bloggheader6

Den sista sommarmånaden.

Skrivet av Caroline Eriksson 01.09.2018 | 0 Kommentarer

Vaknade upp till min favoritmånad och favoritvädret idag. September med en passligt värmande temperatur och så där halvt mulet. Hade det varit dimma över hela åkern nedanför vårt hus hade det varit en fullpott.

Tänkte gå igenom månaden som varit, för att sedan kunna välkomna hösten fullt ut. Augusti var trots allt en månad då mycket hände.

 

resizedimage800533 3.8.2018 1

 

Fredagen den tredje augusti var det exakt två veckor sen den första av de dvärgkochin jag kläckt fram själv kläcktes. Under fredagen kläcktes en, medan resten av gänget välkomnade världen under lördagen. Vid två veckors ålder var de så här små, fortfarande med babyfjun över kroppen och vingar som avslöjade vilken färg kycklingarna skulle komma att få.

 

 

resizedimage800533 3.8.2018 5

 

Även om mellankycklingarna bara var två veckor äldre så såg jag dem som enorma kycklingar. Vid en månads ålder (3.8) såg Isla ut så här, och jag började misstänka att han var en tupp. Majoriteten ba: "Nää, det är för tidigt att säga!", 

men även denna gång hade jag rätt, för resultatet ser du lite längre ner. 

 

Spoiler alert: den fula kycklingen, för han såg riktigt uslig ut där ett tag, blev en vacker tupp.

 

resizedimage800533 bat 1

 

Jag fotograferade och la ut Fredriks båt till salu. 

Den finns ännu kvar, så ta chansen och köp dig en trygg och värdefull båt! Klicka HÄR för att komma till blogginlägget.

 

resizedimage800533 11.8.2018

 

Andra helgen i augusti, då kycklingarna var tre veckor gamla, flyttade de till ett nytt hem. Mitt hjärta brast och jag sörjde mer än jag trodde var möjligt. Hade ju gått in i detta medveten om att jag inte kunde behålla alla. Att inte fästa mig för mycket vid de små liven. Men det var svårt.

 

Samtidigt namngav jag den kyckling som fick stanna kvar med min flock av Mille Fleur's, och presenterade er för Helmi.

 

ruokavaliot 2

 

Jag gjorde sponsrat blogginlägg och vegansk mat i samarbete med Ruokavaliot.

Fick häromdagen en förfrågan att fotografera vårt kök och hem mera, och redan nästa vecka kommer jag att visa er sånt ni inte sett förr. Som till exempel vad som finns i våra lådor. Hur spännande är inte det? 

 

levanger 1 sevendays

 

Jag och Fredrik tog en roadtrip till Jakobstad för att hälsa på min familj, samtidigt som vi hämtade hem tre soffor till terrassen från Jysk. Man kan ju undra varför vi inte bara köpte sofforna från Jysk i Vasa, men där var de slut och typen i telefon menade att det är omöjligt att köra varor mellan affärerna. 

Vill man verkligen ha vackra och stora utemöbler att mysa vid, jamen då kör man till Jakobstad.

 

sevendays foodly 1

sevendays foodly 3

 

Även om jag var tröttare än tröttast, och mitt inne i en arbetsvecka, så fann jag mig själv körandes till Vasa och Faros för den traditionella sommarfesten med Sevendays. Till skillnad från tidigare år så var även systersajten Foodly inbjudna, och jag fick umgås med bekanta och nya härliga människor under kvällen. 

Samtidigt som jag fick äta magiskt god mat. Drömmer än idag om "Carpaccio Black Angus med balsamico, ruccola, pinjenötter och parmesan".

 

20.8.2018 6

 

Ingen kunde längre säga att Isla inte var en tupp, när hans kam blev bara större och rödare, samtidigt som hans haklappar blev större. Han blev mer färggrann och började även få gröna fjädrar i baken.

Samma bak som sket på mig mitt under en intervju med Vasabladet. 

 

Nästa veckas fredag kommer jag och Fredrik att vara med i Vasabladet's "Bygga & bo" bilaga, och ni kommer att få läsa en lång intervju samtidigt som ni får se hysteriskt roliga bilder.

 

inredning 1

inredning 2

 

Under en vecka gjorde vi två intervjuer för två olika tidningar, och jag blev så inspirerad av att se folk gå runt och fotografera vårt hem att jag också ville göra samma sak.

Samtidigt som jag hade lite terapisnack med dig på bloggen.

 

22.8.2018 bygga trappa 1

 

Fredrik började bygga trappor upp till huset, samtidigt som han byggde på bastun. Förstår inte varifrån den där karln tar sin energi. Vilken dag som helst får vi besök av elektrikern som kommer att installera bastukamin och belysning åt oss i bastun, och efter det är jag redo att ta med dig in i bastun.

Ja, bildligt talat. 

 

gullefjunochjag

 

Och det var augusti. En månad då jag hade mycket på gång, samtidigt som jag försökte prioritera vila. 

Nu är jag redo för en ny månad.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar