blogghedaear

Det värsta jag varit med om på länge.

Skrivet av Caroline Eriksson 02.08.2017 | 6 Kommentarer

Vissa saker lämnar jag att fundera på om det ens är värt att blogga om. För hur ska jag formulera orden, så mitt budskap kommer fram, när jag bara vill svära över hur sorglig en situation är?


För två dagar sen hade jag en av de bättre dagarna på länge. Jag var lugnet själv, kände lycka och hade inte en endaste negativ tanke. Men så på en sekund ändrades allt och jag fick istället lära mig att hantera någon slags ilska jag inte känt förut.

 

Det sägs att det krävs en hel by för att fostra ett barn,

så när jag såg två äldre barn gå utanför vårt köksfönster och sekunden senare hör Fantomen skrika av smärta stannade tiden för en sekund. Hade aldrig hört honom skrika på det sättet, och de andra katterna som var inne blev lika chockade som mig.

Sprang ut för att se personerna börja gå hastigt bort, och samtidigt som Fantomen hoppade upp i min famn för att gömma sig, ropade jag åt dem vad de hade gjort åt katten. Det var det enda jag kunde göra. Ropa.

Hur mycket man nu fostrar någon med skrika lungorna av sig är en annan fråga.

 

Kan som inte släppa tanken på hur sjuk katten var dagarna före midsommar. Då han sov i ett dygn och haltade i flera dagar. Han hade ju inte tecken på att ha hamnat under en bil, och hade inte heller bitmärken av andra katter. Vad hade hänt?

 

Det har som ingen skillnad vem du är, varifrån du är eller vart du är på väg. Visa nu respekt för de du delar denna planet med. Även djuren. Fantomen gör ingen skada, eftersom han först och främst inte orkar så mycket bus mer. Han var bara ute och kissade och väntade på att få komma in igen.

Har hållit stenkoll på katten efter detta, och han är inomhus medan vi är och bygger hus.

 

Det sägs att det krävs en hel by att fostra ett barn,

jag hoppas bara inte byn förstört katten.

 

 

Mitt budskap då?

Lär dina barn och din omgivning hur man visar respekt. Speciellt åt djuren, som oförstörda tror att alla vill dem väl. Har ni inga egna djur, fråga någon vän med ett djur om ni får hälsa på. Ni får väl vara påhittiga.

 

IMG 6899

Det här är Mr Fantomen idag. Nu ligger han bredvid mig på soffan, eftersom jag ska bygga hus.

 

ps. Jag har ringt samtal och hoppas det var en engångsförteelse jag fick vara med om. 

Kommentarer

 • A 02/08/2017 3:13pm (4 år sen)

  Usch vad jag blir arg, ledsen och besviken när jag läser sånt här!
  Hur kan någon ha samvete att göra ett djur skada!?

  • Caroline Eriksson 02/08/2017 7:54pm (4 år sen)

   Säg he. Lika bra kanske för ens egen skull att man inte kan förstå hur det tänker..
   Tack och lov mår ju Fantomen bra, så länge han nu behåller sin kärlek för andra barn. <3

 • Chatarina 02/08/2017 6:51pm (4 år sen)

  Nää fy bövelen! Minns hur pojkarna i lågstadiet kunde tortera katter som var ut på sin dagliga tur, bara för att dom hade "tråkigt o inget annat att göra". Blir så arg! Kryisar till Mr. Fantomen

  • Caroline Eriksson 02/08/2017 7:52pm (4 år sen)

   Åh fy... :( Jag vet ju att detta inte är något ovanligt, tyvärr, och därför hoppas jag många läser, tar till sig och lär sina barn och omgivning att man ska respektera djuren.
   Fantomen mår tack och lov bra, och jag hoppas han behåller sin kärlek till alla barn - även om ett par var dumma. <3

 • Josefine 02/08/2017 8:23pm (4 år sen)

  Fy vad hemskt! Bodde en tid i radhus där katt-hatet grodde och under en tid blev de flesta katter i grannskapet jättesjuka.en av mina katter var 5 före att dö, matade honom med ml spruta med vätskeersättning dygnet runt typ en vecka för att hålla liv i honom. De var troligen förgiftade. När väl katterna var på benen och jag gick ut med dem så de fick kissa steg en granne ut framför mej och förklarade att nästa gång han ser dem ska han döda dem. Gick in. Bestämde att vi säljer lägenheten. En månad senare bodde vi på landet. Herregud så myki sjuka människor det finns! Och detta var vuxna "vanliga" mänskor. Man sku vila spy...

 • Pia 02/08/2017 9:37pm (4 år sen)

  Men fy.. Så fruktansvärt. Nu är jag extra glad att våra katter är lite skygga för främmande personer. Hemskt att sånt händer..

 • Sofiasmode 02/08/2017 10:27pm (4 år sen)

  USCH vad arg jag blir! Vad har människor för fel ?! Mina föräldrars katt blev plötsligt sjuk ganska nyligen och fick problem med levern. Högst antagligen har stackaren blivit förgiftad. Att någon har samvete och hjärta att göra något sånt till ett oskyldigt djur gör mig så förbannad. Hoppas söta Fantomen får vara ifred framöver <3

 • Ida 03/08/2017 8:39am (4 år sen)

  Förstår inte hur människor kan vara så grymma att man skadar ett djur!

  Även om jag själv inte är så förtjust i när katter går imkring i tätort. Är uppvuxen med hundar, och grannskapets katter kommer in på gården och riktigt mobbas eftersom de vet att hunden är fast. Vår första hund blev dessutom nästan blind då den blev anfallen av en katt, en klo fastnade bara en cm från ögat (jag var med då det hände och katten hoppade fram från ingenstans, hunden hann inte ens fatta vad som hände). Någon katt har till och med kommit in och uträttat sina behov i vårt kök om vi har haft dörren öppen någon dag. Vissa kattägare kan vara som ignoranta föräldrar "inte kan MITT barn ha gjort det du påstår!".

  Men aldrig någonsin att jag skulle gå så långt att jag skulle skada en katt. Ush och fy, vad är fel på människor?!

Skriv en kommentar