bloggheader6

Du kan bli vad du vill

Skrivet av Caroline Eriksson 18.04.2016 | 4 Kommentarer

Människan kommer till denna värld med potential som vi strävar att utveckla. Alla har vi unika förmågor och erfarenheter. De bästa lösningarna på våra egna problem. Och vi har ansvaret hur vi lever. 


Läste om den teorin i mina studier till Hälsoinspiratör, och jag tror verkligen på det. Att vi alla är unika och underbara varelser som har något viktigt att lära oss och lära ut. Amanda skrev förra veckan ett blogginlägg, "Du kan inte bli vad du vill". Förstår vad hon menar. Men vill ändå säga "Du kan bli vad du vill". 

 

Vi har ju alla unika förmågor och erfarenheter. Alla upplever vi ju världen på olika sätt, och inget sätt är bättre eller sämre än det andra alternativet. Vi lever liv som lär oss olika, och det handlar om hur vi väljer att ta till oss det. Vissa lär sig aldrig medan andra lär sig den hårda vägen. Att lära känna sig själv, bli trygg i sig själv, är inget som uppenbarar sig över en natt. Det tar tid. Mod. Och är så värt allt. 

 

När vi vågar möta oss själva så lär vi oss mer om det "jag" som är vår person. Ett "jag" som inte är vårt ego, även om gränsen är hårfin. Våra styrkor, svagheter och hur vi hanterar dem. När det kommer till en svaghet, så ser jag inte det som något som skulle hindra mig. Om något så är det något som sporrar mig för att fortsätta. Att utvecklas för att bli den jag är menad att vara. Alla de känslor vi känner har något att lära oss. Jag tror på fullt allvar att varje människa är unik och kan bli vad dem vill. Så länge det är deras riktiga önskan. När vi gör det vi tycker om så syns det. En människa tar till sig en sång jag sjunger, när jag innerst inne känner in varje ord för att förmedla det. När vi fullt ut tror på det vi lever efter.

 

När vi gör det vi tycker om och innerst inne vill så känns det inte som en kamp. Något vi måste kämpa för att åstadkomma. Vägen dit blir ett äventyr, och farthinder tar inte bort lusten att fortsätta.

Upprepar mina ord som då jag visade upp alla lampor min sambo lagat: "Det som gör mig extra glad är när människor hittar något de är duktiga på och gör det. Låter kreativiteten flöda och får in själ och kärlek i något. <3"

 

Var er själva och känn tillit. 

IMG 2479

Och jo. Jag gjorde utomhusyoga igår. Tills det började regna.

Kommentarer

 • Ellen 18/04/2016 2:59pm (6 år sen)

  Vad bra skrivet! Jag läste också Amandas inlägg förra veckan och kände att det inte alls stämde överens med mina tankar kring det här. I ditt inlägg känner jag dock helt igen mig! Håller med dig och vill att alla människor ska inse att man faktiskt kan bli precis det man vill och drömmer om bara man först tar reda på vad det är man verkligen vill. Själv är jag i det stadiet där jag försöker ta reda på o lära känna mig själv. :)

 • Amanda 18/04/2016 5:36pm (6 år sen)

  Tack för ditt inlägg. Jag tror att vi egentligen tänker ganska lika, men det känns ändå som om du missförstod mig helt. Jag sitter liksom och håller med om allt du säger trots att du på något sätt tar avstånd från allt jag sa.

  Jag tror ju att vi egentligen vill bli det vi också ska bli, men problemet är att så många tror att de vill bli något som de egentligen inte vill. Något som inte passar dem. Där svagheter faktiskt inte blir en rolig utmaning utan att göra våld på sin egen person för att passa in i en yrkesbild där det kanske aldrig var meningen att man skulle passa.

  Jag tror som sagt att vi egentligen är överens och därför förvirrar det här mig lite. Men så är det ibland. Det är lätt att bli missförstådd, det kommer på köpet. Allt gott till dig!

  • Caroline Eriksson 18/04/2016 6:42pm (6 år sen)

   Det blir så ibland, missförstånd. ;-) Tack för din kommentar. Jag tar inte avstånd från allt du skrev, men menar ändå, som du också skriver här; man kan bli vad man vill. Så länge det är det som känns rätt för en. Hur man också hanterar sina svagheter handlar inte heller endast om vad man gör, utan också hur man ser på sig själv också, tror jag. Att det blir lite lättare att klara av motgångar om man vet innerst inne att man duger. Ah. Jag tror nog vi har ungefär samma tankar om det här, med andra ord och kanske drömmar i åtanke? :-)

   Sen hoppas jag allt folk aldrig slutar drömma. Jag träffar folk i alla olika åldrar, och även om varje person har olika mål och drömmar, så har många kvar den förmågan och viljan kvar vid en ålder som 95. :-) Det är härligt.

   Allt gott till dig med! <3

 • Pernilla Bergman 18/04/2016 9:32pm (6 år sen)

  Själv tyckte jag att jag äntligen hade hittat min grej när jag började studera till sjuksköterska, men det gick helt enkelt inte. Man kan bli vad man vill om man är tillräckligt frisk. Jag har nog drömmar samtidigt som jag försöker vara realistisk. Försöker mera att inte ha så jätte konkreta drömmar och sätta upp kortsiktiga mål istället. Om du menar ett specifikt yrke med "man kan bli vad man vill" så tycker jag inte riktigt det stämmer. Nåja, det var nu bara min syn på saken :)

  • Caroline Eriksson 18/04/2016 9:36pm (6 år sen)

   Tack för din kommentar! :) Jag tror vi alla tolkar det här med att bli vad man vill lite olika. Så nej, jag tänkte inte på ett speciellt yrke. :-) Allt gott till dig!

 • Mim 18/04/2016 10:48pm (6 år sen)

  Tror som du att alla kan bli vad man vill bara man vet vad man vill... Men det svåra är att veta vad man vill, iaf för mig. Jag har så många drömmar men vet inte i vilken ända jag skall börja eftersom jag inte vet vad jag vill mest... Knepigt :D

  • Caroline Eriksson 19/04/2016 6:29am (6 år sen)

   Haha, tack för din kommentar! Kanske man måste pröva sig fram. Och några lugnande ord: Man får ångra sig flera gånger tills man hittat rätt. :-)
   Allt gott till dig! <3

Skriv en kommentar