bloggheader6

Det kallas psykopat, för f**

Skrivet av Caroline Eriksson 30.03.2016 | 4 Kommentarer

Kategorier:

En facebookvän delade en status med tillhörande bild. Bild på en katt som hittats död i Larsmo. Under tre år har 6 katter försvunnit från en familj. När den sista katten hittades igår så var det synligt på att det inte var en naturligt död, utan någon har haft ihjäl den. På ett brutalt sätt.

 

Jag vill inte dela facebookstatusen, för den fick mig att bli riktigt illamående. Men ni kan läsa artikeln i OT om ni prenumerarar t.ex på Vasabladet. Klicka här för att komma till den.

Den här bloggaren funderade om det är ett sätt att göra revolt på genom att plåga andra djur. Jag håller inte med.

 

Ursäkta mitt ordval, men jag är så arg. Det är för fan ett tecken på psykiska problem om man bestämmer sig för att plåga en levande varelse. Att låta ens vidriga tankar gå till handling, och som leder till död. Att göra något fruktansvärt på omänskliga sätt. Psykopat brukar det kallas.

 

 

Medan jag läste denna status var alla mina tre katter ute och lekte i vårsolen. De vill inte vara inne så mycket nu när gräsmattan är grön och det finns mycket nytt att upptäcka. Jag vill inte stänga in dem, för att det kan finnas sjuka människor utanför dörren.

Som den gången Mr. Fantomen varit borta länge, och kom till sist hem. Olycklig. Från midjan ner var han dränkt i oljeliknande vätska. Medan jag satt med honom i badkaret för att få honom ren brast mitt hjärta. Klart katten kunde ha hoppat i ett oljefat av sig själv, men borde väl ha varit smutsig lite överallt då? Den största rädslan då var att någon tagit i honom för att doppa honom i olja. 

 

Och jag hoppades att frassen med temperament som en mink, rivit och bitit, tills han kom hem till tryggheten. 

 

FANTOMEN

 

Och jepp. Det här skulle ju vara en positiv vecka, men det betyder inte att jag blundar för olyckligheter. Blir man inte arg över sånt här, så vet jag inte vad som pågår i själen. Finns det något som verkligen får mig förbannad är det våld i alla former. Ingen skillnad om det är djur eller människor.

 

De som skadar andra borde ta och söka hjälp. Snabbt som tjofaderittan.

Kommentarer

 • Nathalie 30/03/2016 6:52pm (7 år sen)

  Jag skulle nog inte diagnostisera personen/personerna som psykopater eftersom jag inte har träffat den eller dom men jag förstår precis hur du tänker eftersom faktum är att det är ett sjukt beteende. Jag tror det handlar mycket om grupptryck eftersom det är ganska liten risk att någon har gjort det själv. Personerna känner sig antagligen väldigt små och betydelselösa kanske på grund av familjesituation (t.ex. känner att de får för lite uppmärksamhet av föräldrarna) och vill på så vis känna att de har makt och kan göra lite vad de vill mot svagare individer, i detta fall katter. Hoppas att de får fast de skyldiga och att de får hjälp, för ingen människa kan må bra om man gör sånt här.

  • Caroline Eriksson 30/03/2016 7:05pm (7 år sen)

   Ja, inte har jag heller utbildningen att kunna diagnostisera personer, men detta beteende är början och tecken på just en psykopat. Utan samvete, känslan av att just vilja ha makt, bristande självkontroll, bristande empatisk förmåga , manipulativ och aggressiv. You name it. Det är bara några av de beteenden som en psykopat har.
   Jag hoppas också att de får fast de(n) skyldiga och att inga fler katter och människor ska lida pga någon annan människan ohälsa.

  • Susanne 30/03/2016 7:53pm (7 år sen)

   Det behöver inte alls vara grupptryck eller flera personer. Det är inte så länge sen en ung kille i Sverige blev fast för att han plågade ihjäl minst 16 katter. (Med detta inte sagt ATT det är en person.)

   Jag är inte heller psykolog eller psykiater, men nog är man väldigt sjuk om man torterar djur till döds. Jag håller nog med Caroline att det finns helt tydliga psykopatdrag hos en person som sysslar med sånt här. Det här handlar nog om mycket mera än dålig uppväxt.

   • Nathalie 30/03/2016 9:40pm (7 år sen)

    Nu råkar det vara så att jag har växt upp i det här området var detta har hänt och det är inte första gången. Tidigare gånger det har hänt var det just så som jag beskrev ovanför, ett gäng ungdomar som på något sätt vill visa vad de går för. Visst kan det vara annorlunda denna gång men som sagt, det finns erfarenheter från detta från förr.

    • Caroline Eriksson 30/03/2016 10:00pm (7 år sen)

     Det blir inte mer rätt eller accepterat. Det är fel. På alla sätt pch vis. Och är det så att det är unga människor som tror att detta är ett sätt att få respekt på, har de fått det helt om bakfoten. Såna här människor måste lära sig empati, om det är möjligt och få hjälp.

     • Sofia 30/03/2016 10:14pm (7 år sen)

      Har väl ingen skillnad vad eller om man vill bevisa nåt? Finns inget att försvara det är bara förbenat sjukt!

      • Nathalie 30/03/2016 11:29pm (7 år sen)

       Jag var kanske otydlig med hur jag formulerade mig, hoppas ingen tror att jag försvarar beteendet. Ville bara komma med en synvinkel på saken.

 • Isa 30/03/2016 7:01pm (7 år sen)

  Alltså, ja blir så förbannad och så oerhört lessen och på samma gång så skäms jag så mkt för att själv bo i Eugmo. Måste få ut mina känslor nånstans annars så spricker jag. Just nu skulle jag vilja bo vartsomhelst utom här. Jag som har 7 katter får med en gång hjärtat i halsgropen å undrar vart alla mina håller hus. Och som du skriver i inlägget, det kallas psykopati och det måste tas itu med på stört!, men jag kan mkt väl oxå tro att det just är pojkar i grupp som testar varandra till max. Skulle ändå inte bli förvånad om det lika gärna är en ung/medelålders man som håller på med det här vidriga för att hålla katter borta från sin gräsmatta och sina rabatter. Helst skulle jag inte vilja bli "frissam" men jag har en aning där långt bak i huvudet att det är pojkar/män från en viss religiös tillhörighet som håller på med sånt här och tro mig, jag har mina skäl. Hur som helst måste polisen se till att synas ute, göra sig synlig på skolorna i området och även på förskolorna och tala om att det här är FEL och STRAFFBART! Nån kommer säkert att ta det till sig och sluta och det kanske skulle räcka ganska långt och "nån" tar sitt förnuft tillfånga. Nu ska jag sluta, det blev långt och upprörande den här kommentaren. Tack för att du reagerar!

  • Caroline Eriksson 30/03/2016 7:08pm (7 år sen)

   Tack för din kommentar och att du också vågar reagera! :) Jag har nog hört om allt från små pojkar till gamla gubbar som skadat djur, och kan inte för något förstå vad som skulle ta åt eller driva en människa till ett sånt beteende. Detta ät fel och straffbart som du skriver och jag håller att tummar och tår att de(n) blir fast. Och att inte fler ska behöva lida på grund av någon person som är befriad från empati och samvete.

 • Lisa 30/03/2016 9:31pm (7 år sen)

  Fy helvete! Jag dog lite innombords när jag såg inlägget på fb. Är själv en "crazy cat lady" så att läsa om det här får mig att önska att förövarna har samma öde till mötes som katten hade!!
  För att göra det riktigt svart-vitt är det ju någon som har som sysselsättning att mörda och plåga andras familjemedlemar. Jag blir bara mer och mer illamående när jag tänker på saken!
  Har själv fått vara med om att min ena älskade katt har blivit påkörd på en landsväg.. och att stå där på vägen, med bilarna susande förbi i 100km/h, och stortjuta så länge man plockar upp de sista kroppsdelarna som var kvar av katten var ingen upplevelse som man önskar någon med husdjur.

 • ida 30/03/2016 11:34pm (7 år sen)

  Jag håller fullständigt med.
  Ja - det är möjligt att förövaren är en 12-årig pojke som råkade komma till världen som nummer 10 av 15 barn, och agerar utåt för att synas, eventuellt med andra i dylik situation så de sporrar varann att vara skoningslösa. Och det kan hända att de lärt sig hemifrån att människor är överlägsna djur, och katter "bara är katter" (något jag faktiskt fick höra i min familj rätt nära detta geografiskt, och som försvar till att de tog dem bakom skjulet för att ta livet av dem för att vi skulle flytta).
  Men det ska fortfarande så mycket mer till för att en människa med minsta spår av empati ska förmå sig att plåga ett försvarslöst litet djur, höra det skrika och fullfölja tills det dör i ens händer, och sedan åka hem och äta middag som vanligt. Fy fasiken! I övrigt märktes på reaktionerna hur olika syner alla hade på katter och djur, de flesta blev upprörda och tänkte på den stackars katten, men så fanns de som blev irriterade för att de inte får ha sina djur ifred.

Skriv en kommentar