blogghedaear

Det blev en otroligt dyr fåtölj

Skrivet av Caroline Eriksson 04.12.2018 | 5 Kommentarer

Inredning ska få ta sin tid, och nu efter tio månader i huset känns det som att man faktiskt vågar släpa hem inredning för att testa sig fram. Se vilken känsla ett rum ger en, och om det man endast haft som vision kan bli verklighet.

Min vision har varit att ha en mysig fåtölj i kontoret, som jag skulle sitta och läsa bok i. En snygg fåtölj som skulle vara som rekvisita till fotograferingar, eller bara en plats för katterna att vila vid.

 

Det här är historien om när jag "fyndade" denna fåtölj.

 

asko lepotuoli 1

Ser du något nytt i mitt kontor?

 

Jag har en tid nu föreslagit för Fredrik om vi inte skulle åka iväg på en loppisrunda. Om nu loppisfynd är årets julklapp, så är det väl ganska inne att gå på loppis. Ett roligt tidsfördriv, samtidigt som man förhoppningsvis kan hitta något schnajdigt till sitt hem. 

Nå, idag var Fredrik så pass rastlös (han har varit ledig ett par dagar) att han bad mig "kolla hur länge ditt röda korset loppis har öppet". Fem minuter senare satt vi i min lilla röda bil och gasade iväg mot Vasa.

 

asko lepotuoli 3

En Asko fåtölj, från 50 / 60-talet? 

 

Först och främst så var det svårare än jag trodde att hitta till SPR-loppiset i Vasa. Jag visste att det var i närheten av polisstationen, men de borde ha bättre skyltning på lokalen, eftersom vi upptäckte loppiset när vi kört om den. När jag väl hittat till rätt infart, väntat på en parkering och parkerat röda faran, så var jag redo för en loppisrunda.

"Ska du inte lägga parkeringsbricka?" frågade Fredrik, medan jag ba:

"Näääe, klockan är ju så mycket nu, de har nog slutat för dagen, inte får jag nån böter, hehe!" och trippade gladeligen in i Röda Korsets loppis.

 

asko lepotuoli 4

Katterna uppskattar den nya inredningsdetaljen.

 

Mitt mål var att hitta en fåtölj i retrostil, och det lyckades jag med. En gammal Asko fåtölj från 50 / 60-talet i mossgrön färg. Under stolen hittade jag Asko's klistermärke, vilket hintar om att detta är en äldre modell, eftersom det är deras gamla logo. Själv kan jag inget om möbler och märken, men kändes som ett ganska bra fynd ändå att hitta denna för en billig peng.

 

Fyndade dessutom en "godisskål" från märket Humppila. Med klistermärke och allt. 

 

asko lepotuoli 5

Grönt är skönt, men jag kan tänka mig att klä om den.

 

Vi var inte alls lång stund inne på loppiset, och gick glada och belåtna från loppiset med våra fynd. Tyckte mig se en person som sprang ifrån parkeringen bilen stod vid, men tänkte mer att det var någon som var hurtig på att göra fynd. Fick otroligt nog in fåtöljen i min lilla röda bil, och var redo att starta hemåt igen. 

"Heee heeee, nu har du fått en böter!" sa Fredrik när han hoppade in i bilen. 

"Faaaaan! Neeeej!". Rakt framför mig lyste en gul lapp som vittnade om att jag hade fått böter.

 

Tydligen bryr sig inte parkeringsvakter om att det är mörkt ute och mitt stilla sinne tror att klockan är mer än den egentligen är. Den där typen jag såg springa ifrån min bil? Det var inte en loppissugen typ, utan en parkeringsvakt. Klockan var mindre än jag trodde den var, och vid min framruta låg nu en liten (försöker intala mig det) böteslapp.

 

Jag kommer aldrig mer gå på loppis. Eller så blir jag ba bättre på att använda mig av parkeringsbrickor.

Men hej! Man lär sig av sina misstag, och med mig fick jag hem två fina loppisfynd.

 

Kommentarer

 • Ann 04/12/2018 8:28pm (2 år sen)

  jag var också in på ett loppis och köpte en träslev för 30 cent .Kommer ut och har parkeringsbot ! Jäkla dyr träslev !! Tyckte ju också att jag var snabb .. bara in en runda. Visste ju inte ens att det skulle va en parkeringsbricka :)

  • Caroline Eriksson 04/12/2018 8:31pm (2 år sen)

   Men herregud, helt otroligt :D Det tar nog priset för dyraste träsleven. ;)

 • Tidstjuven 05/12/2018 10:42am (2 år sen)

  Väldans snygg fåtölj med åh nej så typiskt med boten! De är snabba med böteslapparna där vid Röda Korsets loppis. Har sett lapplisorna i farten många gånger när jag varit dit.

  • Caroline 05/12/2018 1:11pm (2 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! :)
   Ja, det är ju frissamt med parkeringsboten, men tänker att jag får ju skylla mig själv som trodde att det inte skulle behövas för ett snabbt besök. Nu vet jag ju i alla fall att de är snabba i farten med att dela ut böter där. :D

 • Soffi 05/12/2018 11:01am (2 år sen)

  Parkeringsvakterna vid RK loppiset är alltid på sin vakt. Tror bestämt att de sitter och kyttar när bilar kör in på gården... Hälsar hon som tidigare hade kontoret i samma hus och hade fullt upp med att springa och ändra p-skivan ;-)

  • Caroline Eriksson 05/12/2018 1:12pm (2 år sen)

   Hahahhaa, tror minsann den här typen som gav mig böter satt och kyttade, för hen hade en sån bra fart iväg när vi gick till bilen, hahaha :D

 • Soffi 05/12/2018 11:02am (2 år sen)

  Och ja, glömde ju säga att din fåtölj är supernajs!

 • ett ritstift i din rumpa 07/12/2018 10:50pm (2 år sen)

  De är alltid supersnabba att lägga böter vid SPR-loppisen! Sambon har glömt parkeringsbrickan och fått böter där så många gånger att det till sist blev att önska sig en automatisk parkeringsbricka i födelsedagspresent ;)

Skriv en kommentar