bloggheader6

De sex mest lästa och sånt jag inte skrev.

Skrivet av Caroline Eriksson 29.12.2017 | 0 Kommentarer

Även om oktober inte känns så himla långt ifrån, så är det fortfarande så enormt mycket som hunnit hända under två månader att jag knappt kan fatta det. Önskar att alla kunde blogga, eller åtminstone föra en personlig dagbok, för att inse att livet inte står stilla. Det är ständigt i förändring, och mycket mer händer än du tror.

 

I skrivande stund har jag tyvärr inte mer tid att gå igenom oktober månad, mer än att jag delar med mig av de sex mest lästa blogginläggen, och skriver "lite" under varje rubrik om varför jag skrev inlägget, och sånt jag aldrig skrev.

 

resizedimage800533 16.10.2017
Den här bilden fotograferade jag samma dag som jag skrev om panikattacken. Det är fortfarande samma crazy cat Carro, som hon som stod och funderade vad tusan som hände i kön, medan världen för några sekunder blev lite kaos.

 

Jag fick en panikattack.

Just det här med att få en panikattack, mitt bland människor, är väl något som skrämmer många. Vare sig du själv upplevt det eller ej. Först tvekade jag en bra stund innan jag valde att sätta mig ner och skriva det här blogginlägget. Folk har en tendens att börja trippa lite mer på tå ifall man högt säger att man inte mår så bra. 

Och det var det som sist och slutligen fick mig att skriva inlägget. En panikattack förändrar inte den jag är som person, och det är inte heller en orsak varför någon skulle behöva behandla mig annorlunda.

Upplever du panikattacker så hoppas jag du kan finna stöd och lite styrka i min text, men även kraften att våga säga ifrån, be om hjälp och framförallt: VÅGA FORTSÄTTA LEVA NORMALT. Låt inte en panikattack eller rädslan att få en hindra dig att gå ut och leva livet.

Du är värdefull. 

 

resizedimage800533 IMG 9353
Den här bilden fotograferade jag egentligen för ett år sen, då det bara fanns en avverkad skog på en tredjedel av den mark vi äger. Idag är det typ mitt kontor som finns där jag hoppade runt.

 

Sex råd.

Har du inte blivit bortskrämd av min blogg under detta halvår, och själv funderar på att bygga hus? Läs då först detta blogginlägg där jag ger er mina sex bästa råd att tänka på. Allt från pengar till avlopp och annat man inte tänker på.

 

resizedimage800533 guld retro lampa 2Den här skönhete började glittra ännu mer efter att Fredrik tvättat upp alla lampor. När jag bloggade om detta, världens bästa loppisfynd, visste jag inte att jag någon månad senare skull få ett ännu bättre erbjudande.

 

Världens bästa loppisfynd.

Historien bakom våra fönsterlampor kan du läsa här, som jag googlade fram är Turun Kristalli - och vår är äkta guld med kristaller som skimrar i regnbågens färger. Något som jag kanske glömt att skriva om nu på senare tid är att vi nu även har en kristallkrona, även den från samma märke, i guld och kristaller. 

Den kom från samma försäljare. Hon skickade ett privatmeddelande åt mig en eftermiddag att hon hittat en kristallkrona på vinden, och undrade om vi var intresserade, innan hon la ut den för försäljning. Självklart skulle vi ha den också. 

 

resizedimage800533 8.10.2017 5
Det är just såna här bilder som får mig att förstå hur mycket som egnetligen har hänt, på kort tid. Nu har vi alla dörrar monterade, takpanel på plats, heltäckningsmatta på plats, tapeter, inredning... allt. Förutom golvlisterna då.

 

Rum som väcker känslor.

När vi för evigheter sen målade hela sovrummet i mörkblå, nästan svart, färg upp till taket, bara för att lämna en vit border upp till taket så var det många som höjde på ögonbrynet. Det var ju inte många som målade på detta sättet. Nu i efterhand har jag sett flera som målat på samma sätt (i andra färger), och har bara en sak att säga: "Snyggt! Ni har bra smak. ;-)". Jag själv tycker att rummet blir mer levande, än om alla väggar är målade från golv till tak, eller om man bara skulle ha målat en fondvägg.

Just sovrummet ser jag riktigt fram emot att sova i, eftersom det kommer att bli så mysigt att ha det så mörkt och skönt i rummet. 

 

resizedimage800533 puustelli 1

Selfie fotograferad samma dag som Puustelli levererade hela husets inredning, i slutet av oktober. Herregud, tänk att vi fått allt monterat. På rätta platser.

 

Aldrig mer ska jag tveka på mig själv. 

Under det här året har vi fått mycket pepp, men även mött på människor som kanske inte tänkt på vad de sagt, och som faktiskt kan såra. Speciellt när man gör sitt bästa och vi trots allt varit helt ensamma i byggprocessen. Men man kan ju inte gå runt och vara ledsen, och just därför är jag så glad för egen del, att under hela den här tiden har jag hållit humöret uppe. Lyft mig och Fredrik, och insett att det man har gjort har varit bra. 

Även om jantelagen existerar, så tycker jag ändå att fler människor måste våga tro på sig själv mer. Våga lyfta sig själv och andra, och våga säga fler komplimanger. 

Är du stolt över något du själv gjort, ha då en rak rygg och var stolt över dig. Tycker du att en annan människa är en fin person som gör något bra, säg det då till hen! Mer glädje till folket, visst?

 

resizedimage800533 28.9.2017 Stenmuren 7

 

Som en miljonvilla.

Huset fick sin alldeles egna stenmur upp för den lilla kullen, och det var som pricken över i på tomten. De där mardrömmarna om att huset ska rasa nerför backen har i alla fall slutat dyka upp. ;-)

 

Som bonus och avslut får ni även se en bild från något som inte var med på listan av mest lästa inläggen, 

men som tog priset för den vackraste himlen. Norrskenet jag fick uppleva i Oktober. 

 

resizedimage800533 Norrsken 13.10.2017 2

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar