bloggheader6

DIY Play Doh

Skrivet av Caroline Eriksson 17.05.2022 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hur börjar man ens ett blogginlägg, när man inte kommit sig för att sitta ner och blogga på ett tag? Nå, så här!

Sen sist så har jag blivit en utexaminerad merkonom. Knappt 1,5 år tog det för mig att bli färdig. Med toppbetyg dessutom. Så här i efterhand så tycker jag själv att det var bra jobbat från mig, att vara vårdledig, hemma med barn och studera samtidigt på distans. Det har varit mycket lärorikt och kul, men nu är jag redo för nya möjligheter!

Har du frågor om hur det är att studera som vuxen på distans så är det bara att ställa frågor, så kan jag svara på det i ett skilt blogginlägg. Då får jag ju även en orsak att skriva om annat är stickning.

 

Men ja. Jag fortsätter finna glädjen i stickningen. Sen sist har jag fått färdig en till Novice Sweater Mohair Edition. Var dock så trött på den när den var klar, så den får vila ett tag innan jag tar mig an att fästa trådarna. Istället började jag med detsamma på med en mjuk och härlig tröja åt barnet. En Dahlia tröja.

 

Och på tal om barnet så var jag en riktig pysselmamma häromdagen. Redan för ett halvt år sen köpte vi modellera åt henne, men från första stund då vi öppnade burkarna så var leran stenhård och jobbig att leka i. Och dyrt. Men efter lite googlingar insåg jag att man kan göra egen play doh lera, och det är det jag har gjort. Mindre än 10 minuter tog det, och så här gör du själv: 

 

280685458 739827107198588 5182664991859466995 n

Du behöver:

4 dl vatten
2 msk matolja
Livsmedelsfärg i valfri färg
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk citronsyra

Gör så här:

1. Koka upp vatten. Tillsätt oljan och livsmedelsfärgen. 
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna. Rör om och knåda degen ordentligt.
4. Lek! 

Förvara din play doh lera i en burk med tätslutande lock. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar