bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna juni 2018

Ett beräknat datum.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.06.2018 | 3 kommentar(er)

Nu är det många tider jag lever i. Sommartider. Semestertider. I väntans tider. Spännande tider. För vet du vad? Jag har ett beräknat datum.

19.7 borde det bli förhoppningsvis komma ännu mer tillökning i vår familj, och det här är historien om hur det gick till. För jag tänker att det är mycket universums vilja som har ett finger med i spelet.

 

Jag fick ju ägg av Sandra, som med hög sannolikhet var befruktade. Äggen kom från den ras jag drömt om i två år, dvärgkochin, och även om jag har en handfull kycklingar av Mille Fleur som flyttar hem till oss inom en vecka så pirrade det i fingrarna att få dvärgkochin till flocken.

Saken var bara den att jag ställde ett ultimatum till mig själv, och en önskan till universum. Jag skulle inte lägga dessa ägg under en höna, utan ville kläcka fram dem själv. Dock är jag inte en så bra ruvare och äger inte en egen äggkläckningsmaskin.

 

Men tänkte att är det meningen att jag ska förlänga kycklingtiden med någon vecka och ha två olika hönsraser, då ska jag kläcka fram dem själv. Annars fick jag ba ta och släppa det.

 

Jag la ut en liten notis i en hönsgrupp och i byns facebooksida för att efterlysa en äggkläckningsmaskin att låna i 21 dagar. Inget napp. 

Dock nämnde jag igår till min vän att jag sökte en äggkläckningsmaskin, och fick tips om en kvinna som hade äggkläckningsmaskin. Hörde av mig till typen och fick reda på att det inte var napp där heller. Dock fick jag tips om ännu en till person, och där var det napp. 

Kvinnan hade till och med ärende till byn samma kväll, så jag kunde få hemleverans! Vad är oddsen för det? 

 

UNIVERSUM KRAFT, GOTT FOLK. UNIVERSUM.

 

incubate egg day1 1

Min printer och scanner fick flytta på sig för att göra rum för äggkläckningsmaskinen.

 

Det var en så otroligt härlig och glad kvinna som körde en kort stund senare in på vår gård, med en Brinsea Mini Eco äggkläckningsmaskin. Jag fick tips och goda råd, och kopplade i maskinen med detsamma samtidigt som jag la vatten i behållaren och blev halvt perfektionist när det kom till att lägga hushållspappret fint för äggen.

 

Såg med spänning på medan värmen ökade inne i äggkläckningsmaskinen, och märkte äggen med ett hjärta på ena sidan och en cirkel på den andra. När temperaturen varit stabil och de rätta graderna uppnåtts och stannat där, la jag i äggen.

 

incubate egg day1 2
Tänker att lite extra kärlek gör ingen skada för äggen.

 

Och nu är det bara att vänta.

På samma dag jag hämtar hem första kullen av kycklingarna (Benbefjädrade urdvärgar, Mille Fleur) borde jag kunna lysa äggen för att se om det är något liv i dem. 

 

Även om jag är förberedd på att inte alla ägg kan vara befruktade, så känner jag tillit och hopp till att det kommer att lyckas med flera ägg. Att jag om 21 dagar får se kycklingar kläckas.

 


Att få lära känna härliga människor (och bli ordentligt bortskämd)

Skrivet av Caroline Eriksson 29.06.2018 | 2 kommentar(er)

Igår fick vi finfrämmande hela vägen från Nykarleby. Min bloggkollega Sandra med familj tog en "liten" roadtrip som förde dem hela vägen hit till Petalax, och jag förberedde mig på bästa sätt.

Dammsög. Kammade håret. Köpte en massa frukt och lite godsaker till barnen. Kastade alla döda växter, eftersom jag tänker det är så man ska göra när en florist kommer på besök. Klottade jord på golvet och fick dammsuga lite till.

 

28.6.2018 1

 

Dukade upp så fint jag bara kunde, och vår inflyttningspresent (den vackra brickan med illustrationer av hönor) var perfekt som dekoration till fruktfatet. Inte bara för att jag är hönsgalen nu, utan för att Sandra har varit en av mina inspirationer när det kommer till att bli hönsägare. Hon är så chill och det är hennes tips jag lyssnat till mest, förutom allt på youtube.

 

Det var riktigt roligt att få träffa Sandra och hennes familj, och jag och Fredrik fick bli bortskämda av dem när de kom med gåvor. Det hade ju räckt gott och väl med deras sällskap, men vi fick även kycklingfoder, ägg från deras dvärgkochin (hittar jag en äggkläckningsmaskin att låna så ska jag kläcka dem), sallad, en vacker bukett och en marble queen av min favoritväxt: gullranka. 

Jag får ge dem guld och gröna skogar när vi hittar till Nykarleby.

 

28.6.2018 4

 

Det är härligt när man träffar människor som det klickar med. Sandra är en av mina favoritpersoner, och hennes man och min Fredrik verkade även finna varandra. Trots att jag och Fredrik är barnlösa så hade vi även leksaker för barnen att leka med, och snabbt lyckades vi få timmar att rusa iväg, genom att bara umgås och prata.

 

Förutom att vi tog en husesyn ner till hönshuset, så gick vi även på en promenad ner till fårhagen.

 

28.6.2018 3

 

Och det fick bli avslutet på en riktigt bra eftermiddag med trevliga typer. Så härligt att lära känna nya härliga människor. <3

 


10 tecken på att du arbetar inom vården.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.06.2018 | 3 kommentar(er)

Igår morse var Fantomen med om ett större slagsmål. Förstår än idag inte varför andra frassar dras till vårt hus och gård, som malar till en lampa. De bor ju inte ens här i närheten, utan måste korsa en väg och gå en bit för att komma hit. Vi har bott här nu i sex månader. Borde inte reviret redan vara bestämt?

 

Hur som helst, Fantomen fick ett sår. Ett ganska läbbigt sår i huvudet, större än min tumnagel, men i övrigt verkade han må som vanligt. Bara lite mer förvirrad, men det är inget nytt när det kommer till Fantomen.
När elektrikern och hans son var hit igår, så pratade vi om katterna, eftersom Fantomen var bredvid oss som arbetsledare. Jag såg att sonen verkade intresserad när vi talade om slagsmålet, och jag frågade om han ville se såret.

Det ville han.

 

Stackarn höll på att spy.

 

Så där insåg att alla inte är vårdare, som har sett värre saker eller är vana med sår och blod. Och det fick mig att tänka på andra sätt som vårdare skiljer sig från vanliga människor.

 

Här är 10  tecken på att du arbetar inom vården.

1. Sår och blod skrämmer dig inte.

2. Du tvättar händerna både före och efter toalettbesök.

3. Du har förmågan att hålla dig i flera timmar.

4. Att tala om kiss och bajs under middagen är inget som förstör aptiten.

5. Du äter din mat snabbt.

6. När du hör ett ljud, så tror du att någon har fallit. Du är alltid på alerten.

7. Du har en sjuk men rolig humor. Livar upp vilken dag som helst.

 

giphy 2

 

 

 

 

 

 

8. Du köper kläder och skor som är bekväma. Ingen betydelse hur de ser ut. Även hur gräsliga de kan se ut.

9. Du använder inte samma kläder på arbetet som hemma.

10. Ingenting får dig att bli obekväm eller äcklad. Fascinerad är kanske det mer rätta ordet att beskriva dig. Du har varit med om allt.

 

Som avslut så vill jag ba understyrka att Mr Fantomens sår ser betydligt bättre ut redan idag. Det har tagit ihop redan, och han mår bra. Annars hade jag nog fört honom till veterinären.

Katter är magiska varelser som klarar av mycket.

 

 

Nu ska jag ha kaffebjudning åt Sandra med familj.


Om du möter vargen, och andra svar.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.06.2018

Kategorier:

Idag är det en ny dag, med nya möjligheter.

Tänk så härligt. 

För att inte göra introt av det här blogginlägget allt för långt, så tänker jag avsluta där. Att det är härligt med nya dagar. Istället fortsätter jag med att svara på frågor, och idag får du veta allt från hur du ska göra om du stöter på en varg, till vart i världen jag skulle vilja bo och hur många gånger jag använt mascara de två sista månaderna.

 

 

1. Skulle du vilja flyga luftballong?

JAAA! Trots att jag är lite, men bara lite, höjdrädd, så vore det en minst sagt upplevelse att få flyga luftballong. Var och när får jag göra det?

 

2. Vad tusan gör man om man stöter på en varg?

När jag i vintras såg ganska nya spår i snön, av något som var större än en hund och absolut ingen älg, så gjorde jag som man absolut inte ska göra. Sprang från punkt a till punkt b, viftade med armarna och skrek ”UÄÄ UÄÄ BUUU!”. Så här ska man tydligen göra:

 

Ser du en varg så ska du avlägsna dig försiktigt från platsen. Spring inte. Kan du inte av någon orsak avlägsna dig, gör lite parkour och hoppa upp en byggnad eller klättra upp i ett träd.

Börjar dock vargen komma emot dig, attackerar dig eller dylikt: då ropar du allt vad du kan. Slå den med en käpp. Sparka den. Och ge aldrig upp!

 

Och ja, du kan ju börja med att ringa nödcentralen. Friska vargar ska inte gå till attack, men om nu någon varg börjar attackera dig så kan det ju vara bra om någon vet av det först.

 

resizedimage800533 vargspar caroline 8.6.2

Min hand vs. ett vargspår.

 

3. Har du en favoritmascara?

Nu har jag endast använt mascara knappt en handfull gånger på två månader, så misstänker att min mascara har torkat bort. Men nej, ingen favoritmascara här inte.

 

4. Om du var tvungen att lämna Petalax och flytta utomlands, var skulle du bo?

Färöarna! Även om klimatet är inte det härligaste, så är det fortfarande den vackraste plats på jorden. Annars skulle jag kunna tänka mig att bo i Frankrike för att äta ost och dricka vin om dagarna. Eller Australien, för alla på youtube verkar vara så glada där.

 

10401108 30086448879 8380 n
Jag måste verkligen ta och kolla igenom alla bilder som jag fotograferade vid Färöarna för 10 år sen, 
och kanske visa er en och annan bild. 

 

5. Vilket maträtt tyckte du bäst om i skolan?

Broiler med ris och currysås! Det har varit min favoriträtt genom hela livet.

 

6. Vilken är din bästa Harry Potter karaktär?

När jag var yngre så var det Hermione, såklart. Men idag, tjugo år senare, så är det Professor Mcgonagall som toppar listan. En riktig krutgumma som tycker om katter. Eller ja. Hon är lite av en katt.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nLehS4Mob-I

 

7. Pastell eller neon?

Pastell.

 

8. Hur ska du fira midsommar?

Nu har ju midsommaren redan varit och farit, men så här firade vi:

på fredagen hade jag och Fredrik myskväll hemma, medan det var storm utomhus. På lördagen hade vi vänner över på besök, och på söndagen la jag plåttak på hönshuset.

 

resizedimage800800 13499452 10154035035423880 1256010752 o
Så här såg jag ut för två år sen på midsommaren.

 

9. Hade du många brevvänner som barn?

Jag hade faktiskt ett par stycken som jag brevväxlade med. Många från Sverige. Dock så var det alltid någon, endera jag eller typen på andra sidan brevet, som tröttnade. Och sen blev internet något som alla hade tillgång till och så slutade folk brevväxla med varandra.

 

 

Har du någon fråga så är det ba att fråga. Jag svarar på allt!
Puss och hej. Ha en prima dag.

 


För vem gör jag det fint åt?

Skrivet av Caroline Eriksson 27.06.2018

Mina lår pryds av massor av mörkblåa blåmärken, och jag börjar ärligt talat längta efter lite variation i min vardag nu, än att bara stå och bygga vid hönshuset. Men det bästa med att bygga är att man sällan gör en och samma sak. Dessutom har jag nu en dörr, med rama lås på, så nu får jag bara fokusera på det roligaste: att inreda hönshuset.

 

honshuusi 1

 

Men innan jag började inreda så var det dags att få el till hönshuset, och idag på eftermiddagen svängde vår elektriker in på gården. Snabbt som bara den gick det undan, och vips så hade hönshuset säker el dragen till sig, med lampa, säkerhetsrör för kablarna och två eluttag.

För man kan inte få för mycket eluttag.

 

honshuusi 2

 

Och det är i princip det jag har gjort åt huset idag: sett på när andra arbetat.

Dock kunde jag inte hålla mig så länge ifrån huset, utan gick tillbaka dit för en halvtimme sen och hängde upp lite inredning.

 

Jag hade inte tänkt visa något från insidan nu, innan allt är klart, men det blir så mysigt att jag inte kunde hålla mig. Nu får ni en liten sneak peak. Sen ska jag försöka hålla mig och inte visa något mer innan allt är klart. 

 

honshuusi 3

 

Så kanske man kan ställa sig frågan, för vem gör jag hönshuset fint för? 

Nå, mestadels mig själv. Misstänker att hönsen hade varit glada bara de hade fått tak över huvudet. Men kanske får man lite godare ägg om man hänger upp en vimpel och tavla för hönsen.

 


DIY: egen vacker vimpel!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.06.2018

Kategorier:

Idag ska du får lära dig att göra vimplar. På mitt sätt, samt på det mer enkla och kanske mer traditionella sättet. Men vimplar blir det av både sätten. Prydligt, gulligt, och superenkelt att göra själv!

 

diy vimpel
Så här festliga fick våra kranium vara igår kväll.

 

DIY vimpel på mitt sätt:

1. Ta dig en funderare om du vill göra vimplar av tyg eller färgat papper. Väljer färgat papper.

2. Inser att du inte har något färgat papper, eller tyg, så du tar till vanligt vitt papper och washi-tejp.

3. Klipper ut en hel massa trianglar. 

4. Täcker in trianglarna på båda sidorna med washi-tejp.

5. Kommer på dig själv med att tänka "Varför i hela friden gör jag det här?! För kycklingar?!"

6. Funderar hur du vill fästa vimplarna. I en tjockare sytråd, eller presentband? 

7. Väljer presentband.

8. Tar hjälp av en hålstansare och gör hål på båda sidorna av vimpel.

9. Trär igenom alla vimplar genom presentbandet. 

10. Gör en liten dans med vimplarna, och visar din lyckliga partner hur du har spenderat kvällen.

 

DIY vimpel på traditionellt sätt:

1. Ta färgat papper.

2. Klipp trianglar av pappret.

3. Förbered dig med valfritt band.

4. Gör endera hål med hålstansare, eller vik ändan av triangeln och limma fast den. Ja, efter att du lagt bandet på plats.

5. Dansa runt med dina vimplar, för du har gjort ett riktigt fint jobb!

 


Hakuna Matata. Stressa inte upp dig över andra på internet.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.06.2018 | 3 kommentar(er)

Det finns vissa saker jag förundrar mig över. Speciellt när det kommer till internet. För vare sig du via internet stöter på en person som endera ska bygga hus, väntar sitt första (eller femte) barn eller ska skaffa eller redan har höns,

så stöter du lika mycket på i kommentarsfältet de allvetande som alltid hittar något att påpeka om. Som ger oombedda och ”goda råd”. Som vill understyrka vila sätt som är bättre att vara och leva på, och det roligaste av allt: aldrig kommer någon att bli nöjd.

 

Jag vill inte på något sätt låta otacksam, för jag är så tacksam för att det faktiskt existerar ett liv i kommentarsfältet här på bloggen. Majoriteten av er så hejar ju ba på mig, och väntar med spänning på att se vad jag kommer att göra som näst. Jag känner igen era namn och blir glad av att se er plinga till i telefonen.

Men ändå har jag hunnit få på alla sociala medier som existerar flera personer som verkar vara på allvar oroliga för hur mina kycklingar kommer att ha det. Mestadels rädda är de att vargen ska ta dem. Där kan jag ba lugna er att jag bygger ett säkert hus, där inga rovdjur ska kunna ta sig in. Ja, såvida det inte är en superhybrid som klarar av att öppna lås. Då är jag i trubbel.

 

Kycklingarna kommer att ha det fint. Jag har läst på allt jag kan om höns, och har dessutom fått höra goda råd (även om alla råd är olika), så jag känner mig redo nu.

Jag kommer att följa mitt hjärta och göra det som känns bäst. Ha tillit.

 

 

Men även om jag fått sagt det nu, så kommer detta ändå att fortsätta ske på andras bloggar, andras videor på youtube och på instagram. För jag ser ju det överallt, och jag får nackspärr.

Om du känner för att kommentera något på någon annans facebook, instagram, blogg eller youtube; tänk på att de flesta nog har en aning vad de håller på med. Vare sig det handlar om barnuppfostran, utseende, byggen, levnadssätt eller vad som helst. Att alla inte lever på exakt samma sätt, men att många ändå klarar sig fint. De kan rent ut sagt ha ett ganska fina liv.

 

Goda råd kan vara bra, om någon ber om det. Men jag ser det mer som något fint att folk vill och orkar dela med sig av sitt liv till andra, utan att be om något tillbaka.

 

 

Som avslut vill jag visa dig den tavla jag målade igår till mina kycklingar.

Jag döper den till Hakuna Matata. Det finns inga bekymmer.

 

chicken watercolor

 


4 impulser jag har nu, och 4 impulser som jag har gjort.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.06.2018

Även om jag lever ett tryggt och fint liv, så ser jag mig själv som en impulsmänniska som gör det mesta efter känsla, och som kanske tänker efter efteråt. Eller så är det bara sån jag var förr, och nu har jag fått bättre självkontroll och lärt mig att behärska 70% av mina impulser.

För även om mycket av det man gör kan vara det bästa man någonsin gjort, så är det ändå det mest vettiga att sova på saken. För att se om det känns lika pirrigt och härligt dagen efter, som det gör för stunden.

 

4 impulser jag ibland kan ha:

 

Tatuera en sleeve.

Om det är något som jag tycker är riktigt snyggt, så är det tatueringar. När jag skaffade min första tatuering var det många som sa ”Vänta bara, nu kommer du bara att vilja ha mer!”, och ett år senare hade jag min andra tatuering på kroppen.

Sen tog det stopp. Inte för att jag inte skulle vilja ha mer, för det vill jag, men för att jag har börjat sova på saken. Dessutom låter det väldigt dyrt att tatuera en hel arm.

 

Raka av mig håret.

Att klippa kort kort kort hår skulle inte vara något nytt för mig. Jag har haft en ”pixie haircut”, och var riktigt nöjd med det. Dessutom var det betydligt skönare för nacken, än att ha långt och tungt hår att bära. Så vad är det som hindrar mig att raka av mig håret idag? Utväxten. Att låta hår växa ut från en kort kort kort frisyr är jobbigt, och man får uppleva situationer då man vill raka av allt igen, bara för att slippa det där stadiet där håret inte riktigt har någon frisyr alls.

 

Färga håret i en färggrann färg.

Förr i tiden ändrade jag hårfärg oftare än jag kunde hålla räkning på. Ena dagen brun, andra vitt, tredje rosa och på den fjärde dagen var det blått.

Idag skulle jag gärna ha håret i en enhörningsfärg, eller ba pastellrosa. Det som hindrar mig nu är att då skulle jag behöva bleka mitt hår, och eftersom jag inte färgat håret sen 2016 så har jag nu min riktiga hårfärg och trivs bra i den.

 

Lära mig teckenspråk.

Det här är något jag verkligen kommer att göra. Någon gång.

När jag gick i lågstadiet var jag en flickscout, och där fick vi lära oss lite basic teckenspråk, och hela alfabetet. Det kan jag än idag, och tycker det ser så vackert och graciöst ut med teckenspråk. Dessutom vet man aldrig när det kan vara bra att kunna teckenspråk, så nu väntar jag bara på första bästa MI-kurs så jag kan lära mig teckenspråk.

 

 

resizedimage800533 IMG 6615
Förra årets impuls, som försvann efter x-antal tvättar.

 

4 impulser jag har gjort, som jag är nöjd med efteråt.

 

Köpa hus.

Även om jag och Fredrik hade planer på att bygga hus och vi var på jakt efter ett husföretag, så var aldrig tanken att köpa hus den dagen vi gjorde det. Det var dock det bästa impulsköpet vi någonsin gjort, och vi har inte ångrat oss en sekund efteråt.
Har jag förresten berättat om historien då vi köpte huset? (mitt minne är bra, men kort)

 

Tatuerat mig.

Tatueringen jag har från mitt nyckelben ner till bröstet är från en skiss min mamma ritat. Det hon inte visste var att jag hade planer på att tatuera in det på kroppen, och jag sparade teckningen för att visa det åt typen som skulle tatuera mig.

Även om den är synlig och inte går att gömma så bra (om man inte använder polotröjor) så har jag inte ångrat den. Det är över 10 år sen jag tatuerade mig första gången, och den är en del av mig nu.

 

Börjat studera.

Jag har flera utbildningar i bagaget, och en av dem (närvårdare), bestämde jag mig för klockan 06:30 en morgon. Även hur läskigt det kan vara att sadla om och starta något nytt, så var det en rolig utbildning som gav mig ett arbete jag trivs med.

 

Sjungit i Idol.

Sen jag var liten så har talangshower varit en del av uppväxten. Det började med ”Sikta mot stjärnorna”, ”Småstjärnorna” och fortsatte med Idol och Talang. När jag såg att Idol även hittat till Finland, och jag skulle ha möjlighet att ansöka, då tog jag chansen.

Dock gick det inte så bra. Eller hur man nu ser på saken.

 

Jag sjöng en låt. Fick sjunga en till. Undrade vad juryn funderade på och fick snabbt reda på det: De undrade om jag ens var finsk medborgare, för det behöver man vara för att vara med i Idol.

 

Så jag är glad att jag inte slapp vidare, för ärligt talat var mina finska kunskaper icke existerande på den tidpunkten i mitt liv. Dessutom så är program som Idol och Talang så mycket mer än vilka talanger vi besitter. Det är tv, och det kan vara tufft.

Hur som helst är jag glad att jag inte gav upp efter ett nej, och verkade som trubadur efteråt och hade det så roligt.

 

IMG 4720
Världens bästa impulsköp.

 


Nu är hönshuset så gott som klart!

Skrivet av Caroline Eriksson 25.06.2018 | 2 kommentar(er)

Det tog mindre än en vecka för mig att få insidan av hönshuset klart, och jag kunde andas ut. Då var det ju bara det lättaste kvar. Trodde jag. Medan jag andades ut så blev det midsommar och världens storm. Trots att hönshuset klarat sig vid tidigare oväder, så lyckades vinden göra lite extra arbete åt mig den här gången. 

Och idag ska du få läsa om när jag höll på att förstöra min telefon, blev takläggare och.. ja. Fick så gott som hela hönshuset färdigt. Det är blod, svett och tårar. Som med allt annat här i livet.

 

honshuset 1

 

Välkommen, välkommen. Så här ser huset ut i skrivande stund. 

Det har börjat märkas på vissa av katterna (Mohicana) att jag spenderat mycket tid ute vid hönshuset. Hon är sur när hon inte får mysa lika mycket. Men jag tycker att hon kunde göra som Mr Fantomen, och hålla mig sällskap. Är han inte inne i huset med mig, så vaktar han utanför. Förutom då han hämtar små möss åt mig, ifall jag skulle bli hungrig. 

 

Då säger jag ba "tack", och ryser lite inombords.

 

honshuset 2

 

Tack vare den eländiga stormen, så fick jag mitt i allt bråttom att få takplåten på plats. Ifall att det skulle bli storm igen, och vinden skulle på riktigt lyckas riva bort all vindplast. Och allt gick bra, ända tills jag kom mig halvvägs upp på taket.

Då insåg jag att jag kanske är lite höjdrädd.

 

Även om mitt hönshus inte är världens högsta, så är det ändå väl över två och en halvmeter som högsta höjd. Och det kan man väl skada sig på om man faller? Så jag halvt snyftade och hyperventilerade samtidigt som jag la takplåten på plats. La tillräckligt med skruvar så plåten ska sitta som sten, 

och för att täcka tidigare hål. 

 

Och som med allt annat så lyckades jag glömma hur jobbigt det hade varit att vara takläggare. Jag fick plåten fint på, med omlott på varandra, och förhoppningsvis ska det hålla hönshuset tätt från regn och vind i framtiden.

 

honshuset 3

 

Och välkommen till insidan av hönshuset. Här ser det lite annorlunda ut, från sist. 

Jag hade kunnat använda osb-skivor till alla väggar, men ville pigga upp stämningen lite genom att göra en panel av gamla bräder. Och det blev så mycket mer personligt och schnajdigt.

 

honshuset 4

 

Jag har målat väggar, tak och lite av golvet med den färg som vi först hade tänkt ha i tvättstugan här i huset. En gammaldags rosa (trots att Fredrik säger det är kackabrun), och det är Jotuns färger som jag målat ut en Coloria burk. Måste säga att den färgen passar betydligt bättre i hönshuset, och jag njöt av att se den förändring och känsla man endast kan få genom att måla.

 

honshuset 5

 

Jag fick även feeling och började lista i hönshuset. Runt om dörr och fönster la jag extra tid på att lägga lister. Allt blir så mycket bättre med lister.

 

honshuset 6

 

Man skulle kunna tro att rosa är min favoritfärg.

(det är det inte)

 

honshuset 7

 

Se vilken fin kontrast det blev med osb-skivor och gamla träplankor. Mina kycklingar kommer att bo som kungligheter i det här hönshuset. <3

 

honshuset 8

 

Här ska jag hänga upp gardiner, ba för att. Nu när huset är så gott som klart (fattas ba dörr och el), så är det ba det roligaste kvar: att inreda. Kycklingarna kommer att bo i en stor pafflåda den första tiden, inne i hönshuset, men det betyder ju inte att man inte kan inreda färdigt redan.

De växer ju så snabbt.

 

honshuset 9

 

Insåg under tiden jag la lister vid fönstren, att jag trots allt lyckast bygga det här huset helt själv - utan någon ritning alls. Och ännu står huset stadigt och säkert. Jag har som inte heller trott något annat än att det här skulle gå vägen. Man kan nog allt man vill, bara man har tålamod och har lite fananamma.

 

Jag har fått ge allt och lite till, till det här hönshuset, och jag blir så glad bara av att vara i närheten av huset.

 

honshuset 10

 

Och när Mr Fantomen börjar se ut så här, så är det dags att gå de få metrarna till vårt riktiga hus, för att låta honom vila lite. Han har ett gott tålamod, men när han blir trött så klättrar han uppför kläderna och hänger över axlarna, ba för att vänta på att jag ska bära hem honom.

 

Och ja, det var ju telefonen som höll på att gå sönder jag skulle blogga om. När jag la plåttaket på plats, så lyckades telefonen ta sig ett dopp i vatten. "Av-knappen" slutade fungera, och mikrofonen skrålade bara. Det gick alltså inte att ringa ett samtal heller, utan att typen på andra ändan skulle bara ha hört "Sckkrttt sckkkrttt", så jag hann se mig själv behöva lägga ut ett par hundra euro extra den här månaden. 
Tack och lov så ordnade allt sig under en natt, och det var som om ingenting hade hänt. Telefonen fungerade felfritt, jag kunde tala med och höra Fredrik utan problem. Telefonen var kanske ba lite renare.

 


Horoskop, vecka 26

Skrivet av Caroline Eriksson 25.06.2018

Hej alla kärleksfulla människor. Nu är det dags igen för ett horoskop. Hoppas du får en riktigt fin och kärleksfull vecka. 

 

1

Väduren 21 mars – 19 april

 

Väduren (Making new friends)

Du har redan en handfull av nära vänner i din närhet, som du kan lita på, men nu gäller det att öppna upp armarna för det är fler personer på väg in i ditt liv.
Du kommer att möta likasinnade människor och växa emotionellt och själsligt.

 

Var inte rädd för förändring. Förändringar kan vara gott.

 

2

Oxen 20 april – 20 maj

 

Oxen (Body Movement)

Vår fysiska kropp har sin egen vilja, och det gäller att lyssna till den för att veta vad den behöver och vill ha just nu. Du fick det här kortet för att du ska hedra och ta hand om din kropp. Lyssna till vad den vill och behöver. En promenad i vacker natur? Yoga? Dansa till musik?

 

Omfamna dig själv, din kropp och ha kul.

 

3

Tvillingarna 21 maj – 21 juni

 

Tvillingarna (New Opportunity)

Nya möjligheter står bara och väntar på att du ska våga ta chansen, och att du ska tro på att du är värd allt gott. Jag ska inte uppmuntra någon att spela spel, eller riskera en förmögenhet. Men jag kan uppmuntra dig till att tro på att du är värd gott, och att universum vill dig väl.

 

Nya möjligheter står och väntar vid dörren, och du är redo.

 

4

Kräftan 22 juni – 22 juli

 

Kräftan (Dreams coming True)

Goda nyheter! Det liv du drömt om är på väg att bli verklighet för dig. Alla dina affirmationer och arbete mot det mål du drömmer om har gett resultat, och nu gäller det ba att hålla kvar vid tron.

Ofta vågar vi inte vara stolta över oss själva eller glädja oss för något nytt i vårt liv, men nu gäller det att bryta den cirkeln, för att bara omfamna allt det fina i ditt liv.

 

5

Lejonet 23 juli – 22 augusti

 

Lejonet (Kick up your Heels)

Det finns alltid något att fira, och du fick det här kortet för att du ska komma ihåg att glädja dig, ha kul och fira nu. Ordna en träff med goda vänner, skratta och ba låt hjärtat slå extra slag av lycka. När vi firar och har roligt så får vi samtidigt nya fräscha perspektiv på tillvaron, nya idéer och vänskap.

 

6

Jungfrun 23 augusti – 22 september

Jungfrun (Trust your Intuition)

Vad du än nu funderar på, så är det tryggt för dig att följa din intuition och det ditt hjärta säger åt dig. Visst kan det vara bra att vara logisk ibland, men nu är det ditt hjärta som talar sanning och som vet vad som är bäst för dig.

Ignorera inte dig själv och dina känslor.

 

7

Vågen 23 september – 22 oktober

 

(Vågen Financial Flow)

P-P-P-P-PENGAR! Du har kanske tänkt mycket på ekonomin den sista tiden, och nu har jag goda nyheter: du kan andas ut. Det finns flow i livet, och flow i ekonomin. Och nu är det både och.
Du kanske inte blir miljonär över en natt (även om jag hoppas det innerligt), men man kan även få perspektiv på ekonomin och livet överlag och inse att man redan har det man behöver, och att allting fixar sig till slut.

 

Ingen idé att hyperventlira. Allt fixar sig, och nu ska du ba känna glädje och tro på att allt är bra. Du vet, attraktionslagen.

 

8

Skorpionen 23 oktober – 21 november

 

Skorpionen (Awakening your True Self)

Du har haft en tid då du har hållit tillbaka dig själv (omedvetet och medvetet, villigt och ovilligt). Du har inte haft lika mycket tid för vare sig vänner, intressen eller har försökt passa in i ett fack som inte riktigt är du.

Nu är det dags att släppa taget om det, och omfamna den du är. På riktigt.

 

Kom ihåg att du duger. Precis som du är.

 

9

Skytten 22 november – 21 december

 

Skytten (Sexuality)

Sexualitet och närhet är en viktig del i livet. Inte bara för lusten och vårt fysiska, utan även för vårt psykiska och emotionella jag.

Är det så att du har problem i sexlivet, endera på grund av dåliga erfarenheter från tidigare, eller på grund av att ni inte har tid för varandra nu, så gäller det att tala om saken. Kommunikation är a och o i ett förhållande.

 

Samtidigt är detta kort en påminnelse om att du ska inse vilken vacker människa du är, och att du är värd att älskas.

Göm inte dig själv eller håll tillbaka. Du är fin och älskvärd, och för att kunna älska någon annan måste vi kunna älska oss själv.

 

10

Stenbocken 22 december – 19 januari

 

Stenbocken (Stand your Ground)

När du har beslut att göra så kan det vara så att du tänker mer på andra, än vad det egentligen är du själv vill göra. Kom ihåg att det första beslut du först tänker på, är oftast det du verkligen vill göra. Låt inte andra påverka dig, och var inte rädd för att säga vad du känner.

 

11

Vattumannen 20 januari – 18 februari

 

Vattumannen (Peace of Mind)

Det har varit mycket den sista tiden, och det här kortet existerar för att påminna dig att ta det lilla lugna. Se till att ge dig själv tiden att ta det lugnt. Ät god mat som gör gott för dig. Var snäll mot dig själv och andra. Sov tillräckligt. Undvik negativitet, och säg ”nej” när du behöver det.

 

12

Fiskarna 19 februari – 20 mars

 

Fiskarna (Inner Power)

Släpp taget om de rädslor du har, och håll ditt självförtroende högt genom att värdesätta dig själv och ta hand om dig. Du är kraftfull, älskvärd och en unik varelse, och det är dags att du vågar visa ditt rätta jag mot andra.

Genom att vara kärleksfull och glad, så drar du till dig lika glada och kärleksfulla människor till ditt liv.