blogghedaear

Den hårda attityden på internet

Skrivet av Caroline Eriksson 05.12.2018 | 2 Kommentarer

I morgon är det en röd dag, men jag tänker (till skillnad från många andra) fira den lika vit som vädret blev idag. 

Den mängd snö som föll höll nästan på att göra mig stressad. Förstår som inte varför jag inte lär mig; jag bor i ett land där det är fullt normalt med snö om vintern. Varför ska jag då låtsas vara så chockad varje år? 

Dessutom kommer denna snö ändå att regna bort ett par gånger till innan den stannar, och då är nästan slask värre än lite snö på marken (aldrig ska man vara nöjd).

 

chickens snow 1

För första gången på flera år står jag gladeligen ute i snön med hönsen 

 

Jag visste från tidigare att hönsen inte är rädda för en vit mark, men visste inte hur de skulle reagera till den mängd snö som hunnit falla innan jag kom hem från jobbet. Överallt på internet läser jag bara om hur höns inte tycker om snö. Att de tydligen inte ska veta av att det är fast mark som är framför dem. Och det är helt okej. Jag tänker att alla höns MÅSTE INTE tycka om snö. Jag tycker ju inte ens om snö.

Men så finns det de som tar det ett steg längre och menar att man skulle vara en dålig hönsägare om man låter dem springa runt i snön (???),

men jag tänker att mina höns vet bäst vad de vill. 

 

Och de älskar snön.

 

chickens snow 2

Alla på led i snön. 

 

De sprang efter mig upp till huset, åt lite frön och gräs som stack fram genom snön. De verkade njuta av vädret, och kunde inte bry sig mindre snön. Trots att snön gick upp till deras mage, när de gick på sidan om stigen jag skottat fram.

 

Det var ungefär här jag verkligen släppte taget om den hårda attityd som kan existera på internet. Vem är andra att bestämma vem som är en dålig hönsägare, bara för att man låter dem få frisk luft och gå fritt? Ja, under uppsikt då, för jag är en riktig hönsmamma.

Men överlag så känner jag att vi alla borde kunna bli lite snällare åt varandra på internet. Strunt samma om du bor granne med någon, och vet med säkerhet att typen du är arg på är en dum en. Strunt samma om du aldrig mött eller kommer att möta en person. 

 

Var alltid snäll.

 

chickens snow 3

Gullefjun har roligt 

 

Eftersom jag aldrig har medvetet skrivit något med syfte att såra någon annan, känd eller okänd, över internet så kan jag inte heller fullt förstå vad det är inom en som får en att vilja skriva en elak kommentar.

Men för det mesta vet jag och försöker påminna mig att det säger sist och slutligen ganska mycket om den som författar något elakt, än den stackaren som får skiten påkastad en, bara för att de ville visa en söt bild av sin höna. 

 

Och ja, jag tar mina hönsgrupper som exempel, eftersom tonen kan vara ganska hård där ibland. Men detta fenomen med elaka kommentarer sker överallt, vad du än skulle publicera på internet, och det är tråkigt.

 

chickens snow 4

Helmi och tuppen Isla

 

Sak samma om du har haft höns i 40 år eller tycker någon verkar vara en idiot, 

var snäll. 

 

Vi är alla människor med känslor, och jag kan inte tro och vill inte tro att folk medvetet vill såra andra. Bara för att få känna sig lite bättre eller sätta någon annan "på plats".

 

chickens snow 5

Fleur och Helmi

 

Jag tänker att så länge folk inte skadar sig själv eller andra, så borde man kunna acceptera varandras likheter och olikheter. Att istället för att låta taggarna vara utåt, istället lära oss något nytt om oss själva genom andra. 

Om inte annat så kan man låta den här snön som föll idag vara en påminnelse om att det snart är jul, och då ska man vara snäll. Du vet, jultomten har sina små nissar som springer och håller koll i fönstren så man är snäll.

 

Hoppas du får en fin kväll. Ta hand om dig.

Var snäll. Alltid.

 

Kommentarer

 • Mrs.Kjellström 05/12/2018 11:41pm (2 år sen)

  vilka underbara bilder du har tagit :D

  haha ja alltid är det någon som ska klaga oavsett vad tyvärr

 • Camilla 06/12/2018 11:05am (2 år sen)

  Jag har två hönsgäng med varsin tupp. Ena gänget harvar ute i vilket väder dom helst (inkl. snö), medan det andra gänget inte ens går ut när det duggregnar en varm sommardag... Höns är lika mycket individer som vi människor och nuförtiden tycker jag att hönsen har betydligt mer bondförnuft och vett än vi människor överlag... =)
  Du är den enda som känner dina fåglar och ser vad dom behöver, så studsa runt i drivorna av hjärtans lust ni!

  Och snäll ska man va, sådeså!

Skriv en kommentar