bloggheader6

Det man sår får man skörda

Skrivet av Caroline Eriksson 24.03.2020 | 1 Kommentarer

Igår fick jag ett efterlängtat paket i brevlådan. Årets frön och allt vad jag vill och ska odla i år. 

Förra året var första året jag testade på att odla, och det gick över förväntan. Hela sommaren fick vi äta egna tomater och gurkor. Till och med så pass att hönsen fick äta också.

Frysen är full av chilipaprika, eftersom jag trodde det var vanlig paprika jag sådde. 

 

Så jag har länge planerat och drömt om vad jag vill så i år i vårt växthus. Tomat och gurka är en självklarhet. Det gick så bra förra året så jag hoppas det går lika bra i år.

Paprika (och riktig paprika denna gång!) är något jag ska testa på, och även sallad och kål i olika former. Blomkålen som jag sår sedan i våra odlingslådor bakom huset blir spännande att se resultatet på.

 

Så nu har jag i dagarna två passat på att så här hemma när barnet sovit. Snabb som en duracell kanin var jag föraatt hinna med i tupplurerna. Liten skillnad från förra året då jag sådde och inte ens visste om att jag själv hade ett frö i magen.

Köksbordet som har den bästa potential för morgonsol och värme har nu ockuperats av allt jag odlat, i väntan på att plantorna ska bli starka och varmare väder så de kan flytta ut till växthuset. 

 

Ska du odla i år? Vad ska du odla? 

 

IMG 20200323 141303 01

 

Kommentarer

  • Ida 24/03/2020 2:54pm (4 år sen)

    Sådde tomat, pelargoner, smultron och lite örter för ungefär en månad sedan så nu börjar det så småningom vara dags för omplantering. För ungefär två veckor sedan sådde jag ännu chili, spenat och gräslök, och har ännu idéer på lite fler blastlöksorter, sallad osv. Ifjol hade jag potatis och morot i hinkar på balkongen och det gick bra så det gör jag i år igen men det väntar jag med tills det blir varmare för det försår jag inte inomhus.

    • Caroline Eriksson 24/03/2020 4:00pm (4 år sen)

      Åh vad mycket gott du har på gång 😍 Häftigt också att få potatis och morötter på balkongen. Kanske jag ska våga mig på det också i år? :)

Skriv en kommentar