bloggheader6

Den bästa julafton på länge

Skrivet av Caroline Eriksson 25.12.2018 | 0 Kommentarer

Jag har fått vara med om världens bästa julafton.

 

I år var det "bara" jag och Fredrik. "Bara" inom citationstecken, eftersom den här dagen var allt. Allt jag någonsin drömt om. Hade hela dagen ett enormt lugn i mitt hjärta. Var så tacksam, kärleksfull och glad för allt vad dagen förde med sig,

och jag önskar att varje julafton från och med nu blir som den här. 

 

Det här är det första julen någonsin i huset, 

och spoiler alert, den var perfekt. 

 

julafton 1

 

Drack morgonkaffe i lugn och ro. Länge.

Att få vakna i lugn och ro är en julklapp i sig. Säga vad man vill om vintern, men det är på något sätt lite lättare att ha en mysig morgon vid dessa tider, än en sommar då man kan känna att man borde ta vara på dagen från första stund.

 

julafton 2

 

Myste med katterna.

Fredrik var på arbetet, så det var bara jag och katterna hemma. Den här vintern har de förvånat oss genom att sova gott hela nätterna. Nästan som om de är mer morgontrötta än vad vi människor är, och jag klagar inte. Så tacksamt att katterna har förstånd att sova. 

 

julafton 3

 

Snyggade till mig och tog en bild med Gullefjun.

Hade varken sminkat eller gjort något extraordinärt åt min utseende de senaste dagarna, och kände att jag behövde pigga upp mig själv genom att sminka mig och locka håret. Trots att de där lockarna hålls knappt en timme i håret.

Upptäckte att hönsen ogillade tomteluvan, eller så var de chockade över att ha sett mitt hår utsläppt, eftersom de till en början följde med mig på gården för att sedan på panik. Luna flög in i skogen, resten av gänget stannade på en sten och Gullefjun var endera så snäll eller chockad att hon tillät tas bild med.

 

Efter ett par snabba bilder så hämtade jag Luna, som inte hade problem att komma med mig. "Bättre en tomteluva än en skog", tänkte hon väl. De andra hönsen hade väl insett att det bara var jag, och slutet gott, allting gott.

Jag fick fina bilder och det tar ett år till innan jag tar på mig denna mössa.

 

julafton 5

julafton 4

 

Var till gravgården och tände ljus för de som inte är med oss längre.

Jag och Fredrik var till gravgården och tände ljus. Sa "God jul", och blev åter en gång påmind om hur skört detta liv är och hur viktigt det är att ta vara på varandra. Inte älta smått, och inte gräla över struntsaker. Bara älska och ta hand om varandra, för det är det som har betydelse här i livet.

 

julafton 6

 

Körde till havet.

Eftersom det "bara" var jag och Fredrik denna jul så betydde det att vi fick göra vad vi ville. Och vi ville köra runt en stund efter vårt besök till gravgården. Tog en sväng ner till havet, insåg att det såg ut som det brukar, och körde hem igen. 

 

julafton 7

 

Åt god julmat.

Jag har ingen koll på hur länge vår julskinka egentligen var i ugnen, men åtminstone närmare sex timmar. Vilket betyder att den var så saftig. Så god. Den gravade laxen Fredrik lagat var den godaste jag ätit. Rosollin fick jag helt för mig själv. Äggen från egna höns, och den underbart goda morotslådan som jag skulle kunna äta året runt. 

Julmaten när den är som bäst.

 

julafton 8

 

Öppnade julklappar. 

Efter att jag och Fredrik ätit oss mätta på julmat, så la jag på mig tomteluvan igen och delade ut julklappar till varandra. "Ho ho ho, vad du har varit snäll i år", fnissade jag och kände mig för fem sekunder som en riktigt jultomte. 

Fick så mycket fina saker av Fredrik, som jag visar i ett annat blogginlägg. På bild poserar jag med en av mina gåvor till honom. 

 

julafton 9

 

Katterna hade roligt med presentpappren.

I en vecka nu hade både jag och katterna längtat efter att öppna julklapparna, så lyckan var stor i vardagsrummet när det flög presentband och papper överallt. 

 

Resten av julaftons kvällen spenderade jag på soffan bredvid Fredrik. Såg på film. Åt lite mer julmat. Drack en öl. Somnade med ett varmt hjärta och ett lugnt sinne. Alla är väl lyckliga när de är mätta, belåtna och har kärlek i sitt liv?

Tack Fredrik för världens bästa julafton. Du är bäst.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar