bloggheader6

Detta sker i kroppen när du är kär

Skrivet av Caroline Eriksson 11.02.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Carros Kärleksvecka fortsätter, och idag får du reda på vad som egentligen händer i kroppen när du är förälskad och på myshumör (oj vad jag är pryd av mig idag).

Som bild är det den mest romantiska av mig från förra sommaren, min kärlek är fotografen (ser ju ganska harmoniskt ut, när jag egentligen tänkte på alla ormar och fästingar som kunde vara omkring mig). 

 

11377218 10153199604083880 5953985602968133840 n

 

Fjärilar i magen: När vi blir förälskade så pirrar det i magen för många, fjärilar i magen med andra ord. Det är nästan på riktigt! När vi blir kära så frisätts oxytocin (hormonet jag skrev om i orgasm-inlägget) och i samma veva frisätts också kortisol, som är ett stresshormon. Blandningen av dessa blir alltså: fjärilar i magen!

Du blir lugnare: Tack och lov kan din partner göra dig lugnare. När vi pussas så frisätts endorfiner och dopamin, så pussas mera!

Mer fokus: En förälskad hjärna producerar massor av dopamin vilket gör oss fokuserade, kreativa och lyckliga.

Naturligt rouge: Många kanske tycker det är pinsamt att rodna, men varför inte svänga på steken och se den som ett naturligt rouge? När någon vi tycker om rör eller ser på oss kan vi rodna, vilket orsakas av att kapillärerna under huden expanderar.

Hejdå huvudvärk!: Kärlekshormonet oxytocin är underbart, och lindrar även huvudvärk.

Brösten växer: När man är sexuellt upphetsad kan brösten svälla lite. Bröstvårtorna blir styva och hårda, samma som klitoris som kan bli dubbelt så stor!

Hjärtat mår bra: Kärleken kan sänka ditt blodtryck och minska risken för hjärtinfarkt.

Kärleksögon: När vi ser någon vi är attraherad av och tycker om så blir pupillerna större.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar