 

Och mina palettblad mår som drottningar. De ploppade fram en efter en, och när de började växa allt för tätt inpå varandra så var det dags för mig att sära på dem och låta dem få mer utrymme.

 

odlingar 31.5.2018 2

 

Trodde inte att det skulle gå att plantera om dem medan de var så små, och dessutom var deras rötter endast en liten och smal rot. Men de är envisa och tacksamma typer, de där palettbladen, och alla som flyttades överlevde och mår bra.

 

odlingar 31.5.2018 3

 

Däremot tyckte inte mina nejlikor om att bli särade på, eller flytta. Så för tillfället har jag endast få nejlikor som mår bra och växer för fulla muggar.

 

odlingar 31.5.2018 4
Min nejlika

 

Nu känns det dock som att allt har stannat av lite i processen att växa på höjden. Högst troligen på grund av att de just nu håller på att tillverka fler rötter. Alla måste vi väl stanna upp ibland för att rota oss lite grann.

 

odlingar 31.5.2018 5
Palettblad

 

Och det var uppdateringen om hur det går med mina odlingar. Alla plantor har fått flytta till mitt kontor, där jag får se dem dagligen. De får inte starkaste solljuset, men inte heller det mörkaste. Eftersom vårt hus aldrig riktigt blir mörkt. Men det vore roligt att testa på en växtlampa (som inte drar allt för mycket ström), för att se om det skulle göra susen för alla mina odlingar.

 

 

Det här blogginlägget är till Johanna, som undrade hur det går med mina odlingar. Har du något du undrar över eller vill läsa om, så tveka inte; utan skriv en kommentar! Jag bloggar om allt.

 


Nytt vid huset och något jag ALDRIG skulle ha här (men som är här av någon anledning)

Skrivet av Caroline Eriksson 30.05.2018 | 3 kommentar(er)

Jag har gått och blivit sjuk, vilket betyder att alla idéer för blogginlägg samt ork att skriva längre än tio meningar inte finns på radarn. Så istället för något revolutionerande idag så ska du få följa med till huset och se hur vi bor. Vilka grejer som är nya, och vad jag ALDRIG skulle ha i huset, men som ändå lyckats finna sin plats. För en stund.

 

Inser att det blir kanske mer än tio meningar i detta blogginlägg, men he e så tå. 

 

Vi börjar med en bild som visar hur det såg ut i början av augusti förra året, då vi fortfarande var långt ifrån att få ett beboeligt hus. Ganska lyckat ändå hur vi lyckades hålla oss positiva genom hela bygget, och gav tusan på att få huset klart, trots att majoriteten av alla andra människor inte trodde på oss.

 

koket 1

 

Det här var alltså köket då. Det där gråa röret som tittar fram ur betonggolvet (som ännu inte var torrt här) så var förresten på fel plats. Heeeelt fel plats. När vi monterade köket satt jag bredvid det där röret och hyperventilerade, tills rörmokaren sa att det gick att fixa. 

 

30.5.2018 1

 

Och så här ser det ut idag. Vad skönt med en lång arbetsbänk, så man kan gömma bort allt skräp i ett hörn, så det inte syns på bild. Ljust, fint och behagligt kök. Och diskmaskinen (som är närmast fönstret) är en gudgåva. Hur har vi klarar oss utan diskmaskin tidigare? 

 

30.5.2018 2

 

Jag funderar på att kasta upp någon tavla på väggen här ovanför köksön. Vet bara inte riktigt vad. Dessutom så försöker jag verkligen att hålla köksön så gott som tom, men det är omöjligt med alla orkidéer som vi fått, och små sticklingar som rotar sig i vatten. 

En färgklick är det i alla fall. 

 

30.5.2018 3

 

Och så till det som aldrig skulle hitta hit till huset: dessa nakna brudar. Fredriks kollega skickar alltid vykort till honom när hon är på resa, och vårt förra kylskåp hade fullt av tuttar och solbrända rumpor. 

Bredvid har vi en vinstlott på tio euro (min) och våra arbetsscheman så vi vet när och hur vi ska arbeta. Annars har vi lyckats hålla kylskåpen ganska schnajdiga utan extra "pynt".

 

Så, nu är det dags att gå vidare, och nu till vardagsrummet. Här igen blir det en bild från i början av augusti förra året, och då såg det ut så här:

 

vardagsrum 1

 

Väggen där vi har tv'n idag var inte ens igengipsad! För att vår elektriker tydligen inte hade dragit elen klart. 

Grundmålat, halvråddigt (även om alla berömde oss för att vi hade det rent i byggkaoset) och ved på tork.

 

30.5.2018 5

 

Idag ser det ut så här. 

 

30.5.2018 6

 

Fredrik fyllde år i måndags, och förutom de presenter han fick av mig så bjöd jag honom på restaurangmiddag. Av våra vänner fick han en handplockad och vacker blombukett som doftar ljuvligt.

 

30.5.2018 7

 

Vårt vardagsrum ser i princip ut som det gjorde sist jag visade något åt er. Är fortfarande på jakt efter en matta, och eldstaden har fått vila sen sista snön smalt, för nu gott folk är det varmt i huset. 

Så blir det när man har fönster från golv till tak, med oj så fint och ljust det är.

 

På puffen ser du även mina favoritgrejer nu: den enorma flugsmällan från förra året, och en rosa elektrisk flugsmälla, som är ny. Den springer jag runt med när det behövs.

 

30.5.2018 8

 

Det som är lika nytt som den rosa flugsmällan är vårt myggnät till terrassdörren. Eftersom vi vill kunna vädra, samtidigt som katterna ska kunna röra sig fritt, så är det här en livräddare. Speciellt när en koloni getingar byggt bo nära taket av huset. 

 

Dock hände dagens första missöde med myggnätet. Katten Mohicana blev glad och skulle springa ut, men såg inte att terrassdörren var stängd. Så hon sprang rakt in i dörren genom nätet.

Nu tittar hon kanske en extra gång om terrassdörren är öppen.

 

30.5.2018 9

 

Och det var dagens husesyn från mig, till dig. 

Är det något mer du vill se, eller något du vill läsa om, 

 

GE MIG ALLA DINA TIPS. 

 

För som sagt är jag inte den kryaste just nu, men vill underhålla mig lika mycket som er, så skriv en kommentar om vad som helst! :-)

 


Blommor, bin och dagens ros.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.05.2018 | 1 kommentar(er)

Om någon undrar vad jag gör för tillfället, så sitter jag instängd på kontoret med Mr Fantomen. Trots myggnät som blockerar terrassdörren, och insektstejp vid så gott som varje fönster, härjar just nu en geting på inne i resterande delarna av huset. Så min dator är för tillfället min trygga plats, eftersom jag inte vågar riskera att bli stucken av getingen, eftersom jag har fortfarande ett litet ärr på mitt högra lår, från då jag blev stucken för 20 år sen. Fick lära mig den hårda vägen att man inte slår till en geting som vilar på sitt lår.

Fantomen bryr sig för övrigt inte alls. Han är nöjd bara han får mysa, och har lämnat stora dregelpölar efter sig på skrivbordet.

 

Innan jag upptäckte att en geting kom på oväntat besök, hade jag fotograferat mig själv. I samma stil som jag brukade göra förr. Alltså; ju mer kreativt, desto bättre. Och eftersom det är sommar och jag helst inte vill använda mig av smink, så fick jag ta och pigga upp mitt ansikte och fotografering med det bästa just nu: blommor.

Lät små blommor i formen av hjärtan vila mot mitt ansikte, och så tog jag en bild. 

 

caroline 29.5.2018
Resultatet.

 

Dock så gick min fjärrutlösare sönder samtidigt, var väl för glammig för kameran, så nu får jag ta och söka efter en ny trogen fjärrutlösare, som klarar av att fotografera trådlöst och på långt håll. Samtidigt som den fokuserar på mig. 

Därför vill jag ge dagens ros till rajalacamera.fi, eftersom de gav mig världens bästa service. Och bra service och annat som är bra i livet tycker jag man borde bli bättre på att tala om.

 

Hur som helst. Funderade först att göra som jag alltid gör: skriva på en knacklig finska vad mitt ärende är, för att sedan bli tvungen att ändra om till engelska. För oftast är det lättare att få service på finska eller engelska, istället för svenska.

Dock så struntade jag i att göra som jag alltid gjort, och skrev istället på svenska. Och vet ni vad? Jag fick svar. 

Hade ha en fin diskussion och fick flera tips på olika fjärrutlösare som jag kan ha användning av. 

 

Även om jag inte klickade hem en fjärrutlösare nu (för sånt spenderar jag timmar på att se recensioner av på youtube), så tackade jag så hjärtligt för hjälpen, och för att jag fick service på svenska. 

Det var dagens ros.

 

Nu ska jag försöka våga mig utanför kontoret, för att jaga ut getingen.

 

(uppdatering klockan 16:12,

kom fram till att jag är en självständig kvinna som klarar av getingar själv, så nu är det problemet ur världen.)

 


Rätten till abort.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.05.2018 | 1 kommentar(er)

Kan jag som inte få vara en dag utan att känna irritation över nån person inom politiken? Idag går priset till Timo Soini. Han tycker att ”världen har blivit konstig om man måste försvara att man står på livets sida”. Han förstår alltså inte den lättnad som du kan se i kvinnornas ansikten i videoklippet nedanför.

 

 

”Rätten till abort är inte en åsiktsfråga.
Det är en mänsklig rättighet.” som Virolainen uttryckte det.

En kvinna ska alltid ha valet att bestämma vad hon gör med sin kropp. Alltid.

Och det här är ett stort steg, inte bara för kvinnorna i Irland, utan även världen över. För vi har rätt till vår egen kropp. Det borde inte få vara någon nyhet 2018, men det är det. Tydligen.

 

En abort är ingen lätt process, alls, varken psykiskt eller fysiskt. Men det kan vara det enda rätta och vara livräddande i många fall. Och då har inte Timo eller någon annan något att säga om, när en människa väljer är det rätta för hen.

 

 

Har du inte hängt med vad som har hänt i Irland eller hur läget ser ut ute i vida världen?

Tills förra fredagen så har det varit så gott som förbjudet för en kvinna i Irland att göra abort. Gjorde du en olaglig abort kunde du riskera upp till 14 år i fängelse. Att abort endast varit ett alternativ de fall då kvinnan riskerat att dö av att föda barn.

 

En kvinna dog efter ett missfall, efter att ha blivit nekad abort, och det var det som startade alla protester och ledde till denna omröstning. Och nu, kan kvinnorna andas ut. De har rätt att göra valet. Att genomgå en abort, som trots allt är en tuff upplevelse att genomgå. Men tryggare och utan rädslan för att få fängelse eller dö på kuppen.

 

Världen över så dör fem kvinnor i timmen på grund av olagliga aborter.

Nu är det dags för förändring.

 

 

Läs även: Olagliga aborter dödar 5 kvinnor i timmen. 

Mental jävla istid.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.05.2018 | 2 kommentar(er)

Jag berättade om min första gång då jag beställde efter något på internet, vilket var fem tuffa timmar av ångest.

Idag ska du få höra om min första epostadress.

 

Historien utspelar under min tid som ung tonåring i högstadiet. Jag var som alla andra: ung och missförstådd, och på min ryggsäck ritade jag namnet på alla artister som spelade i min bärbara cd-spelare. Allt från Kent till Ebba Grön.

Och det är det sistnämnda som blev min inspiration för min epostadress. På den här tiden hade jag inte så stor nytta av att ha en epostadress, förutom att kanske starta upp något konto på "bilddagboken" eller annan valfri sajt, och tänkte att min favoritlåt av Ebba Grön skulle bli lagom unik och något jag kunde minnas.

 

Så min första epostadress var ”Mental jävla istid”.

 

Problemet var bara att jag hade kvar den längre än jag tänkt, och den här historien slutar där den förra började. Som nyutexaminerad medieassistent behövde jag anmäla mig arbetslös, och när kvinnan vid arbetskraftsbyrån frågade om min epostadress, viskade jag halvt fram:

”mental javla istid”, samtidigt som jag tittade ner i famnen och tänkte vad jag egentligen säger till denna viktiga kvinna.

”Va?” frågade hon mig, och såg på mig som om hon hört fel. Efter andra viskningen och andra ”Va?”, sa jag tydligt:

”Mental Jävla Istid, utan prickar på Ä!” och kvinnan kommenterade inget mer.

 

Och detta var samtidigt historien om när jag bytte epostadress, eftersom det var första och sista gången jag ville uppleva denna intressanta situation.

 


Veckans horoskop, vecka 22

Skrivet av Caroline Eriksson 28.05.2018 | 3 kommentar(er)

Förra veckan gjorde jag ett litet experiment, som blev mycket uppskattat, vilket innebär att "Veckans horoskop" fortsätter även denna vecka här på bloggen. Med hjälp av oraklekort har jag dragit ett kort för varje stjärntecken. Som vanligt spår jag inte fram någon miljonvinst, isåfall hade jag betalat av huslånet för evigheter sen. Men det man kan finna är styrka och ledord att ta till sig. 

 

Ta allt med en nypa salt, skriv gärna en kommentar om du läste något du behövde just nu och meddela om du vill ha fler horoskop här på bloggen.

 

vadur2

Väduren 21 mars – 19 april

 

Väduren (Positive Expectations)

Du har arbetat och gett av din tid och energi till ett projekt, drömmar och mål, och börjar nu tappa tålamodet. När ska något egentligen hända?

Den här veckan ska du påminnas om att du är så nära det ditt hjärta längtar och väntar på, så ge inte upp fem minuter innan mirakel sker. För även om det tar längre för dina manifestationer att bli verkligen, än du hade tänkt, så är de på väg. Känn dig trygg och lita på att allt gott är på väg till dig.

 

oxen2

Oxen 20 april – 20 maj

 

Oxen (New Opportunity)

Även om måndagar brukar vara en dag och ny start för nya möjligheter, så lyser det bara om nya möjligheter om Oxen.

Endera i form av nytt arbete, ny bostad, ny vänskap och nya möjligheter att gå vidare i ditt liv. Det kan även innebära att du kommer att ge upp något, bara för att få något större och bättre tillbaka. Du vet, let go, let god.

När du inser vad denna möjlighet är så gäller det att lyssna till ditt hjärta och göra det som känns bra. För du är redo.

 

tvillingarna2

Tvillingarna 21 maj – 21 juni

 

Tvillingarna (Peace of Mind)

Som det kan bli ibland, så blev det lite väl mycket av allt på en och samma gång. Även om det är mycket roligt som kan hända i ens liv, så tar även det roliga energi av en, och ibland är det helt okej att finna en frid i att stanna upp och vara sann mot sig själv.

Undvik negativitet, omge dig med naturen och säg ”nej” när du känner att du behöver det. Ät gott, sov tillräckligt och ha en fridfull vecka.

 

kraftan2

Kräftan 22 juni – 22 juli

 

Kräftan (Rise above Problems)

När man är mitt i något, så kan det vara svårt att ta distans och se sin situation från en annan synvinkel och högre höjder. Istället fångas man snabbt in i allt som ett spindelnät och det enda som upptar ens tankeverksamhet är det problem man försöker lösa.

Istället för att försöka arbeta mer med det problem du nu har, så kan det vara bra att släppa taget lite. Speciellt om du inte kommer någonvart och bara står på ett och samma ställe. När du ger dig mer distans och tid för annat, så löser sig det andra samtidigt.

 

lejonet2

Lejonet 23 juli – 22 augusti

 

Lejonet (Be Honest with Yourself)

Känner du dig fast? Trött? Arg? Irriterad? Alla dessa känslor är resultat av att vi inte varit ärliga med oss själva. Kanske du känner att du inte är värd att vara sann mot, älskad eller att du behöver leva upp till andras förväntningar om dig.

Det här kortet vill inte att du ska göra radikala förändringar i ditt liv. Men kortet vill att du ska vara ärlig mot dig själv.

Lev i kärlek.

 

jungfrun2

Jungfrun 23 augusti – 22 september

 

Jungfrun (Look Inside Yourself)

En av de vanligaste tankefällorna vi kan falla in i är att vi tänker ”om” istället för att se det vi har nu. Hur ofta tänker man inte att ”Jag vore gladare om jag hade ett nytt jobb / en partner / ett finare hem / finare kläder” (valfri önskan).

Och vad händer när vi får det där nya jobbet eller nya tröjan? Jo, glädjen infinner sig, men endast en kort stund.

Lösningen till denna känsla är något helt annat än att införa något nytt i livet.

Istället för att leta efter lyckan utifrån, finn den inom dig. För du har redan all den kraft och kärlek du söker.

 

vagen2

Vågen 23 september – 22 oktober

 

Vågen (Honoring Your True Feelings)

Vi människor talar, även om vi inte yttrar ord. Vår själ, hjärta och hjärna kommunicerar med oss genom att göra det ganska tydligt för oss hur vi mår och vad som är rätt för oss. Det kan te sig med magkänslan som visar vartåt vi är på väg och hur vi känner för det. Kroppen kan reagera på olika sätt till situationer,
och den här veckan är det viktigt att inte bara lägga märke till hur vår kropp kommunicerar med vårt sinne, utan även lyssna till oss själva. 

Ignorera inte det du vet är rätt i hjärtat, och det som kroppen försöker säga till dig, utan lyssna och gör det som är rätt för dig. Känns allt ändå oklart? Skriv ner din tankar och känslor för att få mer distans och se allt lite klarare.

 

skorpionen2

Skorpionen 23 oktober – 21 november

 

Skorpionen (Raising Your Standards)

Innerst inne så vet du vilket typ av liv du vill leva, och hur du som människa vill vara. Ändå intalar du dig att du inte ”skulle ha råd med något, kunna förtjäna den lycka eller nå dina drömmar”: trots att du vet att det inte stämmer. Det är osäkerheter och jantelagen som talar de gånger, och denna vecka ska du tillåta dig en gnutta självsäkerhet och att du är värd precis allt gott som kommer din väg.

Omfamna kärleken och dig själv.

 

skytten2

Skytten 22 november – 21 december

 

Skytten (Feeling Safe)

Ibland kan vi människor ha svårt att se skillnad på känslor och tankar, och vad som är verklighet eller våra egna rädslor. Kom ihåg att ingen kan nå dig eller skada dig utan din egen tillåtelse. Du är värd att känna dig trygg och älskad, och att de du omger dig med ska vilja dig väl.

Det är helt okej att släppa taget om det som skadar dig, för när en dörr stängs öppnas en annan.

 

stenbocken2

Stenbocken 22 december – 19 januari

 

Stenbocken (Breaking Free)

Ibland kan vi känna oss fångna i en situation där vi inte själva har makten. Kanske tar vi på oss rollen som den som ska rädda allt och alla, och glömmer bort oss själva och våra egna behov. Även om du är, och alltid har varit, den som alltid sett till alla andras behov och satt andra på första plats, så är det dags att du nu tar dig själv på första plats.

När du tar hand om och älskar dig själv, så smittar det samtidigt av sig till andra.

 

vattumannen3

Vattumannen 20 januari – 18 februari

 

Vattumannen (Inner Child)

På samma sätt som vi ska möta barn med kärlek, tålamod och lyssna till dem, så ska vi även ta hand om oss själv på samma sätt. Vårda ditt inre barn genom att se till alla behov du behöver för att känna dig tillfredsställd med tillvaron och trygg. Ta dig tiden att släppa loss lite, utan att bry dig om vad andra tycker eller tänker. Se dig med ögonen av dem som älskar dig, vare sig det är din partner, förälder eller djur: du räcker till precis som du är.

 

fiskarna2

Fiskarna 19 februari – 20 mars

 

Fiskarna (Parenting and Children)

Det här kortet vill att vi ska vårda våra relationer med vår familj, som trots allt är ett av de få band som kan vara så starka. Samtidigt lika besvärliga. För medans vi kan välja våra vänner, så är familjen något vi inte riktigt har kunnat välja på samma sätt.

Och relationer är inte alltid så lätta att ha att göra med.

 

Men vare sig det handlar om en vänskapsrelation eller familjerelation, så vill detta kort att du denna vecka ska andas och känna dig trygg i att ta kontakt med de nära och kära, trots att det kan ha varit komplicerat. Att möta dina känslor för en viss person, möta varandra på vägen, kommunicera och reda ut missförstånd, för att inte fasta i en ond cirkel av ilska och känslan av att vara missförstådd.

Lev i kärlek, men tillåt ingen att skada dig.

 

 

Hoppas ni får en underbar vecka.
Kom ihåg att du är värdefull och älskvärd.

Historien om första gången jag beställde något från internet.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.05.2018 | 1 kommentar(er)

Den här månaden är det ganska så exakt nio år sedan jag beställde något från internet. Det skapar massor av känslor hos mig. 1. Jag har blivit äldre. Obs, inte gammal, men äldre, eftersom.. 2. Det betyder att det är nio år sedan jag tog examen för första gången. Har ju x-antal utbildningar i bagaget.

Och den här historien kunde vara kort, men det är den inte.

 

För nio år sen var det inte lika vanligt att man beställde hem saker från internet, som det är idag. Idag väljer jag hellre näthandel, framför fysiska varor i en butik (när det handlar om allt annat är mat), för allt jag behöver och vill ha finns framför mig. I en liten skärm.

Dessutom är leveranstiden så betydligt bättre idag, än det var för nio år sen, att jag hellre shoppar i lugn och ro och hämtar ut ett paket två dagar senare, än att köra in till stan och stressa bland andra människor.

 

Men jag har inte alltid varit så lugn inför nätshopping. För nio år sen så ville jag ha något fint att ha på mig när jag skulle ta examen, samtidigt som det skulle vara förmånligt, eftersom jag inte hade råd med så mycket på den tiden.

Jag surfade runt och fann till sist att Ellos hade något som kunde passa min dåvarande stil och plånbok. Och nu kanske du tänker att det gick snabbt?

Nej.

 

I minst fem timmar satt jag framför min dator och hyperventilerade. Hade ingen koll alls hur man skulle göra. Trodde av någon orsak att min beställning skulle hamna någonstans i yttre rymden, än till min lilla tvåa i Vasa. Stirrade blint på den virtuella shoppingkorgen, och funderade över mina val i livet.

Till sist (fortfarande efter fem timmar) klickade jag på ”Beställ”.

Ett par veckor senare dök mitt paket upp. Tydligen var inte leveranstiden på samma nivå då, som nu.

 

Passade sen något av det jag beställde?

Nej.

 

Hade blivit så till mig att jag tog skor i två storlekar för stora, trots att jag visste vilken storlek mina fötter är, och den klänning jag köpt inte alls motsvarade mina förväntningar. Så på min examen hade jag på mig en femton euros klänning från en vanlig klädbutik. Fick som ändå gå runt och stressa och svettas bland andra människor.

Det skulle ta två år innan jag vågade beställa något på nytt.

 

 

Så vad har vi lärt oss av det här?

Det går att lära sig nya saker.

Allt kanske inte blir som vi tänkt oss.

Det går att skicka tillbaka saker man inte behöver eller vill ha.

 

Minns du första gången du beställde något på internet?

 

 


Roligaste idag:

Skrivet av Caroline Eriksson 25.05.2018 | 1 kommentar(er)

Vill du skratta lite?

 

Grattis på friidan!

 


Jeppis-vargen vs. Landsbygs-vargen

Skrivet av Caroline Eriksson 25.05.2018

Ingen har väl kunnat missa att en varg observerats och nu jagats i Jakobstad? Tydligen fick den ganska snabbt lov att avlivas, och jag kan tänka det lugnar och tryggar en massa människor i stan nu, som fått uppleva det vi på landet upplever varje dag.

Vet inte vilken nummer det här varg-blogginlägget får, eftersom jag skrivit om detta x-antal gånger. Men det har ingen betydelse.

 

Jag har nu sen vintern levt med vetskapen om att vargen är nära. Mycket nära. Jag har fler än en gång tittat bakom axeln när jag varit ute och gått. Tackat gudarna för varje gång våra katter kommit in helskinnade, efter att har varit ute på sin kvällspromenad. Och jag har stampat runt med fötterna och händerna högt upp mot skyn, samtidigt när jag ropat ”HUÖÖ HUÖÖÖ HUU” för att skrämma bort rovdjur, om jag behövt vara ute i mörkret.

Det har liksom blivit en del av min vardag, här på landet, men den där rädslan är inte lika stor idag som den var för några månader sen.

 

Det betyder inte att rädslan finns. Men det betyder att den där rädslan blir väldigt tung att gå runt och leva med, eftersom inget ändå görs. Man måste ju gå ut. Man måste ju kunna leva.

Det betyder inte att jag heller har gett upp. Jag hoppas att en dag kommer vi som bor på landsbygden bli lika värda och behandlade som de som bor i stan, eftersom vi också har all rätt att känna oss trygga och låta barnen leka utomhus.

 

 

Lika lite som det inte är någon skillnad på vargen som springer runt i jeppis, som alla vargar som är här på landet vid folks husknutar,

så ska det inte vara någon skillnad på de som bor i stan och de som väljer att hålla landsbygden levande och bor kvar här. Alla har lika rätt att känna sig trygga. 

wolf 2985555 1280

 

 

P.S Hoppas verkligen att ni i jeppis nu kan känna er trygga innan dagen är slut. 

En frisk varg ska ju inte gå till attack, men den har verkligen ingenting att göra hos människor och ska inte vilja söka sig nära befolkning.


Bästa tipset vid bygg och renovation!

Skrivet av Caroline Eriksson 24.05.2018 | 1 kommentar(er)

Om jag ska ge dig något tips om du ska bygga hus eller renovera, något som du verkligen kommer att ha nytta och glädjas av i framtiden, så är det:

fotografera. Allt.

 

Även hur eländigt och fult du tycker allting är från början, så är det allt detta du kommer att vilja minnas tillbaka till sen.

För du kommer att glömma det. Och du kommer att uppskatta allt du varit med om, även om det kan kännas jobbigt och tungt att bygga och renovera ibland.

 

18699725 10155039697748880 3525357726219289106 o

 

Så här såg det ut för ett år sen. Vi hade just fått betonggolvet på plats, och jag spenderade en eftermiddag med att skära bort den där vita remsam man ska ha som skydd medans betonggolvet gjuts.

 

husetidag

 

Idag ser det ut så här.

 

Vill du se fler jämförelsebilder hur det sett ut under byggtiden och hur det ser ut idag?