bloggheader6

Det är inte mig det är fel på. Det är kläderna.

Skrivet av Caroline Eriksson 04.02.2020 | 11 Kommentarer

Sen Nova föddes har jag varit bh-lös. Om inte redan före det. Men jag minns inte så mycket från livet före henne.

Sen hon föddes har jag hur som haver gått utan bh. De amingsbh'ar jag köpt blev för små för mina mjölkstinna bröst, och mjölkstockning är inte något som någon vill gå runt med, så jag har låtit de vara kvar i garderoben. Dock så börjar jag nu känna mig redo för att använda bh igen. En mjuk och skön en, utan bygel. En som är lätt att amma i, och som samtidigt kan hålla amningsinlägg på plats (om man är ute bland folk eller inte vill klotta ner kläderna).

 

Så jag frågade för någon vecka sen på min insta-stories varifrån jag skulle finna bästa amningsbh'ar, och folk tipsade.

Jag beställde största stoleken av två olika amningsbh'ar från H&M (även om jag inte hade höga hopp om dem). De passade inte.

Testade beställa efter den absoluta favoriten som folk tipsat om från Lindex (även där största storleken). FICK UNDERBOOB DELUXE.

 

BH 1

 

Jag stod där i köket, med en underboob och alldeles för liten amningsbh, och visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Hur små är dessa stora storlekar, egentligen? Jag är medveten om att jag inte är den spädaste kvinnan på denna planet, därav tog jag också XL. Men jag är inte den största heller. 

Hur gör de som har ännu större kropp / bröst? Går det också med brösten fria i tre månader?

 

Hur svårt ska det vara att hitta en bh som är bekväm, förmånlig och ändå relativt snygg, utan att alla ens besparingar ska gå till ett tygstycke?

 

BH 2

 

Det som stör mig som mest nu är inte att någon bh inte passade mig. H&M ger ju inte sken om att vara till för alla kroppar, så där hade jag inte stora förhoppningar.

Men jag har alltid tyckt gott om Lindex, därför är jag så chockad nu att deras största amnings-bh var så liten. Att Lindex har just nu satsat säkert miljoner på en hyllad reklam om att just deras företag och kläder är till för alla kroppar, och ändå lever de inte upp till sina ord. 

 

När jag delade detta på instagram så hann jag knappt trycka på publicera, då flera kvinnor hörde av sig för att skriva att de känner igen sig. Att om man har en kropp som är lite större än normen så blir det som ett skämt att hitta passande underkläder och kläder hos många företag. Och det stör mig att det ska vara så här.

För vet du vad?

 

Det är inte mig det är fel på.

Det är kläderna.

 

 

Beställde efter från Kappahl nu, i hopp om att deras bh'ar är mer passande. Huhhu. Jag vet att detta är lyxproblem, men för fan. Låt en kvinna klaga. Tack för denna klagovisa.

 

 

 

Kommentarer

 • Linda 04/02/2020 6:29pm (4 år sen)

  Besök Caroline's i Vasa. Har räddat mig det senaste året. Och superb betjäning. 💜

  • Caroline Eriksson 04/02/2020 7:09pm (4 år sen)

   Tack för tipset 🙌🥰

 • Karin 04/02/2020 7:50pm (4 år sen)

  Förstår din frustration! Trots att jag hör till den spädaste sorten kan jag inte begripa hur dessa amninsbhn (de märken du nämnde) kan vara så små! I övrigt gillar jag Lindex modell bra men vem i hela världen får på sig en S om jag som annars har stl 75 A behöver en L? Så ja...mitt tips är att använda amningstoppar istället och bara ha i inläggen i dem, funkade hyfsat bra iaf i början då man int vill ha nåt som spänner men heller int läcka mjölk på kläderna.

  • Caroline Eriksson 04/02/2020 9:00pm (4 år sen)

   Ja, har använt amningslinnen som bh-substitut nu sen Nova föddes, och det har ju funkat hittills.
   Men det är nog konstigt hur företagen har tänkt kring storlekarna. Testar de inte dem innan de lägger ut dem till försäljning? 🙈🙌

 • Malin 04/02/2020 7:50pm (4 år sen)

  Budgetvarianten till är Caroline's är PRISMA. O joo, har också letat överallt tills Prisma levererade.
  Dock kräver jag byglar, och 90E. 🙈

  • Caroline Eriksson 04/02/2020 8:58pm (4 år sen)

   Prisma av alla ställen! Ska kika på deras klädutbud nästa gång jag är där. Tack för tipset 🙌🥰

 • Johanna 04/02/2020 8:34pm (4 år sen)

  Håller helt med och kan tipsa om att ta en sväng förbi byns lokala syservice som levererade åtminstone åt mig.

  • Caroline Eriksson 04/02/2020 8:57pm (4 år sen)

   Ja, ska absolut dit! Jag tänkte inte alls på att det kunde finnas amningsbh där, då jag ba köpt garn därifrån tidigare 🙈🙌

 • M 04/02/2020 8:56pm (4 år sen)

  Orkade inte hålla på med bh:ar vintertid (bebis född i november), så körde med amningslinnen under kläderna vintersäsongen. Funkade helt OK och de gav ett visst stöd och framför allt stramade inte någonstans. Fast jag normalt har c-kupa som blev stinnare pga amning tyckte även jag det var skitsvårt att hitta nån vettig amningsbh. Allt bara spände och hade märklig passform. Det är nog sant, inte f*n är det oss det är fel på, det är nog klädskaparna som bör ta reda på hur verkliga kvinnor ser ut :)

  • Caroline Eriksson 04/02/2020 9:41pm (4 år sen)

   Ja, har haft amningslinne nu under någon tröja om vi varit iväg, men det finns vissa plagg där inte amningslinnen går att ha under. Men det är ju bättre än inget. 😬
   Och ja! En sån befrielse då man inser att det inte är fel på ens kropp, utan de som skapar kläderna. MEN hur kan dessa kläder få gå till försäljning, då deras största storlek inte går på en medelstor kropp? Trycker de ba på Ja-knappen medans de håller för ögonen och låter plaggen gå till produktion? 🙈😂

 • Mama 05/02/2020 12:46pm (4 år sen)

  Sen om själva bh:n är ok men för spänd runt om bröstkorgen så kan man köpa extra förlängningsbitar. En liten bit med samma hakar som bh:n. Det har hjälpt mig.

  • Caroline Eriksson 05/02/2020 1:26pm (4 år sen)

   Jo, såna vet jag av. Här var problemet att själva kupan var för liten, så jag fick 4 boobs och underboob 😅

 • Nina 05/02/2020 1:25pm (4 år sen)

  Förstår att det är frustrerande då du inte hittar en passlig bh. Samtidigt kan jag förstå klädskpaparna då bh:n är ett av de svåraste plaggen att tillverka, processen är lång och vill man ha en bra bh med god kvalitet så springer priset iväg. Sen säljer de inte samma mängder av större storlekar (som ju också kräver mera förarbete med mönster och prover för att de skall sitta bra).

  • Caroline Eriksson 05/02/2020 1:29pm (4 år sen)

   Om man sätter mycket pengar och tid på ett plagg som en bh så kanske de kunde göra bättre ifrån sig än så här.
   Fick meddelande igår från en som annars är storlek S och mindre byst, och hon måste använda storlek L i de bh jag skrivit om. L! Det eliminerar ju majoriteten av befolkningens bh-användare som kunder om du inte är späd med mindre byst. 🤷🏼‍♀️😅

 • Pia 06/02/2020 8:00am (4 år sen)

  Var med om nästan samma sak, skulle köpa träningsbh/topp besökte 5 butiker ingen passade för små trots största storlek.(jag har små byst men bred omkrets)
  Tillsist hittade jag vid prisma en sportbh som passade. Gissa om man ville ge upp sökandet efter den 1 butiken. Vad är felet på samhället då vi inte får se annorlunda ut? Var är likvärdigheten gällande en sån sak som bh:n?
  som vi alla vet är allas kroppar unika.

  • Caroline Eriksson 06/02/2020 11:08am (4 år sen)

   Jamen exakt! Håller så med dig och dina frågor. Även om man vet att det inte är fel på en själv och kroppen, så tar det emot att gång på gång upptäcka att kläderna inte sitter bra.

 • Wanna 07/02/2020 12:56am (4 år sen)

  Min bästa amningsbh är från Lidl! Mjuk och skön med rejäla axelband. Generösa storlekar också! Priset kan man inte heller klaga på😊

  • Caroline Eriksson 07/02/2020 5:51am (4 år sen)

   Say whaaaat. Av alla tips (och då har jag fått många!) så är du den första som tipsar om Lidl. Att jag inte tänkte på den butiken?! Tack! 😄🥳

 • Edit 08/02/2020 9:28pm (4 år sen)

  Jag är lite tvärtom, jag gick ofta utan bh förr men sen jag fick Torkel har jag bh ungefär hela tiden. När jag ammar mer eller mindre sprutar det ut mjölk ur andra bröstet så bh och inlägg behövs (vet inte om det är såhär för andra eller om jag bara har extra stor mjölkproduktion, haha). Men trots att jag har små bröst och omkrets har jag ändå svårt att hitta amningsbh:ar som passar (har från både Lindex och HM), de har helt enkelt bara konstig form. Så jag går omkring i illasittande bh:ar jämt och ständigt nuförtiden...undrar varför de int bara kan göra ”bra” bh: ar?!

 • Bettan 26/02/2020 4:21pm (4 år sen)

  Tack för en bra blogg! Håller heeelt med dig, helt sjukt att en large inte är en large!!!!!! Vad tyckte du om amnings-bh:n från Kappahl?! Jag har själv den i seamless och är faktiskt riktigt nöjd med den! Brösten får plats och den skaver inte!

  • Caroline Eriksson 26/02/2020 9:27pm (4 år sen)

   Tack snälla för kommentaren ❤️ Jag beställde efter deras seamless, men kände mig inte 100% på den, även om den var skön i materialet. Jag är nog helt enkelt kräsen 😂

Skriv en kommentar