bloggheader6

Visa alla inlägg skrivna december 2021

Vackra stickade strumpor

Skrivet av Caroline Eriksson 08.12.2021 | 2 kommentar(er)

Jag tror inte någon var riktigt beredd på att det skulle bli sån kall och ordentlig vinter som det faktiskt blev på gång, och på samma sätt som man verkar lyckas förtränga alla vintrar varje år, så glömmer man lika fort hur snabbt små barn växer. Det blev alltså dags för mig att sticka nya större stumpor att värma barnets fötter med. 

Det är skönt med kortare projekt nu som då. Jag skulle kunna sticka strumpor i sömnen, och tycker det är så roligt. Speciellt då jag stickar två samtidigt på en rundsticka med magic loop tekniken (länk), så blir färdiga samtidigt också. Så behändigt!

 

Jag har haft lite fullt upp med annat de senaste dagarna, men stickat en liten stund varje kväll för att koppla av, och igår fick jag sticka sista maskan och blocka det senaste jag stickat. Strumporna till mitt barn blev så vackra. Så varma att de klarar av denna extrema kyla, och så mjuka att det känns som att man går på moln.

 

Stickat i Drops Merino Extra Fine 50 g, på rundsticka 3,00 mm.

 

stickade strumpor caroline 2stickade strumpor caroline 3


Sticka vackra fuskflätor (video)

Skrivet av Caroline Eriksson 06.12.2021

Jag kunde inte vara länge utan något på mina stickor innan jag fick abstinens efter ett stickprojekt. Ville ha något snabbt, men högst nödvändigt, och med ett 50g Merino Extra Fine i min vackra rottingkorg för mina garn och stickprojekt, så började jag på med ett par värmande strumpor åt mitt barn. För nödvändiga, de är de minsann i denna kyla. Vilken tur jag lärde mig sticka tröjor nu när vi fick en sån vargavinter med detsamma.

 

Nöjde mig dock inte med att sticka helt vanliga strumpor, för de ha jag stickat så jag har fått nog, så väljer att krydda till det med lite extra vackert mönster. Jag har inte än lärt mig att sticka ordentliga flätor, även om det inte är frågan om utan när, men tills vidare stickar jag på fuskflätor. 

Filmade en video med instruktioner, som du ser här nedan. Här finns också ett blogginlägg där jag visar hur du stickar en annan variant på fuskflätor (länk).

 

Stickbeskrivning / översättning:

Knit =  Rät
Purl = Avig
Yarn over = Garnet över stickan / Öka
Slip = För över maskan ostickad


Mock Cable Caroline 2Mock Cable Caroline 1