bloggheader6

DIY • Gör din egen Bullet Journal på 30 minuter

Skrivet av Caroline Eriksson 01.08.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Om du hängt med ett tag så vet du kanske att jag hållit på med Bullet Journal nu i två år. Det började med ett rutigt häfte och sedan dess har jag hunnit med två böcker i stadig kvalité och olika märken. I perioder har jag varit aktivare, medan jag i andra kunnat låta boken vila och vänta tills jag är redo för den.

Men återvänder, det gör jag alltid.

 

Visst kunde jag hålla koll på viktiga tider och datum via telefon, men det är ju något speciellt med pappersformat och att ha något fysiskt framför sig. Därav orsaken varför bullet journal är något som passar mig.

 

Dock kände jag nu att jag behövde en nystart, och en bullet journal i ett annat format som passar mitt liv bättre idag, än det gjorde i början. Så idag lyckades jag fixa ihop en alldeles egen bullet journal här hemma. Det tog 30 minuter och var helt och håller gratis, för allt material hade jag hemma. 

Nu ska du få se hur jag gjorde.

 

DIY BULLET JOURNAL 1

 

Det här är alltså min nya bullet journal, gjord av material som jag hade färdigt hemma. 

 

Vad du behöver:

• Papper

• Printer

• Nål

• Tråd

• Nåltagare / stansare (jag använde mig av en "sprättare" som man använder när man syr) 

• Kartong / gammal pärm från häfte

 

DIY BULLET JOURNAL 2

 

Jag började med att printa ut 20 sidor med ett prickigt mönster.  På denna sida hittade jag det mönster på prickarna jag ville ha, som var gratis att printa ut. Det går att välja mellan olika storlekar, men jag valde A4 för att det skulle passa min pärm.

Svängde sedan på sidorna för att få prickigt mönster på båda sidorna. 

Därefter vek jag varje papper på hälften, var för sig, och tog hjälp av en linjal för att få sidorna riktigt fint pressade. 

 

DIY BULLET JOURNAL 3

 

Därefter, då alla sidorna var vikta och på varandra (+ pärm) tog jag hål på fyra ställen i mitten. Sen började jag sy med en nål och stadig tråd tre varv. Drog till tråden lite extra för att den skulle bli spänd, och upplevde att min bullet journal blev stadig. 

Nu valde jag svart tråd, vilket gör att det såklart syns när man är på mitten av bujon, men på de andra sidorna syns det knappt att jag sytt boken för hand.

 

DIY BULLET JOURNAL 4

 

Som jag skrev så kan man behöva en nystart, och anpassa sig bullet journal efter sina behov. Eftersom jag för tillfället är sjukskriven så kommer jag inte ha användning av de sidor där jag planerar vecka för vecka, som jag gjort tidigare, utan behöver istället en överblick på månaden för att kunna planera.

De andra sidorna har jag tänkt använda till att skriva av mig, måla massor av olika bilder och annars bara låta min kreativa sida få ta plats.

 

Och så här enkelt var det att göra en bullet journal. Lycka till om du också ska göra en egen bullet journal.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar