bloggheader caroline

DIY • Gör din egen Bullet Journal på 30 minuter

Skrivet av Caroline Eriksson 01.08.2019

Kategorier:

Om du hängt med ett tag så vet du kanske att jag hållit på med Bullet Journal nu i två år. Det började med ett rutigt häfte och sedan dess har jag hunnit med två böcker i stadig kvalité och olika märken. I perioder har jag varit aktivare, medan jag i andra kunnat låta boken vila och vänta tills jag är redo för den.

Men återvänder, det gör jag alltid.

 

Visst kunde jag hålla koll på viktiga tider och datum via telefon, men det är ju något speciellt med pappersformat och att ha något fysiskt framför sig. Därav orsaken varför bullet journal är något som passar mig.

 

Dock kände jag nu att jag behövde en nystart, och en bullet journal i ett annat format som passar mitt liv bättre idag, än det gjorde i början. Så idag lyckades jag fixa ihop en alldeles egen bullet journal här hemma. Det tog 30 minuter och var helt och håller gratis, för allt material hade jag hemma. 

Nu ska du få se hur jag gjorde.

 

DIY BULLET JOURNAL 1

 

Det här är alltså min nya bullet journal, gjord av material som jag hade färdigt hemma. 

 

Vad du behöver:

• Papper

• Printer

• Nål

• Tråd

• Nåltagare / stansare (jag använde mig av en "sprättare" som man använder när man syr) 

• Kartong / gammal pärm från häfte

 

DIY BULLET JOURNAL 2

 

Jag började med att printa ut 20 sidor med ett prickigt mönster.  På denna sida hittade jag det mönster på prickarna jag ville ha, som var gratis att printa ut. Det går att välja mellan olika storlekar, men jag valde A4 för att det skulle passa min pärm.

Svängde sedan på sidorna för att få prickigt mönster på båda sidorna. 

Därefter vek jag varje papper på hälften, var för sig, och tog hjälp av en linjal för att få sidorna riktigt fint pressade. 

 

DIY BULLET JOURNAL 3

 

Därefter, då alla sidorna var vikta och på varandra (+ pärm) tog jag hål på fyra ställen i mitten. Sen började jag sy med en nål och stadig tråd tre varv. Drog till tråden lite extra för att den skulle bli spänd, och upplevde att min bullet journal blev stadig. 

Nu valde jag svart tråd, vilket gör att det såklart syns när man är på mitten av bujon, men på de andra sidorna syns det knappt att jag sytt boken för hand.

 

DIY BULLET JOURNAL 4

 

Som jag skrev så kan man behöva en nystart, och anpassa sig bullet journal efter sina behov. Eftersom jag för tillfället är sjukskriven så kommer jag inte ha användning av de sidor där jag planerar vecka för vecka, som jag gjort tidigare, utan behöver istället en överblick på månaden för att kunna planera.

De andra sidorna har jag tänkt använda till att skriva av mig, måla massor av olika bilder och annars bara låta min kreativa sida få ta plats.

 

Och så här enkelt var det att göra en bullet journal. Lycka till om du också ska göra en egen bullet journal.

 


Så gör du en vision board som fungerar!

Skrivet av Caroline Eriksson 15.10.2018

Vad är en vision board? Hur, och varför, fungerar den? Varför ska du göra en idag?

Det är de frågor jag kommer att svara på idag, samtidigt som jag visar dig min senaste vision board.

 


I över tio år har jag nu varje år gjort en eller flera vision boards. När jag i efterhand sett till alla vision boards jag gjort, så har så gott som allt blivit verklighet på ett eller annat sätt. Ja, förutom att jag inte har en hund, som jag sist och slutligen är glad över inte blev verklighet. Räcker väl fint med höns och katter.

 

Men det är något speciellt med dessa vision boards, och det här är något som jag säkert kommer att hålla på med så länge jag har drömmar och mål i mitt liv. För varför sluta med något som fungerar och gör gott?

 

 

vision board 1

Jag sökte fram bilder på pinterest och gjorde ett vackert kollage av alla mina drömmar och mål.

 


Vad är en vision board?

En vision board är ett simpelt sätt för dig att kunna visualisera dina drömmar och mål. Ett hjälpmedel att sända ut dina önskningar till universum, och få dem att bli verklighet.

Du söker fram bilder och ord på till exempel pinterest eller i veckotidningar. Klipper ut dem och klistrar sedan in allt på ett papper. Det här är sedan något du kommer att vilja, och ska, se tillbaka till.

Många kanske bara ser ett papper med en massa bilder på, medan jag ser drömmar och mål.

 

 

vision board 2

Min vision board symboliserar allt från stark kvinnokraft till kreativitet, framgång, harmoni, kärlek och glädje.

 


Hur, och varför, fungerar en vision board?

Den hjälper dig även att bli medveten om, och påminna dig om vart du själv är på väg i livet. Det här är till exempel något som många idrottare gör, även om de inte klipper och klistrar med bilder. Men de visualiserar vad de vill uppnå, och med hjälp av det förbättrar de sina prestationer.

 


En vision board ska fokusera på hur du vill känna dig,

inte bara på saker du vill ha.

 


När du väljer ut dina bilder eller skriver ner dina mål så handlar det sist och slutligen inte om motiven på bilderna eller materiella ting i sig. Utan hur bilderna och orden får dig att känna, och hur du kommer att känna dig när de blir verklighet.

Alla bilder jag har valt till min vision board har flera olika betydelser för mig.

 
Jag tror mycket på attraktionslagen, och har insett att när det kommer till mycket (men inte allt!) här i världen, så handlar mycket om vår egen inställning till omvärlden. Går vi runt och fokuserar på det negativa så känns livet inte bara jobbigare, utan vi upptäcker också bara mer elände omkring oss. När vi istället väljer att fokusera på det positiva, och vågar öppna upp oss för det fina, så attraherar vi mer glädje och ljus till vårt liv.

 

 

vision board 3

Du behöver inte, och ska inte, bry dig om vad andra tycker om din vision board.
Det här är din alldeles egna och heliga tid att visualisera och göra verklighet av drömmar.

 


Varför ska du göra en vision board idag?

1. För att det är så viktigt att få sätta sig ner och fundera vad man egentligen vill här i livet. Att få tydligt sätta ner sina drömmar och mål. Våga känna att man förtjänar all lycka.

2. För att ständigt bli påmind om det fina. En vision board betyder inte att man lägger upp allt man INTE har, utan man kan även lägga till saker som man redan har i livet, men vill boosta lite grann. Du behöver inte rama in din vision board och ha den synlig för resten av omvärlden, men du kan ha den som bakgrund på din telefon, eller som jag, i din kalender som du använder dagligen. Att få varje dag ge en tanke till sina drömmar och mål gör att vi medvetet och omedvetet tar oss dit.

3. Du blir mer positiv, tacksam och uppmärksam på det fina i livet. I början kanske du blir otålig och vill att allting ska ske på en och samma gång, men ha tillit, för i kulisserna arbetar universum tillsammans med och för dig att få drömmar att bli verklighet.
4. Just för att drömmar kan bli verklighet. Snabbare än du tror. Och du är värd det.

 

 

Har du gjort en vision board någon gång? 

 


Hälsosam ingefärsshot - recept

Skrivet av Caroline Eriksson 26.09.2018

Ingefära är en superrot som säger sig motverka inflammation, illamående och ömma muskler. Samtidigt som den sänker ditt blodtryck och stärker ditt immunförsvar. Du kan äta den rå, tillagad och använda den i matlagningen för att boosta smakupplevelsen samtidigt som den gör gott för kroppen.

 

I tio år har jag använt mig av ingefära när det kommer till att kurera mig vid förkylningar och när jag känner mig frusen, men nu ska jag försöka göra ingefäran en del av mitt dagliga liv. Med hjälp av en nyttig och god ingefärsshot.

Det hela började med att jag vaknade upp igår och kände mig lite förkyld, och innan dagen var slut skulle jag ha kokat upp två liter med nyttig ingefärsshot för att hållas lite friskare.

 

ingefarsshot 1

Ingefära, chili, honung och citron gör en god och nyttig ingefärrsshot.

 

Jag sökte upp ett recept på internet som skulle vara enkelt att följa, men om du känner mig väl vid det här laget så vet du att jag inte kan följa recept. Alls. Dock är det ju inte första gången som jag gjorde en dryck som innehåller ingefära, så jag kände mig trygg genom hela processen och resultatet blev en god ingefärrsshot som både jag och Fredrik uppskattade.

 

Ingredienser:

2 liter vatten

200 gram ingefära

saften från två citroner

chili (enligt smak och tycke)

honung (enligt smak och tycke)

 

ingefarsshot 2

Ingefärsshot är så enkelt att göra att den nästan lagar sig själv.

 

Så här gör du:

Jag skar upp ingefäran i små kuber, och la i dem i vattnet som höll på att börja sjuda på plattan. Eftersom flera viktiga och nyttiga vitaminer förstörs vid upphettning, som c-vitamin till exempel, så lät jag aldrig det koka upp. Det här lät jag nu sjuda i över en halvtimme. Höll inte riktigt koll på klockan, för jag blev distraherad och sprang ut x-antal gånger.

 

När jag kände att vattnet hunnit dra till sig alla nyttiga effekter ingefäran har hällde jag i chilipulver, och ganska rejält, eftersom jag tycker om chili. Det här är dock inget måste för att få till en ingefärsshot, så tål du inte chili behöver du inte ha i det. 

När drycken svalnat något, men bara lite för jag var ivrig, så hällde jag i saften från två citroner och flytande honung som jag rörde i drycken. När det kommer till honungen så har jag inte här någon exakt mängd jag la i, eftersom det här handlar om smak och tycke. 

 

Personligen gillar jag denna dryck när det är lite mera sting i den, och därför är den inte heller så söt.

 

ingefarsshot 3

En shot nyttig ingefärsdryck.

 

Resultatet blev två liter med nyttig och god ingefärsshot, redo att drickas! Fredrik sa att den smakade som den som serveras på hans arbete, och det tar jag som ett mycket väl godkänt betyg, eftersom det är ett stort kök som lagar den drycken. 

 

ingefarsshot 4

Receptet gav mig två liter ingefärsshot.

 

Jag avslutade gårdagen och började dagen med denna goda dryck, och kommer se till att i framtiden ha minst en flaska ingefärrshot i kylskåpet. Det är inte alls svårt att göra själv, är billigt och gott. 

 

 

Har du testat på att shotta ingefära?

 

 

* Kom ihåg att det är måtta med allt här i världen, även när det kommer till ingefära och denna goda dryck. En shot om dagen boostar ditt immunförsvar, medan för mycket kan bli för mycket för levern att hantera. Dock ska det vara väldiga mängder för att ta skada, så det är inget att oroa sig för.

 


DIY: egen vacker vimpel!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.06.2018

Kategorier:

Idag ska du får lära dig att göra vimplar. På mitt sätt, samt på det mer enkla och kanske mer traditionella sättet. Men vimplar blir det av både sätten. Prydligt, gulligt, och superenkelt att göra själv!

 

diy vimpel
Så här festliga fick våra kranium vara igår kväll.

 

DIY vimpel på mitt sätt:

1. Ta dig en funderare om du vill göra vimplar av tyg eller färgat papper. Väljer färgat papper.

2. Inser att du inte har något färgat papper, eller tyg, så du tar till vanligt vitt papper och washi-tejp.

3. Klipper ut en hel massa trianglar. 

4. Täcker in trianglarna på båda sidorna med washi-tejp.

5. Kommer på dig själv med att tänka "Varför i hela friden gör jag det här?! För kycklingar?!"

6. Funderar hur du vill fästa vimplarna. I en tjockare sytråd, eller presentband? 

7. Väljer presentband.

8. Tar hjälp av en hålstansare och gör hål på båda sidorna av vimpel.

9. Trär igenom alla vimplar genom presentbandet. 

10. Gör en liten dans med vimplarna, och visar din lyckliga partner hur du har spenderat kvällen.

 

DIY vimpel på traditionellt sätt:

1. Ta färgat papper.

2. Klipp trianglar av pappret.

3. Förbered dig med valfritt band.

4. Gör endera hål med hålstansare, eller vik ändan av triangeln och limma fast den. Ja, efter att du lagt bandet på plats.

5. Dansa runt med dina vimplar, för du har gjort ett riktigt fint jobb!

 


DIY: Vackert konstverk, enkelt och snabbt!

Skrivet av Caroline Eriksson 15.05.2018

Kategorier:

Nu har det hänt igen: jag har gjort något som facebook fick mig att göra.

Satt igår kväll och scrollade genom facebook, när jag fick se en videosnutt som facebook säkert luskat fram via sina algoritmer att jag skulle tycka om. Videon visade ett par kvinnor som gjorde otroligt vackra konstverk, med endast hjälp av en tråd och lite färg. 

 

De doppade sytråden i färg, och lät den sedan falla i cirklar mot ett häfte, med ändan de höll i rakt ut från boken. Sen, utan att röra tråden extra så la de fast boken, tryckte på, och drog ut tråden i en himla fart. 

Resultatet blev så otroligt vacker att jag inte kunde hålla mig, utan behövde göra det själv. Med detsamma!

 

bullet journal vecka21 1

 

Och det här är resultatet. Hade jag vetat att det hade blivit så vackert, så hade jag varit en duktig bloggare och fotograferat processen. Istället får ni bara se den färdiga produkten. 

 

Dock gick det inte lika smidigt som för kvinnorna på film. Jag hade ingen extra färg här hemma, eftersom jag hade flow och kastade i princip allt när vi flyttade. Men istället hittade jag en färgpenna som jag aldrig tyckt om, så jag förstörde den för att få ut bläcket ur pennan. 

Nu har jag inte bara lärt mig att göra vackra konstverk, utan även sett insidan av en Stabilo-penna. 

 

bullet journal vecka21 2

 

Så otroligt vackert. Som på sant! 

Blev så harmonisk av alla vackra former, och älskar hur det blev som en blomma med blad. 

 

bullet journal vecka21 3

 

Och vips, så förvandlades konstverket till nästa veckas design i min bullet journal. För att nu inte börja förstöra varenda evigaste penna jag äger, så får jag ta och köpa lite färg och se om det går lika bra med det. Isåfall så blir det här något jag vill göra varje vecka, eftersom det gick så snabbt och blev så vackert.

 

bullet journal vecka21 4

 

Var lite spännande att se om det gick att skriva över den mörklila färgen, som ser mer blå ut på bild, och visst gick det! Nästa veckas måndag firar jag och Fredrik sju år tillsammans. 7 ÅR!

 

bullet journal vecka21 5

 

Så, nu har du fått lite inspiration till din alldeles egna bullet journal, 

eller om du vill göra vackra inbjudningkort till någon fest i sommar. 

 

Gör du det på enkelt papper, lägg en bok över för att få till extra tryck och kraft.

 


Gör din egen deodorant!

Skrivet av Caroline Eriksson 23.11.2017 | 5 kommentar(er)

Kategorier:

Nu ska ni få det mest efterfrågade blogginlägget denna vecka.

Sista dagen av år 2013 gav jag mig själv nyårslöftet att aldrig mer använda deodorant. Galet, kanske du tänker. Börjar man inte lukta svett? Nope.

Orsaken? Min giftfria dödis, deodorant, jag gör av tre ingredienser.

 

Varför jag sist och slutligen gjorde valet att skippa deodoranten från mitt liv, som redan då varit en vardag i nästan tio år, var för att innehållsförteckning gjorde mig mörkrädd. De superfräscha deodoranterna idag är tillverkade för att hålla dig svettfri i upp till 48 timmar, och jag ser inte det som något hälsosamt.

Vi människor svettas för att få bort gifter och slaggprodukter, helt normalt. Det som inte var normalt för mig var att det gick nästan en vecka för mig att få en liten svettdroppe producerad efter att jag slutat med den normala deodoranten.

Så tilltäppta var min porer, och det var lite mer skrämmande än innehållsförteckningen.

 

Men räds inte! Idag är allt som det ska vara och jag har inte ångrat en sekund att jag kastade de gamla deodoranterna.

Jag ska nu dela med mig av det superenkla receptet på den giftfria deodoranten med endast tre ingredienser. Kokosolja, bikarbonat och potatismjöl. Nuförtiden använder jag inga eteriska oljor för extra doft, men vill du t.ex ha en apelsindoftande deo till julen så släng i några droppar!

 

Kokosoljan verkar antiinflammatoriskt, är bakteriedödande och motverkar svamp. Bikarbonat absorberar lukt och neutraliserar kroppens ph-balans. Potatismjölet är till för att få en tjockare konsistens, men hjälper även till genom att vara lugnande för huden.

 

 

Hur gör du din egen deodorant då? Jo, så här enkelt!

Smält ½ dl kokosolja. Vill du doftsätta den med eterisk olja så är det nu du ska göra det. Lägg så mycket droppar du själv tycker du vill ha. Rör sen ner ½ dl potatismjöl och ½ dl bikarbonat.

Färdigt!

 

IMG 5649 1

Den första giftfria deodoranten jag någonsin gjorde, med doft av tea tree.

 


DIY Bokmärke (SUPERLÄTT)

Skrivet av Caroline Eriksson 13.11.2017

Kategorier:

Om jag ska vara ärlig så lyckades jag misslyckas totalt med förra veckans design i min bullet journal, och valde att istället för att visa upp den, bara låtsas som ingenting för att istället göra bättre ifrån mig denna vecka. Det är väl som livet. Ibland är det inte så roligt eller går på räls, och då är det bara att ta en dag i taget och försöka göra det bästa av saken.

 

Så nu är det en ny vecka, med nya möjligheter och ny design. Jag är betydligt nöjdare och känner dessutom mig rätt så kreativ, så passade på att göra ett bokmärke till min bullet journal. Ska även göra fler som jag kan använda till böckerna jag läser. 

 

Är ni redo för världens enklaste tips för DIY bokmärke? 

 

bullet journal v46 1

 

Det enda du behöver är washitejp / dekorationstejp och gem. Eftersom jag fastnat för guld (lär ni även märka när jag börjar inreda huset) valde jag ett gem i guldfärg. Min washitejp är den vackraste jag kunde hitta i byns butik, men det är som en hel djungel av dekorationstejp. 

 

bullet journal v46 2

 

För att få till bokmärket trär du washitejpen genom gemet, så att den klistriga sidan är mot tejpen. När du är nöjd med längden så trycker du försiktigt tejpen mot den andra klistriga sidan så allt hålls på plats.

Sen är det bara att klippa.

 

bullet journal v46 4

 

Jag valde att klippa min så här, men du kan klippa din egen precis som du vill, i vilken längd du själv önskar.

 

bullet journal v46 7

 

Bokmärket passar perfekt till veckans design, som är blommor i olika färger. Jag tycker det är helt i sin ordning att måla blommor, även i november.

 

bullet journal v46 5

 

Tadaaa! Veckans design. Som ni ser så är det mycket text och mycket att göra idag som jag pixlat över, så det är nu bara dags för mig att börja på. 

 

Hoppas ni alla får en riktigt fin start på veckan.

Ta hand om er, kram.

 


Det finaste DIY jag har.

Skrivet av Caroline Eriksson 30.10.2017 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Som liten pysslade jag mycket med min mamma. Pysslade, som idag kallas DIY. Do it Yourself. Jag pysslade kläder och hus till mina dockor. Jag pysslade halsband, armband och riddarkläder. Det fanns alltid något att pyssla, för fantasin tog inte slut.

carro diy 1Ett av de första DIY jag gjorde. Caroline, 5 år. 

 

Och än idag så fortsätter jag att pyssla, även om det är i mindre utsträckning.


Det här tycker jag om att pyssla med:

Nuförtiden tycker jag om att pyssla sånt jag har anvädning av, speciellt till hemmer. Här är min kategori med DIY's där du kan hitta allt från mönster till torgvantar, bröstkrukor, sågbockar och bord av lastpallar.

Mitt bästa DIY-tips:

Ha tålamod, se vad du har hemma som du kan återanvända och ha roligt. Att pyssla ska vara ett sätt för dig att koppla av, och därför är det onödigt att stressa i onödan eller lägga ut mycket pengar på ett DIY.

Ett pyssel alla borde göra:

Kaffemuggen du får se här under. Som jag redan skrev så pysslade jag och mamma mycket när jag var liten, och jag är så tacksam att hon sparat muggen till mig, för denna kommer jag att ha med mig hela livet. Så har du ett barn, eller planerar i framtiden att bli förälder, PYSSLA EN MUGG MED BARNET. Det är så uppskattat senare i livet.

Min favorit DIY-blogg:

Läser inga DIY-bloggar.

Det bästa med att pyssla:

Man får pausa, pyssla och ba låta fantasin flöda. 

Det sämsta med att pyssla:

Att städa upp efteråt.

En DIY-julklapp jag kan tips om:

Nu vill jag ha era tips! Själv skulle jag virka grytlappar, som är enkelt och fint. Men lite sådär halvt tråkigt. Jag vill gärna att ett DIY ska vara lite speciellt och vackert. 

Här hittar jag inspiration till pyssel:

Pinterest. Det är bara att skriva in DIY och välja och vraka bland alla vackra bilder.

 

carro diy 2
Ett DIY jag aldrig kommer att kasta. En kaffemugg som jag fått rita på.

DIY nagellackborttagning.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.10.2017

Kategorier:

I våras hade jag mycket DIY-projekt på bloggen, i väntan på att få börja bygga på huset. Sen började vi bygga och allt pyssel blev lagt på hyllan. Men nu som då behöver själen lite pyssel, och det är vad jag gjorde igår.

 

Som det här: DIY dip nail polish remover.

 

Jag gillar att använda nagellack på samma sätt som jag gillar att tvätta kläder. Att tvätta kläder är inga problem, men att sedan vika rentvätt är tråkigt. Att lacka naglarna är roligt, men att sedan ta bort flagnat nagellacket för att lacka nytt, är tråkigt och klottigt. 

Tills jag började använda dip nail polish remover. Det är så behändigt och man behöver inte en hel massa saker för att få bort nagellacket. Dock gav min gamla upp, så jag behövde en ny. Istället för att köpa nytt så gjorde jag min egen i glas, så är det lite mer i det hållbara tänkandet.

 

diy nailpolishremover 2

Vad du behöver:

Svamp(ar)

Glasburk

Nagellacksborttagningsmedel

 

diy nailpolishremover 3

 

Först och främst så klippte jag bort det hårda och gröna från svampen, för jag behöver inte en "2 in 1" med nagellacksborttagning och nagelfil. Medan jag tog bort det gröna så kom jag på den fina idén att jag lika gärna kunde ha köpt en mjuk svamp från början och klippt den i bitar, men så här var det nu. Och det gick bra ändå.

 

Jag använde mig av fyra små svampar och radade dem på längden, med ändan mot varanda. Sen rullade jag ihop dem så de såg ut så här.

 

diy nailpolishremover 4

 

Sen placerar man svamparna i glasburken och ser till så det blir så tätt och fint som möjligt. Sen är det bara att hälla nagellacksborttagningsmedel på svamparna tills de blir fuktiga. 

 

diy nailpolishremover 5

 

Och tadaaa! Med locket på så kommer det här att hålla i nästan en evighet. Ba att doppa fingrarna och nagellacket är puts väck och redo för nytt. 

 

I bakgrunden ser du mina nagellack jag har. Har börjat rensa lite varje dag, och har nu minimalt med nagellack. Vilket passar min "minimalistiska livsstil".

 


Gjorde en sågbock och mötte en rädsla.

Skrivet av Caroline Eriksson 25.08.2017

Kategorier:

En hade sågat sig i benet, medan en annan kände en som fått motorsågen mot halsen. Allt hade gått bra, men där satt jag på en stol. Livrädd.

"Men det är lugnt, Carro! Du får låna sågbyxor!"

 

Allt började med en enda motorsåg. Våra vänner, som är mer erfarna när det kommer till motorsågar och dylikt, hade uppmärksammat att den vi hade behövde byta kedja. Omedelbart. De kollade att allt annat fungerade på den, och att den inte skulle vara farlig att använda.

Men så satt vi förra helgen och tog en ädel dryck vid huset, och folk började berätta sina skräckhistorier. Jag, som före inte varit så rädd för motorsågen, målade upp skräckscenarior i mitt huvud. 

 

Jag behövde inga sågbyxor.

Jag behövde ju en hel riddarutrustning.

 

Men vad gör man när man blir rädd? 

Jo, man måste möta den. Rädslan. Och det gjorde jag igår.

 

DIY Sagbocke 1

 

Så igår började jag, tillsammans med Fredrik, snickra ihop en sågbock. Det går ju säkert att köpa i butik, men om vi har mycket restmaterial från bygget, varför inte ta vara på det? 

Vi mätte och fixade ihop sex (nästan) lika långa bräder, med en liten vinkel på ena änden. Jag la ihop dem, två och två, som ett v-kors. Säkert finns det något bra namn för det, och sätt hur man ska göra, men vi improviserade.

 

DIY Sagbocke 2

 

Så här såg det ut när vi hade tre v-kors som väntade på att förvandlas till en sågbock. Fredrik tog spikpistolen och spikade fast bräder längs sidan som stöd, och jag övervakade / tog en powernap.

Vi la flera bräder så den verkligen skulle stå stadigt.

 

DIY Sagbocke 4

DIY Sagbocke 3

 

Och här är den. Skönheten. 

Alla hem på landet behöver en sågbock, och nu har vi vår alldeles egen. Som vi gjort alldeles själva. Idag ska vi göra flera förstärkningar för den, men den får duga tills vidare. När vi har mer tid gör vi kanske en ny.

 

Är det dags att möta sina rädslor nu då?

 

DIY Sagbocke 5

 

Jag var som på hugget att testa på att såga egen ved, men plötsligt började jag höra lördagens ord i mitt huvud: 

"SÅGADE SIG I BEEENEEET". Huuuu!

 

Så jag blev faktiskt lite rädd. På bild ser du mig som först och främst försöker få igång motorsågen.

 

DIY Sagbocke 7

 

Sen var den igång och det var dags för mig att prova på. Jag sågade en bit, och sen fick det vara bra.

Nästa gång har jag skyddshjälm, sågbyxor och en riddarutrustning på mig.

 

Men känner jag mig själv så kommer det att gå bra då. Typ samma som när jag skulle använda gersågen första gången. Jag sågade en bräda och sa "aldrig mer". Nästa dag sågade jag nästan alla bräder till glesbrädningen.

Man ska inte låta rädslan ta över. 

 

 

ps. Sågbocken och motorsågen fungerade perfekt. Fredrik sågade massor av ved åt oss, av träden jag bar till honom på löpande band.