blogghedaear

DIY nagellackborttagning.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.10.2017 | 0 Kommentarer

Kategorier:

I våras hade jag mycket DIY-projekt på bloggen, i väntan på att få börja bygga på huset. Sen började vi bygga och allt pyssel blev lagt på hyllan. Men nu som då behöver själen lite pyssel, och det är vad jag gjorde igår.

 

Som det här: DIY dip nail polish remover.

 

Jag gillar att använda nagellack på samma sätt som jag gillar att tvätta kläder. Att tvätta kläder är inga problem, men att sedan vika rentvätt är tråkigt. Att lacka naglarna är roligt, men att sedan ta bort flagnat nagellacket för att lacka nytt, är tråkigt och klottigt. 

Tills jag började använda dip nail polish remover. Det är så behändigt och man behöver inte en hel massa saker för att få bort nagellacket. Dock gav min gamla upp, så jag behövde en ny. Istället för att köpa nytt så gjorde jag min egen i glas, så är det lite mer i det hållbara tänkandet.

 

diy nailpolishremover 2

Vad du behöver:

Svamp(ar)

Glasburk

Nagellacksborttagningsmedel

 

diy nailpolishremover 3

 

Först och främst så klippte jag bort det hårda och gröna från svampen, för jag behöver inte en "2 in 1" med nagellacksborttagning och nagelfil. Medan jag tog bort det gröna så kom jag på den fina idén att jag lika gärna kunde ha köpt en mjuk svamp från början och klippt den i bitar, men så här var det nu. Och det gick bra ändå.

 

Jag använde mig av fyra små svampar och radade dem på längden, med ändan mot varanda. Sen rullade jag ihop dem så de såg ut så här.

 

diy nailpolishremover 4

 

Sen placerar man svamparna i glasburken och ser till så det blir så tätt och fint som möjligt. Sen är det bara att hälla nagellacksborttagningsmedel på svamparna tills de blir fuktiga. 

 

diy nailpolishremover 5

 

Och tadaaa! Med locket på så kommer det här att hålla i nästan en evighet. Ba att doppa fingrarna och nagellacket är puts väck och redo för nytt. 

 

I bakgrunden ser du mina nagellack jag har. Har börjat rensa lite varje dag, och har nu minimalt med nagellack. Vilket passar min "minimalistiska livsstil".

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar