bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna september 2018

Tiden går snabbt när man har roligt.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.09.2018

Kategorier:

Det sägs att tiden går snabbt när man har roligt. Tiden verkar även rusa iväg när man har mycket på gång. Vart tog den här helgen vägen egentligen? 

 

Jo:

- Jag har arbetat i dagarna två. Morgonskift båda dagarna, vilket gör att dagarna känns längre då man är igång från halv sex på morgonen. 

- Byggde en hönslucka till hönshuset. Fredrik fick agera hönsvakt och gick en liten promenad med hönsen medan jag byggde luckan i dörren till hönshuset. Det är ju lätt att vara efterklok, men nog hade det varit enklare att bygga den där luckan med detsamma när jag byggde hönshuset. Hönsen accepterade snabbt den nya öppningen till deras hem, och sist och slutligen hade de inget annat val. Jag är i alla fall glad att de nu går in och ut genom luckan, och jag behöver inte vädra hejvilt om dagarna. Om nätterna har luckan flera lås på sig.

- Har hjälpt Fredrik med att laga ved. Han gjorde grovjobbet medan jag hjälpte honom att lyfta stammar och kasta ved i traktorkärran. Förra vintern köpte vi ved från en person i byn, men denna vinter kommer vi att få elda med vår alldeles egna ved från tomten. Och jag tycker att det ska bli så härligt, som den lilla pyroman jag är. 

- Fixat till min nya bullet journal. I morgon bitti får du se den och mina senaste alster jag ritat. Är riktigt stolt över det jag skapat, om jag får säga det själv.

- Jag har upptäckt vad hönsen går loco på: pasta. De vägrar ju äta maskar, knasiga höns som de är, men pasta är tydligen en hit. De hoppar efter pastan, jagar varandra och försöker ta den av varandra och är allmänt roliga. 

 

Ja, du får se själv.

 

 

Mina höns är nu 2,5 månad gammal (Dvärgkochin Helmi), 3 månader gamla (tuppen Isla, Fleur och Gullefjun) och snart 4 månader gamla (Luna som ropar av glädje i videon) och Blondie). 

 

Vill du se dagliga videos av mina underbara höns så rekommenderar jag dig att följa mig på instagram. CARLOINE heter jag där, och dagligen delar jag med mig av småfilmer från mitt liv.

 

Hoppas att du har haft en underbar helg.


Min utveckling under ett år.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.09.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

För ett år sen när jag skulle fylla 27 år önskade jag mig en sak av Fredrik; en "riktig" bullet journal av märket Leuchtturm1917. Det var den boken alla på youtube hade, och trots att mitt rutiga häfte fungerat fint som bujo tidigare, var det den där boken jag drömde om.


Så när jag fyllde år så fick jag ett paket, raka vägen från Tyskland. Fredrik hade köpt mig en bullet journal med prickiga blad, i en vacker orange färg. Jag var så inspirerad att få fylla i alla sidor, låta kreativiteten flöda och få bättre koll på mitt liv.

Nu var det dags att köpa en ny bok (inte LT1917 denna gång) eftersom min gamla är så välanvänd att den håller på att gå sönder, och de sista tomma sidorna inte kommer att räcka året ut. Så för att ta farväl av min gamla bujo så tänker jag nu tar dig igenom året som varit i min bullet journal.


1year bujo bullet journal 1

Förra årets födelsedagspresent var denna vackra bullet journal,
med årets födelsedagsbukett.


Idag är det ett år sen jag fyllde i mina första sidor i boken, och vilken resa det har varit! Jag har fått utveckla mig själv och min kreativa sida så otroligt mycket under detta år, och jag märker själv av mina framsteg.


Kommer inte att klaga på någon av mina designer, eftersom jag inte ser någon vits i att tycka illa om något man en gång i tiden varit så otroligt stolt över. Istället ska jag njuta av att se vad jag har gjort under året och den process jag varit igenom för att vara här idag.


1year bujo bullet journal 2

Årsvy för att hålla koll på event i framtiden.


Jag hade blivit erbjuden att hålla en kurs om Bullet Journal denna höst, men tog mitt förnuft tillfånga och insåg att jag kan inte göra allt här i världen och fortfarande orka med mig själv. Med hjälp av bloggen kan jag ju istället lära ut så många fler, gratis dessutom! Så nu när jag planerar min nya bullet journal kommer jag absolut visa bilder från den.


Till exempel de sidor som visar en blick över året ser annorlunda ut i min nya bujo. I min förra, den du ser på bild, så hade jag valt att göra på det här sättet. På de här sidorna skriver jag upp om någon fyller år, när jag har semester eller annat som sker längre in i framtiden.


1year bujo bullet journal 3

Den värdefullaste sidan i min bullet journal.


Jag kommer ju inte att kasta någon av mina bullet journal's, eftersom de är så mycket mer än bara en kalender. De är en dagbok och mina konstverk inom en och samma pärm. De här sidorna kommer jag speciellt att vilja ha kvar och se tillbaka till i många år framöver.  

Sidorna där jag höll koll på vår process i husbygget.


Här skrev jag upp en checklista på saker som ännu behövdes göra. Jag höll koll på vilka väggar vi målat, vilka rum som hade takpanel och till sist skulle alla punkter vara checkade och huset vara klart.


1year bujo bullet journal 4

Den alla första veckovyn jag gjorde.


Detta var mina allra första veckodesign i min bullet journal. Eftersom en Leuchtturm 1917 är rätt så dyr, minns jag fortfarande hur otroligt nervös jag var för att skriva i den. Jag var liksom så rädd för att misslyckas, och hamnade i den där fällan som många göra när de börjar med en bujo. 


Man tror att allt måste vara så himla perfekt,

när det egentligen bara handlar om att hitta ett system som gör livet lite lättare för dig.


En bullet journal ska ju inte ta upp massor av tid och energi av dig, för då gör du det fel. Det ska ju vara lätt och roligt. Är det något som min bujo har lärt mig så är det att släppa lite av perfektionisten inom mig, och våga ha lite roligare och testa på nya saker och ting.


1year bujo bullet journal 5

Min allra första månadsvy som tog mig utanför komfortzonen.


Min första månadsvy kom passligt till oktober-månad och jag ville testa på ett tema som passade till. Jag har ju tidigare nämnt att när det kommer till att måla och rita så har jag inte vågat. Mest för att jag kanske varit så rädd för att misslyckas och vara dålig på det, när ingen sist och slutligen är en Picasso när de börjar.

Men man måste ju börja någonstans, och det här var det som fick mig att vilja börja rita mer och utvecklas inom konsten.


1year bujo bullet journal 6
Min bullet journal lärde mig hur roligt det är att rita.


Det resulterade i att jag veckan efter vågade mig på att rita en drömfångare. Jag satt vid köksbordet i lägenheten vi bodde i och ritade medan jag hade det så roligt. Jag var så otroligt stolt över slutresultatet och bläddrade länge tillbaka till denna sida för att påminnas om hur roligt det var.


1year bujo bullet journal 7

Yogaövningen jag aldrig gjorde klart.


Den här designen ritade jag på betonggolvet i vårt hus, medan vi byggde. Jag hade väl tråkigt och ville inte bygga för tillfället, så istället ritade jag upp en 30 dagars utmaning med yoga.

Som du ser så gjorde jag inte allt. 


Jag jobbade natt, fick mensvärk, var trött och bara tanken på att göra något i trettio dagar i sträck lät som en jäkligt lång tid.


Däremot har jag bläddrat tillbaka till denna sida många gånger när jag velat göra en viss yogaövning, bara att jag inte fyller i rutorna längre.


1year bujo bullet journal 8

En så otroligt fin design.


Under det här året har jag testat på så många olika sätt att hålla koll på mitt liv, och vissa perioder skriver jag mer medan jag andra skriver mindre. Den här veckan ser jag att vi bodde i huset, eftersom vi hade sophämtning den tisdagen (en gång per månad hämtas soporna) och jag var till Jakobstad med kompis + barn för att shoppa på loppis och umgås med mamma.


Jag tycker om att göra "att göra"-punkter, samtidigt som jag skriver en kort kommentar om hur dagen har varit. Lite som en dagbok, utan de mest privata tankarna.


1year bujo bullet journal 9

Vacker och elegant blomma som är enkel att göra själv.


Jag hade en vision om att fortsätta göra dessa vackra blommor, men inte kort därefter tog jag semester, byggde hönshus, skaffade kycklingar och glömde bort min bullet journal i en månad.

Det är det fina med bullet journal: man kan låta den stå länge, för att sedan börja på en ny tom sidan. Man kan göra precis vad man vill, och det finns inga regler att följa.


Här hittar du blogginlägget om hur du gör dina egna DIY blommor.


1year bujo bullet journal 10

Denna veckas design, med en dutch door.


Och den sista sidan man kommer att se i min bullet journal är den här; denna veckas design. Nu har jag funnit charmen i "dutch door" och vågar rita mycket större och avancerade saker.


Att se min utveckling under ett år i min bullet journal är så roligt och värdefullt.


Jag längtar så tills du får se min nya bullet journal!

Vill du se fler bilder från min bullet journal så har den en helt egen kategori! Bara att söka upp "Bullet Journal" bland mina kategorier.Sommarens sista fest.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.09.2018

Jag hade haft en dröm om att sommaren som varit skulle ha varit den sommar man spenderade tid med en massa vänner. Samlat ett stort gäng för att umgås med flera sommarkvällar, samtidigt som man fått skratta till småtimmarna.

Men så blev det inte riktigt. Visst har man umgåtts med vänner, men i andra sammanhang. Mer dagtid än festtid. Mer på tumanhand än ett stort gäng. Det är väl livet som kommer emot. Du vet; barn, arbete och att alla alltid har så mycket på gång. Även vi.

 

Men förra helgen fick vi äntligen möjlighet att alla samlas och ha roligt tillsammans. Våra vänner bjöd in till kräftskiva. 

 

kraftskiva 1

Så mysigt med vacker belysning. Uthuset blev festfint!

 

Kräftskivan höll till vid kompisens uthus, och det var så otroligt mysigt. Det bästa med landet, när det kommer till fest, så är det hur mysigt man kan få till ett uthus. Och det flesta äldre hus har minst ett uthus.

Det krävs bara lite belysning, ett par bord och ett gäng glada människor för att få ett uthus festfint. Grillen var varm, och alla hade minst ett paket kräftor med sig.

 

kraftskiva 2

Borden var fint dukade med servetter, bestick och sångblad till festen.

 

Tidigare på dagen hade vädret varit grått, kallt och regnigt, så jag var lite orolig om vi alls skulle orka vara utomhus till kvällen. Men som på beställning lättade molnen och det blev en klar blå himmel, och då finns det längre inte något dåligt väder. Bara att ha vett att klä på sig ordentligt. 

Så jag la på mig festsminket, stickad tröja, kammade håret och var redo för en härlig kväll.

 

kraftskiva 3

Här satt vi och hade det trevligt tills mitt i natten.

 

Och sommarens sista fest blev en lyckad en. Alla hade så roligt, sjöng snapsvisor och skrattade tills kvällen blivit natt. Några badade badtunna, medan jag höll mig på den torra sidan och umgicks vid matbordet.

Jag och Fredrik hade med oss våra terrassvärmare som värmde lite i natten.

 

kraftskiva 4

Sommarens sista fest och höstens första norrsken.

 

Det var även den kvällen, på sommarens sista fest, som höstens första norrsken uppenbarade sig över himlen. Om du tycker bilden är lite sned så är det inte för att jag var full, utan för att jag inte är den som tar med mig stativet överallt. Placerade istället kameran på en cykel medan jag fotograferade, och det fungerade lika bra.

 

Den här kvällen är nog en kväll jag kommer att minnas länge. Vi har fina människor omkring oss, och jag hoppas att få spendera massor av kvalitetstid med dem under hösten och vintern. Sak samma om det är fest eller inte, så länge man umgås och får vara med nära och kära.

 


Inreder kontoret, snyggt och i budget. (TÄVLING)

Skrivet av Caroline Eriksson 27.09.2018 | 75 kommentar(er)

Kategorier:

Äntligen kan jag skriva denna mening igen: idag blir det tävling, gott folk! I samarbete med HalpaHalli har jag fått inreda mitt kontor, och så tävlar jag ut ett presentkort värde 50€. Tävlingsregler hittar du längre ner i blogginlägget. 

Vad säger du, ska vi ta och piffa upp kontoret nu?

 

***
Inlägget är ett kommersiellt
samarbete med HalpaHalli
*** 


HalpaHalli är ett namn som många känner igen, och det är inte konstigt, för de ha varit med ett tag. I Karleby, år 1969, öppnades den allra första butiken som idag har blivit till en kedja i många städer.

När jag var liten var det min favoritbutik att besöka med mormor, eftersom det fanns så mycket olika saker att titta på. Ofta fick jag någon leksak, eftersom det var förmånligt att handla i butiken, och som den centrumbo jag var i Jakobstad var HalpaHalli det ställe vi handlade vår mat vid.

Men mycket har hänt på tjugo år, och idag är HalpaHalli något helt annat än det var då. Men något är sig detsamma. Det förmånliga priset.

 
Idag finns det allt och mycket mer man kan tänkas behöva. Allt från mat, elektronik, inredning och smink. Jag minns fortfarande än idag hur stort det var och hur glad jag blev när det sistnämnda kom till butikerna.

 


I torsdags fick jag besöka staden där allt startade, och i samarbete med HalpaHalli har jag nu fått hem massa vacker inredning. Med drömmen om att göra om mitt kontor till en plats jag vill spendera tid i, och höja mysfaktorn även i det rummet.

För nu känns det tyvärr som att kontoret har lämnat lite på hälft.

 

halpa halli 1
HalpaHalli är ett varuhus med stort utbud och bra ordning i hyllorna. 

 

HalpaHalli har förnyat sig både när det kommer till logo och deras nätsida.

Logon har blivit mer stilren i färgerna svart och gult, och deras varuhus i Karleby var enormt och vackert på utsidan. Deras nätsida är en fröjd att spendera tid vid, och man hittar snabbt och lätt det man söker efter. Och mycket till.


Nu behöver inte alla göra som jag, och åka till Karleby för att hämta upp sina saker man tittat ut på nätet, utan du kan göra det bekvämt för dig och beställa hem inredning, kläder och mycket mer.

 

halpa halli 2 Snabbt hittade jag massor av vacker inredning till kontoret.

 

Tack vare stora och rymliga gångar, med bra skyltar på både svenska och finska, fann jag snabbt de saker jag tittat ut i deras nätbutik. Och lite till, för du vet, när man får inredningsflow och hittar så mycket vackra och förmånliga saker så går det liksom inte att hejda sig.

 
Trots att jag stigit upp tidigt och rest sammanlagt 320 km på några timmar, var jag så ivrig på att få börja inreda kontoret.

 

halpa halli 3

Kontoret före. Ganska kalt, tråkigt och opersonligt.


Det här är alltså mitt kontor före förvandlingen. Rätt så kalt på väggar och golv. En saltlampa som fått verka som substitut till en ordentlig skrivbordslampa, samt en pafflåda jag borde eldat upp för länge sen.

 
Det är ju här jag ska vara kreativ. Skapa och få ha egentid. Dock har jag inte velat spendera så mycket tid här i rummet, eftersom det sett ganska tråkigt ut. Nu skulle det bli ändring på det!

 

  


Så här såg det ut medan jag förvandlade rummet till mitt drömkontor.

 

halpa halli 4

Kontoret efter förvandlingen. Mycket mysigare och mer personligt.


TADAAA! Med hjälp av några inredningsdetaljer blev det mycket mer värme och mysigare i rummet. Utan att kosta skjortan! Efter att vi byggde hus så har fått dille av att söka upp material och inredning jag tycker är snygg till ett budgetpris, och så gott som alla de saker jag valde kostade under 25€ styck (och mindre) och det är något man ändå känner att man vill och vågar unna sig själv.

 
När vi valde golv till huset så var vår första tanke att inte gömma det med en massa mattor, men nu när jag ser vilken skillnad en snygg matta gör för ett rum så vill jag ha mattor överallt.

 

Den supersköna och snygga mattan är 120x160 cm och kostar endast 24,95€!

 

halpa halli 5

En röd tråd i min inredning blev en grön nyans, med jordnära och behagliga färger och material.

 

Vid mitt kontorsbord, som annars har en tendens att samla en massa papper och skräp vid sig, har jag mer ordning och reda med två glada mappar, snygga anteckningsblock och prydnader från Iittala och fågel från HalpaHalli.

Sittkudde Onni
Filt Onni

 halpa halli 9

Pigga upp pappersarbete med mappar som gör dig glad.

 

Jag försöker hålla koll på viktiga papper och räkningar i mappar, men har alltid använt mig av svarta och tråkiga mappar. Man kan ju trots allt försöka pigga upp vuxenlivet med att ha glada katter och hundar som håller koll på räkningarna.

 

Mapp med djurmotiv
Mapp med ugglemotiv

 halpa halli 7

Ett stilrent tidningsställ med din favorittidning.


Tidigare var jag lite av en tidningsholic. Började redan i tidig tonår då jag köpte OKEJ och Frida-tidningen, för att sedan fortsätta till SOLO och Cosmopolitan. Sen började folk, och även jag, blogga och ungefär då slutade jag handla tidningar.

I detta snygga tidningsställe har jag istället den senaste tidning man kunde finna mig själv i.

 

Tidningsställ HalpaHalli, 16,95€

 

halpa halli 12
Jag vill bara mysa ner mig i denna hörna och läsa en bra bok.

 

På den här bilden ser du kanske de vackraste sakerna i kontoret. Den supersköna och billiga mattan, två sittpuffar i jordnära färger och material, min gitarr, palmen jag och Fredrik adopterade och den gröna och sköna vasen med konstgjorda monsterablad.

 

Vas, Form Living
Monsterablad
Sittpuff i naturmaterial
Sittpuff i tyg

 halpa halli 8

Med konstgjorda växter får man in grönt i inredning, samtidigt som det håller för evigt.


Du kanske minns då jag köpte en enorm monstera förra året? Min absoluta favoritväxt som jag gjorde allt för att den skulle må bra, men ändå lyckades den inte överleva. Sen dess har jag velat testa på monstera igen, men inte vågat. Så när jag vid HalpaHalli såg att de hade konstgjorda blad av monstera (som på riktigt såg verkliga ut!) villhövde jag dem i mitt kontor.

Utan att behöva vara rädd för att bladen skulle vissna.

  halpa halli 10

Jordnära färger och material ger en behaglig känsla i rummet.

 

Jag försökte inreda med jordnära färger, för att behålla den röda tråd vi har genom husets inredning, och det syns i den ljusbruna och gröna färg jag valt i inredningsdetaljerna. En smaragdgrön Aalto vas från Iittala med en underbara fågel från HalpaHalli gör ett vackert stilleben.

 

Anteckningsblocken i kork och grön marmorimitation fick mig att vilja börja föra dagbok och skriva ner mina drömmar och mål med detsamma.

 

Aalto, Iittala
Fågel
Anteckningshäfte i marmor
Anteckningsbok i kork

 

halpa halli 11
Ordning och reda på skrivbordet gör att man arbetar bättre.


På skrivbordet blev det mycket mer ordning och reda.

Skrivbordslampan var inte den jag först hade sett ut i nätbutiken, men när ögonen föll på denna i butiken så var det ingen tvekan om saken. Jag ville testa hur den skulle se ut i kontoret!

  halpa halli 14

Våga testa på belysning som sticker ut och är en snygg inredningsdetalj.


Jag tycker inte man ska vara rädd att testa på belysning som sticker lite ut ur inredning, utan väljer hellre belysning som vågar sticka ut lite grann. Den här är passligt mjuk i formerna samtidigt som den är tuff som bara den.

 
När det kom till belysning överlag så har HalpaHalli ett stort utbud av allt från mysiga led-slingor till vacker belysning att inreda hemmet med. Till julen får jag nog handla mer mysbelysning att piffa upp både hus- och hönshus med.

 

Skrivbordslampa, Eglo, Don Diego. 24,95€

 

halpa halli 15

Våga använd dig av textiler i inredningen. 

 

Min stol från Ikea gör sitt jobb, men att sitta på plast är inte skönt i längden. Så för att göra skrivbordsstolen så bekväm som möjligt hängde jag över en mysig filt och la en sittkudde i samma gröna färg som blev den röda tråden i mitt kontor.

Mycket behagligare!

 

halpa halli 13

Massor av småprylar ger en mer hemtrevlig känsla.

 

Om det är något jag har fått lära mig om inredning, så är det att man ska ha massor av fina prydnader att fylla ut hemmet med. Som den minimalist jag är så gick det nästan kalla kårar genom kroppen när jag fick höra det första gången, men har insett att det visst gör stor skillnad i ett rum.

Dessa prydnader på min bokhylla ger både kontrast och fyller ut rummet, utan att ta stor plast.

 
Den taggiga skålen är min absoluta favorit, och vill ha fler av dem i flera olika storlekar.

 

Taggig skål
Skål, äpple
Ljushållare

 

halpa halli 16

Jag blev så inspirerad av mitt eget kontor. 

 

Det var så roligt att få testa på att inreda kontoret, och jag är så tacksam att HalpaHalli gav mig möjligheten att göra det. Jag har nu fått mer klarhet i vad som är min stil, och att få pyssla på i hemmet är lite som terapi.

 


Känner du att du vill förnya hemmet lite inför hösten, till budgetpris, rekommenderar jag dig verkligen att gå in på HalpaHallis nätsida för att se över deras utbud eller besöka närmsta butik ifall du är en ”klämma och känna” person.

Jag blev i alla fall otroligt inspirerad av att få göra detta samarbete.

 

  

Vill du vinna ett presentkort

värde 50€ till HalpaHalli?

 

För att delta i tävlingen behöver du gå in på HalpaHallis webbsida och välja ut din favorit av alla deras snygga inredningsprodukter. Länka produkten i mitt kommentarsfält, och du är med!
Tävlingen är i kraft till torsdagen 04.10.2018 klockan 23:59.

 

Kom ihåg att skriva in mejladress (den kommer inte att synas för andra) så jag kan ta kontakt med vinnaren sen.

 

Stort lycka till! 


Hälsosam ingefärsshot - recept

Skrivet av Caroline Eriksson 26.09.2018

Ingefära är en superrot som säger sig motverka inflammation, illamående och ömma muskler. Samtidigt som den sänker ditt blodtryck och stärker ditt immunförsvar. Du kan äta den rå, tillagad och använda den i matlagningen för att boosta smakupplevelsen samtidigt som den gör gott för kroppen.

 

I tio år har jag använt mig av ingefära när det kommer till att kurera mig vid förkylningar och när jag känner mig frusen, men nu ska jag försöka göra ingefäran en del av mitt dagliga liv. Med hjälp av en nyttig och god ingefärsshot.

Det hela började med att jag vaknade upp igår och kände mig lite förkyld, och innan dagen var slut skulle jag ha kokat upp två liter med nyttig ingefärsshot för att hållas lite friskare.

 

ingefarsshot 1

Ingefära, chili, honung och citron gör en god och nyttig ingefärrsshot.

 

Jag sökte upp ett recept på internet som skulle vara enkelt att följa, men om du känner mig väl vid det här laget så vet du att jag inte kan följa recept. Alls. Dock är det ju inte första gången som jag gjorde en dryck som innehåller ingefära, så jag kände mig trygg genom hela processen och resultatet blev en god ingefärrsshot som både jag och Fredrik uppskattade.

 

Ingredienser:

2 liter vatten

200 gram ingefära

saften från två citroner

chili (enligt smak och tycke)

honung (enligt smak och tycke)

 

ingefarsshot 2

Ingefärsshot är så enkelt att göra att den nästan lagar sig själv.

 

Så här gör du:

Jag skar upp ingefäran i små kuber, och la i dem i vattnet som höll på att börja sjuda på plattan. Eftersom flera viktiga och nyttiga vitaminer förstörs vid upphettning, som c-vitamin till exempel, så lät jag aldrig det koka upp. Det här lät jag nu sjuda i över en halvtimme. Höll inte riktigt koll på klockan, för jag blev distraherad och sprang ut x-antal gånger.

 

När jag kände att vattnet hunnit dra till sig alla nyttiga effekter ingefäran har hällde jag i chilipulver, och ganska rejält, eftersom jag tycker om chili. Det här är dock inget måste för att få till en ingefärsshot, så tål du inte chili behöver du inte ha i det. 

När drycken svalnat något, men bara lite för jag var ivrig, så hällde jag i saften från två citroner och flytande honung som jag rörde i drycken. När det kommer till honungen så har jag inte här någon exakt mängd jag la i, eftersom det här handlar om smak och tycke. 

 

Personligen gillar jag denna dryck när det är lite mera sting i den, och därför är den inte heller så söt.

 

ingefarsshot 3

En shot nyttig ingefärsdryck.

 

Resultatet blev två liter med nyttig och god ingefärsshot, redo att drickas! Fredrik sa att den smakade som den som serveras på hans arbete, och det tar jag som ett mycket väl godkänt betyg, eftersom det är ett stort kök som lagar den drycken. 

 

ingefarsshot 4

Receptet gav mig två liter ingefärsshot.

 

Jag avslutade gårdagen och började dagen med denna goda dryck, och kommer se till att i framtiden ha minst en flaska ingefärrshot i kylskåpet. Det är inte alls svårt att göra själv, är billigt och gott. 

 

 

Har du testat på att shotta ingefära?

 

 

* Kom ihåg att det är måtta med allt här i världen, även när det kommer till ingefära och denna goda dryck. En shot om dagen boostar ditt immunförsvar, medan för mycket kan bli för mycket för levern att hantera. Dock ska det vara väldiga mängder för att ta skada, så det är inget att oroa sig för.

 


Era önskemål, och mina svar.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.09.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Förra veckan gjorde jag något som jag aldrig tidigare gjort, och som ärligt talat var lite pirrigt: en enkät om min blogg. Trots att det knappt tog en minut att fylla i den så kan man aldrig vara säker på hur många som skulle fylla i den. Tänk om ingen alls skulle fylla i den? 

 

Dock hade jag ingenting att vara orolig för, för just du som läser min blogg är så otroligt underbar. Tack för att du tog dig tid att fylla i enkäten. Jag är tacksam för alla svar och de kommentarer som blev skrivna i enkäten. Nu har jag lite bättre koll vad ni uppskattar om att läsa om här på bloggen,

och det det här är era svar från enkäten.

 

 

 

Vilken ålder är du som läser min blogg?

 

Skarmavbild 2018 09 25 kl. 21.28.14

 

Det jag kunde se var att jag har läsare i alla åldersgrupper, ja förutom de yngsta, och det tycker jag är häftigt på så många vis. Mest för att bloggen har lyckats bli en plats där alla är välkomna, och där ålder inte har betydelse. 

 

 

Hur ofta besöker du min blogg?

 

Skarmavbild 2018 09 25 kl. 21.33.18

 

Det skiljde endast ett par röster mellan dig som besöker min blogg några gånger i veckan, till dig som klickar dig in varje dag. Ett par typer klarar sig med ett par besök per månad, medan ingen var ny på bloggen. 

 

Vad tycker du om för typ av innehåll?

(Du kan välja flera val)

 

Skarmavbild 2018 09 25 kl. 21.36.45

 

När det kom till vilket typ av innehåll du gillar, så räknade jag upp det mest vanliga sakerna jag bloggar om, och så fick du välja flera alternativ om det var flera ämnen som tilltalade dig. Majoriteten vill läsa mer personliga texter och hälsa, mående, tankar och livet. Det som förvånade mig dock att på andra plats är ni nästan lika många som vill läsa om min vardag. 

 

Till alla som svarade så kan jag ba säga: jag kommer att ta till mig allt, och är så peppad på att blogga efter att ha fått se alla svar.

 

Man kunde även få alternativet att själv skriva ett önskemål vad jag skulle blogga om, och det här är era kommentarer:

 

"Huset, inredning."

"Fantomen"

"Vardagen, helt enkelt."

"Ert fina hem."

"Tycker bloggen är bra, skulle inte ändra så mycket."

"Bygget"

"Jag tycker bloggen är bra som den är."

 

 

Vad uppskattar du eller saknar på bloggen?

Skarmavbild 2018 09 25 kl. 21.43.57

 

När det kom till vad folk uppskattar eller saknar på bloggen, så är så gott som alla redan nöjda som det är nu. Men jag älskade att se hur många som ändå valde att skriva en kommentar. 

Det enda jag saknade från enkäten var att inte kunna svara dig som kommenterade, så kommer nu att efter varje kommentar ge ett svar. 

 

 

"Jag gillar dina inlägg om små saker som betyder mycket. T.ex. loppisfynd, dina vackra naturbilder.. att fånga dagen helt enkelt :) Man blir alltid på gott humör av att läsa din blogg. Själv gillar jag inredning så det ser jag gärna mer av. Och kattvideon, men det kanske har varit mer på instagram :) Saknar Mohicanas kvällspromenad :D"

Tack så hjärtligt mycket! Jag försöker så gott som dagligen att fånga dagen, och ska försöka få in det mer på bloggen. Ska även börja fotografera mitt hem mer, eftersom det är mycket efterfrågat. När det kommer till kattvideor så ska jag nog blogga mer om katterna, men vill man ha en daglig dos katter och djur så är det min instagram-storie som gäller. :)

 

 

"Uppskattar att du berättat så mycket om ert byggprojekt!"

Tack så hjärtligt mycket! Känns som att jag skrivit så mycket jag kunnat om hur det var att bygga hus, men än finns det mycket att berätta. Är det något skilt du vill läsa om hur det är att bygga hus; skriv en kommentar så skriver jag om det med detsamma! :)

 

 

"En härlig blogg. Mera bilder/text om fantomen, mindre om hönsen. Fortsätt också uppdatera om huset."

Tack så hjärtligt mycket! Måste säga att jag fnissade till när jag läste din kommentar, eftersom du inte var den första som ville läsa om Fantomen, men var den absolut första som var ärlig med att det skulle bli mindre höns på bloggen. Jag kan inte lova att jag bloggar mindre om hönsen, eftersom de är så härliga djur, men lovar att ta med Fantomen mer. Speciellt när det kommer till inredning och huset, då Fantomen får vara inne och det får inte hönsen. :'D

 

 

"Saknar inlägg som lever upp till rubrikerna. Känner att rubrikerna ofta är missvisande/clickbait:iga. Det leder till att man ibland känner sig lurad och besviken när man läser."

Tack så hjärtligt mycket! Beklagar att du känner dig så.

 

 

"Ibland har du jättefina djupa inlägg, mer sådant!"

Tack så hjärtligt mycket! Jag tror att dessa djupa inlägg kommer från en plats i min själ som inte alltid är aktiv. Tack och lov, för det skulle bli ett ganska tungt liv att hela tiden vara djup. Men jag blir glad av att läsa att dessa inlägg uppskattas, och att nu kommer känna mig tryggare i att bli mer personlig och djup på bloggen. 

Det kommer absolut att bli mer av sånt nu framöver på bloggen. Med kärlek. <3

 

 

"Mera Fantomen"

Tack så hjärtligt mycket! Din önskan är min lag, och Fantomen har nu fått enormt ego efter denna enkät, haha. :D

 

 

"Kanske mera om Petalax, speciella ställen, vacker natur..."

Tack så hjärtligt mycket! Jag ska absolut fotografera mer från byn och hur det ser ut här. Inte alla som har besökt Petalax eller har en aning om hur det ser ut här. Berätta gärna som smultronställen jag absolut inte får missa! :)

 

"Fantomen borde vara synlig minst en gång i veckan med stor bild! Och någon video ibland där han svansar omkring."

Tack så hjärtligt mycket! Borde vi införa en "Fantomens fredag" här på bloggen? :D

 

"Mera personliga inlägg om livet och dina åsikter gällande aktuella saker. Lite flummigt formulerat, men hoppas du förstår vad jag menar :)"

Tack så hjärtligt mycket! Jag ska absolut skriva fler personliga inlägg om livet och aktuella saker. Jag är så tacksam att det är något som verkar vara uppskattat. :) 

 

 

"Mera DIY’s, mera suveräna bullet journal tips, mera videor och mera texter om din vardag :D Men i det stora hela gillar jag din blogg så som den är, man får alltid en bra känsla av att gå in på din blogg! Kram!"

Tack så hjärtligt mycket! Jag ska absolut dela med mig av fler bujo-tips! Har på väg hem en ny bullet journal, så det blir ett stort blogginlägg om hur jag kommer att utforma den. Det kommer även att bli fler vardagsinlägg här på bloggen. Tack så himla mycket för de fina orden. Din kommentar gav mig en bra känsla. Kram! :) 

 

 

"Skall du inte måla utsidan på hönshuset också? visa bilder på utsidan, helheten."

Tack så hjärtligt mycket! Hönshuset ska nog målas, men först nästa år då det blev så fuktigt utomhus nu. Panelen jag använt mig av är ändå grundmålad, och de bräder jag använt mig av tål en vinter utan extra mål. Jag kan absolut visa mer bilder på utsidan av hönshuset. Annars tipsar jag dig om att följa mig på instagram, carloine heter jag där, där du varje dag får se små videosnuttar från hönshuset och hönsen.

 

 

"De personliga texterna har blivit färre, de saknar jag :) Annars uppskattar jag bloggen, du är fin."

Tack så hjärtligt mycket! Jag lovar på hedersord att det kommer att bli mer personliga texter här på bloggen. Och tack för din fina kommentar, jag blev så glad av den. 

 

 

TACK

för att du tog dig tid att svara på enkäten. För alla fina kommentar. För att du är just du, 

och för att vi tillsammans gör det här till den bästa bloggen som lämnar en positiv känsla efter sig. 

 

TACK

Nu ska jag ta till mig allt, och jag lovar att det kommer att bli en salig blandning av inredning, Fantomen (haha), personliga texter och en massa härliga tips som gör livet lite lättare, härligare och kreativare. 

 

14706834 10154336370713880 395799815415500495 o

Ett glädjetjut, från 2016, för att ni är bäst. Nästa gång ni ser mig och Mr Fantomen är det en ny bild.

 


Jag glömde en av de bästa låtarna som skapats.

Skrivet av Caroline Eriksson 25.09.2018

Igår när jag och Fredrik åt födelsedagsmiddag vid Amarillo spelades en låt jag hört tidigare och som för varje gång får hela min själ att pirra av glädje och "frysipickona" över kroppen, eftersom den är så bra.

Men tror du att jag kunde minnas namnet på låten?

 

Nej. 

 

Nu har jag, utan att skoja, spenderat över en halvtimme med att nynna på låten. Googlade till och med "hmm hmm hmmm" för att försöka få reda på låtens namn, och då är man desperat. Till sist fick jag napp. Inte på grund av min google sökning, men det var ju ett gott försök.

 

 

Det här är en av de bästa låtarna som skapats, och jag ska försöka att för alltid minnas den.

 


Den bästa födelsedagen någonsin.

Skrivet av Caroline Eriksson 25.09.2018 | 2 kommentar(er)

Igår fyllde jag år, och det var den absolut bästa födelsedagen någonsin. Inte en enda gång under dagen kände jag mig lågmäld över att bli äldre. Istället var jag glad, lugn och så otroligt tacksam hela dagen.

Det har som inte alltid varit en självklarhet i att jag ska vara glad under hela min födelsedag. Vet inte om det berodde på att jag firade min födelsedag ensam under ett par år då jag bodde ensam, eller för att man liksom höjer upp en dag till höjderna. Det är ju trots allt bara en födelsedag.

 

Men igår hade jag den absolut bästa dagen någonsin, och

nu ska du få följa med min födelsedag i bilder.

 

caroline fodelsedag 1

 

Jag hade ledigt från arbetet och fick sova ut på morgonen. Med en sovmorgon så blir vilken dag som helst bra. Åt räksmörgåsar till frukost, blev varm i hjärtat av alla som skrev tack till mig på olika sociala medier och tog det så lugnt jag bara kunde. 

 

Spenderade massor av tid med hönsen, och eftersom de nu fått börja vara utanför sin hönshage var jag även med dem där. Det har gått riktigt bra med att ha hönsen utanför hagen, samtidigt som katterna är med, och hönsen älskar den frihet de får av att springa runt och picka i ogräs.

 

caroline fodelsedag 2

 

När Fredrik slutat arbetet så kom han hem med den vackraste blombuketten jag sett, som passade perfekt till hösten och det höstbarn som jag är. 

 

caroline fodelsedag 3

 

Fick även ett fint kort, som en kvinna här i byn har skapat, och presentkort till Adlibris från Fredrik. Beställde med detsamma massor av böcker, och väntar nu med spänning tills jag får hem mitt paket med böcker. 

Skulle du vara intresserad av att veta vilka böcker jag har beställt, och kanske läsa någon recension av dem senare? 

 

caroline fodelsedag 4

 

Fredrik är enormt duktig på att laga mat, och det innebär att vi så gott som aldrig äter ute på restaurang. Men igår tog han med mig på restaurang till Vasa, och jag var så pirrig, glad och hungrig. Vi borde verkligen börja ha fler kvällar då vi far ut på dejt. Om inte för annat, så för den känslan man får av att umgås på tumanhand i ny miljö.

 

caroline fodelsedag 5

 

Vi for till Amarillo, som för övrigt har blivit ett riktigt snyggt ställe att spendera tid vid. Efter att de bytt plats, och nu finns där gamla Rosso var, så har de så snygg inredning och bra meny att välja maträtter från. Dock så tyckte jag att deras belysning ovanför borden såg ut som värmelampor för höns, men hej! Jag kände ju mig hemma då.

 

Till förrätt åt jag en god nachotallrik med goda såser och nachos med cheddarost. Supergott!

 

caroline fodelsedag 6

 

Varmrätten var en supermör köttbit, där det kändes som att köttet smälte i munnen. Perfekt, alltså. Så god att jag glömde att fotografera den, så du får nöja dig med en bild av en tom tallrik. 

 

Resten av min födelsedag spenderade jag med hemmamys med Fredrik, och somnade med ett varmt hjärta fylld av kärlek.

Ska det vara så här roligt att fylla år, så skulle jag kunna göra det varje dag.

 


Och vinnarna är...

Skrivet av Caroline Eriksson 25.09.2018

Först och främst: herregud, TACK! Tack för alla som deltog i min tävling jag hade i samarbete med Vasa Djurcentrum. Över 100 personer deltog och jag är så glad för alla som tog sig tid att delta i tävlingen. Har varit så roligt att få läsa alla era kommentarer, och få veta vad era djur heter. Hade jag fått bestämma så hade alla vunnit ett presentkort värde 50 € till Vasa Djurcentrum, men denna gång var det tre lyckliga vinnare som skulle vinna. 

 

Och vinnarna är...

 

yeeyee

 

JESSICA med katterna Miranda, Leonard och Esmeralda, hunden Elvis och kaninen Edward.

EVA med katten Dino, kaninerna Matis och Brunis, hönsen Agda, Margot, Poppis och Grattis.

SANNA med hundarna Tapsu och Aarre.

 

Hoppas på att få ordna fler tävlingar inom snart framtid! 

 

Ha en underbar dag, alla hjärtan.

 

Vinnarna har meddelats personligen via mejl. 

5 saker att göra dig av med från garderoben.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.09.2018 | 2 kommentar(er)

Inför så gott som varje födelsedag gör jag något drastiskt. Färgar jag inte håret i en knallrosa färg, så kanske jag funderar på att klippa av mig håret, skaffa fler tatueringar eller ba krypa under en sten och vänta på bättre tider.

 

I år var jag inte lika drastiskt, även om många kanske skulle tycka att det jag nu gjort är väldigt drastiskt. Men det här har inget med ålderkris att göra, eller att jag skulle krisa överlag. Det här handlar bara om att göra sig så fri som man känner sig inombords. Att göra sig av med det som endast skapar stress och tar upp rum jag kunde göra annat med.

 

capsule wardrobe 1
Garderoben före.

 

Så igår gick jag in i garderoben med inställningen att vara så obarmhärtig som möjligt mot det jag skulle möta, och samtidigt vara så barmhärtig som jag bara kan vara åt mig själv.

Rensade friskt bland alla mina kläder och lämnade kvar med 23 plagg.

 
23 plagg.

Och jag som tyckte jag hade bantat ner rejält på mina kläder förra året då jag lämnade med 31 plagg.

 

capsule wardrobe 2

Garderoben efter.

 

Det här är 5 saker du

ska göra dig av med från garderoben.

 

1. Allt du inte använt på ett år.

Det var skrämmande att se hur mycket kläder jag hade i min garderob som jag inte använt på ett år. Eller mer. För när du inte kan längre minnas när du använt kläderna sist så kanske det börjar bli dags att släppa taget om dem? Sälj och donera bort kläder du inte längre använder. Din garderob kommer tacka dig för det.

 

2. Dyra misstag.

Ofta skapar vi människor emotionella band till materiella ting, när det sist och slutligen betyder väldigt lite när det kommer till kritan. Vi lämnar också att fokusera hårt på priset av en sak vi en gång i tiden har köpt och håller hårt fast vid dem för att få något värde utav den. Men är det så att du inte har använt det där dyra plagget än, vad det nu än har kostat, så kommer du knappast göra det i framtiden heller.

Sälj bort i andra hand till någon som kommer uppskatta att få bära plagget.

 

capsule wardrobe 3

Min absoluta favorittopp i garderoben.

 

3. För små kläder.

Alla äger vi ett eller flera plagg som är från en tid då vi hade en helt annan kropp än vi har nu. Jag ska inte börja moralpredika över om det är positivt eller negativt att önska sin kropp såg lite annorlunda ut, och om du har planer att återgå till en storlek du hade för fem år sen.

Men när vi människor slutar att försöka återskapa det förgångna, så kan vi uppskatta nuet mer. Och det som är nu så är det enda vi har.

Kommer din kropp att förändras i framtiden så finns det till 100% kläder i butiken som passar dig även då. Så gör dig av med kläder som är alldeles för små och inte passar din kropp.

 

4. Säsongskläder.

Det här är den enda kategorin där jag inte uppmanar dig att sälja eller donera bort kläder. För det här är ändå kläder du kommer att ha användning av, men inte just nu. Nu till hösten får du packa ner sommarkläder och skor för att föra upp till vinden. Till nästa sommar så blir det nästan som att vara på julafton när du får ta fram kläderna igen. Samma sak med vinterkläder på sommaren. Städa undan specifika säsongskläder, för att göra mer rum i garderoben.

 

5. Söndriga kläder.

Din favoritkofta har ett hål på sig. Sockor som har inte bara en, utan flera, nypotatisar. Noppiga kläder. Byxor som är så slitna att de nästan är genomskinliga. Unna dig själv med att klä dig i hela och rena kläder, och kapa det emotionella bandet till kläderna.

 

capsule wardrobe 4

Ny förändring i garderoben är att jag hänger upp mina byxor.

 

capsule wardrobe 5

Min garderob med 23 plagg.

 

Även om det både ser ut och känns som att jag inte skulle äga några kläder längre, så känns det så mycket skönare och jag har så mycket lättare att hitta vad jag ska klä på mig. Dessutom har jag nu en god orsak att få köpa mig nya plagg som passar min kropp, och som jag känner mig fin i.