bloggheader4

Visa alla inlägg skrivna februari 2020

Nova, 3 månader (och det bästa rådgivningsbesöket!)

Skrivet av Caroline Eriksson 13.02.2020 | 4 kommentar(er)

Ända sedan jag blev gravid så var det något som gav mig en dålig känsla att vara efter nästan varje rådgivningsbesök. Jag kunde inte sätta fingret på var det var, och känslan följde med, trots att Nova föddes.⁣⁣
⁣⁣
Men idag, på Novas 3 månaders dag, fick jag äntligen uppleva hur det kändes att få känna sig lugn och glad efter ett besök vid rådgivningen.⁣⁣
Det är ju så här det alltid borde ha varit.⁣⁣
⁣⁣
Novas nya hälsovårdare är så bra. Så lugn, mänsklig och duktig. Hon lyssnar (!!!) och tar en på allvar.⁣⁣
Jag är så tacksam att Nova nu har en hälsovårdare vi alla är trygga och glada med. Som ger en beröm och en fin känsla i magen efter besöket.⁣⁣
⁣⁣


⁣⁣
Nova då? Pigg tjej som gått upp fint i vikt trots amningsvägran och 3 månaders fas (hunnit förtränga hur det var vid 4 och 8 veckor). Hon har vuxit ur halva sin garderob, och är allert och stark i kroppen.⁣⁣
Hon har svängt sig från mage till rygg, och rygg till mage sen hon var 2 månader, men det nya är att hon gör "push ups". Ser ju lite kul ut.⁣⁣
⁣⁣
Hon älskar Babblarna och färggranna böcker. Hennes bästa vän är kaninen/snuttefilten och hon pratar och skrattar massor.⁣⁣


⁣⁣
Hon är ett mirakel. En gåva, och alldeles underbar och älskad.

 

86393846 198765731509592 8057194931732611072 nÄlskade Nova, 3 månader idag.

 

 


Lyckans minut.

Skrivet av Caroline Eriksson 12.02.2020 | 1 kommentar(er)

Är det sant att jag håller ett barn på min arm
och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnistra och jorden är varm
och himmelen utan prick? 

Vad är det för tid, vad är det för år,
vem är jag, vad bär jag för namn?
Du skrattande knyte med solblekt hår,
hur fick jag dig i min famn? 

Jag lever, jag lever! På jorden jag står.
Var har jag varit förut?
Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut.  

 

Få dikter kan fånga föräldraskapet så som Erik Lindorms dikt "Lyckans minut" (1921).

 

11.02.2020 webb Jag och mitt universum igår.

 

I morgon har jag fått vara (din) förälder i 3 månader, 

och jag är evigt tacksam. 

 

Tack för att du valde mig.

 


5 orsaker varför mitt barn inte får se på Greta Gris

Skrivet av Caroline Eriksson 11.02.2020 | 6 kommentar(er)

Väldigt tidigt la jag märke till att Nova gillade att titta på tv. Ja, inte så att hon följer med ett tv-program (även om hon nu kanske har omedvetet fått inpräntat alla sjukdomar House har någonsin diagnostiserat), men hur hon älskar färgerna och ljuset.

Nu ska detta inte bli ett blogginlägg om skärmtid och huruvida det är okej för barn att se på tv, men det är svårt att låtsas som att man inte har en tv när barnet är med en 24/7 och man vill underhålla sig själv under amningarna.


Hur som helst så ville jag testa och se om barnet tyckte mer om barnprogram än House, eftersom det borde ju vara optimalt med glada färger, starka kontraster och glada figurer som lär framtidens barn att vara snälla barn (med förhoppningsvis något lärorikt som abc eller hur man räknar till tio).

Hade långt innan jag ens blev gravid hört mycket gott om Greta Gris, och eftersom det var ett av de första alternativen Viaplay presenterade för mig på barnsidan så tryckte jag på play.

Skulle ångra mig snabbt.

 


Ja, inte att jag la på programmet så tidigt, för barnet skulle ännu inte förstå vad programmet gick ut på. För vad det går ut på är mobbing.

 

5 orsaker varför mitt barn inte får se på Greta Gris


1. För det första så är Greta Gris en riktigt jobbig en. Hon visar ingen respekt vare sig till sina föräldrar, tycker allting är ”usch” och gnäller för det mesta.

 
2. I ett avsnitt svarade hon alla som tilltalade henne med ett spydigt ”Ursäkta mig?!”.

 
3.  Hon låter inte sin lillebror vara med och leka, och får han mot all förmodan vara med (efter att ha gråtit) så blir han förminskad.

Som det avsnittet då Greta Gris lekte fjäril. Lillebror ville också vara en fjäril. Greta Gris vill inte det, utan sa att han fick vara en daggmask. Lillebror grät åt sin morfar att han inte fick vara med. Morfar sa åt lillebror att lillebror skulle vara en daggmask.

Låt honom vara en fjäril för bövelen!

 
4. Om Greta Gris inte får som hon vill, så beter hon sig som någon från Games of Thrones, och klipper alla band hon har med vänner och familj. ”Jag tycker inte om dig mer, du är inte min vän längre!”.

 
5. I så gott som varje avsnitt fatshamear de, hånskrattar, dumförklarar och gör narr av sin pappa med ”den stora magen”.

 

Och säkert skulle jag ha upptäckt fler fel, och fler orsaker varför mitt barn inte skulle få se en minut längre av programmet, men jag stängde av. Fick huvudvärk och förstod inte hur i hela friden Greta Gris kan ha blivit så populärt barnprogram för de allra minsta. För det är ju fruktansvärt!

 


Jag kanske inte kan låtsas som att vi inte äger någon tv, men jag kan åtminstone låtsas som om Greta Gris inte existerar.

 

86284775 1303114776545460 3538908796837429248 n


Ny frisyr! Kort hår, and I love it!

Skrivet av Caroline Eriksson 10.02.2020 | 5 kommentar(er)

Man har ju hört om uttrycket skomakarens barn som går med trasiga skor, och det stämmer in på mig till pricken. Inte att jag går runt med trasiga skor, men min mamma är frisör och jag klipper mig högst en gång om året. Sist jag klippte mig var i maj 2019, och då försvann halva håret (läs blogginlägget här) . När jag hade klippt mig före det minns jag inte.

Så trots att min mor är frisör, som kan mitt hår utantill och som klipper så fint så blir det inte av oftare. Nackdelen med att vi bor i olika städer, långt ifrån varandra.

 

Men i helgen hade vi fint besök av min mamma. Hon fick boa in sig i Novas  blivande barnrum, och det var så roligt att ha mamma här i tre dagar och två nätter. Nova fick busa med sin mommo, och jag fick en helt ny frisyr.

 

Nytt Har Caroline 1Frisörsalongen Style by Stina hade "pop up" i mitt kök, haha!

 

Köket förvandlades till en provisorisk frisörsalong, och Fredrik utropade "Åh herregud, hede sku vi säli dyrt!" när han såg håret som föll mot golvet. Och som det försvann hår. Min mamma arbetade så fint med sina frisörsaxar och mina axlar blev bara lättare för varje klipp.

 

Sen maj förra året hade mitt hår hunnit bli långt igen, och jag var redo för något nytt. Bara fem minuter innan vi började klippa så hade jag googlat fram en bild, och så mycket planering var det bakom detta beslut.

 

Nytt Har Caroline 2Har haft många olika frisyrer i mitt liv, men aldrig en sån här. Och denna frisyr är min favorit!

 

Jag har nu en stilig frisyr med kortkortkort i nacken, och lite längre fram vid. Bild av håret fotograferad på lördagskvällen efter att håret blev klippt. Kände mig så snärtig på lördagskvällen efter att ha sminkat till mig lite till bilden. Nova kände även igen mig, trots att håret var kortare, hö hö.

 

Nytt Har Caroline 3Så här snygg var jag igår morse.

 

Jag känner mig så fin! Förstår inte varför jag envisas med att spara ut håret, när jag känner mig så mycket finare i kort hårt. Jag känner mig framför allt FRIIIII. Förstå vilken lättnad det är att vakna upp och ha nästan så gott som perfekt frisyr (beroende på hur man har sovit). Att man knappt behöver några hårprodukter alls vid duschen, att det torkar så snabbt när man fönar håret.

Axlarna känns lättare, och jag har inte haft huvudvärk sen jag klippte håret. Tror allt det positiva nu beror enbart på min nya snygga frisyr.

 

Nu ska jag inte låta det gå ett år tills nästa klipp, för detta hår och denna känsla jag har om mig själv just nu vill jag underhålla.

Har du ärenden i Jakobstadstrakten så tycker jag absolut att du ska boka in en frissatid till mammas salong, Style by Stina, för hon är så duktig.

 


Det är inte mig det är fel på. Det är kläderna.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.02.2020 | 10 kommentar(er)

Sen Nova föddes har jag varit bh-lös. Om inte redan före det. Men jag minns inte så mycket från livet före henne.

Sen hon föddes har jag hur som haver gått utan bh. De amingsbh'ar jag köpt blev för små för mina mjölkstinna bröst, och mjölkstockning är inte något som någon vill gå runt med, så jag har låtit de vara kvar i garderoben. Dock så börjar jag nu känna mig redo för att använda bh igen. En mjuk och skön en, utan bygel. En som är lätt att amma i, och som samtidigt kan hålla amningsinlägg på plats (om man är ute bland folk eller inte vill klotta ner kläderna).

 

Så jag frågade för någon vecka sen på min insta-stories varifrån jag skulle finna bästa amningsbh'ar, och folk tipsade.

Jag beställde största stoleken av två olika amningsbh'ar från H&M (även om jag inte hade höga hopp om dem). De passade inte.

Testade beställa efter den absoluta favoriten som folk tipsat om från Lindex (även där största storleken). FICK UNDERBOOB DELUXE.

 

BH 1

 

Jag stod där i köket, med en underboob och alldeles för liten amningsbh, och visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Hur små är dessa stora storlekar, egentligen? Jag är medveten om att jag inte är den spädaste kvinnan på denna planet, därav tog jag också XL. Men jag är inte den största heller. 

Hur gör de som har ännu större kropp / bröst? Går det också med brösten fria i tre månader?

 

Hur svårt ska det vara att hitta en bh som är bekväm, förmånlig och ändå relativt snygg, utan att alla ens besparingar ska gå till ett tygstycke?

 

BH 2

 

Det som stör mig som mest nu är inte att någon bh inte passade mig. H&M ger ju inte sken om att vara till för alla kroppar, så där hade jag inte stora förhoppningar.

Men jag har alltid tyckt gott om Lindex, därför är jag så chockad nu att deras största amnings-bh var så liten. Att Lindex har just nu satsat säkert miljoner på en hyllad reklam om att just deras företag och kläder är till för alla kroppar, och ändå lever de inte upp till sina ord. 

 

När jag delade detta på instagram så hann jag knappt trycka på publicera, då flera kvinnor hörde av sig för att skriva att de känner igen sig. Att om man har en kropp som är lite större än normen så blir det som ett skämt att hitta passande underkläder och kläder hos många företag. Och det stör mig att det ska vara så här.

För vet du vad?

 

Det är inte mig det är fel på.

Det är kläderna.

 

 

Beställde efter från Kappahl nu, i hopp om att deras bh'ar är mer passande. Huhhu. Jag vet att detta är lyxproblem, men för fan. Låt en kvinna klaga. Tack för denna klagovisa.

 

 

 


Virka vacker napphållare

Skrivet av Caroline Eriksson 03.02.2020

Kategorier:

En månad innan Nova föddes så lärde jag mig att virka. Lite halvgalet att lära sig något nytt, när man vet av att man kan föda typ när som helst, och att det inte kommer finnas mycket tid (alls) över när man väl har en liten bebis. Men är man höggravid och knappt kan gå pga foglossning, då gör man allt för att få tiden att gå.
Med hjälp av youtube och gott tålamod från "Garnknuten" (som fick agera moraliskt stöd) lärde jag mig att virka. Och som jag virkade. Enhörningar och bläckfiskar. Bitringar och en filt som jag tappade tålamodet på halvvägs.

En månad senare föddes världens härligaste människa, och sen dess har virknålen fått vila bland annat handarbete.

 

Tills igår.

83682227 497358204489431 6385051188580057088 n2

Nova har sina favoritnappar, från Bibs, som är tydligen inte bara goda utan även väldigt snygga (andra nappmärken har hon dissat). Hon har bra smak helt enkelt.

Men trots att vi byggt upp ett litet lager av napparna här hemma så har jag insett att det kan vara bra att ha något som håller extra koll så att inte napparna försvinner. Speciellt om man ska iväg någonstans.

 

På natten så vet man ju att nappen är någonstans i sängen, och kastar hon nappen på dagen så vet man att den är någonstans på golvet,

men är man iväg så vill man inte att den ska falla på skitigt golv eller att favoritnappen försvinner för evigt. Sån katastrof det vore!

Så nu jag har virkat; napphållare.

virka napphallare caroline sevendays

 

Att virka napphållare är kanske ett av det snabbaste handarbeten man kan göra. 

Jag hann virka tre innan jag nöjde mig med denna. Märktes av till en början att jag inte virkat på snart tre månader, men sen gick det utav bara farten och var för det mesta bara så roligt. Den här napphållaren kommer att få ha en stadig plats på Novas overall, så hennes nappar är i säkert förvar om vi är ute på ärenden. 

Har restgarn från mina tidigare projekt, så kommer nog att virka fler i fler mönster och färger.


Napphållaren är virkad i 100% mjuk bomull.

 

Man kan virka sina napphållare precis hur man vill, men VIKTIGT VIKTIGT VIKTIGT är att den inte är längre än 22 cm, på grund av säkerheten pga stryprisk. Och som med allt handarbete till småbarn: var noga så allting sitter säkert och stadigt fast.

 

Mönstret till napphållaren hittade jag här, även om jag freestylade mycket.