bloggheader6

Detaljer ur vårt hem

Skrivet av Caroline Eriksson 30.11.2018 | 1 Kommentarer

Idag har jag fått uppleva en riktig favoritmorgon. Inte för att något speciellt har hänt, men för att jag har gått runt med en speciell känsla. Man kan nästan jämföra känslan med den man (förhoppningsvis) har vid jul; av lugn och ro.

 

Vaknade när det fortfarande var mörkt utomhus. Bestämde mig att, trots att det är ledig dag och jag kunde ha sovit länge till, att stiga upp. Varför ligga kvar om man ändå känner sig utvilad? Medan kaffekokaren kokade dagens enda kaffekopp till mig, gick jag ner till hönsen. Tände lampan, sa godmorgon och gick tillbaka till mitt varma hem som nu doftade nybryggt kaffe.

En av mina absoluta favoritdofter, på delad plats med vanilj och citron. 

 

Sen har jag bara njutit av att få vakna till denna dag i lugn och ro. Lyssnat på podd, torkat upp kattspya och fört över bilder till datorn. Bilder jag fotograferade igår.

 

Detaljer ur vårt hem

 

details interior 1

details interior 2

Jag har målat två tavlor till kontoret.

 

Den här veckan har jag skapat ny konst till kontoret. Det rum som för tillfället är min favoritplats att befinna mig vid. 

Tidigare fyllde en av ramarna en populär Vasa-plansch, men kändes halvt märkligt att pryda kontoret med staden. Tror det skulle kännas lika märkligt för mig att ha en "Petalax-plansch" eller karta av Mariehamn eller Jakobstad. Jag har trots allt rötter och spår i varje ort, men är inte så sentimental när det kommer till platser att jag vill pryda hemmet med dem.

Så en kväll spenderade jag fem minuter att måla tavlan du ser till vänster. Målade med fingrarna och kände mig så nöjd att jag bestämde att rama in den istället för Vasa.

 

Den mindre ramen hade tidigare visat upp mitt intyg på att jag är utbildad Hälsoinspiratör. Nu visar den ramen upp flera nyanser av min favoritfärg. Målade med en stor pensel man använder till att måla väggar med, och det var klottigt och roligt.

 

details interior 3
En av de finaste gåvorna jag fått av Fredrik.

 

Nu när jag ändå visar lite detaljer från vårt hem, så kan jag passa på att visa hjärtat jag nämnde i det här blogginlägget. Jag har säkert bloggat om hjärtat förr, men känner att det är värt att visa igen. 

Fredrik är en man som älskar att ge överraskningar, och det här hjärtat fick jag första året vi var tillsammans. Tidigt i förhållandet hade jag tagit med honom till Åland för att visa mina rötter, festa under Rock Off veckan och bara ha det bra, 

och med från resan hade Fredrik tagit hem en röd sten.

 

Sen hade han spenderat mycket tid, utan att jag visste av det, med att slipa den röda stenen till ett hjärta. Under stenen är våra initialer ingraverade. Jag grät en liten skvätt, av lycka, när jag fick denna gåva.

 

details interior 4

details interior 5

Senaste nytt i inredningen: en hylla för veden, som Fredrik har lagat.

 

Det vi har behövt till hemmet är en snygg och bra förvaring för ved. Som rymmer massor av ved, samtidigt som det ser så bra ut att man vill ha det mitt i huset. Så här har Fredrik gett gammalt nytt liv, genom att förvandla en stor och gammal hylla till en fin vedförvaring. När det kommer till återbruk och se möjligheter i det andra inte ens skulle tänka på, då är Fredrik otroligt duktig.

Vill du se hyllan (och förvånas över hur ofärdigt huset såg ut 30.08.2017) så klickar du här.

 

Och det var min morgon samt detaljer ur vårt hem. Hoppas du får en underbar start på helgen.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar