bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna oktober 2018

Att sluta jämföra sig med andra

Skrivet av Caroline Eriksson 31.10.2018

Ett vanligt problem jag tror många kan känna igen sig i, är det här med att jämföra sig med andra. Är du en av dem som använder sig av sociala medier så kan du ha känt igen den jobbiga och gnagande känsla av att jämföra dig med andra, samtidigt som du scrollar igenom ditt instagramflöde. Du ser människor som bygger vackra hus, har skaffat en söt hundvalp, kanske visar upp sin gravidmage, som fått nytt arbete eller bara är sådär magiskt vacker man bara kan vara på film.

Plötsligt känner du känslan av avundsjuka, och upptäcker dig själv med att jämföra din nuvarande livssituation med andras.

 
Det här ska bli en handbok i hur du överlever sociala medier och

slutar det här spelet med att jämföra dig själv med andra.

 

caroline 31.10.2018 1

Pssst.. ser du att jag förnyat min bloggheader?


Kom ihåg det riktiga livet.

Kanske den mest uppenbara punkten på listan, men sluta inte läsa för det! Är det så att du finner dig själv att se ditt värde i antal följare och likes, då om inte tidigare, är det viktigt att logga ut och gå ut i det verkliga livet. Träffa en kompis över en kopp kaffe, gå ut på en promenad och gör en god middag.

Jämför man livet på instagram med livet i verkligheten så väljer jag verkligheten alla dagar i veckan. Att vara en god partner, vän, förälder och djurägare är det som är det viktigaste av allt.

 
Det du ser är en förskönad verklighet.

Väldigt få av oss som spenderar tid på sociala medier vill dela med oss av det vi kanske inte vill visa. Och det är helt förståeligt. Jag lägger ju inte ut bilder på varken smutstvätt eller när katten spytt över halva vardagsrummet, eftersom det är inget jag känner att behöver sparas för evigt.

Det är inget fel med att dela de finaste bilderna, så länge man kommer ihåg att vara äkta.

Försök nästa gång du ser på inredningsbilder (om det får dig att må bättre) att tänka dig att samma person som har det perfekta köket eller vardagsrummet, säkert har ett rum där allt skräp samlas. Och att vi alla är sist och slutligen människor med smutstvätt och disk som behövde diskas i förrgår.

 
Känn glädje för andra, istället för avundsjuka.

Om någon delar med sig av att att hen har fått ett nytt arbete, ett samarbete med ett stort företag eller bara är lycklig för att något stort hänt i deras liv;

försök att känn glädje med andra istället för att bli avundsjuk. Visst, ibland känns det som att allt bra händer alla förutom en själv. Speciellt då vi glömmer bort att det kanske varit ett otroligt arbete bakom att få det där nya arbetet, samarbetet eller att man sparat pengar i tio år för att kunna köpa den där snygga bilen.

När du verkligen kan vara glad för andras prestationer, så lämnar det en betydligt härligare känsla hos dig, än när du känner missunnsamhet.

 
Bli inspirerad.

Lär dig att bli inspirerad av andras kreativitet, och låt det vara din drivkraft, istället för att jämföra dig med andra.

 
Avfölj.

Är det så att du har försökt alla punkter men ändå känner att du inte kan släppa den där avundsjukan eller att du jämför dig med en person: avfölj. Hur enkelt som helst, så länge du klarar av att hålla dig borta från kontot. Läs inte artiklar eller bloggar som du vet att du börjar må dåligt av, och fyll istället din tid på sociala medier med människor som gör dig glad och inspirerar dig.

 


Kom ihåg: livet är för kort för att vi ska bry oss om vad andra tycker om oss (så länge nu vi inte skadar någon annan eller oss själva), för lever vi i sanning och kärlek så räcker det en lång bit på vägen. Livet är för kort för att vi ska jämföra oss med andra. Var den bästa versionen av dig själv, njut av livet. Det verkliga livet.


Så gör du en snygg inbakad fläta.

Skrivet av Caroline Eriksson 31.10.2018 | 3 kommentar(er)

Om det är något jag får komplimanger för så gott som varje (arbets)dag, så är det för mitt hår och hur jag valt att styla det. 

 

Eftersom jag arbetar inom vården så behöver jag göra något med allt mitt hår. 1. För att det annars bara är i vägen, och 2. Det är det mest hygieniska. Så nu får du nästan följa med mig på min morgonrutin under en arbetsdag, för det här är vad jag gör fem minuter om dagen. 

 

inbakad flata caroline 1

Dagens "frisör" är jag. Höhö.

 

Vad du behöver:

Hår på huvudet,

borste (jag använder en tangle teezer),

gummisnoddar, 

vigulanta armar och

tålamod.

 

inbakad flata caroline 2

Separera håret för att kunna fokusera på en fläta åt gången.

 

Börja med att kamma igenom ditt hår så det är lätt att arbeta med. Dela in håret i två delar, om du vill ha två inbakade flätor som jag, och fäst en del med gummisnodd. För nu ska vi fokusera på andra sidan av huvudet.

 

inbakad flata caroline 3

Största delen av morgonen går jag runt så här och halvsover.

 

Börja med att ta upp tre hårslingor nära pannan, och börja fläta som om du skulle göra en vanlig fläta. Plocka upp en liten hårslinga från varje sida av fläta, för varje steg, och fläta in hårslingan i flätan.

 

inbakad flata caroline 4

Det är lättare än det ser ut och låter.

 

Och så där håller du på tills det är klart. Ju mindre hårslinga du tar med, desto finare kommer flätan att bli.

Jag lärde mig att fläta själv i vuxen ålder, efter att hela tonåren gått runt och avundats alla brudar som lyckades fläta sitt hår så fint. Det krävdes massor av tålamod, för jag trodde ju det skulle vara svårare än det egentligen är. 

Men det tog inte länge, och idag gör jag två inbakade flätor på fem minuter. Snabbt, enkelt och snyggt.

 

Det behöver inte vara perfekt, speciellt inte från början, men det enda du behöver göra är att ta upp en hårslinga och fläta in den med flätan medan du flätar. Hux flux har du hela håret i en fin inbakad fläta.

 

inbakad flata caroline 6

En frisyr med många möjligheter.

 

Inbakade flätor är underbara på det sättet att det går lätt att gömma en pannlugg på utväxt. Det är en fin frisyr både till fest och vardag. En frisyr med många variationer och möjligheter.

Här till exempel valde jag att fästa samman de båda flätorna och lät resten av mitt hår hänga fritt. Jag var ju trots allt ledig när jag fotograferade dessa bilder.

 

inbakad flata caroline 7

 

Tips 1:

efter att du flätat färdigt, dra ut flätan för att göra den luftigare.

 

inbakad flata caroline 8

Jag stylar min frisyr med stor örhängen och kraftig eyeliner.

 

Tips 2:

Lägger du håret under istället för ovanför när du flätar, så blir det en utbakad fläta istället. Superfin den också!

 

inbakad flata caroline 9
Här har jag dragit ut den inbakade flätan så det ska bli ordentlig volym på frisyren.

 

Så enkelt och stilrent. Även när du arbetat några timmar och frisyren har blivit lite busig.

 

 


5 sätt vända på dåliga, förfärliga, riktigt hemska dagar – till en bra dag!

Skrivet av Caroline Eriksson 30.10.2018

När vaknade du senast upp på fel sida? Nu menar jag inte att du rullat över till andra sidan av sängen, även om jag gör det varje morgon Fredrik stiger upp före mig (försöker så gott jag kan varje natt att ta över en centimeter per centimeter, moahaha). Nej, det här blogginlägget kommer att handla om de dagar du vaknar upp på ett riktigt dåligt humör.


Du vet när du inte kan skaka av dig känslan av att vara ur balans. Morgonkaffet hjälper inte, dessutom var det inte så gott. Du har en dålig hårdag, stressmage och håller dessutom på att bli försenad till arbetet. Utomhus är det så pass många minusgrader att du behöver skrapa rutorna på bilen. Dessutom verkar isen ha separationsångest, eftersom den vägrar ge med sig för fönsterskrapan.

En sån dag.

 
Går det att vända på såna här dåliga, förfärliga, riktigt hemska dagar – till en bra? Eller är det bara att ta och kasta fönsterskrapan till skogs och gå in för att lägga sig igen?

Ja! Inte till att kasta fönsterskrapan, för den kan du behöva. Men du kan vända på dagen, och den kan (tro det eller ej) bli riktigt bra.

 

caroline ootd 15.10.2018 6

Nu ska vi se om jag kan få ett leende på läpparna.


1. Hjälp en främling.

För inte så länge sen var jag i butiken och var på ett sådant där humör där jag helst inte ville träffa eller prata med någon. Dessutom hade jag lite bråttom, för jag hade så mycket annat jag ville göra under dagen. Men så vid kryddhyllan stod ett par personer och hade en lång diskussion om något. De var rakt framför den plats jag ville stå på, och jag kunde inte komma förbi. Så jag fortsatte gå runt i butiken, la det sista jag behövde i varukorgen, och återvände i hopp om att kryddhyllan var ledig och redo för mig.

Men nej. Där stod de ännu, fortfarande mitt inne i en diskussion. Jag tjuvlyssnade (för vad annars skulle jag göra?) och hörde att jag kunde hjälpa till. På så sätt så blev både deras, och mitt, problem löst och jag kunde börja söka efter min krydda. Visade sig dessutom att de var ute efter samma krydda, och när jag var den första att hitta den så räckte jag en påse till dem också.

 
Nu behöver du kanske inte gå fram till varje främling och börja prata, men istället för att sura så kan du hellre se om du kan vara till hjälp. Här kunde jag ha gjort valet att stå och glo tills det blev min tur, eller hjälpa till eftersom jag här kunde bidra med något.

Du kan hjälpa någon som tappat sina matvaror på marken (de har säkert också en skitdag på gång), hjälpa till att öppna dörren för någon eller skotta lite snö om du känner dig hurtig.

 

Man blir alltid mycket gladare när man kan hjälpa andra.

 
2. Ge en komplimang.

Något jag försöker bli bättre på är att ge komplimanger. Inte bara komplimanger där jag tycker att någon har gjort ett bra arbete eller ser extra fräsch ut för dagen (även om jag också ger såna komplimanger), utan där man kan ta fasta på de saker som många kanske inte tänker på att man kan ge komplimanger för.

Till exempel hur du uppskattar hur en annan person har en härlig humor, är duktig på att tala eller bara är en person som du uppskattar att ha i ditt liv.

Ge en komplimang idag till din partner, mamma, syskon, kollega eller chef.


Och ja, det viktigaste av allt: du måste ju mena dessa komplimanger du delar med dig av.

 
3. Skriv om det / tala ut.

Om det är något jag har lärt mig av det här livet är att jag får så mer perspektiv över mina problem om jag endera skriver eller talar om det. Som ett extra plus i kanten kan jag även se allt lite klarare.

Du behöver inte skriva ut dina problem i en facebookstatus, för det kan även fungera bra att skriva det till pappers. Tycker du inte om att skriva kan du istället ta inspelningsfunktionen på telefonen och spela in dig själv när du talar om hur dålig din dag är.

När du sedan lyssnar till dig själv så kommer du att lägga märke till att allt du varit rädd för eller upplevt under dagen kanske varit mindre än vad det känts som. För ofta krävs det inte mycket för att man ska känna sig som en tickande atombomb när man har riktigt dåliga dagar. 

 
4. Krama ett djur!

Om det finns något jag verkligen uppskattar i mitt liv är att jag har så många djur. Varför? För att de ger mig så mycket tillbaka, samtidigt som jag får ta hand om dem. Vem som helst blir glad av djur, och att få krama ett valfritt djur kommer att höja ditt mående betydligt.

Har du inget djur själv så kan du fråga någon om du får låna deras hund för en promenad, eller bara sitta och se på fåglarna som ännu inte flyttat söderut.

 
5. Rensa dina planer, och gör rum för det du behöver.

Nu kanske du hade mer inplanerat under dagen, förutom arbetet som du inte kan avboka. För vi är ju trots allt alla vuxna och kan inte stanna hemma bara för att vi är på dåligt humör.

Men det vi kan göra är att arbeta och sedan gå hem för göra rum för det vi behöver. Istället för att göra allt det du skulle göra efter arbetet: rensa dina planer och stanna hemma för att ta hand om dig själv.


Bada badkar, ät något gott, drick en öl, se en film, läs en bok. Ha en riktigt myskväll.

 

6. Tadaa! Blev du överraskad nu? Om inget av dessa punkter fungerar och du är fortfarande på ett humör där du hatar allt och alla: spendera hela dagen med att se på en massa roliga videos på youtube, och prova på nytt i morgon.

 

Har du tips på hur man kan vända en skitdag till att bli en primadag? Dela med dig!

 

caroline ootd 15.10.2018 4

Hoppas du får en underbar dag!

 


4 saker jag ska göra denna vecka.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.10.2018

Kategorier:

Jag har svårt att tro att vi har bara två månader kvar av detta år. Vart tog detta år vägen? 

 

Eftersom det nu är ny vecka, som för med sig en ny månad, tänkte jag dela med mig av mina två senaste sidor i min bullet journal. Eftersom jag ska, så gott det går och inspiration som räcker till, försöka mig på temaveckor så ska jag rita kvinnor denna månad. 

 

För att göra det lite mer intressant ska jag även dela med mig av 

4 saker jag ska göra denna vecka.

 

Bullet Journal November 1

 

Jag ska prioritera vila.

Börjar märka av att jag behöver vila nu, eftersom min rygg är stel och näsa snorig. Kroppens sätt att säga jag kanske borde ha tagit det lite lugnare redan för en tid sedan. Så istället för att fara och flänga runt ska jag prioritera vila, och läsa en bra bok.

 

Bullet Journal November 2

 

Bada bastu.

Bastun är ett av husets mysigaste och varmaste rum, men det kräver också att man kommer ihåg att använda den. Den här veckan vill jag bada bastu.

 

Bullet Journal November 3

 

Jag ska blogga om roliga saker.

Har flera ämnen jag vill ta upp och blogga om, så du kan förbereda dig på massor av fräscha och nya blogginlägg denna vecka.

 

Bullet Journal November 4

 

Jag ska testa på nya recept.

Tack vare boken Food Pharmacy, vars recension du kan läsa här, så vill jag nu testa nya recept och komma utanför min komfortzon när det gäller mat. Ser riktigt fram emot att stå och laga mat idag.

 

Är det något speciellt du vill läsa om denna vecka, 

eller har du några frågor? 

Skriv en kommentar. Jag svarar på allt och gör gärna blogginlägg som du längtar efter.

 

Ha en underbar start på veckan.


Att tala om mat på en okomplicerat sätt.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.10.2018 | 2 kommentar(er)

Hälsa och (sambandet med) kost kan vara ett känsligt ämne, och därför är det så viktigt att man kan tala om det på ett okomplicerat sätt. Där det är lätt att lyssna till, och möjligtvis (förhoppningsvis) se över hur man själv behandlar sin kropp. Vad man livnär den med.

 
Själv var jag före min och många andra andras tider när jag som fjortonåring inte tålde gluten längre. Egentligen hade jag inte klarat av gluten på många år, så förstört som mitt tarmludd var, och det var då jag började äta en glutenfri diet. Idag är det tack och lov lite av en trend, och det har resulterat i att

1. maten har blivit billigare.
2. Fler har insett att de mår bättre av att utesluta vissa livsmedel från sin kost.

 

För om man ser ett samband med ens mående och det man äter om dagarna, varför inte äta det man mår bra av?

Min relation till mat har inte alltid varit som den är idag. Det har varit både högt och lågt, komplicerat och hur enkelt som helst. Jag har fnyst till de som menat att ”vi är det vi äter”, samtidigt som min egen personliga resa bevisade åt mig att det ändå kunde finnas en sanning i uttrycket. Och som det är idag, det är så jag vill ha det.

Idag följer jag ingen skild diet, förut den glutenfria förstås, och utesluter inget ur min kost. Istället ser jag bara till att äta massor av det som jag mår bra av. Hur maten får mig att må, fysiskt och psykiskt, det märker jag lätt.

 

Men det här ska inte vara ett blogginlägg om vad jag äter, utan min recension av boken Food Pharmacy.

Har hört vissa kalla den deras bibel, medan jag själv har varit rädd att den ska innehålla en massa repetition av sånt jag redan lärt mig genom mina studier till Hälsoinspiratör. Och visst, det var en massa repetition, men på ett helt annat sätt än jag kunde föreställa mig.

 

food pharmacy 1

Food Pharmacy fick mig att dricka gröna smoothies.


Food Pharmacy talar om mat på så ett okomplicerat och humoristiskt sätt som jag önskar alla skulle få uppleva. Utan stress, press eller en massa regler. Istället lyckas författarna Lina och Mia göra detta till något roligt och inspirerande, och jag skrattade högt flera gånger under boken. Älskar sättet de skriver på, och boken är så lätt att ta till sig. Den är älskvärd, helt enkelt.

 

Det här är tre saker vad boken har gjort med mig: 

1. Hurrade högt för Fredrik när jag läste att man kan gott skjuta på frukosten, eftersom kroppens organ behöver sin vilotid. Hela mitt liv har folk tjatat på mig hur jag ”måste” äta frukost med detsamma jag vaknar, men boken är på min sida.

2. Har börjat dricka gröna smoothies med spenat, avokado, banan, kiwi, ingefära, gurkmeja och nejlika. En hel massa nyttiga näringsämnen och antioxidanter. Trodde liksom att smoothies behövde vara röda för att vara goda, men icke! Grönt är skönt!

3. Jag har börjat reflektera över min konsumtion av animaliska produkter. Som redan idag är väldigt liten, men jag har ”inte vetat av” andra glutenfria och fina alternativ. Boken är ingen receptbok på det sättet, men delar ändå med sig av fina recept jag kommer att testa på.

 

Boken slukade jag nästan hel, och blev ingen matkoma som resultat. Istället blev jag så inspirerad att ta hand om min kropp bättre än vad jag kanske har gjort. Att istället för att utesluta saker från mitt liv, bli en näringsjägare som äter god och bra mat.

Den här veckan ska jag äta goda soppor, fisk och recept från Food Pharmacys blogg.

 

food pharmacy 2

Food Pharmacy är en bok jag kommer att läsa igen. Och igen.


Boken får massor av stjärnor av mig, och ett extra plus i kanten för att den är så snygg. Älskar papperskvaliteten och de snygga bilderna och illustrationerna. En av de första illustrationerna, den med kroppen och tarmarna, skulle jag kunna ha som tatuering varje dag i veckan.

 

Jag vill tacka Food Pharmacy för att de lyckas tala om hälsa och sambandet med kosten på ett okomplicerat och humoristiskt sätt. Inte för att det var något nytt som jag fick läsa, så var det viktigt att få bli påmind och bli lite av pånyttfödd. Inspirerad och finna en ny matglädje.

 

Är du intresserad av att läsa om mat som inte nämner speciella dieter, utan bara ger dig hjälpmedel att äta och leva på ett så antiinflammatoriskt sätt som möjligt? Läs Food Pharmacy.

 


Tack och lov kan inte höns googla.

Skrivet av Caroline Eriksson 28.10.2018

Innan jag skaffade höns läste jag allt som gick att läsa på internet om dem. Hur ska de bo, vad ska de äta, och hur ställer de sig till kyla? Även om det var blandade åsikter, som kan förväntas när man läser andra människors erfarenheter, så var de flesta enade med att höns inte tycker om vind. Speciellt inte om den är kall.

 

Varje dag går jag ut en eller flera gånger med mina höns utanför hagen, och det är tur att de inte kan googla, för de verkar inte bry sig om kyla eller vind överhuvudtaget. Trots att det varit minus tre grader och hård vind, så har hönsen gladeligen utforskat marken vi äger. De hoppar upp på stenar, flyger två meter upp i luften, pickar i sig fruset ogräs och njuter av livet. Istället är det jag som får stå och huttra, för att till sist leka vallhund för att få in dem i hagen igen.

 

28.10.2018 2

Jag och mystuppen Isla.

 

Tack vare att vi fick en extra timme till våra liv idag, vaknade jag en timme tidigare än vanligt och har hunnit med otroligt mycket redan. Till exempel att ha spenderat ett par timmar utomhus med hönsen. 

 

28.10.2018 3

Väntar bara på den dagen då Isla börjar gala.

 

Även om det inte är många minusgrader, så är det så rått i luften att jag blev tvungen att klä på mig två tjocka tröjor och min vinterjacka jag har på mig när jag arbetar på gården eller är ute med hönsen.

Tror det är ett tecken på att man har blivit vuxen och förståndig när man klär sig därefter. 

 

Skulle du se mig utomhus när jag vaktar hönsen, så är det en syn som denna du skulle se. Jag som vaktar med hökögon, med tuppen Isla på min axel. Jag har inte mött på så många tuppar i mitt liv, men aldrig mött någon som är så snäll och lugn som Isla. Trots att han nu har blivit hormonstinn och dansar för sina hönsbrudar, så är han fortfarande den mysigaste av dem alla.

 

28.10.2018 4

Blondie som var över tre veckor gammal när jag tog hem henne.

 

Här är Blondie, som nu börjar närma sig fem månader gamla. Om de inte redan passerat det, eftersom jag tyvärr inte har koll på när Blondie och Luna är kläckta. Märks dock att hon nu börjar bli redo att så småningom börja värpa, eftersom hon blir bara mer och mer röd i ansiktet för varje dag. Denna ras har knappt någon kam eller slör, men ser du noga kan du se en röd liten slör som börjat ta fart under skägget.

 

28.10.2018 5

Gullefjun är så vacker och rödhårig, och Luna är fortfarande bossen över flocken.

 

Här ser du Gullefjun, som blev fyra månader i onsdags, och Luna till höger som är lika gammal som Blondie.

 

Undrar om det kommer att komma en dag då jag vågar låta hönsen gå fritt, utan att jag ska stå bredvid och hålla koll på dem. På åkern nedanför vårt hus ser vi ofta höken som letar möss, och trots att vi skulle ha in våra katter vet ni kanske vid det här laget att det finns massor av andra katter i området.

Dock vet jag även att mina höns kan vara ganska tuffa av sig, och de har till exempel en gång lyckats jaga bort Mohicana, med Gullefjun först i led.

 

28.10.2018 6

Fleur är den minsta av dem alla i storlek, och vill gärna sitta i famnen.

 

Följer du mig på instagram kunde du igår se bland mina stories vilken show jag hade när jag la till något nytt till hönshuset. Även hur härliga höns är, så är de så nervösa om det sker en liten förändring. Eftersom jag har upp deras hönslucka från morgon till kväll, så tänkte jag spara lite på värmen inne i hönshuset genom att lägga upp en sköldridå.

Klippte remsor av filttyg och la upp ovanför hönsluckan, och det blev kaos i hönshuset. De vägrade gå in, och de vägrade gå ut. 

 

Dock hade de tack och lov hittat in när mörkret lagt till (utan värre konsekvenser, som de säkert varit rädda för) och idag lyckades de hitta ut igen efter att lockat dem med rivna morötter. Det gäller bara att ha tålamod och vara lugn när det kommer till höns, och det har de verklgien lärt mig.

 

 

28.10.2018 7

Vackra Helmi.

 

Och här är Helmi. Den enda dvärgkochin jag har. Som jag kläckte fram själv, och som nu hunnit bli en stor flicka. Fick se en bild av hennes mamma idag, och såg så mycket likheter mellan dem (skriv nu inte att alla höns ser likadana ut, för det gör de inte, med vänliga hälsningar crazy chicken lady).

 

Även om hon till en början var lite utanför i gruppen, så har hon nu en klar plats och har vuxit så pass bra att hon inte är minst längre. Hon älskar mat och att klättra på stenar. Fortfarande lite för baktung för att flyga två meter upp i luften som resten av gänget, men hon gör ett gott försök.

 

Och det var uppdateringen om hur det går för mina höns, trots att det blivit kallare väder och vintern väntar bakom husknuten. Ska bli spännande att se hur de reagerar på första snön. 

Tack och lov så kan de inte googla om det heller, för då skulle de se sura hönor som vägrar gå ut. 

 


Skrota min påbörjade roman och vinterdäck.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.10.2018 | 1 kommentar(er)

På en dag och en halv morgon skrev jag 3 846 ord i min påbörjade roman. Tre färdiga och ett påbörjat kapitel, och jag vill redan skrota boken. Orsaken? Jag kommer inte överens med huvudkaraktären. Vilket är lite humoristiskt, eftersom jag skapat henne själv.

 
Jag tjuvstartade NaNoWriMo några dagar tidigare, eftersom jag tänkte att det skulle jämna ut sig de dagar jag arbetar kväll eller inte har möjlighet att skriva under november månad. Men nu sitter jag och funderar om jag ändå får börja om från början.

Om man nu ska skriva en bok är det väl viktigt att man tycker om sin huvudkaraktär. Åtminstone lite? Problemet är nu att hon är så långt ifrån mig själv man kan bli. Det är ju inte tänkt att bli någon självbiografi, eller att hon ska vara en kopia av mig, men åtminstone en egenskap som jag har kunde vara behändigt.

 


Det är sånt jag funderar på denna morgon, efter att ha fått i mig mitt morgonkaffe och citronvatten med lite MSM pulver i. Min arbetsvecka börjar nu, och jag känner mig så redo man bara kan bli klockan halv sju på morgonen.

 

 

Igår morse verkade det som om 70% av Österbotten fått en vit vintermorgon med snö, medan vår gräsmatta fortfarande var grön och skön här hemma i Petalax. Förberedde mig ändå för det oundvikliga, för vare sig man vill det eller ej så kommer det att bli vinter till sist även här. Bytte till vinterdäck själv, och trots att det bara tog en halvtimme var det 30 jobbiga minuter. Jag vet inte hur det är med dig, men jag blir alltid så sur (av någon underlig orsak) när jag ska byta däck på bilen.

Idag är det tack och lov gjort, och jag hann i tid i år. Förra året kom ju snön som en överraskning, och att slira runt på en parkering är inget jag behöver uppleva nu.


Ta hand om dig, ta det försiktigt i trafiken och se till att ha på vinterdäck eller reflex om du ska röra dig i trafiken. Ha en bra dag!

 

43590366 10156433304523880 4140323811641786368 o

Jag och tuppen Isla igår.

 

Och jo! En sista hälsning:

hönsen verkar inte bry sig ett dugg om att det blivit kallare väder. Än spenderar de största delen av dagen utomhus, får springa fritt under uppsikt minst två gånger per dag och de är helt enkelt glada höns. Den enda skillnaden är att de har börjat ta natt tidigare, och det är helt okej för mig.


Bästa starten på helgen - katt i kläder

Skrivet av Caroline Eriksson 26.10.2018 | 1 kommentar(er)

Det är din favoritdag igen:

Mr Fantomens fredag!

 

Mr Fantomen PirateCat CatinClothes 25.10.2018
Piraten Fantomen önskar dig en trevlig start på helgen!

 

Hoppas du får en riktigt fin start på helgen, och får ha det bra. 


Skriva en novell på 30 dagar?

Skrivet av Caroline Eriksson 25.10.2018 | 6 kommentar(er)

Taggar:

Sen jag var liten har en av mina största drömmar varit att skriva en bok. I små häften ritade jag människor med pratbubblor och skrev historier om allt mellan himmel och jord. På min första dator, utan internet eller spel, satt jag och skrev ner de berättelser som en gång bara varit en tanke i mitt huvud. De berättelserna handlade om ett par flickor med superkrafter, och jag kan än idag minnas vad jag döpte flickorna till.

 
Så nu när det börjar närma sig november, så tänker jag göra verklighet av en av mina drömmar.

 

resizedimage800533 IMG 0583

Med hjälp av datorn ska jag våga ge mig på en av mina drömmar. 

 

Vad är NaNoWriMo?

Har du inte hört talas om NaNoWriMo tidigare, så kan det låta som en kodnamn för något exotiskt och främmande. Det är egentligen bara en förkortning av National Novel Writing Month, och är en utmaning som startade 1999. Själva utmaningen är att lyckas skriva en novell på 50 000 ord, under november månad.

Det är ingen tävling där någon får ett pris eller hedersomnämnande, men det är ett sätt att komma igång och bli kreativ. Få ett råmanus klart på en möjligtvis framtida roman. Att bara ha roligt.

 
Även om inga pris delas ut så tänker jag att det kunde vara roligt att delta. Att komma utanför min trygga bubbla, och faktiskt se till att börja göra verklighet av några av alla mina drömmar.

 


Är det möjligt att skriva en novell på 30 dagar?

I många år har jag varit medveten om NaNoWriMo, men alltid tvekat att delta, eftersom det låtit så overkligt att kunna få klart en novell på trettio dagar. Men efter att ha googlat runt, och sett flertal videos på youtube av folk som klarat det, så tänker jag att även jag kan klara av det.

Min tanke är inte att någon ska läsa det jag sen skrivit. Men tanken på att faktiskt se om man lyckas få ihop en novell på trettio dagar: det får mig igång.

Att istället för att sitta och scrolla på instagram på kvällarna, kunna sätta mig ner och skriva.

 

 

Borde kanske varit mer förberedd, hehe.

Nu kom jag på det här relativt nyligen, så jag har inte en aning vad jag ska skriva om. Men min fantasi är det inget fel på, så bara jag lyckas följa en röd tråd, så blir det säkert bra.

Ska försöka att samla bilder och musik på datorn, och använda dem som inspiration under denna resa.

 
Sen om det inte blir till något alls, så gör det sist och slutligen ingenting. Att börja tillsätta stress och press som ingrediens i något man gör, blir sällan bra. Istället ska jag försöka ha roligt, bejaka 10-åriga Caroline och se om jag får ner någon rolig historia på print. Annars har jag akvarellpapper och färg på väg hem till mig, så min kreativitet kommer det inte att gå någon nöd på.

 

Men. Nu när jag ändå har bloggat om det, så måste jag väl ge NaNoWriMo ett försök. Önska mig lycka till!


Har du drömt om att skriva en bok?

 


Den sista höstdagen

Skrivet av Caroline Eriksson 24.10.2018

Vaknade upp till en vit värld. Höll nästan på att börja gråta, innan jag insåg att det bara var frost. Men ändå. Hur ledsamt är det inte att sörja att sommaren är över, när man inser att vinter och snön står och väntar bakom husknuten. 

 

Jag vill ju inte vara den som kramar fast i det förflutna, och fasar för det som komma skall. Det kommer att bli en vinter, och det kommer säkert att vara lika mysig som sommaren har varit. Bara att gilla läget. 

 

24.10.2018 1

En sista tur ut till villan för i år.

 

Trots att det var en lite traumatisk start på dagen, så blev det ändå en bra dag. Behövdes bara lite kaffe för att göra en människa av mig, och istället för att sitta och glo i timmar, så for jag ut till havet och villan med Fredrik.

 

Båten skulle tas upp, och villan skulle få sig en sista titt innan havet fryser till is. Fick ta ett härligt avslut med sommaren och njöt av det underbara höstvädret dagen resulterade i.

 

24.10.2018 2

Jag hade på mig en topp, en stickad tröja, en jacka och flytrock på mig. Och ja, kalsonger och utebyxor.
Finns inga dåliga väder, eller?

 

Trots att jag inte ännu har blivit ett fan av att åka båt, så var jag relativt lugn och tyst på det öppna havet. Väl framme vid villan njöt jag bara av att gå runt, andas frisk luft och tänkte att det här är livet. Att kunna en helt vanlig onsdagsförmiddag åka ut till villan, umgås med kärleken och bara ha det bra.

 

24.10.2018 3

Den lyckliga karln jag bor tillsammans med.

 

Och glad, det var kärleken. Tror det här är en av de gladaste och finaste bilderna jag fotograferat av Fredrik. Man ser riktigt hur han njuter av att få åka båt och vara igång. 

 

24.10.2018 4

Tack och hej sommaren och hösten. Nu är jag redo för vintern. Nästan.

 

Det var blogginlägget om när jag insåg, och halvt accepterade, att vintern är på väg. 

Båten är uppe på land, och jag fick ha en riktigt fin och ledig dag.

 

Hur har din dag varit?