bloggheader6

DU FÅR INTE SÄGA TACK!

Skrivet av Caroline Eriksson 04.09.2017 | 1 Kommentarer

Hörni, vet ni vad? Detta var en av de bättre arbetsdagarna på länge. Speciellt det som hände i slutet av dagen.

 

Mitt intresse för krukväxter växte till liv då jag för ett par år sen fick sticklingar från en gullranka av en trevlig dam. Den växte sig stor och ståtlig, och har idag flera bebisar runt om i vår lägenhet. Stor skillnad från många år sen tillbaka då jag gick runt och vattnade plastblommor, haha.

Idag fick jag, av en annan trevlig person, en ny stickling! Och inte vilken stickling som helst.

 

PRICKBLAD!

 

Jag har sett liknande växter med vackra blad, men aldrig någon som denna. Moderplantan till den här skönheten är ENORM, och har blad större än mina händer, så jag ser fram emot att hålla den här växten vid liv. Ge den all min kärlek och en vacker plats i hemmet för den att leva livet på.

Dock blev jag så glad, och kvittrade "TACK!" när jag fick sticklingen. Fick snabbt svar: "Du får inte säga tack!".

Tydligen ska man inte tacka för sticklingar. Varför vet jag inte riktigt, men jag är för bra uppfostrad att ordet "Tack" kommer automatiskt.

 

prickblad 1

 

 

Och vem skulle inte vara tacksam över denna växt?! Se bara vilken skönhet, som har sex blad från en liten stam.

Tydligen är den giftig, så varken barn eller katter ska äta den. Men så här vackra växter ska man inte heller tugga på.

 

 

prickblad 2

 

Vet inte riktigt hur jag ska ta hand om denna skönhet, men har den för tillfället i en mörkblå vas, så den kan få rötter.

Den har redan lite luftrötter nere vid stammen. Går det lika bra att rota den i jord, eller har andra skötselråd åt mig, får ni skriva en kommentar.

 

Jag är lycklig i alla fall. Tack.

 

prickblad 3

Kommentarer

 • Sandra Neuman 04/09/2017 2:42pm (5 år sen)

  Och jag tänkte riktigt på dig igår när jag var på Daniels morbrors kalas och hittade en sån där vitbrokig gullranka som du hade fått också ;) Jag som aldrig vågar be om något så frågade lite försiktigt före vi for hem om jag kunde få ett litet skott. Så nu har jag en sån också ^^
  Men jo, jag tror nog du kan rota den lika bra direkt i jord. Det går att ha en plastpåse med lite lufthål i över så hålls fukten bättre. Det borde vara likadant med i princip alla sticklingar.

  • Caroline Eriksson 04/09/2017 2:50pm (5 år sen)

   Åh! Gullrankan N'Joy är det då, om du menar den jag fick på posten. :) Den är helt underbar.
   Om du, som är florist, ger mig fritt fram att rota den i jord, så tar jag och planterar den med detsamma. Ska försöka minnas plastpåsen. ;)

Skriv en kommentar