bloggheader4

Virka söt kanin skallra / bitring till bebis!

Skrivet av Caroline Eriksson 21.10.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Som du kanske har förstått vid det här laget så spenderar jag min sista tid som gravid med att virka. Virka. Och virka lite till. 

Det har gått så pass långt att jag häromnatten vaknade upp och min första tanke var att virka. Du vet då man kan ibland drömma att man städar ett helt hus, och är besviken när man vaknar och inser att diskhon fortfarande har odiskat disk i sig? Nå, jag blev lite smått besviken att allt jag virkat i mina drömmar fortfarande var ett garnnystan. 

 

Men jag misströstade inte, utan låg kvar tills jag somnade om och tog upp virknålen med detsamma jag vaknat, ätit frukost och släppt ut hönsen i den friska höstluften. 

 

crochet rabbit teether virka kanin skallra bitring caroline 1

 

Den här urgulliga kaningen som fungerar som leksak, bitring och skallra åt en bebis virkade jag i ett huj. Och det var så roligt! 

Mönstret hittade jag här. Jag följde mönstret till huvudet och öronen, men freestylade med resten av bitringen. 

 

Jag skyddade fyllningen med att ha en nylonstrumpa (avklippt) runt, så inte fyllningen av misstag skulle smita ut genom huvudet på kaninen. Hade jag haft ett uppätet kinderägg hemma hade jag även stoppat en bjällra i "äggkoppen" och haft i den i huvudet, men så får jag göra nästa gång jag virkar en bitring / skallra. För det här var så roligt att jag gör det igen.

 

Nu önskar jag dig en trevlig start på veckan. Själv ska jag fortsätta virka på mitt nästa projekt.

 

PS. Känner någon för att sponsra mig och ge mig massor av garn och restgarn så tar jag tacksamt emot allt jag får.

 


Virka söt enhörning till bebis

Skrivet av Caroline Eriksson 16.10.2019 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

När jag lärde mig virka i helgen, med den söta bläckfisken som resultat, så hann jag bara virka i en dag innan jag redan hade planerat nästa projekt att virka. Såklart bebis skulle ha en söt enhörning! Och har man flow, jamen då ska man passa på.

 

Måste säga att jag är rätt så förvånad över mig själv, som annars bara stickat sockor. Att jag nu lärt mig något nytt, och samtidigt vågar pröva på större projekt än en liten mormorsruta eller liknande. En snabb googling visade att det fanns hur många mönster som helst att följa om man ville virka en enhörning, och det mönstret jag valde att följa var ett från Tr3troll (länk till mönstret)

Jag började virka på söndagskvällen, och blev klar med de sista hårslingorna till enhörningen i morse. Så för en nybörjare tog det inte alls länge att virka. Resultatet blev en mycket söt enhörning.

 

"Always be yourself, unless you can be a unicorn

then always be a unicorn."

 

crochet unicorn virka enhorning caroline 1

crochet unicorn virka enhorning caroline 2

crochet unicorn virka enhorning caroline 3

crochet unicorn virka enhorning caroline 4

crochet unicorn virka enhorning caroline 5crochet unicorn virka enhorning caroline 6

 

Här sitter enhörningen och väntar på sin kompis.

 

Undrar vad nästa projekt blir? Det finns så många möjligheter när det kommer till att virka, att det är endast fantasin och tålamodet som kan hindra en. Ett vet jag som är säkert; jag har funnit en hobby som jag tycker är svinrolig, och bebis kommer att ha en massa virkade gosedjur och leksaker.

 


Att virka till bebis, världens sötaste bläckfisk!

Skrivet av Caroline Eriksson 14.10.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Jag är en kreativ människa som behöver få skapa. Gärna med något fysiskt som resultat. Minne från det man gjort. Problemet är bara mitt tålamod. Eller rättare sagt, bristen på tålamod.

Jag vill att det ska gå snabbt, och att allting ska bli rätt på första försöket. Och även om jag gärna skulle lära mig nya saker så är det det bekväma och trygga i att jag vet att jag kan något, som gör att jag inte testar på nya saker. Så under min sjukledighet / mammaledighet har jag gjort det jag varit bekväm med. Målat. Stickat. Boat inför bebis ankomst till vår familj.

 

"Jag som aldrig virkat förr, hur tänkte jag nu?"

 

Och trots att bebis kommer att ha behov av stickade strumpor, så kan det bli rätt så enformigt att endast sticka sockor (jag har inte vågat mig på att sticka några andra plagg än strumpor och vantar). Så när jag förra veckan var i butiken fann jag mig själv köpa en virknål i storlek 4. 

Jag som aldrig virkat förr, hur tänkte jag nu? (jo, jag tänkte att virknålen var så billig att det inte skulle märkas någonstans om den inte kom till användning.)

 

Men från babyfilten jag stickat lämnade det garn över, och jag tänkte ge det här med att virka en ärlig chans. Många skulle kanske börja med att virka en liten duk eller filt, om man nu är nybörjare. Men inte jag.

Jag skulle virka ett gosedjur åt bebis.

 

Crochet Virka Garnknuten Alfons Caroline 1

 

Och får jag lov att presentera Alfons. Skaparen av mönstret ALFONS är Garnknuten som jag följt länge på instagram. Trots att jag aldrig virkat tidigare, eller ens sett mig själv med en virknål i handen, så har jag alltid blivit så glad och inspirerat av att se hennes skapelser. Så när jag nu skulle börja på att lära mig virka så passade jag på att följa hennes mönster på urgulliga Alfons. 

 

Och samtidigt passa på att spamma henne med frågor och bilder under hela helgen. Hon har också tålamod, om man säger som så, hehe.

 

Crochet Virka Garnknuten Alfons Caroline 2

 

Mycket handlar väl om inställning när man gör något. Och tro mig, de där fyra första gångerna jag virkade och rev upp lika många gånger var en prövning för mitt tålamod. Men skam den som ger sig.

Garnknutens mönster var busenkelt att förstå sig på, och jag som inte vetat vad "fm" och "2i1", och allra minst HUR MAN GÖR, fann mig själv ganska snabbt göra dessa förkortningar och virktekniker utan att ens tänka.

 

Jag som ändå kan sticka och tycker det är roligt, fick erkänna att det här med att virka är snäppet roligare. Tänk vad man kan skapa; med endast en virknål! Det är ju nästan som magi!

 

Crochet Virka Garnknuten Alfons Caroline 3

 

Jag började på torsdagseftermiddag, och redan på fredagen var jag och handlade mer garn inför ett nytt projekt. Så roligt tyckte jag det var att virka att jag redan planerade nästa projekt. Alfons blev jag klar med på lördagskvällen, och ärligt talat har jag haft en av de roligaste helgerna på länge. 

Eftersom det här är det första jag någonsin virkar, så är min bläckfisk inte felfri, men däremot mer fylld av personlighet. Ögonen som skelar, och tentaklerna som har olika antal maskor, och bläckfisken är så söt att man bara vill krama om den. Vilket är liksom meningen.

Och jag är så stolt över bläckfisken.

 

Bläckfisken Alfons och Garnknuten fick mig att finna en ny hobby, och glädje i livet. Och det är jag så glad för. Nu ska jag virka vidare! (nästa projekt är mer färggrannt.)

 

Mönster på Alfons hittar du här.

 


Sjukskriven och ny hobby.

Skrivet av Caroline Eriksson 27.08.2019

Kategorier:

Sen början av augusti har jag nu varit sjukskriven, och kommer fortsätta vara sjukskriven tills mammaledigheten börjar och bebis har bestämt sig för att göra entré till denna värld. 

Till en början, alltså i början av augusti, så kände jag mig uslig som inte var duglig till att arbeta. Du vet, vi har väl det inpräntat i vårt DNA någonstans att man alltid ska prestera, även om det kan i värsta fall (som i detta fall) utsätta mig och bebis för fara. Fast då är det nästan tur att man stunder som dessa har sån hemsk foglossning att du knappt kan gå, så du inte ens försöker mer än du klarar av.

 

Så jag har varit sjukskriven länge nu, och får finna mig i tanken att fortsätta vara det tills livet tar en ny vändning. Då jag lämnar titeln som "gravid och sjukskriven", och får kalla mig själv "mamma" åt någon annan än hönsen och katterna.

 

Den här graviditeten har inte varit den lättaste, så mycket har jag förstått, trots att jag inte har något att jämföra med. Men jag är innerligt tacksam ändå att trots att det inte varit en dans på rosor, och jag än inte är i mål, så har jag kunnat behålla humöret. Att jag kan känna någon slags kärlek till barnet i min mage, trots att jag är medveten om att den kärleken kommer att vara helt annorlunda och starkare (och för alltid fortsätta växa i styrka), när jag har barnet i min famn. 

Är tacksam för att jag ändå lyckas njuta av att vara gravid, trots att hälsan inte har varit eller är på topp, och tacksam för att jag har så pass mycket förstånd att jag förstår att ta det lugnt nu. För både mitt och barnets bästa.

 

Men rastlösheten, åh denna rastlöshet. Efter att ha läst ofantligt många böcker, insåg jag att det var dags att hitta en hobby där jag får göra något, samtidigt som jag inte anstränger min kropp. 

Så i fredags började jag en ny hobby: att sticka. 

 

Tagvantar Tagsockor DIY 1

 

Jag har stickat förr. Men aldrig på riktigt allvar, eller med ett resultat som jag varit riktigt nöjd med. Tålamodet har tagit slut innan jag ens börjat, vilket resulterat i att strumpor fått alldeles för korta skaft. Och trots att du knappt behöver tänka när du stickar rätstickning, så har sockorna blivit för korta, ba för att jag har velat bli klar någongång.

 

Men nu har jag både tid och en människa med små fötter, så jag köpte i fredags garn och började på att sticka. Att sticka babysockor och babyvantar är så roligt, och går så snabbt! Kanske för att just en babys fötter inte är så stora.

Jag vill ju ge hela världen åt denna människa vi väntar och längtar efter, men kan ju börja med att ge sockor och vantar.  

 

Som nästa projekt blir nu att sticka en babyfilt, men innan jag börjar på med den så tänkte jag dela med mig av instruktionerna till dessa sockor och vantar jag stickat till bebis. Jag har använd mig av mönster till "tågsockan", och gjort lite ändringar, för jag kan tydligen inte följa instruktioner.

Dessa mönster du kommer att få ta del av nu är busenkla! Jag som inte stickar annars tyckte det var hur roligt som helst att sticka dessa.

 

Tagvantar Tagsockor DIY 2

 

Tågsockor till nyfödd.

 

Du behöver:

  • Valfritt garn. Jag använde mig av Novita Nalle (75% ull, 25% polyamid).
  • Strumpstickor storlek 3,5.

 

Gör så här:

Lägg upp 32 maskor, och dela upp på fyra stickor. Sticka 12 varv resår (rm, rm, am, am). Sticka därefter fyra varv aviga maskor, fortsätt med fyra varv räta maskor, och fyra varv räta maskor igen. Fortsätt därefter att sticka 8 varv resår (rm, rm, am, am).

Sticka igen fyra varv med aviga maskor, fyra varv med räta maskor, och fyra maskor med aviga igen. Det är när du gör så här som du får "korvarna" på strumpan.

Fortsätt med tre varv resår (rm, rm, am, am) och börja därefter med att sticka hälen på fjärde och första stickan.

 

När jag stickar hälar så följer jag denna metod (youtubevideo). Sticka hällappen fram och tillbaka enligt denna metod. Jag stickade hällappen med 12 räta maskor (du behöver ju använda dig av am när du vänder arbetet), men du anpassar hällappen enligt hur stor du vill sockan ska vara. Eftersom dessa strumpor är tänka till nyfödda fötter så räcker det väl med 12.

Efter tolfte varvet så stickar du (fortfarande enligt samma system som youtubevideon) åtta räta maskor, sticka fyra maskor, och sticka sedan ihop två maskor. För över den maska du nyss stickat tillbaka till stickan. Vänd arbetet och fortsätt så tills du har fyra maskor på varje sticka. 

Plocka upp sju (eller hur många maskor du vill ta upp) och sticka räta varv tills du har 8 maskor på varje sticka (avmaska för att få rätt antal maskor på stickorna).

 

Sen är det dags att hålla koll på de två stickor som är sockans övredel, och där börjar du igen med att göra 4 varv med aviga maskor, fyra varv med räta maskor, och fyra varv med aviga maskor. Så här håller du på tills du har önskad längd på sockan. 

 

Avmaska och fäst tråden. Tadaaa, du har stickat dig din alldeles egna tågsocka.

 

Tagvantar Tagsockor DIY 3

 

Tågvantar.

 

Du behöver:

  • Valfritt garn. Jag använde mig av Novita Nalle (75% ull, 25% polyamid).
  • Strumpstickor storlek 3,5.

 

Gör så här:

Lägg upp 32 maskor och dela upp på fyra stickor. Sticka fyra varv med aviga maskor, fyra varv med räta maskor och så fyra varv med räta maskor igen. Fortsätt sedan med att sticka tolv varv resår (rm, rm, am, am).

Därefter stickar du 22 varv med räta maskor, eller så långt så du når önskad längd. 

Avmaska och tadaaa, du har skapat dig ett par söta tågvantar som matchar tågsockorna.

 

 

Nåja, nu kliar det i mina fingrar, så jag ska fortsätta handarbeta. Nu börjar jag på med babyfilten.

 


DIY • Gör din egen Bullet Journal på 30 minuter

Skrivet av Caroline Eriksson 01.08.2019

Kategorier:

Om du hängt med ett tag så vet du kanske att jag hållit på med Bullet Journal nu i två år. Det började med ett rutigt häfte och sedan dess har jag hunnit med två böcker i stadig kvalité och olika märken. I perioder har jag varit aktivare, medan jag i andra kunnat låta boken vila och vänta tills jag är redo för den.

Men återvänder, det gör jag alltid.

 

Visst kunde jag hålla koll på viktiga tider och datum via telefon, men det är ju något speciellt med pappersformat och att ha något fysiskt framför sig. Därav orsaken varför bullet journal är något som passar mig.

 

Dock kände jag nu att jag behövde en nystart, och en bullet journal i ett annat format som passar mitt liv bättre idag, än det gjorde i början. Så idag lyckades jag fixa ihop en alldeles egen bullet journal här hemma. Det tog 30 minuter och var helt och håller gratis, för allt material hade jag hemma. 

Nu ska du få se hur jag gjorde.

 

DIY BULLET JOURNAL 1

 

Det här är alltså min nya bullet journal, gjord av material som jag hade färdigt hemma. 

 

Vad du behöver:

• Papper

• Printer

• Nål

• Tråd

• Nåltagare / stansare (jag använde mig av en "sprättare" som man använder när man syr) 

• Kartong / gammal pärm från häfte

 

DIY BULLET JOURNAL 2

 

Jag började med att printa ut 20 sidor med ett prickigt mönster.  På denna sida hittade jag det mönster på prickarna jag ville ha, som var gratis att printa ut. Det går att välja mellan olika storlekar, men jag valde A4 för att det skulle passa min pärm.

Svängde sedan på sidorna för att få prickigt mönster på båda sidorna. 

Därefter vek jag varje papper på hälften, var för sig, och tog hjälp av en linjal för att få sidorna riktigt fint pressade. 

 

DIY BULLET JOURNAL 3

 

Därefter, då alla sidorna var vikta och på varandra (+ pärm) tog jag hål på fyra ställen i mitten. Sen började jag sy med en nål och stadig tråd tre varv. Drog till tråden lite extra för att den skulle bli spänd, och upplevde att min bullet journal blev stadig. 

Nu valde jag svart tråd, vilket gör att det såklart syns när man är på mitten av bujon, men på de andra sidorna syns det knappt att jag sytt boken för hand.

 

DIY BULLET JOURNAL 4

 

Som jag skrev så kan man behöva en nystart, och anpassa sig bullet journal efter sina behov. Eftersom jag för tillfället är sjukskriven så kommer jag inte ha användning av de sidor där jag planerar vecka för vecka, som jag gjort tidigare, utan behöver istället en överblick på månaden för att kunna planera.

De andra sidorna har jag tänkt använda till att skriva av mig, måla massor av olika bilder och annars bara låta min kreativa sida få ta plats.

 

Och så här enkelt var det att göra en bullet journal. Lycka till om du också ska göra en egen bullet journal.

 


Så gör du en vision board som fungerar!

Skrivet av Caroline Eriksson 15.10.2018

Vad är en vision board? Hur, och varför, fungerar den? Varför ska du göra en idag?

Det är de frågor jag kommer att svara på idag, samtidigt som jag visar dig min senaste vision board.

 


I över tio år har jag nu varje år gjort en eller flera vision boards. När jag i efterhand sett till alla vision boards jag gjort, så har så gott som allt blivit verklighet på ett eller annat sätt. Ja, förutom att jag inte har en hund, som jag sist och slutligen är glad över inte blev verklighet. Räcker väl fint med höns och katter.

 

Men det är något speciellt med dessa vision boards, och det här är något som jag säkert kommer att hålla på med så länge jag har drömmar och mål i mitt liv. För varför sluta med något som fungerar och gör gott?

 

 

vision board 1

Jag sökte fram bilder på pinterest och gjorde ett vackert kollage av alla mina drömmar och mål.

 


Vad är en vision board?

En vision board är ett simpelt sätt för dig att kunna visualisera dina drömmar och mål. Ett hjälpmedel att sända ut dina önskningar till universum, och få dem att bli verklighet.

Du söker fram bilder och ord på till exempel pinterest eller i veckotidningar. Klipper ut dem och klistrar sedan in allt på ett papper. Det här är sedan något du kommer att vilja, och ska, se tillbaka till.

Många kanske bara ser ett papper med en massa bilder på, medan jag ser drömmar och mål.

 

 

vision board 2

Min vision board symboliserar allt från stark kvinnokraft till kreativitet, framgång, harmoni, kärlek och glädje.

 


Hur, och varför, fungerar en vision board?

Den hjälper dig även att bli medveten om, och påminna dig om vart du själv är på väg i livet. Det här är till exempel något som många idrottare gör, även om de inte klipper och klistrar med bilder. Men de visualiserar vad de vill uppnå, och med hjälp av det förbättrar de sina prestationer.

 


En vision board ska fokusera på hur du vill känna dig,

inte bara på saker du vill ha.

 


När du väljer ut dina bilder eller skriver ner dina mål så handlar det sist och slutligen inte om motiven på bilderna eller materiella ting i sig. Utan hur bilderna och orden får dig att känna, och hur du kommer att känna dig när de blir verklighet.

Alla bilder jag har valt till min vision board har flera olika betydelser för mig.

 
Jag tror mycket på attraktionslagen, och har insett att när det kommer till mycket (men inte allt!) här i världen, så handlar mycket om vår egen inställning till omvärlden. Går vi runt och fokuserar på det negativa så känns livet inte bara jobbigare, utan vi upptäcker också bara mer elände omkring oss. När vi istället väljer att fokusera på det positiva, och vågar öppna upp oss för det fina, så attraherar vi mer glädje och ljus till vårt liv.

 

 

vision board 3

Du behöver inte, och ska inte, bry dig om vad andra tycker om din vision board.
Det här är din alldeles egna och heliga tid att visualisera och göra verklighet av drömmar.

 


Varför ska du göra en vision board idag?

1. För att det är så viktigt att få sätta sig ner och fundera vad man egentligen vill här i livet. Att få tydligt sätta ner sina drömmar och mål. Våga känna att man förtjänar all lycka.

2. För att ständigt bli påmind om det fina. En vision board betyder inte att man lägger upp allt man INTE har, utan man kan även lägga till saker som man redan har i livet, men vill boosta lite grann. Du behöver inte rama in din vision board och ha den synlig för resten av omvärlden, men du kan ha den som bakgrund på din telefon, eller som jag, i din kalender som du använder dagligen. Att få varje dag ge en tanke till sina drömmar och mål gör att vi medvetet och omedvetet tar oss dit.

3. Du blir mer positiv, tacksam och uppmärksam på det fina i livet. I början kanske du blir otålig och vill att allting ska ske på en och samma gång, men ha tillit, för i kulisserna arbetar universum tillsammans med och för dig att få drömmar att bli verklighet.
4. Just för att drömmar kan bli verklighet. Snabbare än du tror. Och du är värd det.

 

 

Har du gjort en vision board någon gång? 

 


Hälsosam ingefärsshot - recept

Skrivet av Caroline Eriksson 26.09.2018

Ingefära är en superrot som säger sig motverka inflammation, illamående och ömma muskler. Samtidigt som den sänker ditt blodtryck och stärker ditt immunförsvar. Du kan äta den rå, tillagad och använda den i matlagningen för att boosta smakupplevelsen samtidigt som den gör gott för kroppen.

 

I tio år har jag använt mig av ingefära när det kommer till att kurera mig vid förkylningar och när jag känner mig frusen, men nu ska jag försöka göra ingefäran en del av mitt dagliga liv. Med hjälp av en nyttig och god ingefärsshot.

Det hela började med att jag vaknade upp igår och kände mig lite förkyld, och innan dagen var slut skulle jag ha kokat upp två liter med nyttig ingefärsshot för att hållas lite friskare.

 

ingefarsshot 1

Ingefära, chili, honung och citron gör en god och nyttig ingefärrsshot.

 

Jag sökte upp ett recept på internet som skulle vara enkelt att följa, men om du känner mig väl vid det här laget så vet du att jag inte kan följa recept. Alls. Dock är det ju inte första gången som jag gjorde en dryck som innehåller ingefära, så jag kände mig trygg genom hela processen och resultatet blev en god ingefärrsshot som både jag och Fredrik uppskattade.

 

Ingredienser:

2 liter vatten

200 gram ingefära

saften från två citroner

chili (enligt smak och tycke)

honung (enligt smak och tycke)

 

ingefarsshot 2

Ingefärsshot är så enkelt att göra att den nästan lagar sig själv.

 

Så här gör du:

Jag skar upp ingefäran i små kuber, och la i dem i vattnet som höll på att börja sjuda på plattan. Eftersom flera viktiga och nyttiga vitaminer förstörs vid upphettning, som c-vitamin till exempel, så lät jag aldrig det koka upp. Det här lät jag nu sjuda i över en halvtimme. Höll inte riktigt koll på klockan, för jag blev distraherad och sprang ut x-antal gånger.

 

När jag kände att vattnet hunnit dra till sig alla nyttiga effekter ingefäran har hällde jag i chilipulver, och ganska rejält, eftersom jag tycker om chili. Det här är dock inget måste för att få till en ingefärsshot, så tål du inte chili behöver du inte ha i det. 

När drycken svalnat något, men bara lite för jag var ivrig, så hällde jag i saften från två citroner och flytande honung som jag rörde i drycken. När det kommer till honungen så har jag inte här någon exakt mängd jag la i, eftersom det här handlar om smak och tycke. 

 

Personligen gillar jag denna dryck när det är lite mera sting i den, och därför är den inte heller så söt.

 

ingefarsshot 3

En shot nyttig ingefärsdryck.

 

Resultatet blev två liter med nyttig och god ingefärsshot, redo att drickas! Fredrik sa att den smakade som den som serveras på hans arbete, och det tar jag som ett mycket väl godkänt betyg, eftersom det är ett stort kök som lagar den drycken. 

 

ingefarsshot 4

Receptet gav mig två liter ingefärsshot.

 

Jag avslutade gårdagen och började dagen med denna goda dryck, och kommer se till att i framtiden ha minst en flaska ingefärrshot i kylskåpet. Det är inte alls svårt att göra själv, är billigt och gott. 

 

 

Har du testat på att shotta ingefära?

 

 

* Kom ihåg att det är måtta med allt här i världen, även när det kommer till ingefära och denna goda dryck. En shot om dagen boostar ditt immunförsvar, medan för mycket kan bli för mycket för levern att hantera. Dock ska det vara väldiga mängder för att ta skada, så det är inget att oroa sig för.

 


DIY: egen vacker vimpel!

Skrivet av Caroline Eriksson 27.06.2018

Kategorier:

Idag ska du får lära dig att göra vimplar. På mitt sätt, samt på det mer enkla och kanske mer traditionella sättet. Men vimplar blir det av både sätten. Prydligt, gulligt, och superenkelt att göra själv!

 

diy vimpel
Så här festliga fick våra kranium vara igår kväll.

 

DIY vimpel på mitt sätt:

1. Ta dig en funderare om du vill göra vimplar av tyg eller färgat papper. Väljer färgat papper.

2. Inser att du inte har något färgat papper, eller tyg, så du tar till vanligt vitt papper och washi-tejp.

3. Klipper ut en hel massa trianglar. 

4. Täcker in trianglarna på båda sidorna med washi-tejp.

5. Kommer på dig själv med att tänka "Varför i hela friden gör jag det här?! För kycklingar?!"

6. Funderar hur du vill fästa vimplarna. I en tjockare sytråd, eller presentband? 

7. Väljer presentband.

8. Tar hjälp av en hålstansare och gör hål på båda sidorna av vimpel.

9. Trär igenom alla vimplar genom presentbandet. 

10. Gör en liten dans med vimplarna, och visar din lyckliga partner hur du har spenderat kvällen.

 

DIY vimpel på traditionellt sätt:

1. Ta färgat papper.

2. Klipp trianglar av pappret.

3. Förbered dig med valfritt band.

4. Gör endera hål med hålstansare, eller vik ändan av triangeln och limma fast den. Ja, efter att du lagt bandet på plats.

5. Dansa runt med dina vimplar, för du har gjort ett riktigt fint jobb!

 


DIY: Vackert konstverk, enkelt och snabbt!

Skrivet av Caroline Eriksson 15.05.2018

Kategorier:

Nu har det hänt igen: jag har gjort något som facebook fick mig att göra.

Satt igår kväll och scrollade genom facebook, när jag fick se en videosnutt som facebook säkert luskat fram via sina algoritmer att jag skulle tycka om. Videon visade ett par kvinnor som gjorde otroligt vackra konstverk, med endast hjälp av en tråd och lite färg. 

 

De doppade sytråden i färg, och lät den sedan falla i cirklar mot ett häfte, med ändan de höll i rakt ut från boken. Sen, utan att röra tråden extra så la de fast boken, tryckte på, och drog ut tråden i en himla fart. 

Resultatet blev så otroligt vacker att jag inte kunde hålla mig, utan behövde göra det själv. Med detsamma!

 

bullet journal vecka21 1

 

Och det här är resultatet. Hade jag vetat att det hade blivit så vackert, så hade jag varit en duktig bloggare och fotograferat processen. Istället får ni bara se den färdiga produkten. 

 

Dock gick det inte lika smidigt som för kvinnorna på film. Jag hade ingen extra färg här hemma, eftersom jag hade flow och kastade i princip allt när vi flyttade. Men istället hittade jag en färgpenna som jag aldrig tyckt om, så jag förstörde den för att få ut bläcket ur pennan. 

Nu har jag inte bara lärt mig att göra vackra konstverk, utan även sett insidan av en Stabilo-penna. 

 

bullet journal vecka21 2

 

Så otroligt vackert. Som på sant! 

Blev så harmonisk av alla vackra former, och älskar hur det blev som en blomma med blad. 

 

bullet journal vecka21 3

 

Och vips, så förvandlades konstverket till nästa veckas design i min bullet journal. För att nu inte börja förstöra varenda evigaste penna jag äger, så får jag ta och köpa lite färg och se om det går lika bra med det. Isåfall så blir det här något jag vill göra varje vecka, eftersom det gick så snabbt och blev så vackert.

 

bullet journal vecka21 4

 

Var lite spännande att se om det gick att skriva över den mörklila färgen, som ser mer blå ut på bild, och visst gick det! Nästa veckas måndag firar jag och Fredrik sju år tillsammans. 7 ÅR!

 

bullet journal vecka21 5

 

Så, nu har du fått lite inspiration till din alldeles egna bullet journal, 

eller om du vill göra vackra inbjudningkort till någon fest i sommar. 

 

Gör du det på enkelt papper, lägg en bok över för att få till extra tryck och kraft.

 


Gör din egen deodorant!

Skrivet av Caroline Eriksson 23.11.2017 | 5 kommentar(er)

Kategorier:

Nu ska ni få det mest efterfrågade blogginlägget denna vecka.

Sista dagen av år 2013 gav jag mig själv nyårslöftet att aldrig mer använda deodorant. Galet, kanske du tänker. Börjar man inte lukta svett? Nope.

Orsaken? Min giftfria dödis, deodorant, jag gör av tre ingredienser.

 

Varför jag sist och slutligen gjorde valet att skippa deodoranten från mitt liv, som redan då varit en vardag i nästan tio år, var för att innehållsförteckning gjorde mig mörkrädd. De superfräscha deodoranterna idag är tillverkade för att hålla dig svettfri i upp till 48 timmar, och jag ser inte det som något hälsosamt.

Vi människor svettas för att få bort gifter och slaggprodukter, helt normalt. Det som inte var normalt för mig var att det gick nästan en vecka för mig att få en liten svettdroppe producerad efter att jag slutat med den normala deodoranten.

Så tilltäppta var min porer, och det var lite mer skrämmande än innehållsförteckningen.

 

Men räds inte! Idag är allt som det ska vara och jag har inte ångrat en sekund att jag kastade de gamla deodoranterna.

Jag ska nu dela med mig av det superenkla receptet på den giftfria deodoranten med endast tre ingredienser. Kokosolja, bikarbonat och potatismjöl. Nuförtiden använder jag inga eteriska oljor för extra doft, men vill du t.ex ha en apelsindoftande deo till julen så släng i några droppar!

 

Kokosoljan verkar antiinflammatoriskt, är bakteriedödande och motverkar svamp. Bikarbonat absorberar lukt och neutraliserar kroppens ph-balans. Potatismjölet är till för att få en tjockare konsistens, men hjälper även till genom att vara lugnande för huden.

 

 

Hur gör du din egen deodorant då? Jo, så här enkelt!

Smält ½ dl kokosolja. Vill du doftsätta den med eterisk olja så är det nu du ska göra det. Lägg så mycket droppar du själv tycker du vill ha. Rör sen ner ½ dl potatismjöl och ½ dl bikarbonat.

Färdigt!

 

IMG 5649 1

Den första giftfria deodoranten jag någonsin gjorde, med doft av tea tree.