bloggheader6

Det handlar inte om kläderna eller storleken

Skrivet av Caroline Eriksson 18.10.2016 | 0 Kommentarer

Hade egentligen tänkt skriva om lycka, men efter att ha stått framför spegeln snart en timme, så vill jag skriva om kläder. Eller, rättare sagt klädstorlekar. Och när man egentligen känner sig fin.

Lite lycka blir det också.

 

Först och främst. Det bästa jag kunde göra var att beställa hem kläder.

Herregud vilken stor skillnad på att pröva kläder hemma vs. butik. Man känner sig mycket finare hemma och svettas betydligt mindre (??), än framför provrummets hemska spegel. Mitt i allt hade jag också mer distans mot klädernas storlekar och kunde skratta åt hur stor skillnad det är på storlekarna. Vissa kläder i samma storlek fick jag knappt på mig, medan andra klädesplagg drunknade jag i. De skickade jag bara tillbaka.

 

De klädesplagg jag behöll var de som jag kände mig fin och bekväm i. 

När det kommer till kläder är jag egentligen ganska ointresserad. Men jag vill ju se fin ut och vara bekväm på samma gång. Ibland har jag känt mig missplacerad på vissa tillställningar. Alla andra har ju sett så otrooooligt snärtiga ut i sina kläder, medan jag inte känt mig så.

Jag har gått hem och suckat över mina egna klädesplagg.

 

Och det är ju tråkigt.

För egentligen har det bara har handlat om inställningen. Samma som med lycka, som jag sist och slutligen också tror mest handlar om inställning, så ser man också mycket finare ut om man är bekväm. Släpper man också kraven på sig själv och slutar trycka ner sig själv, då är det lättare att känna sig bekväm i sin egen kropp. 

Ingen skillnad vad du har på dig, vilken storlek det är eller vad det har kostat. För det handlar sist och slutligen inte om kläderna. Känner du dig bekväm så är du helt enkelt finare. 

 

 

Sen kan jag ju ge lite tips om du är som mig och tycker det är tråkigt att shoppa,

men är i behov av nya kläder för de gamla inte passar / är söndriga:

-  Beställ hem kläder.

-  Ta flera olika storlekar. Ta den storlek som passar din kropp, inte den storlek du inbillar dig är "rätt".

-  Och behåll bara kläder som du känner dig bekväm i, annars kommer du ändå inte använda dem.

 

 

Så här ser jag ut nu, i mina nya kläder. Som passar mig, min kropp och får mig att känna mig fin. Byxor jag kan dansa i.

De andra plaggen jag suckat åt, de kan någon annan få. Min vision är att ha så lite kläder som möjligt i garderoben, men bara sånt jag använder.

 

Skarmavbild 2016 10 18 kl. 17.28.51

Det här tröjan har jag även i svart och beige. Beige! Jag som annars ba bär svart. Men oj vad skön den är. Resten av min nya klädstil är tydligen figurnära tröjor. För de kände jag mig också fin i. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar