blogghedaear

Domen om golvet, hur gick det?

Skrivet av Caroline Eriksson 06.11.2017 | 1 Kommentarer

Har du någon gång varit så nervös att du svettats? Tittat på klockan var tredje sekund och räknat minuterna ner tills ditt nuvarande tillstånd av nervositet kommer att övergå till något annat. Besvikelse eller lycka. Alla känslor hängande på ett litet besked.

Nå, det här var jag idag.

 

6.11.2017 1

 

I fredags var ju Polygon och borrade sex hål i vårt betonggolv och idag skulle domen ges om golvet var redo för kakel och laminat. Man kan ju använda sig av alla mätare som finns, men just att borra är det som ger det bästa svaret.

 

Jag visste ju att det enda som kan verkligen sätta stopp för våra drömmar att få flytta in någon gång är just om golvet fortfarande är fuktigt.

Dessutom visste jag om många andra som väntat i längre än fem månader och två veckor för att få ett golv torrt, och vi hade ju inte ens haft på avfuktaren så länge. Hur skulle detta gå?

 

6.11.2017 2

 

Först så kopplade mannen som skulle mäta vårt golv in en några sladdar och extrakollade att inte golvet var för varmt. Vårt golv hade den perfekta temperaturen och vad jag kunde avsläsa av mätaren så var det dessutom torrt.

 

”Värdet kommer att stiga ännu, så vi måste vänta i en timme innan vi kan få slutgiltigt resultat” sa han, och jag bad till gudarna om att det inte skulle stiga mer än en grad, trots att jag såg siffrorna stiga som på en febermätare. 

Det var typ här jag började svettas.

 

6.11.2017 3

 

I en timme satt vi och väntade på att tiden skulle vara inne att se slutresultatet av mätningen. Ett betonggolv är ju inget man sist och slutligen har makt över och det värsta man kan göra är att skapa onödiga mögelproblem, bara för att man vill så snabbt som möjligt ha golv på plats.

 

När det var dags att mäta golvets RH-värde så var jag så peppad. Glodde som en tok på sifforna mätaren visade och...

 

6.11.2017 4

 

HE VA TORRT! HÖÖNI HE. Typ en bra tid har det också vad jag kunde utläsa av siffrorna, men jag är ju ingen expert, höhö.

Hade svårt att gömma min lycka, och kände att det är helt onödigt att ens försöka behärska sig, när han tog bort rör efter rör. Det behöver inte mätas igen och nu mårar vi ba på.

 

Banne mig så skön känsla.

 

6.11.2017 5

 

Efter denna glada selfie skickade jag whatsapp-meddelande till Fredrik och Ida från Vasa Färg. Jag ringde byggmästaren och därefter ringde jag och tjoade till kaklaren.

Åkte till vårt nuvarande hem och berättade för grannen. Även om de tycker det är tråkigt att vi ska flytta, så är de även glada för vår skull. Sen gick jag in och berättade för alla katter att golvet är torrt.

 

Och nu berättar jag det för er.

 

 

Kommentarer

  • Nina 06/11/2017 4:34pm (3 år sen)

    Härligt! Ni ha ju fått ha så bra höst o, ganska torrt o bra där ute ☺️

Skriv en kommentar