bloggheader6

DIY - Kruka av rep

Skrivet av Caroline Eriksson 28.02.2017 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Tänkte införa något nytt till bloggen, som jag ser riktigt mycket fram emot. DIY-TISDAG. Varje tisdag, klockan 12:00 prick, publiceras ett pyssel jag har gjort.

Får se hur mycket pyssel det blir, när vi börjar bygga huset (det största pysslet av dem alla), men så här långt har jag planerat in ett pyssel i kalendern enda tills mitten av april. Visst ska det bli spännande? Alla pyssel sparas i kategorin DIY som du hittar till höger.

 

Har alltid älskat att skapa saker. Som liten gjorde jag hus för barbies av allt som fanns att ta till av hemma, och nu som vuxen pysslar jag gärna saker till hemmet. Bara det är billigt, går relativt snabbt och inte är så krångligt.

Så långt det går försöker jag skriva upp kostnader för sakerna, men det mesta finns redan i ett hushåll så ni klarar er billigt undan. 

 

Det första pysslet jag gör är att förvandla en terrakottakruka till något faboloust verk, med hjälp av rep och en limpistol.

 

KRUKA1

 

Vad du behöver:

limpistol
rep
terrakottakruka (eller vilken kruka som helst du vill förvandla)

 

KRUKA2

 

Börja med att limma i nedrekanten av krukan med limpistol, och fäst snöret vartefter du arbetar dig uppåt.

Var försiktig, eftersom limpistolen kan bli ganska varm i slutet och repet är torrt. Det började ryka lite mellan varven, men jag startade ingen brand. *puh*

Lägg inte överdrivet mycket lim, eftersom det då kan börja synas. Jag lärde mig vartefter att lägga lagom mycket. Det lim som tryckts igenom stör ändå inte, eftersom det är genomskinligt och inte syns.

 

Och tadaaa! Här är resultatet.

 

KRUKA3

 

Hela projektet tog knappt nån timme (tre längre youtube-videos), och blev att kosta någon euro för krukan. Limpistolen och repet fanns redan hemma. Repet går att hitta de flesta affärer. Priset är olika, beroende på butik och tjocklek på repet.

 

Jag passade även på att limma rep på fatet till krukan så allting skulle smälta fint ihop.

 

KRUKA4

 

Här myser min gullranka i sin nya kruka. Den förra krukan var svart, så tycker den nya krukan piggar upp med sin ljusa färg. Riktigt vårfint.

Hoppas gullrankan överlever flytten. La i lite extra näring så den ska bli riktigt stinn på det och växa enorm mycket. Mycket på en vecka att bli klippt och förflyttad.

 

Det var första pysslet. Hoppas ni kommer att gilla de kommande tisdagarna på bloggen. Jag har mycket roligt på gång.

Kommentarer

  • Sandra Neuman 28/02/2017 12:43pm (7 år sen)

    Nu blev nog gullrankan glad! :)

  • Nina Överholm 28/02/2017 2:07pm (7 år sen)

    Va roligt med diy! Ser fram emot fortsättningen :) Och Snygg kruka *tumme upp* Passar bra till gullrankan.

  • Linda 28/02/2017 7:53pm (7 år sen)

    Nice! Ser redan framemot nästa tisdag! ;)

Skriv en kommentar