bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna september 2021

Bladrillejakke och Strömsötröja i barnstorlek

Skrivet av Caroline Eriksson 20.09.2021 | 1 kommentar(er)

Tänkte låta fingrarna vila från stickorna en liten stund, och visa upp mitt senaste stickprojekt som jag blev klar med förra veckan. Har stickat en till Bladrillejakke, och den här versionen blev om möjligt ännu mjukare och ännu finare. Övning ger färdighet, eller vad är det man säger?

 

Jag stickade denna i Drop Merino Extra Fine, och Nova använder sin Bladrillejakke dagligen. Speciellt inför dagsvilan, då hon sover utomhus. Hon är varm och glad när hon vaknar och kommer in igen. Och stilig i sitt plagg.

"Mamma, sticka kläder!", säger hon, och ja. Jag kommer att sticka mer.

 

I övermorgon, 22/9 släpper Strömsö sitt mönster för barnstorlekar på Strömsötröjan. Jag har redan inhandlat garn i fina färger, även de i Drops Merino Extra Fine, och väntar med spänning. Jag har ju aldrig stickat en tröja förr, utan ba denna kofta, men ser så fram emot att börja på med ett tröjprojekt. Är så avkopplande att få sticka, och roligt när det kommer till användning. Roligt även att se att man faktiskt kan, även om man inte förstår mycket av ett stickmönster innan man börjar på. 

 

Ska du sticka Strömsötröjan i barnstorlek?

 

Här är i alla fall bilder av mitt barn och hennes nya kofta. Rekommenderar verkligen mönstret, som går att köpa t.ex här (länk), eftersom det är så roligt mönster att sticka, och blir så fint resultat. Blir nog många fler Bladrillejakkor för min del än.

Bladrilljakke Caroline 2Bladrilljakke Caroline 3Bladrilljakke Caroline 4


Sticka skönt och snyggt halsskydd

Skrivet av Caroline Eriksson 06.09.2021 | 1 kommentar(er)

Som jag skrev förra veckan, så har jag kommit igång med stickningen och vågat testa sticka annat än bara strumpor och vantar. Först ut var Bladrillejakke, som jag faktiskt har påbörjat på nytt. Beställde efter det mjukaste garnet som finns, så nu får barnet en till, fast i annan färg.

I väntan på att garnet skulle hitta hem till mig, behövde jag ett till och lite mindre projekt. Även det här något jag aldrig tidigare stickat. 

 

I det gulligaste och skönaste garnet som finns, Drops Merino Extra Fine, har jag stickat ett halsskydd åt Nova. Mönstret hittade jag på Drops egen hemsida, deras Rainbow Unicorn Set, och till detta projekt använde jag knappt 100 gram garn. Jag gjorde den lite längre på axeln, för jag ville den skulle värma ordentligt på axlarna, men annars har jag lyckats följa ett mönster igen till punkt och pricka. Nästan så jag blir imponerad av mig själv.

 

Det var så roligt, och gick så snabbt, så kommer nog att sticka fler. Kanske jag får en egen nästa gång?

 

stickad halsskydd kauluri 1stickad halsskydd kauluri 2stickad halsskydd kauluri 3stickad halsskydd kauluri 5stickad halsskydd kauluri 6

 

Läs även:

Då jag stickade en Bladrillejakke

Sticka fuskfläta / De vackraste strumporna jag någonsin stickat.

Sticka två strumpor på samma gång med magic loop


Jag har skaffat glasögon!

Skrivet av Caroline Eriksson 01.09.2021

Jag har länge vetat att det är dags att besöka optiker. Hade ju glasögon för x-antal år sen, men sist och slutligen gjorde de inte så mycket nytta. Speciellt inte då jag slutade använda dem. Hur som helst så var det inte hållbart längre att vara utan glasögon. Efter graviditeten så blev min syn ännu sämre, och när man knappt ser skyltar när man kör bil, eller sitter två centimeter ifrån dataskärmen, så var det dags att kolla upp synen.

 

Förra lördagen vaknade jag extra tidigt, och en annons på facebook fick mig att hamna in på Nissens hemsida, och som om det vore meningen fanns det en enda ledig tid för synundersökning. Så tre timmar senare var jag där och kollade jag upp mina ögon. Trettio minuter senare provade jag ut olika glasögon.

Måste först och främst säga att optiker är otroligt duktiga på sin sak. Att kunna se vilka brillor som passar ens ansikte. Speciellt nu när (så gott som) alla går runt med mask, och det blir ännu svårare att kunna se ansiktsformer. Jag föll för två modeller som optikern presenterade för mig. Ett par solglasögon och ett par glasögon till vardagen, och förvånas över att båda går i en guldig / beige skala. Men det är tydligen det jag vill ha just nu.

 

Det tog endast en vecka och en dag för att få mina glasögon, och efter att jag la på dem igår så vill jag aldrig ta av dem igen. Trots att det endast handlade om brytningsfel för mig (är på gränsen att behöva styrka), så gjorde det så stor skillnad. Jag ser äntligen klart. Världen är så mycket mer tydlig och fin, och jag behöver inte vara millimeter ifrån för att se något. 

Glasogon Unofficial 1

Glasogon Unofficial 2

 

De glasögon jag har till vardagen är av märket Unofficial. De är väldigt enkla, tidlösa, stilrena, och så bekväma att ha på. Och så tycker jag att de är snygga. Riktigt snygga.

 

Glasogon Guess 1Glasogon Guess 2

 

Mina solglasögon, som är av märket Guess, är i sån stil jag tidigare haft på solglasögon. Ju större, desto bättre. Även dessa i guldig / beige färgskala.

 

Så. Det var det blogginlägget om mina nya glasögon.