bloggheader4

Visa alla inlägg skrivna december 2019

Babybubblan, första vagnpromenaden och frågestund.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.12.2019 | 2 kommentar(er)

Babybubblan fortsätter, och jag försöker ta vara på och njuta av varje sekund. Låter ju som en klyscha, men tiden går så snabbt. Och jag har all fokus på vår dotter och att ta in allt som sker just nu.

 

I ett huj så var Fredriks pappaledighet över. Vi som just och just hunnit komma in i någon slags rutin (så mycket rutin man kan ha med ett spädbarn), kastades in i något nytt igen. Nova, som blir en månad ung på onsdag, är nu en bebis som ler för fullt åt en. Hon talar med solen på planschen vid skötbordet, och hon älskar att mysa och sova på en. 

Tiden går så snabbt, och jag njuter av att bara kunna fokusera på att ta in allt. Att njuta av att få se vår dotter utvecklas och bli sin egen person. Att få se henne le, få trösta henne när hon är ledsen och kunna spendera minuter med att bara känna doften av henne.

Världens härligaste doft.

 

Livet som småbarnsföräldrar är bättre än jag kunde föreställa mig, och jag vet inte ens hur vi spenderade våra dagar innan Nova blev en del av vårt liv. Livet har totalt ändrat fokus, fått en ny mening och betydelse, och bara till det bättre. 

 

08.12.2019 208.12.2019 3

 

Förra veckan var vi och storhandlade för första gången som en familj tillsammans, och igår var vi på vår första vagnpromenad. Självklart skulle det dokumenteras och fotograferas som ett minne för evigt.

 

Det här är mitt nya liv, och jag älskar allt just nu. Att bli förälder är som att bli nyförälskad, gånger tusen.

 

ps.

 

Nu ställer jag till med frågestund.

Är det något du undrar över, allt mellan himmel och jord,

SKRIV EN KOMMENTAR

så svarar jag på allt i ett blogginlägg.

 

Puss och kram. Ta hand om dig.


Livet, meningen och hela mitt universum.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.12.2019

Livet, meningen och hela mitt universum.

 

För exakt tre veckor sen, klockan 15:15, föddes denna underbara människa med hjälp av akut kejsarsnitt. Dagen då mitt liv förändrades för alltid, och den absolut häftigaste stunden i mitt liv.
Jag är varje dag så tacksam och lycklig.

 

Du är så älskad Nova Liv.

IMG 20191204 144839 646 01


Sjukhuset igen, och vad vi hade användning av i BB-väskan.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.12.2019 | 3 kommentar(er)

Vi spenderade fredagen, igen, vid sjukhuset. Den här gången var det mitt kejsarsnittsärr som blivit infekterat. Jag som hade varit så lycklig över att jag på morgonen ätit min sista antibiotika fick fortsätta med ny kur. Vi fick träffa samma läkare som var med vid förlossningen och fredagen före, då vi var in för att jag hade infektion i livmodern, så vi kunde känna oss trygga med att hon kände oss. Men att behöva uppsöka sjukvård och vara sjuk så här mycket på kort tid, det tär på en, och jag var nog riktigt trött på allt i fredags.


Men redan nu känns allt bättre, och månne inte det ska vända nu. Det måste vända.

Nova mår i alla fall bra och är alldeles underbar. Fredrik är fortfarande min klippa som tar hand om mig och vår dotter på bästa sätt, och jag kunde inte vara mer tacksam än jag är.

 
Det är ju ett helt nytt liv det här med att vara nybliven förälder. Samtidigt som jag inte minns ett liv utan Nova, för hon är så självklar med oss, så är det en tid då man bara vill stanna tiden och ta in allt. Det är så mycket nytt, och en helt ny människa att lära känna, så allt annat får pausa. Typ bloggen.

 

 

Och jag gör andra prioriteringar nu, än vad jag gjorde för tre veckor sen. Som typ den där halvtimmes tuppluren jag tog med min dotter idag. Så mycket mer behövligt och mysigare. Men jag vill ändå producera något, mest för att visa att jag fortfarande existerar, så tänkte jag kunde ta och gå igenom vad vi packade med oss i BB-väskan, och vad vi sist och slutligen hade användning av.

 

I necessären:

 • Läppomada. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Under förlossningen blev mina läppar torra, och efteråt har jag haft användning av läppomada. Dock var det bepanthen som fick ordning på mina torra läppar, tips tips!
 • Ansiktskräm. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Typ en gång.
 • Sminkborttagninglappar. HADE JAG ANVÄNDNING AV.... EN GÅNG. Jag blev ju igångsatt, och samma kväll jag blev igångsatt  tvättade jag av ansiktet med sminkborttagningslapparna. Så här i efterhand hade nog tvål och vatten fungerat lika bra för en gång, för på BB bryr man sig inte om smink.
 • Shampoo och balsam i miniatyrstorlek. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Redan dagen efter mitt akuta kejsarsnitt var jag på benen och längtade efter en dusch. Att ha med eget shampoo och balsam var guldvärt för både kropp (hår) och själ. 
 • Tandkräm och tandborstar. HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Amningsinlägg. HADE JAG INTE ANVÄNDNING AV. Jag springer utan BH här hemma, och jag hade inte heller BH på BB. Läckte brösten och det syntes på BB-kläderna så kunde jag inte bry mig mindre.
 • Hårband. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Hade en frisyr som kunde liknas Britney Spears berömda rufsiga tofs, innan hon fick spel och rakade av sig allt hår.
 • Hårborste. HADE JAG ANVÄNDNING AV. 
 • Mjukt wc-papper. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Många fnissade nog lite åt mig att jag packade med mig mjukt toapapper, eftersom "man kommer att vara så sjuk i underlivet att man inte vill använda papper". Nu blev det ju kejsarsnitt för mig, och jag tyckte det var ganska lyxigt att få ha samma mjuka wc-papper som hemma.
 • Och så har jag skrivit upp på en lista att ta med bb-cream (heheheh för namnet!) och concealer, om jag vill känna mig uppiffad på väg hem från BB. Dock tror jag inte att jag kommer att vara så sugen på att sminka mig när jag är nyförlöst, så det är inte hela världen om jag glömmer det. HADE JAG ANVÄNDNING AV.. på hemfärden. Grät dock bort all foundation innan vi ens kommit ut från sjukhusets parkering. Känslomässigt det här att få åka hem med sitt barn.
   

Annat vi packar i BB-väskan:

 • Tofflor. Jag och Fredrik har köpt matchande innetofflor att ha på fötterna när vi är på avdelningen. HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Amningstoppar, trosor, amnings-bh och kläder att ha på sig vid hemfärd. HADE JAG ANVÄNDNING AV, TYP. På BB gick jag runt i deras pyjamasklänningar och NÄTTROSORNA (skönaste!), och Fredrik tog hem kläderna jag hade på mig vid igångsättningen och tvättade upp dem för hemfärd. Amningstoppar hade jag ingen användning av på BB.
 • Kläder för bebis att ha på sig vid hemfärd. . HADE JAG ANVÄNDNING AV, TYP. Samma här, så använde vi sjukhusets kläder åt Nova, och på hemfärd la vi på henne den outfit vi valt för hemfärd.
 • Napp åt bebis. HADE JAG ANVÄNDNING AV... EN GÅNG. Nova accepterar endast napp när hon är i babyskyddet, så vi hade endast napp när vi körde hem.
 • Vattenflaska. HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Kamera. HADE JAG INTE ANVÄNDNING AV. Fotograferade endast med telefon, och hade så fullt upp med att vara med vårt barn, att systemkameran lämnade orörd.
 • Ipad. HADE JAG INTE ANVÄNDNING AV. På grund av igångsättningen som gav mig djävulska värkar med detsamma, så hade jag ingen ork att se på någon iPad. Sen har jag kanske laddat min iPad två gånger sen vi kom hem, så jag är inte så brydd att se på den nu heller. Nova är roligare. 
 • Laddare och externa laddare, för vi lever i en tid där man inte kan vara utan batteri. TELEFONLADDARE HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Babyfilt, för bebis att hålla värmen och gosa i på väg hem. HADE VI ANVÄNDNING AV. 

 

Vad var det bästa, och det onödigaste,

du packade med dig i BB-väskan?

 

Det bästa jag packade med var vattenflaskan, och det onödigaste kameran / ipad.