bloggheader6

Det är bara flytningar!

Skrivet av Caroline Eriksson 24.10.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Jag följer ”Hej hej vardag” på instagram och fick i helgen se denna illustration. Som alla andra illustrationer Louise gör, så var även denna gjord med en klok baktanke. Huhhu, jag gillar alla funderingar den här kvinnan kommer med!

 

flytningar
Nej, lite vått i trosorna betyder inte att du kissat ner dig, är kåt eller dylikt. Det är bara flytningar.
Illustration av underbara "Hej hej vardag". Klicka på bilden så kommer du till hennes instagram.

 

 

Orsaken till denna illustration är alltså att hon fått höra om en knepig challenge som har pågått / pågår i sociala medier. Flickor ska alltså ta bild av sina trosor för att visa att "de visst har rena trosor". Inga flytningar eller blodfläckar som inte går bort i tvätten.

Att man på något sätt skulle vara lite bättre för att man har fläckfria trosor.

 

För det första  –  det här är ju minst lika sjukt påhitt som att man klär ut sig till en clown och skrämmer andra människor.

För det andra  –  alla har mer eller mindre flytningar.

Vi kan ju prata om mens här på bloggen, så varför inte prata flytningar nu? För att ta trollen ut i solsken, samt få myten om att flytningar skulle vara något fult att spricka. För vet ni – det är inte fult! Inget att skämmas för eller vara *schhh* om, för typ hälften av jordens befolkning har det.

  

Men om vi inte pratar om det så sitter det kanske en trettonårig flicka och gömmer sina trosor längst in i garderoben. För hon har ingen aning om var det är som finns i trosorna. 

 

 

Flytningar är något som man får ungefär samtidigt i livet mensen infinner sig. Flytningar gör slemhinnorna fuktiga och håller oss rena, samt skyddar oss från infektioner.

Det är varken fult, äckligt eller ovanligt  –  det är så naturligt det bara kan bli!

 

Så vad är en hälsosam vagina? Inte är det ett par torra nyköpta trosor, utan fläckar, i alla fall.

En hälsosam vagina har flytningar, ibland mer eller mindre. Exakt hur mycket flytningar du har är individuellt och påverkas även av menscykeln. Ibland ändrar de färg och lukt, och det kan bero på obalans i underlivet eller bara det faktum att det är mens på gång.

Äter du t.ex  p-piller eller ammar, så kan flytningarna minska och du får skörare slemhinnor. Får du flytningar i regnbågens färger eller flytningen doftar annorlunda och illa – då kan det handla om t.ex svampinfektion.

 

Men allt som oftast är inte en flytning i trosan något att oroa sig för, eller skämmas för! Du blir mer van med din kroppfunktion och doft, så du vet nog när något inte står rätt till. 

 

 

En flytning är inte ett tecken på att du är smutsig, sjuk eller onormal. Tvärtom!

Nu är det dags att sluta äcklas eller föra skam på kvinnokroppen. Okej?

 

giphy2

Älska dig själv och din kropp. Även flytningarna, för de finns till mest för att hålla dig frisk.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar