bloggheader6

Det snyggaste fågelmatbordet någonsin!

Skrivet av Caroline Eriksson 09.09.2019 | 1 Kommentarer

Det har blivit något av en vana för mig att stanna upp och inse att jag lever i en idyll. Tillsammans med kärleken i mitt liv så får jag bo på landet, i ett alldeles eget hus, som jag fått bygga tillsammans med kärleken. På alldeles egen mark, där våra katter och höns får springa fritt på gräsmattan. Vi har småfåglar och ekorrar som samsas om maten i fågelmatbordet, 

och det är de sistnämnda jag kommer att blogga om nu. Eller ja, deras nya fågelmatbord som Fredrik har byggt. 

 

fagelmatbord modern 1

 

Sen i vintras så har vi haft ett fågelmatbord åt småfåglarna, men det första halvåret var det endast hönsen som var intresserade av matbordet och dess innehåll. Så det var alltså först nu i somras som varje fågelholk fick inneboende, och gräsmattan fylldes av småfåglar och ekorrar som levde någorlunda symbios med våra katter och höns.

Hönsen kan bli riktigt sura på småfåglarna.

 

Men det gamla fågelmatbordet var rött, med traditionellt tak. Trots att varken småfåglar eller ekorrar klagat på fågelmatbordet, så har min händiga kärlek byggt ett helt nytt och stort fågelmatbord, som ser precis ut som vårt hus. Med veranda och allt.

 

fagelmatbord modern 2

 

Mohicana inspekterar det nya fågelmatbordet och ger den högsta betyg.

 

fagelmatbord modern 3

 

Det här är alltså det nya fågelmatbordet, som ser precis ut som vårt hus, med liten veranda under under husets pulpettak på både fram- och baksidan av huset. För att tömma, fylla på och städa ur matbordet så har Fredrik löst det hela genom att göra ett av taken som en lucka man kan ta bort.

Taket är av material som tål väta, och även målat med extra skydd, så huset ska stå torrt i alla väder och vind. Runt hela huset har Fredrik lagt panel och lister, och målat huset i samma färg som vårt hus.

Under varje fönster finns sittpinne åt de som vill ha.

 

Huset är monterat på ett schnajdigt träd, och runt om finns solcellslampor för att lysa upp i mörkret.

 

fagelmatbord modern 4

 

Jag är så stolt över Fredrik, och tycker han är så duktig som har byggt så vackert fågelmatbord åt våra vilda småfåglar och ekorrar. Ska man ha ett hus åt småfåglarna så är det ju klart att det ska se ut som ens hus. 

 

Kommentarer

  • Cecilia 09/09/2019 7:23am (3 år sen)

    Men härrejisses va snyggt alltså!! Å vilken lyx åt småfåglar! 😍👍

    • Caroline Eriksson 09/09/2019 10:08am (3 år sen)

      Eller hur?! Och det gick undan för honom att bygga. Tror nog de här småfåglarna kommer trivas 🙂 Tack för kommentaren 🌺

Skriv en kommentar