bloggheader copy

Drama. Igen.

Skrivet av Caroline Eriksson 26.03.2018 | 0 Kommentarer

Man vill ju försöka verka lite anständig när man ska skola in en ny person till arbetet, eller som idag – vara handledare till en studerande. Men den studerandes första dag blev lite väl dramatisk, då jag mitt i allt ropade ”FAAAAN, BILEN STYR INTE!”.

Och vet ni. Det var läskigt att mitt i allt köra en bil som på en sekund slutade lyda mig och som det istället kändes som om någon annan styrde. Eller rättare sagt, tryckte på bromsen med all sin kraft. Slapp med nöd och näppe till närmsta bilmekaniker, och den korta resan var minsann svettig. Med en kanske lika svettig praktikant bredvid som undrade vart tusan hon hamnat och vem det egentligen var som skulle handleda henne idag.

 

Varken höger eller vänster bakhjul rörde sig, så det är ju ett under hur jag kom fram. Kan ju säga att det dessutom luktade ganska bränt om bilen, så när jag lämnade över nycklarna till bilmekanikern såg jag framför mig hur det var sista gången jag såg röda faran.

Du vet, man får ju vara lite dramaqueen på måndagsmorgnar.

 

Under de fem timmarna som gick hann jag:

1. Sörja röda faran,

2. hinna tänka tanken på att köpa en ny bil,

3. få ångest över alla pengar man skulle behöva lägga ut på en ny bil,

4. se bilder på x-antal farmare som kollegorna tyckte jag skulle skaffa mig, och

5. fantisera om alla hundar jag skulle ha i bakluckan i den nya farmaren. Mina kollegor tyckte att barnvagnar går lika bra att ha i bakluckan.

 

Sen pep det till i telefonen:

Bilmekanikern: ”Bilin klar” (ba man får det viktigaste sagt så räcker det väl?)

Ja ba: ”Wohoooo! Va fejlast an?”

Bilmekanikern: ”Vaijran va nog fast täiji”

Ja ba: ”Tack. Halleluja.”

Bilmekanikern: ”Halleluja!!”

 

 

Så. Det var måndagen som började som en klyscha, för det är väl måndagar då allt som kan gå fel går fel? Trots allt drama, så slutade allt med att jag blev salig, och får hoppas att resten av veckan hålls lite lugnare.

Nu får det banne mig bli vår, för min bil verkar inte tycka om vintern. Alls. Inte jag heller.

 

resizedimage800533 IMG 5135

 

Ni har ju hunnit vara med om alla gånger jag besiktat bilen, den gången den fick körförbud och när den trodde jag var en tjuv och vägrade låta mig lyssna på radio - så tänkte ni lika gärna kunde följa med på denna resa.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar