bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna augusti 2018

Att göra självporträtt.

Skrivet av Caroline Eriksson 31.08.2018

Alltid när jag har bloggtorka så tar jag och förnyar bloggen på ett eller annat sätt. På något sätt är det som att man får mera lust att logga in och lätta på hjärtat för omvärlden. På min bucket list för augusti-månad listade jag upp: "förnya bloggheader", och såg framför mig hur jag endera stod i skogen i en vacker klänning eller hade en höna på min axel, för att representera bloggen.

Köpte mig en ny fjärrutlösare för att göra det möjligt, men efter att ha använt den tre gånger så gav den upp kontraktet. Kommer att få en ny på garanti, men tydligen tar det längre än jag trodde för företaget att skicka en ny till mig. Så jag fick använda mig av fantasin.

 

När jag studerade till medieassistent, 2006-2009, var ett av det man skulle lära sig programmet Illustrator. Det bästa programmet för dig som tycker om att illustrera och skapa kreativa verk. Mitt tålamod gick dock inte överens med programmet, och mitt betyg i ämnet avslöjade även det. Gjorde det jag behövde, men sa "aldrig mer ska jag använda det här programmet!".

 

Men idag, tio år senare, tog jag och öppnade upp programmet för första gången sen dess och började på. Försökte minnas allt jag lärde mig då, och tittade på underbara konstnärer på youtube som verkligen kan sin grej. 

Och någon timme senare var jag färdig. Min nya bloggheader är resultatet.

 

Untitled 3

 

Att göra självporträtt är speciellt på så många sätt. Även om man vill försköna sig själv, så kan man inte göra det så pass mycket att man blir en helt ny människa. 

Orginalbilden hade tänder som hade gett vem som helst mardrömmar, men jag lät Fredrik vara så ärlig han bara kunde, och efter att han bad mig att göra om tänderna så blev det en bild jag även kunde leva med.

 

Tänker att den här får duga tills jag får tillbaka min fjärrutlösare, eller orkar sätta mig ner framför Illustrator igen. Även om det kan ta tio år tills nästa gång.

 

Känner du igen mig på bilden?


En vacker bastu

Skrivet av Caroline Eriksson 30.08.2018

Kategorier:

Hela vårt hus är målat med Colorias färger, så när det kom till att måla bastun så fortsatte vi med det som var bekant för oss. De känns behändiga och lätta att arbeta med, ger ingen stark doft ifrån sig och de färger vi har valt är tåliga. Som håller och tåls att tvättas. Sånt är viktiga. 

 

Egentligen hade jag och Fredrik tänkt bryta vårt ljusa tema genom huset och välja att måla bastun i en mörk färg. Men när vi väl stod framför Vasa Färgs alternativ så ångrade vi oss i sista sekund. Klart att vi skulle ha en färg som matchar det underbara badrumskaklet. 

coloria 1

coloria 2

 

Under de senaste dagarna har Fredrik arbetat på som och gjort ett så fint arbete, att vi nu har en så gott som färdig bastu. Igår bar jag upp 80kg bastustenar och en bastukamin upp till huset, och idag har Fredrik målat det sista.

 

Det här är en sneak peak.


En djungel av sexuella läggningar.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.08.2018 | 1 kommentar(er)

Jag har ingen aning om hur sexualundervisningen ser ut nuförtiden, men för snart tjugo år sen var det typ så här: en man älskar en kvinna. De har heterosex och så blir de gravida. Typ. Fick väl se en kondom på en banan och så skilde man åt fickorna och pojkarna. Flickorna fick höra om mens och se en binda, och pojkarna fick väl lära sig om pungen och hur man rakar en moppemustasch. Det är i alla fall vad jag har föreställt mig.

 
Hur som helst så var det just heteroförhållandet fokus låg på, där man tog för givet att alla var hetero och att det var så livet skulle vara, och jag hoppas från botten av mitt hjärta att det ser annorlunda ut idag inom skolans väggar.

Att det är mer öppet, kärleksfullt och undervisande.

 
Är det nu så i alla fall att du känner dig lite vilsen när det kommer till olika sexualiteter, och vill veta mer om olika begrepp, så kommer jag nu till din undsättning.

Vill du läsa en lång lista om olika begrepp så hänvisar jag dig till en bra lista som Regnbågsankan har gjort. Här sammanfattar jag några (men långt ifrån alla) sexuella läggningar och begrepp som kan vara händiga att veta när det kommer till hbtq. Det här är en del av min kärleks- och sexvecka här på bloggen.

 

heart 1348870 1280

 


Asexuell: en person som inte har någon sexlust eller intresse av att inkludera andra i sin sexualitet.

Bigender: är den som identifierar sig som både man och kvinna, samtidigt eller växlande.

Bisexuell: är en person som är sexuellt och emotionellt intresserad av både män och kvinnor.

Cisperson: är en person vars könsidentitet är inom normerna för det kön som identifierats vid födseln. Alltså en som inte är transperson.

FtM: är en förkortning av Female to Male. Kan vara en betäckning på en transkönad man.

Gender blind: är en person som upplever att kön inte är viktigt när det gäller den egna sexuella identiteten. Man kan attraheras oberoende av kön och andra egenskaper än kön.

Heterosexuell: är den person som attraheras och blir kär i personer av motsatt kön.

Homosexuell: är en person som attraheras och blir kär i personer av samma kön.

Ickebinär: innebär att en person inte identifierar sig utgående uppdelningen av man och kvinna.

MtF: är en förkortning av Male to Female. Kan vara en betäckning på en transkönad kvinna.

Pansexuell: är en person som är sexuellt eller emotionellt intresserad av ”alla”, oberoende av kön eller könlöshet.

Transpersoner: är ett brett begrepp och brukar handla om personer som identifierar sig eller uttrycker en annan könsidentitet än den som tilldelats personen vid födseln.

 

 

Det är viktigt att komma ihåg att du inte behöver bestämma dig för någon sexuell läggning. Att även din sexuella läggning kan komma att ändras under livet. Det går inte att se på någon vilken sexuell läggning hen har, och det påverkar inte intressen, utseende eller personlighet.

 

Du har rätt att leva som du vill. Du får älska vem du vill.

Du är kärlek.

 

Källa: Regnbågsankan 

Jag behöver planera mitt liv.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.08.2018 | 1 kommentar(er)

Senast jag aktivt använde min bullet journal var den 23 juli, då mina dvärgkochin jag kläckt fram själv i äggkläckningsmaskin kläcktes. Tre gånger om dagen skrev jag i min bullet journal för att hålla koll på när jag vänt äggen, och vilka dagar jag inte skulle vända dem. Annars har jag låtit bujon vara. Ja, förutom den första veckan i augusti då jag hade så mycket på gång att jag verkligen behövde skriva upp så gott som allt jag gjorde. Men annars har jag haft en paus från min bullet journal under sommaren.

 

Då jag hade semester i juni var det inte nödvändigt att hålla koll på dagarna. Man bara är. I juli hade jag så fullt upp med mina kycklingar att jag knappt gjorde annat, och halva augusti har jag varit tröttare än tröttast. Men nu känner jag att det är dags att damma av min bullet journal och börja hålla koll på livet igen, för den gör trots allt mer nytta än att bara vara snygg.

 

bullet journal september 1

 

Det är ju det som är det bästa med en bullet journal; man kan låta den vila och börja precis när man vill, utan att ha en massa tomma sidor någonstans i mitten. Istället är det som att sommaren endast var en stor viloperiod och jag nu är redo att ta nya tag och planera livet mer. 

 

Trodde liksom inte att dessa ord skulle någonsin komma ur min mun; men att planera och hålla koll på saker och ting är verkligen min grej. Inte för att jag skulle ha extra mycket på gång, men för att mitt sinne är så mycket lugnare när jag inte behöver tänka på så mycket, och glömmer framförallt mycket mindre då jag redan har allt uppskrivet. 

Jag behöver planera mitt liv, helt enkelt. Och livet blir så mycket lättare när man har lite mera koll. 

 

Så här ser min månad ut för September. Lite saker ännu jag ska skriva upp, men tänkte att jag fotograferar så snabbt som möjligt så jag inte behöver pixla bort allt. 

 

bullet journal september 2

 

Jag tror att en bullet journal, och kalendrar i övrigt, har samma syfte som en dagbok. Man får skriva av sig lite, och så behöver man inte lägga energi och tid på att fundera så mycket extra på det efteråt. 

Har börjat med nya designer än tidigare i mina veckoplaneringar, och har nu större utrymme att skriva per dag. Jag gör inte bara listor för saker jag ska göra under en dag, utan skriver också några meningar om hur dagen har varit. Som en dagbok. 

 

Dessutom märker jag att när jag håller igång min bullet journal och planerar, så är det också mer livat här på bloggen. Till exempel om jag har en bra bloggidé, men inte riktigt tid att börja blogga med detsamma, så planerar jag bara in det i min bullet journal. Annars har jag med 100% säkerhet glömt bort det fem minuter senare.

 

bullet journal september 3

 

Och ja! Jag fyller ju år i slutet av september! Blir 28 år, vilket känns helt okej. Ingen ålderkris här inte. Har istället börjat komma i den åldern då man inte riktigt tänker på hur gammal eller ung man är. Ibland får jag till och med fundera lite extra vilken ålder jag egentligen har. 

 

Kommer inte att vilja fira min födelsedag något extra, utan är nöjd bara jag får smörgåstårta och nya pyjamasbyxor, eftersom mina nuvarande har ett enormt hål i baken. 

 

Har du saknat mina uppdateringar om min bullet journal, eller se nya designer på veckoplaneringar? 
Skriv "TJOHOO!" i kommentarsfältet, så vet jag att fotografera min bullet journal mer.

 


I en djungel av säkert sex

Skrivet av Caroline Eriksson 29.08.2018 | 1 kommentar(er)

Det går inte att ha en kärleks- och sexvecka utan att skriva om preventivmedel. Det är ju det viktigaste av allt egentligen när det kommer till att ha sex. Att känna sig trygg och vara skyddad. Och förstås göra det med någon som man tycker om, som tycker om en tillbaka och att båda är med på noterna och vill.

 

Men att vara skyddad under hela processen, och nu menar jag hela, är så viktigt. Det hjälper liksom inte att ta fram kondomen fem sekunder innan det går för dig, och i längden hjälper det inte att ta akut p-piller eller gå och oroa sig för om man blivit smittad av någon könssjukdom.


Idag ska jag alltså ta med dig i djungeln av säkert sex och tala om preventivmedel.

 


Kondom

Kondomen är kanske det första alternativet du hört talas om, och det finns att få tag på så gott som överallt. Matbutiken, besinmacken, apotek, på internet.. ja, överallt! Så du kan inte ha undgått att se ett paket kondomer.

 

condoms 3112007 1280
Färgglada kondomer. Kondomer kommer i olika storlekar, former, färger och smaker.

 

Kondomen rullas på en styv penis, och vissa kondomer är behandlade med glidmedel för att underlätta processen. De är enkla att använda och mycket säkra om de hanteras på rätt sätt.

Skulle den dock gå sönder eller trilla av, så finns akutpreventivmedel att använda inom tre till fem dygn, för att undvika graviditet.

 


OBS OBS OBS! Kondom är DET ENDA PREVENTIVMEDLET som skyddar mot både graviditet och könssjukdomar.

 


Femidom

Femidom är liksom kondomen gjord av tunn gummi, och påminner om kondomen. Femidomen förs in i slidan före samlag. Den ska träs in så långt som möjligt, och öppningen som består av en bredare kant (ser ut som en ring) ska placeras runt slidmynningens utsida.

 

Youtube kommer att varna känsliga tittare, men det finns absolut inget farligt i denna video.


Femidomen skyddar mot könssjukdomar och graviditet, på samma sätt som en kondom gör, om den används på rätt sätt.

Det negativa med femidom är att det kan krävas lite övning för att placera den rätt.

 


P-piller

P-piller är ett av de vanligaste preventivmedlen, och om det är en hel djungel av olika preventivmedel finns det även en hel djungel av olika p-piller och mini-piller att använda sig av. Man måste liksom testa sig fram vilket som passar för en, om alls något passar.

 

En av de vanligaste varianterna innhåller både östrogen och gulkroppshormon.

P-piller förhindrar ägglossning så att befruktning inte kan ske. De gör också att livmoderhalsens sekret blir för segt att spermier ska ta sig igenom, samt påverkar slemhinnan i livmodern så inte ett ägg ska kunna fastna och utvecklas.

 

pills 1354782 1281

P-piller kommer i en förpackning med olika "kartor" där du då äter ett piller per dag från en karta. Vill du hoppa över en mens så fortsätter du äta på nästa karta då den första är slut, annars inväntar du bara din mens och följer instruktionerna från din gynekolog.

 

För att få p-piller behöver du träffa en läkare / gynekolog, som skriver ut recept. Det är viktigt att komma ihåg att ta pillren vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Skulle du kräkas, vara magsjuk eller glömt att ta ett piller så är det viktigt att du använder kondom minst en vecka efteråt, samtidigt som du fortsätter ta dina p-piller.

 
Det positiva med p-piller kan vara att du får en mer regelbunden mens, samt mindre mensvärk. Det här är dock inget jag märkt av under den tiden jag testade olika p-piller. Istället upplevde jag så gott som alla negativa biverkningar, som mellanblödningar, nedstämdhet, minskad sexlust, illamående, ont i brösten och viktökning.

 


OBS! Har du anlag för blodpropp, eller har haft blodpropp, ska du inte ta p-piller.

P-piller skyddar inte heller mot könssjukdomar.

 


Akutpreventivmedel / Dagen efter-piller

Akut p-piller fungerar på det sättet att den förskjuter fram eller förhindrar ägglossning, och kan på så sätt förhindra graviditet. Ju tidigare du tar akut p-pillret, desto större chans är det att den fungerar. Det är dock inte säkert till 100%.

Du behöver inget recept för att få tag på akut p-piller, och finns vid apotek.

 


Obs! Akuta p-piller kan ge upphov till menstruationsrubbningar, och är inte att rekommendera som enda preventivmetod. Dessutom skyddar den inte mot könssjukdomar.

 


Hormonspiral

Hormonspiralen ser ut som ett T, som placeras inne i livmodern. Hormonspiralen gör det svårare för spermier att röra sig i livmodern och påverkar dessutom livmoderslemhinnan så att det blir mindre chans för eventuella befruktade äggceller att fästa sig där.

På ändan av ”T” finns det silikoncylindrar som innehåller gulkroppshormon, och det är det som gör att den fungerar på det sett den gör. Hormonspiralen finns i olika storlekar, samt med olika mängd gulkroppshormon.

 

Skarmavbild 2018 08 28 kl. 22.02.44

Skärmbild från RFSU hur en hormonspiral ser ut.

 

Du behöver träffa en läkare / gynekolog för att få hormonspiral utskrivet, samt få den insatt i samband med en gynekologisk undersökning.

Med hormonspiral kan du liksom med p-piller få mindre eller inga blödningar alls, eftersom det inte är ovanligt att mensen upphör efter en tid med spiralen. Dock kan du får humörsvängningar med hormonspiralen.

Hormonspiralen kan du ha upp till fem år, för att sedan byta.

 


OBS! Spiralen skyddar dig inte mot könssjukdomar.

 


Kopparspiral

Kopparspiralen ser liksom hormonspiralen ut som ett T, med den skillnaden att den har koppartråd lindad runt skaftet. Kopparspiralen gör spermierna mindre rörliga och både ägg och spermier blir funktionsodugliga.

Dock påverkas inte ägglossningen av kopparspiralen, och den mängd kopparjoner som frigörs fastnar i livmoderslemhinnan och stöts ut med mensen.

 

Skarmavbild 2018 08 28 kl. 22.01.42

Skärmbild från RFSU hur en kopparspiral ser ut.

 

Kopparspiral kan användas upp till fem år. Så fort du tar bort spiralen sägs det att förmågan att bli gravid igen återkommer. Det är hormonfritt alternativ till preventivmedel, men kan dock öka blödningsmängden vid mens samt förstärka smärtan vid mens.

Du behöver ha recept och träffa läkare / gynekolog för att få kopparspiralen på plats, vid en gynekologisk undersökning.

 


OBS! Kopparspiral skyddar inte mot könssjukdomar.

 

 

 

Sen finns det även p-spruta, p-ring och p-plåster som fungerar på liknande sätt som tidigare nämnda hormonpreventivmedel. Även slicklappar och pessar, som är hormonfritt. Som sagt. En hel djungel.

Kommer inte att nämna appar som menar att de är preventivmedel, eller ”säkra metoder” som att ha sex utan skydd andra dagar än då du har ägglossning, eller att dra ut i sista sekund, eftersom det inte är preventivmedel.

 


Källa: RFSU

 


Säker värme till hönshus?

Skrivet av Caroline Eriksson 28.08.2018 | 3 kommentar(er)

Det var bara sju grader i morse när jag steg upp, och även om det ryktas att det lovas varmare väder igen så inser jag att det kommer en vinter emot. Jag tror inte att man kan förutspå hurudan vinter det blir, men jag ber till gudarna att det inte blir en likadan vinter som förra året, då det verkade som att snön aldrig slutade att falla och vi hade temperaturer nere på -30° flera dagar i sträck.

Kan ju också bero på att jag verkligen inte tycker om vintern, att jag upplevt den så. 

 

Hur som helst, för ska inte göra detta blogginlägg alltför långt, så måste ju hönshuset anpassas till vintern. Jag har isolerat golv, väggar och tak och det är ett dragfritt hönshus med ventilation. Även om hönsen i sig avger lite värme, så finns det ingen chans att de lyckas värma upp hönshuset till frostfri värme, så jag behöver tillsätta extra värme under de kallaste dagarna under vintern. 

I mitt hönshus på lite mer än 3 kvadratmeter, med över två meter takhöjd, finns sex dvärghöns. Hönsens kroppstemperatur är runt 43 grader, och de har fjädrar överallt, men jag vill inte att de ska frysa under vintern eller att deras vatten ska bli till is flera gånger om dagen. Så nu söker jag säker uppvärmning till hönshuset. 

 

Har läst om sandfyllda kamflänselement som ska vara säkra för brandfarliga utrymmen (jäkligt dammigt i ett hönshus), men de kostar också skjortan. Är fortfarande inte såld på värmelampor, eftersom jag bara ser en stor brandfara i dem, men jag har då inte heller sett allt utbud och om något skulle vara säkert.

Jag är inte ute efter +20° värme i hönshuset, men vill inte ha så kallt att vatten fryser. Så nu behöver jag er hjälp!

 

Ge mig alla era tips på säker värme till hönshuset,

och vad jag kan tänka på till vintern.

 

Kommer att plasta in hela hönsgården så att de får möjlighet att gå ut och röra på benen, för de här typerna tycker om att gå ut i nästan alla väder. Ja, förutom då det ösregnar och blixtrar.

 

honsen

Tuppen Isla och hans största (men i storlek minsta) beundrade Helmi.

5 fakta om sex

Skrivet av Caroline Eriksson 28.08.2018

Sex- och kärleksveckan fortsätter, och idag är det dags för mer fakta. Som en godispåse levererar jag här med gott och blandat fem fakta om sex du kanske inte visste.

 

giphy2

 

1. Att kondomen skulle gör att man njuter mindre av sex är mer en myt än en sanning. En studie visar att män och kvinnor njuter av sex lika mycket som med och utan kondom. Så var säker och använd kondom! Det är en hel djungel av kondomer som till och med reklamerar sig att göra sexet bättre. 

 

giphy 5

 

2. En orgasm kan vara smärtstillande. Det beror på att hjärnan frisätter ”må bra-hormonet” oxytocin i kroppen vid en orgasm. Så har du till exempel mensvärk eller huvudvärk, testa att få en orgasm innan du letar reda på värkmedicin.

 

giphy 2

 

3. Klitoris har ett enda syfte: att ge njutning. Det är det enda organet hos människan som inte har någon annan anatomisk roll än att skapa sexuell upphetsning.

 

giphy 3

 

4. Det finns de som har sexsomnia, vilket betyder att du kan ha sex i sömnen, utan att veta av det. På en sömnklinik i USA registrerade man 2010 det sexuella beteendet hos knappt 8% av patienterna.

 

giphy 4

 

5. Genomsnittliga orgasmen för en man är sex sekunder, medan för kvinnor håller den i sig i tjugo sexunder.

 


5 heta fakta om vibratorn

Skrivet av Caroline Eriksson 27.08.2018 | 1 kommentar(er)

Nu, gott folk, är det dags för er (enligt statistiken) bästa vecka. Kärlek- och sexvecka på bloggen! Under veckan kommer det att dyka upp heta blogginlägg som berör kärlek, sex och kroppen.

 

Vi börjar med vibratorn! Inte en sån vibrator jag vibrerade grunden med när vi byggde hus, utan en mindre variant som ryms i handväskan.

 

resizedimage800533 VibratorCarro1

Så här fin var jag 2016 då jag gjorde en bloggsamarbete med Viktor & Vilma.


5 fakta fakta om vibratorn du kanske inte visste


1. Den elektriska vibratorn uppfanns lite av ett misstag, och var till som en muskelavslappnande manick. Dock vägde den så mycket att man behövde vara två för att använda den. Till en början så användes vibratorer ursprungligen bara av läkare för att bota ”hysteri” hos kvinnor. Huhhu.

2. Den äldsta dildon som har hittats av arkeologer är från 30 000 år sen tillbaka, och blev hittad i en tysk grotta. Den var utformad som en penis, av sten.

3. Även i Kina har man hittat 2000 år gamla dildosar av brons. Vissa av dem var buttpluggar av jade, och vid balsameringen placerades den värdefulla ädelstenen i ändtarmen, för att hålla kvar den goda energin, ”chi”, i kroppen.

 

Skarmavbild 2018 08 27 kl. 12.07.22

Skärmbild från Illustrerad vetenskap.

 

4. I Alabama, USA, är sexleksaker förbjudna, eftersom det tydligen ”inte finns en grundläggande rättighet för en person att köpa en enhet för att producera orgasm”. I Texas får du inte heller äga fler än sex dildos. Ska väl vara någon måtta med allt, eller hur de tänkte där.

5. Den dyraste vibratorn jag kunde hitta kostar en miljon dollar, och är från Australien. Bling bling!

 

Skarmavbild 2018 08 27 kl. 12.17.24

Skärmbild härifrån.

 

 

Vad vill du läsa om denna vecka?


Är du gravid?

Skrivet av Caroline Eriksson 27.08.2018 | 3 kommentar(er)

Det är tydligen dags igen att påminna människor om vad som är OK och inte att fråga av en människa. Typ. "Är du gravid?" eller "När ska ni skaffa barn?". Hur okej är det egentligen?

Det här är ett gammalt blogginlägg som jag ändrat om lite. Inlägget är skrivet 17.11.2016, om någon tycker att det verkar lite konstigt mellan varven)

 

 

I mina hemtrakter skulle jag anses som en gammal mamma, men vänder man på det är jag en ung människa (även om jag nu kommit till den åldern då många nyblivna 18-åringar ser mig som gammal) som har hunnit med flera utbildningar och fast anställning. Som har upplevt ett och annat och nu bygger ett hem (huset är nu byggt). Halleluja!

 

Men nu som då kan jag få kommentarer på bloggen, instagram och i det verkliga livet om när jag och kärleken ska skaffa barn. Som om det inte räckte med oss två. Eller om jag är gravid. Då ser jag på mig själv i spegeln och tänker: "Ser jag gravid ut?".

Kanske är det på grund av att jag och kärleken ändå varit tillsammans så pass länge att folk tycker det är OK att fråga när vi ska skaffa barn, förlova oss eller dittan och dattan. Man frågar väl inte sånt av någon som bara varit tillsammans nån månad med en person de knappt känner?

 

Hela det här med att "skaffa barn" klingar fel i mina öron. Barn är ju inte något man bara tar och skaffar. Många människor kämpar i flera år för att bli gravid. Missfall är vanligt och när det kommer till fertiliteten så är det så individuellt att ingen kan veta riktigt säkert. En 19 åring kan ha svårt att bli gravid, medan en 40 åring kan vara fertilare än en 19 åring.

Själv vet jag inte hur det är ställt med mig och mina ägg eftersom vi inte har prövat. Och jag vill inte få panik över mina ägg nu.

 

Men om det vore så att jag och kärleken faktiskt försökte att göra mig gravid, och jag hade fem missfall i bagaget och år av prövningar så skulle jag vara ganska slut och trött att ständigt få höra NÄR vi ska skaffa barn.

Men det är ju inte sånt man pratar om. Missfall och hur svårt det kan vara att bli gravid, när det är det enda man vill. Och nej, jag tar inte illa upp eller funderar extra på min magen när folk frågar om jag är gravid. Men det finns de som tar frågan mycket värre, för man kan aldrig veta vad som pågår i en annan människas liv. 

 

 

Jag tror inte på Gud eller att precis allt har en mening. Men jag tror man kan lära sig något av allt. Jag tror inte heller att barn är något bara "bara tar och skaffar", för allt har sin tid. Alla behöver inte heller ha barn för att ha ett värde eller fullständiga.

 

 

Puss. All kärlek till er. Diskutera vädret istället för om fråga om någon är gravid, om ni måste säga något. Idag är det helt okej väder.

 

IMG 6253

Relativt ny bild till ett relativt gammalt blogginlägg. 

 


Jag är tillbaka!

Skrivet av Caroline Eriksson 26.08.2018

Trodde att jag hade gjort riktigt bra ifrån mig, eftersom det till en början inte alls märktes på bloggen att jag svängt om dygnet och börjat arbeta nattskift. Men efter att ha varit vaken 21 timmar i sträck, sovit för lite och vaknat upp med känslan att jag festat en vecka i sträck så fick allt annat pausa för att jag skulle orka lite till.

 
Efter första dagen som ledig sov jag lika många timmar som jag sovit på tre dygn, och känner nu hur jag sakta men säkert kommer tillbaka till livet. Även om det kanske är en myt det här med att man kan sova ikapp missad sömn. Känns det bättre att tro på myten, så gör jag det.

 


Så hur har jag firat denna villaavslutning i år? Jo, jag har sovit. Gett kärleken en hjälpande hand i bastubygget, som för övrigt börjar se ut som en riktig bastu. Spenderat tid med hönsen. Kramat om katterna. Sett på film och ätit god mat.

Känns skönt att ha inte haft några planer och bara fått ha en ledig helg, utan några måsten. Även om denna helg brukar vara en av de bästa högtiderna under året.

Och det här var mitt försök att borsta av dammet från bloggen.

 


Om du firar villaavslutning / veneziansk,

hur har du firat denna helg?

 

Här får ni se bilder jag fotograferat med mobilen under helgen. 

 

IMG 20180826 184608 754

IMG 20180826 184608 753

Så här söt var Mr Fantomen ikväll, 

som en liten purrito i min famn. 

 

20180825 182637 01

 

Famnmys med kycklingarna. Hur länge kan man förresten kalla en kyckling kyckling? Tycker de är så stora nu redan. I mitten ser du Helmi, som nu är 1,5 månad gammal och som jag kläckte fram själv.