bloggheader4

De här besöker vårt hus om natten!

Skrivet av Caroline Eriksson 02.02.2019 | 1 Kommentarer

Natten till torsdagen vaknade vi upp mitt i natten av att katten Fantomen såg något utanför terrassdörren. Han skrek som om han var både livrädd och svinförbannad på samma gång, och vad det än var som hade varit på andra sidan glasdörren var spårlöst försvunnen när jag hann till dörren.

Eftersom det inte var första gången som vi (läs: Fredrik, för jag vaknar inte av någonting alls, typ) vaknat av att något skrämt upp katterna mitt i natten, så bestämde jag mig för att ha kameraövervakning vid terrassdörren natten till fredagen.

 
Det här är vad jag fick se.

 
Eftersom Fredrik jobbat natt nu två nätter så visste jag att det inte fanns en chans att jag skulle vakna av att Fantomen skrek, men jag ville ändå veta vad det var som skrämt Fantomen, så jag la en kamera att övervaka terrassdörren hela natten.

Tänkte att vare sig det var ett spöke eller någon katt som stryker på här om nätterna, så är båda två alternativen typer som gillar rutiner, och som skulle återvända.

 
Jag somnade gott och var ivrig att på morgonen få se vad kameran fångat upp.

 


20:49 Jag installerar kameran.

22:31 Katterna går ut för att kissa innan natten.

22:37 Fantomen och Mohicana sitter och glor in i huset.

22:55 Katterna får komma in igen.

01:59 Ser en nos och morrhår som tittar fram från höger hörn av kameran.

01:59 På andra bilden ser man hur något djur går till terrassdörren och tittar in. Ser inte huvudet.

01:59 På den tredje bilden ser man att djuret har en stor och tjock svans, sen är det som om djuret försvunnit spårlöst, eftersom kameran inte tog fler bilder.

02:13 Rakt framför kameran stiger nu en okänd frass med kort päls fram, och tittar rakt in i kameran. Han går fram till terrassdörren.

02:15 Den okända frassen går från terrassdörren och lämnar vår terrass.

02:35 En ny frass syns till, och går raka vägen till terrassdörren. Efter att ha först sett in till huset, så upptäcker han kameran och glor rakt in i den. Sen gör han det bekvämt framför terrassdörren och glor in i huset.

03:54 Frassen får nog och går hem igen. Bra tålamod hade han i alla fall som spenderat en och en halvtimme vid huset.

10:08 Fantomen, Leila och Mohicana samlas alla vid terrassdörren för att dofta på alla nya dofter från nattens besökare.

 


Det är alltså inte bara en, utan minst två olika katter som tittar till vårt hus om nätterna. Jag blev minst sagt förvånad när jag upptäckte det, eftersom jag knappt trodde det skulle fångas någonting på bild.

 

Superman Fantomen

Fantomen som vaktar huset.

Kommentarer

  • Frizz 03/02/2019 1:19pm (13 månader sen)

    Nej suck. Tror du att det är vildkattor eller tama frassar på villovägar?

    • Caroline Eriksson 03/02/2019 1:23pm (13 månader sen)

      Det är nog tama frassar som är säkert nyfikna, men ändå livrädda för mig, eftersom de springer bara de ser mig. Kan också bero på att jag jagat bort den ena frassen x-antal gånger då han kommit hit för att slåss med våra katter.

Skriv en kommentar