bloggheader caroline

Det är 73 dagar kvar av 2018 - så här ska jag ta vara på varje dag

Skrivet av Caroline Eriksson 18.10.2018 | 1 Kommentarer

Jag är vanligtvis den som ogillar när någon påminner en annan om hur lång tid det är till ett visst datum. Speciellt de som på midsommar ba: "Nu är det ba sex månader till jul!". Sånt vill man inte tänka på mitt i sommaren, lika lite som att man vill se julsaker i butikerna i september.

 

Men nu är jag den som påminner mig själv (och dig) om att det är endast 73 dagar kvar av det här året, och jag vill avsluta detta år på topp. Göra det bästa av det som är kvar, och minnas tillbaka till 2018 som ett av de bästa åren någonsin.

 

Så här ska jag ta vara på varje dag

 

caroline ootd 15.10.2018 2

Ska klä mig i mysiga och bekväma kläder, som jag känner mig fin i.

 

1. Dejta Fredrik mer. När vi var ute på restaurang på min födelsedag, så bestämde jag där och då att vi borde dejta oftare. Det blir så lätt att man hamnar i en och samma rutiner i ett förhållande, och i maj firar vi trots allt åtta år tillsammans. Våra rutiner är så gott som inpräntade. Och även om de rutinerna är en trygghet, och det som gör vårt förhållande så bra, så vill jag börja dejta honom mer. Gå på bio, äta god mat på restaurang och ta in på hotell. 

Gör en vardag lite mer speciell genom att börja unna oss lite mer.

2. Vara så kärleksfull som möjligt, mot mig själv, vänner och de jag inte känner.

3. Äta god mat, för både kropp och själ. Jag har läst klart boken "Män som visar kuken för mig", och en recension kommer på den kommer nästa vecka, när jag hunnit samla mina tankar och bearbetat boken. Nästa bok jag kommer att läsa är Food Pharmacy, och mina förhoppningar av den boken är att jag ska få inspiration till nya smaker och hälsosam och god mat.

4. Umgås med vänner och familj. Både jag och Fredrik vill ställa till med någon slags fest så småningom, och jag hoppas på att kunna samla så många fina vänner som möjligt i vårt vardagsrum. Dessutom har vi bjudit in min familj och deras flick- och pojkvänner på "tidig julmiddag", och jag ser fram emot att få samla alla under ett och samma tak. Äta god mat, umgås och bara ha det bra.

5. Ta vara på vila och sömn, för även om man känner sig energisk och vill få så mycket ut av det sista av året, så är hälsan det viktigaste. Blir automatiskt tröttare av mörkret, och att tro jag ska orka med samma tempo som jag haft under sommaren fungerar inte. Istället hoppas jag på att hitta en balans mellan roliga aktiviteter, samtidigt som jag ser till att varva ner och ha viktig egentid.

 

Hur ska du ta vara på dagarna?

 

Kommentarer

 • Emma 19/10/2018 8:42pm (9 månader sen)

  ”Blir automatiskt tröttare av mörkret, och att tro jag ska orka med samma tempo som jag haft under sommaren fungerar inte.”

  ... Alltså jag blir så inspirerad över hur kärleksfullt du pratar om/till dig själv. Om jag tolkat dina bloggtexter rätt så har du jobbat ganska medvetet med att prata ”snällt” mot dig själv o.s.v, och ovan är ju ett exempel på just det! Det är så många som inte ens reflekterar över att man kanske inte orkar lika mycket p.g.a mörkret, och du ba’ konstaterar det utan att lägga någon värdering i det. Tror nog många kvinnor struntar i kroppens signaler och bara kör på som vanligt som om man vore en robot som alltid ska prestera.

  Jag gillar din blogg för de sunda värderingar den utstrålar, tack för att du inspirerar på ett sunt sätt! :)

  • Caroline Eriksson 19/10/2018 8:55pm (9 månader sen)

   Åh tack Emma. Din kommentar for raka vägen i mitt hjärta. Blev så glad att jag grät en liten skvätt.

   Och ja. Vi lever i ett sånt prestationssamhälle, och ja, jag har arbetat mycket för att kunna vara bekväm i mig själv idag.
   Därför är jag tacksam om mina texter kan inspirera någon, om ens en enda person, för att någon kanske blir lite mer kärleksfull mot sig själv.

   Tack tack tack. Din kommentar var veckans höjdpunkt. Allt gott till dig.

Skriv en kommentar