Bloggheader Caroline3

Det största pusslet - styrox.

Skrivet av Caroline Eriksson 21.04.2017 | 0 Kommentarer

Igår blev det äntligen dags för det jag längtat efter. Inte för att det är något roligt, men ack så nödvändigt. Och ett steg närmre betonggolvet, som gör allting så mycket lättare att arbeta på. För vem vill liksom arbeta och spika i taket på en grusbädd, när man kan göra den stående stadigt på betonggolv?

 

Jag började alltså rada ut styrox i huset igår.

 

Hela påskhelgen kämpade vi ju med att skotta ut över 40 skottkärror med grus och jämnade ut allt så det skulle vara så rakt och perfekt som möjligt. Flera gånger under den processen tänkte jag att det var tur att betonggolvet är beställt först om några veckor, för det här är inte något man ska stressa med. 

Jag vill ju vanligtvis att allting ska gå undan, men ännu mer vill jag att det ska bli perfekt och ordentligt gjort.

 

IMG 4994

 

Jag bar in förpackningar av styrox in i huset, och började med ett lager 100 mm Thermosil lattia. Eftersom vi gjort så bra arbete med gruset så passade styroxen perfekt och det var inga problem att gå (och till och med hoppa) på den, utan att den skulle gå sönder. 

 

På det första lagret la jag sen ett lager med 50 mm. Knixet här är bara att lägga styroxen på ett annat sätt än med första lagret. Det ska som inte bli några springor. Började jag med att lägga kortsidan mot väggen, jamen, då la jag långsidan mot väggen med andra lagret styrox.

Typ på samma sätt som jag isolerade husgrunden utomhus, ba 120 kvadratmeter mer.

 

IMG 5003

 

Så i helgen fortsätter vi att rada ut styrox, skära ut så det passar vid alla rör och får allting så bra som möjligt. Om grovköket var förjäkligt att vibrera, så kan jag ba tänka mig hur det blir att pussla dit styrox. Men allting ska gå. Man får ba ha lite tålamod. 

 

Efter dessa två lager, får rörmokaren smälta ner lite styroxen vid rören och sen ska sista lagret med 50 mm styrox på. 

Det är alltså på styroxen som armeringsjärnen med golvvärmen ska stå på. Men när det kommer till armeringsjärnet så kommer vi att ta hjälp av två vänner, för det är enorma mattor som väger otroligt mycket.

 

Och det är det här som är på gång vi huset nu. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar