Det är detaljerna som gör helheten!

måndag 8 januari 2018 - 06:00 | 2 Kommentarer

När det kommer till uttag och strömbrytare i ett hus så är det kanske inte något man lägger märke till eller tänker har någon stor betydelse för helheten av huset. Så var i alla fall jag, innan vi själva kom till valet att välja hur våra lampknappar skulle se ut. Då var det plötsligt samma situation som med taklisterna; jag hade aldrig tidigare ens lagt märke till de taklister som fanns i lägenheten, och nu såg jag endast taklister överallt.

Och nu började jag även se eluttag överallt.

 

Första valet hade varit på ett par strömbrytare och uttag som såg lite retro och snygga ut, medan det andra alternativet var det vi sist och slutligen valde. De flesta av våra uttag i huset är av den modellen som jag inte visste fanns, innan Fredrik börja prata om den. De är av Schneider Exxact Design, vilket betyder att bakgrunden av varje strömbrytare kan man byta ut själv. Och nu ska jag visa dig orsaken varför man kanske vill ha just en sådan modell om man renoverar om eller bygger ett hus.

 

På vår vägg i köket, som vi valde att tapetsera i en exklusiv och ekologisk tapet istället för att kakla, har vi tre eluttag för köksmaskiner och annat man kan behöva uttag till. Visst kunde vi ha valt helt vanliga vita uttag, som ingen sist och slutligen hade lagt märke till. Men det hade blivit lite tråkigt, speciellt när man själv visste hur häftigt det kunde bli.

 

schneider exacct design
Man vet att karln man bor tillsammans med har tålamod och öga för sånt här, när han fick mönstren att matcha på alla tre uttag.

 

Så här ser alltså väggen ut nu, efter att Fredrik klippt ut bakgrund till varje uttag och lampknapp, så den matchar den vackra och unika tapeten. Varken tapeten eller våra uttag är något man tröttnar på i första taget. Det blev så fint!

 

Det är alltså detaljerna som gör helheten, och det här är en schnajdig detalj (hehe, märkte du hur jag fick till det?).

2

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  08.01.2018 15:49 (11 månader sen)

  Haha! Schnyggt! Och tapeten är superfin!

  • Caroline Eriksson

   08.01.2018 15:53 (11 månader sen)

   Haha, tack, å schii ba. Du fick till e tu å ;)


Skriv kommentar