bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna december 2019

God jul och gott nytt år! Syns nästa år!

Skrivet av Caroline Eriksson 23.12.2019 | 1 kommentar(er)

Tidigare har jag inte varit den som brytt mig extra om julen. Den där julfriden som knappt infunnit sig, utan ett lugn som istället kommit till ro när julhelgen och all stress är förbi. Men inte i år. Denna jul är ingenting som förr.

 

Denna jul blir den första jul jag och Fredrik får fira tillsammans med vår dotter. Novas första jul. Därför kommer jag nu att logga ut för att kunna ge all fokus till henne, och få riktigt njuta av de dagar Fredrik är ledig och vi får vara tillsammans som den familj vi är. 

(fast helt och hållet är jag inte utloggad, kommer nog att vara aktiv på instagram: carloine heter jag där!)

 

God jul, och gott nytt år!

Hoppas du får en fridfull jul. Ta hand om dig.

 

DSC4899webb

 


Återhämtning efter kejsarsnitt och amning.

Skrivet av Caroline Eriksson 17.12.2019 | 4 kommentar(er)

"Jag undrar hur återhämtningen efter snittet har varit och hur det är att ta hand om en nyfödd som nysnittad. Jag hade så ont efter min (vaginala) förlossning att tex sitta och amma inte kom på fråga de första veckorna. Men som tur var läkte det relativt fort sen.

Inte direkt en fråga, men skulle också vara intressant att läsa om dina tankar kring amning. :)"

- Edit

 

Jag fortsätter att svara på frågorna i frågestunden (är det något du undrar över är det bara att skriva en kommentar), och dagens fråga handlar om återhämtningen efter kejsarsnittet och amning. Vilket är en mycket passande fråga, eftersom jag idag varit ut för första gången ensam (!!) på barnvagnspromenad med Nova, och nyss ammat, så hon är mätt och belåten.

 

Ett kejsarsnitt är en stor förlossning och operation, vilket betyder att det kommer att vara en tid då man är begränsad fysiskt i vad man får och orkar göra. I en månad ska man inte lyfta något tyngre än barnet, och man får inte anstränga magmusklerna.

Jag måste säga att jag har varit väldigt skonad när det kommer till kejsarsnittet. Som tonåring genomgick jag en blindtarmoperation, där ärret blev 17 cm långt. När läkaren bestämde att det skulle bli akut kejsarsnitt, så var en av alla tankar som gick igenom mitt huvud hur ont jag hade efter blindtarmsoperationen. Men från att ha varit sängliggande med smärtor, så fick jag en helt annan upplevelse denna gång.

 

Samma dag som Nova föddes så fick jag inte lämna sängen, och första natten med Nova på BB gick bra. Vi samsov (hon sov, jag låg klarvaken nästan hela natten av allt adrenalin och kärlek som flödade genom min kropp), och jag som inte fick lämna sängen flyttade henne från bröst till bröst och liggammade. På morgonen så var nattsköterskan så förvånad över att jag som förstföderska och nysnittad klarat mig så bra utan att ha behövt ringa på alarmet. 

När Fredrik senare kom till BB (han sov hemma om nätterna, men jag hade turen att ha eget litet rum med dusch och wc) så var jag snabb att ta mig en lång och varm dusch. En av de bästa duscharna jag varit med om. Sen gick jag på min första promenad med min familj i korridoren på BB, och även om det gick långsamt och jag nog hade ont, så var jag så tacksam att kunna vara så rörlig som jag var.

 

Nova föddes på onsdagen, och på lördagen åkte vi hem. Den första tiden var jag strandsatt i soffan. Fredrik gjorde (och gör) mat, tog hand om blöjbyten och gav mig mellanmål och värkmedicin. Utan honom hade jag nog inte kunnat åka hem så tidigt från BB. Jag åt panadol och voltaren, och klarade mig snabbt med endast panadol. Efter två veckor tog jag inget smärtstillande alls.

Att hosta, nysa och skratta är i princip omöjligt när man nyss genomgått ett kejsarsnitt, men även här kunde jag snabbt skratta igen.

Tips! Håll en kudde för kejsarsnittärret om du har ont och behöver skratta eller hosta. Det lindrar smärtan.

 

Dock hamnade jag ju ut för både infektion i livmodern (första veckan) och infektion i kejsarsnittsärret (andra veckan), och när jag låg i 39 graders feber så orkade jag inte något alls. Då var det Fredrik som fick lyfta Nova från bröst till bröst när hon skulle äta. Annars har jag inte haft problem att förflytta henne i hemmet. Nu har Fredrik sårvård dagligen där de öppnade upp mitt kejsarsnittsärr lite, pga infektionen, och det läker ihop snabbt och fint.

Innan Nova hann bli en månad gammal så skulle jag vara så frisk att jag inte behövt ta smärtstillande, kommit mig iväg till butik och på barnvagnspromenad. Jag kan röra mig obehindrat och avslaget är ett minne blott. Så där tycker jag att min återhämtning har varit över förväntan och något jag är tacksam för.

 

Visst kan ärret kännas av lite ömt ibland, men jag har känsel i ärret och orkar bra. Det är nästan så att jag får hejda mig lite, så jag inte överanstränger mig. Nu har jag ett fint ärr på som påminner mig om den vackraste och värdefullaste gåvan jag har i livet: Nova.

 

17.12.2019Dagens amning efter en promenad ute i friska luften.

 

När det kommer till amningen så är jag lika tacksam som jag är för min fina återhämtning. Redan från start så har amningen fungerat. Man kan läsa om att barn som föds med kejsarsnitt kan ha lite svårare att greppa det här med amningen, men Nova förstod från start vad hon skulle göra och hade stark och fin teknik. 

 

När vi kom hem så smörjde jag bröstvårtorna med lanolinsalva, men fick på ett bröst ett sår som gjorde att amningen blev plågsam av smärta. Fredrik for då via apoteket och handlade amningsnappar åt mig, och det var en räddare i nöden. Tack vare amningsnapp så kunde jag fortsätta amma, utan att gråta av smärta. Bröstet läkte fint och snabbt ihop, och Nova fick mat och gick upp i vikt. Efter fem dagar hemma så hade Nova redan kommit upp och över sin födelsevikt, och då hade hon gått ner 7% av sin födelsevikt innan vi åkte hem från BB.

 

Även här är jag så tacksam att vi inte behövt kämpa nämnvärt med amningen. Min dröm var ju att kunna helamma Nova, och hennes fina kurva med viktuppgången visar att amningen fungerar. Hon är glad och nöjd, och det är jag också.

 

Tankar om amning:

 • Det jag inte var förberedd på var maratonamningen som barnet har vid dygn 2 (och 3) där hon "beställer mjölk". I två dagar satt jag med henne konstant vid bröstet.
 • Amningsnapp är räddaren i nöden mot sjuka bröstvårtor.
 • Spända kläder är inget mjölkstinna bröst vill ha. Jag kan räkna dagarna på en hand som jag haft amnings-bh eller spända tröjor på mig.
 • HUNGERN! Inte bara barnet är hungrig, utan man blir själv vrålhungrig av att amma. Och törstig!
 • Vid en utvecklingsfas så kan barnet bete sig annorlunda, även vid amningen. Det går över.
 • Liggamma är världens bästa ställning att amma i! 
 • Låt amningen ta tid, och ta ingen stress.

 


(Mer än så här orkar jag inte skriva just nu på grund av amningshjärna. Jag är tacksam helt enkelt.)

 


Nyföddfotografering, Nova Liv.

Skrivet av Caroline Eriksson 16.12.2019

När Nova var nio dagar ung så fick vi besök av en fotograf. Och inte vilken fotograf som helst, utan Cecilia, som fotograferade de magiskt vackra gravidfotografierna av mig (länk nere i blogginlägget till gravidbilderna).

Tidigt i graviditeten så bestämde vi oss för att ha en nyföddfotografering, för att få föreviga barnets första tid. Och det var självklart att Cecilia, som är specialiserad och har gått utbildningar om säkerhet vid nyföddfotograferingar, som skulle föreviga Nova Liv.

 

"Den första tiden med er bebis är underbar men kort, och en nyföddfotografering är ett perfekt sätt att föreviga denna första tid. Ert barn kommer aldrig mer att bli så liten igen."

- Cecilia Calrén

 

Jag klickade så bra med Cecilia under gravidfotograferingen, så det kändes som om en gammal vän kom på besök den där fredagen i slutet av november. Med sig hade hon all rekvisita som behövdes till fotograferingen, stora dukar, blixtar och allt kändes så proffsigt.

Medan barnrummet, som för tillfället är ett tomt rum (eftersom barnet sover med oss och inte behöver några saker för tillfället), förvandlades till en miniatyr studio med värmeblåsare, ammade jag Nova så hon skulle vara mätt och belåten.

 

Cecilia paketerade in Nova i en filt, vilket gjorde att Nova blev så lugn och avslappnad. Det kändes säkert som att få vara i magen igen. Fotograferingen gick smidigt och flickan var nöjd hela tiden. Som föräldrar kunde vi slappna av och lita på att Nova var i trygga händer.

Vi fick även till en familjebild. Vår allra första familjebild.  Så fina bilder och minnen för evigt. Tack för en trygg och fin fotografering!

 

DSC4908webbNova Liv, 9 dagar ung.  Så underbar, så älskad.

 

Är du gravid, eller vill också föreviga spädbarnstiden på bild, så rekommenderar jag Cecilia alla dagar i veckan. Här är hennes hemsida, där du även kan hitta bild och citat av mig. 

 

Läs även:

Igår var jag vacker som en gudinna

Vacker som en gudinna - del 2

 

 


Jämställt föräldraskap

Skrivet av Caroline Eriksson 11.12.2019 | 4 kommentar(er)

Kategorier:

"Hur tänker du som feminist kring mamma och pappa-ledighet, alternative föräldraledighet? Tycker det känns så trist att papporna bara är hemma typ ett par veckor, och sen ska mammorna sitta hemma i ett år eller mera, att dela ledighet jämt är för mig den viktigaste jämställdhets-frågan. Läste att trots att kvinnorna kanske tjänar sämre än männen i ett parförhållande, så är det ändå bättre för kvinnorna, och par-ekonomin, på längre sikt att komma ut i arbetslivet lika snabbt. Hälsningar en nybliven mamma som delar jämt med pappan :)"

- Line

 

"Jag har samma fråga som Line, alltså delning av föräldraledigheten. Jag och min man delade också ganska 50/50 (fast jag från början tänkt ta en större del) men jag märkte snabbt hur stor skillnad det var i vardagen efter att han varit hemma nån månad. Då visste han allt om rutiner, babyns kläder och mattider och jag behövde inte längre vara ansvarig för sånt. Det har hållit i sig och nu är vår son 4 år."

- Elisabeth

 


Jag tror inte att man kan mäta jämställdhet i uttag av föräldrapenning, eftersom det säger sist och slutligen ganska lite om hur situationen ser ut hemma.

 

Skulle man enbart se till den ekonomiska biten, så skulle det innebära att jag skulle endera behöva byta jobb, eller gå upp i arbetstid och börja arbeta treskiftes, om jag skulle få exakt samma inkomst som Fredrik. Inget av de alternativen är något som tilltalar mig.

Sen är det absolut viktigt att man kommer tillbaka till arbetslivet så snabbt som möjligt, oberoende vilket kön man har, men av personliga principer så har jag inte bråttom att få Nova till dagis. Jag vill gärna att hon ska kunna gå, prata och berätta vad som har hänt under dagen innan vi lämnar henne ensam på ett dagis.

Sen vem som är hemma är en annan fråga.

 

För mig är jämställdhet, och jämställt föräldraskap, mer om hur jag och Fredrik fungerar tillsammans. Hur vi tillsammans, som vuxna personer, har diskuterat och kommit överens om hur vi vill leva tillsammans och vad som fungerar för oss. Att jämställdhet inte alltid innebär att man delar precis allt 50/50, speciellt inte om man har olika förutsättningar, ekonomiskt eller på andra sätt.

Sen vet jag att alla lever vi på olika vis, och att bara för att vi har det på ett sätt så betyder det inte att andra har det likadant.

 

27.11.2019 6 1Fotografi från 27/11/2019.

 

När det kommer till hushållet och hemmet, så gör Fredrik mer än mig. Han städar, lagar mat och förstår hur tvättmaskinen fungerar (han är ju trots allt en vuxen människa). Sen vi fick Nova i våra liv så tar han minst lika stort ansvar, och vill vara delaktig i hennes liv till hundra procent. Är vi vakna om nätterna så är vi vakna som familj. När vi kom hem från BB så tog han inte bara hand om hemmet, utan även mig och Nova. Nova känner sig lika trygg hos både Fredrik och mig.

Känns konstigt att ens behöva skriva det, eftersom jag tycker det vore så självklart, men här behövs inga diskussioner vem det är som ska byta blöja eller vem som ska trösta barnet. Istället diskuterar vi hur vi vill Nova ska ha det och uppfostras.

Vi båda gör lika mycket (även om jag misstänker att Fredrik bytt fler blöjor), förutom att det är jag som bidrar med bröstmjölken. Sen ser jag inte det heller som att man lever så jämställt om man känner att man måste ”hålla poäng” i ett förhållande, så något poängsystem har vi inte.

 

 

Bara för att Fredrik är man så innebär det inte att han inte skulle vara intresserad eller älska att få vara med sitt barn. Han googlar minst lika mycket om amning, magknip och utvecklingsfaser som mig. När det känts tungt med amning eller vad man nu kan stöta på som förälder, så har vi stöd av varandra. Han sjunger och leker med Nova, och är den bästa pappan jag kan tänka mig till vårt barn.

Älskar hur vi kan sitta och diskutera länge angående föräldraskap, och hur det känns tryggt att veta Nova är nummer ett för honom.

Och för mig väger det viktigaste i ett jämställt föräldraskap, att kunna få dela detta med någon som verkligen brinner för att få vara förälder, som vill lära sig och vill barnets bästa. Utan att man ska behöva säga till eller känna att man drar ett större lass ansvar.

 

Vi gör detta tillsammans.

 

 

Fredrik kommer att vara hemma så mycket han får, och han kommer att njuta av det. Men det är inte pappaledigheten eller föräldraledigheten som gör honom till en bättre pappa som kan hemmets rutiner, utan det är för att det är de rutinerna vi tillsammans kommit överens om och för att han själv vill vara hemma och vara med vårt barn.

 


Katter, bebis, kärlek och svar på frågestunden. (del 1)

Skrivet av Caroline Eriksson 10.12.2019

Kategorier:

Tack för alla frågor som kommer in. Plötsligt fick jag massor av inspiration till att blogga (om feminism, föräldraskap och återhämtning efter kejsarsnittet), och alla fina frågor som nu ska få ett svar. Är det något du undrar över, allt mellan himmel och jord, så är det bara att skriva en kommentar. Jag svarar på allt.

 

Nu ska jag passa på att svara på del 1 av frågestunden, innan Nova vaknar och får fullt ut min uppmärksamhet igen. För övrigt, hur kommer det sig att bebisar vaknar med detsamma man själv ska äta mat eller typ vill duscha? 

 

"Hur är katterna mot bebisen? Tänker att hundar kan ju ibland bli typ beskyddande över bebis."

"Hur reagerar katterna på bebisen?"

 

Katten Leila har aldrig tidigare haft så bråttom ut, som när Nova är missnöjd och skriker. Fantomen reagerar med att bli något nervös, och vill gärna se till så Nova har det bra när hon gråter. Mohicana bor i sin pafflåda och kunde inte bry sig mindre. Och så reagerar katterna när Nova gråter. Sen är Nova en mycket glad bebis.

Överlag så har inte katterna brytt sig så mycket (alls) om Nova, och det tycker jag är skönt. Hellre att de ignorerar och håller sig undan, än att vara för nära inpå.

 

"Liknar hon dig eller Fredrik?"

 

Jag och Fredrik liknade varann lite som spädbarn, och jag kan se både mig och Fredrik i Nova. Men måste nog säga att jag tycker hon liknar och är pappas flicka.

 

27.11.2019 2

 

"Blir det dop eller namngivningsfest eller inget av dem eller nåt helt annat?"

 

Det blir namngivningsceremoni någon gång i vår.

 

"Hej! Jag undrar om ni uttalar Novas namn med svenskt eller finskt uttal? (Nova eller Nåva). Båda är jättefina hur som helst!"

 

Novas namn uttalas som "Nåva".

 

27.11.2019 5

 

"Hur träffades ni?"

 

Vi träffades på krogen, i maj 2011. Han fångade min uppmärksamhet när han hämtade ett literstop med vatten, när han frågat om jag ville ha något att dricka, och jag svarade "vatten". Sen talades vi inte mycket mer den kvällen, utan jag hade en vänförfrågan morgonen efter på facebook.

Vi talades vid varje dag, och när jag fredagen den trettonde (datumet som skulle bli mitt lyckodatum) hade en spelning som trubadur i Jakobstad, så körde han 140 km en väg för att se mig. Sen den kvällen så har det varit vi, och vi har spenderat så gott som varje dag tillsammans. 

 

Vill du läsa en mer ingående historia och en riktig kärleksförklaring till världens bästa Fredrik, så klickar du HÄR.

 

 

Läs även: "Det här är till dig, Fredrik."

 


Babybubblan, första vagnpromenaden och frågestund.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.12.2019 | 7 kommentar(er)

Babybubblan fortsätter, och jag försöker ta vara på och njuta av varje sekund. Låter ju som en klyscha, men tiden går så snabbt. Och jag har all fokus på vår dotter och att ta in allt som sker just nu.

 

I ett huj så var Fredriks pappaledighet över. Vi som just och just hunnit komma in i någon slags rutin (så mycket rutin man kan ha med ett spädbarn), kastades in i något nytt igen. Nova, som blir en månad ung på onsdag, är nu en bebis som ler för fullt åt en. Hon talar med solen på planschen vid skötbordet, och hon älskar att mysa och sova på en. 

Tiden går så snabbt, och jag njuter av att bara kunna fokusera på att ta in allt. Att njuta av att få se vår dotter utvecklas och bli sin egen person. Att få se henne le, få trösta henne när hon är ledsen och kunna spendera minuter med att bara känna doften av henne.

Världens härligaste doft.

 

Livet som småbarnsföräldrar är bättre än jag kunde föreställa mig, och jag vet inte ens hur vi spenderade våra dagar innan Nova blev en del av vårt liv. Livet har totalt ändrat fokus, fått en ny mening och betydelse, och bara till det bättre. 

 

08.12.2019 208.12.2019 3

 

Förra veckan var vi och storhandlade för första gången som en familj tillsammans, och igår var vi på vår första vagnpromenad. Självklart skulle det dokumenteras och fotograferas som ett minne för evigt.

 

Det här är mitt nya liv, och jag älskar allt just nu. Att bli förälder är som att bli nyförälskad, gånger tusen.

 

ps.

 

Nu ställer jag till med frågestund.

Är det något du undrar över, allt mellan himmel och jord,

SKRIV EN KOMMENTAR

så svarar jag på allt i ett blogginlägg.

 

Puss och kram. Ta hand om dig.


Livet, meningen och hela mitt universum.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.12.2019

Livet, meningen och hela mitt universum.

 

För exakt tre veckor sen, klockan 15:15, föddes denna underbara människa med hjälp av akut kejsarsnitt. Dagen då mitt liv förändrades för alltid, och den absolut häftigaste stunden i mitt liv.
Jag är varje dag så tacksam och lycklig.

 

Du är så älskad Nova Liv.

IMG 20191204 144839 646 01


Sjukhuset igen, och vad vi hade användning av i BB-väskan.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.12.2019 | 3 kommentar(er)

Vi spenderade fredagen, igen, vid sjukhuset. Den här gången var det mitt kejsarsnittsärr som blivit infekterat. Jag som hade varit så lycklig över att jag på morgonen ätit min sista antibiotika fick fortsätta med ny kur. Vi fick träffa samma läkare som var med vid förlossningen och fredagen före, då vi var in för att jag hade infektion i livmodern, så vi kunde känna oss trygga med att hon kände oss. Men att behöva uppsöka sjukvård och vara sjuk så här mycket på kort tid, det tär på en, och jag var nog riktigt trött på allt i fredags.


Men redan nu känns allt bättre, och månne inte det ska vända nu. Det måste vända.

Nova mår i alla fall bra och är alldeles underbar. Fredrik är fortfarande min klippa som tar hand om mig och vår dotter på bästa sätt, och jag kunde inte vara mer tacksam än jag är.

 
Det är ju ett helt nytt liv det här med att vara nybliven förälder. Samtidigt som jag inte minns ett liv utan Nova, för hon är så självklar med oss, så är det en tid då man bara vill stanna tiden och ta in allt. Det är så mycket nytt, och en helt ny människa att lära känna, så allt annat får pausa. Typ bloggen.

 

 

Och jag gör andra prioriteringar nu, än vad jag gjorde för tre veckor sen. Som typ den där halvtimmes tuppluren jag tog med min dotter idag. Så mycket mer behövligt och mysigare. Men jag vill ändå producera något, mest för att visa att jag fortfarande existerar, så tänkte jag kunde ta och gå igenom vad vi packade med oss i BB-väskan, och vad vi sist och slutligen hade användning av.

 

I necessären:

 • Läppomada. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Under förlossningen blev mina läppar torra, och efteråt har jag haft användning av läppomada. Dock var det bepanthen som fick ordning på mina torra läppar, tips tips!
 • Ansiktskräm. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Typ en gång.
 • Sminkborttagninglappar. HADE JAG ANVÄNDNING AV.... EN GÅNG. Jag blev ju igångsatt, och samma kväll jag blev igångsatt  tvättade jag av ansiktet med sminkborttagningslapparna. Så här i efterhand hade nog tvål och vatten fungerat lika bra för en gång, för på BB bryr man sig inte om smink.
 • Shampoo och balsam i miniatyrstorlek. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Redan dagen efter mitt akuta kejsarsnitt var jag på benen och längtade efter en dusch. Att ha med eget shampoo och balsam var guldvärt för både kropp (hår) och själ. 
 • Tandkräm och tandborstar. HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Amningsinlägg. HADE JAG INTE ANVÄNDNING AV. Jag springer utan BH här hemma, och jag hade inte heller BH på BB. Läckte brösten och det syntes på BB-kläderna så kunde jag inte bry mig mindre.
 • Hårband. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Hade en frisyr som kunde liknas Britney Spears berömda rufsiga tofs, innan hon fick spel och rakade av sig allt hår.
 • Hårborste. HADE JAG ANVÄNDNING AV. 
 • Mjukt wc-papper. HADE JAG ANVÄNDNING AV. Många fnissade nog lite åt mig att jag packade med mig mjukt toapapper, eftersom "man kommer att vara så sjuk i underlivet att man inte vill använda papper". Nu blev det ju kejsarsnitt för mig, och jag tyckte det var ganska lyxigt att få ha samma mjuka wc-papper som hemma.
 • Och så har jag skrivit upp på en lista att ta med bb-cream (heheheh för namnet!) och concealer, om jag vill känna mig uppiffad på väg hem från BB. Dock tror jag inte att jag kommer att vara så sugen på att sminka mig när jag är nyförlöst, så det är inte hela världen om jag glömmer det. HADE JAG ANVÄNDNING AV.. på hemfärden. Grät dock bort all foundation innan vi ens kommit ut från sjukhusets parkering. Känslomässigt det här att få åka hem med sitt barn.
   

Annat vi packar i BB-väskan:

 • Tofflor. Jag och Fredrik har köpt matchande innetofflor att ha på fötterna när vi är på avdelningen. HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Amningstoppar, trosor, amnings-bh och kläder att ha på sig vid hemfärd. HADE JAG ANVÄNDNING AV, TYP. På BB gick jag runt i deras pyjamasklänningar och NÄTTROSORNA (skönaste!), och Fredrik tog hem kläderna jag hade på mig vid igångsättningen och tvättade upp dem för hemfärd. Amningstoppar hade jag ingen användning av på BB.
 • Kläder för bebis att ha på sig vid hemfärd. . HADE JAG ANVÄNDNING AV, TYP. Samma här, så använde vi sjukhusets kläder åt Nova, och på hemfärd la vi på henne den outfit vi valt för hemfärd.
 • Napp åt bebis. HADE JAG ANVÄNDNING AV... EN GÅNG. Nova accepterar endast napp när hon är i babyskyddet, så vi hade endast napp när vi körde hem.
 • Vattenflaska. HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Kamera. HADE JAG INTE ANVÄNDNING AV. Fotograferade endast med telefon, och hade så fullt upp med att vara med vårt barn, att systemkameran lämnade orörd.
 • Ipad. HADE JAG INTE ANVÄNDNING AV. På grund av igångsättningen som gav mig djävulska värkar med detsamma, så hade jag ingen ork att se på någon iPad. Sen har jag kanske laddat min iPad två gånger sen vi kom hem, så jag är inte så brydd att se på den nu heller. Nova är roligare. 
 • Laddare och externa laddare, för vi lever i en tid där man inte kan vara utan batteri. TELEFONLADDARE HADE JAG ANVÄNDNING AV.
 • Babyfilt, för bebis att hålla värmen och gosa i på väg hem. HADE VI ANVÄNDNING AV. 

 

Vad var det bästa, och det onödigaste,

du packade med dig i BB-väskan?

 

Det bästa jag packade med var vattenflaskan, och det onödigaste kameran / ipad.