blogghedaear

Duktig flicka balanserar

Skrivet av Caroline Eriksson 09.02.2021 | 1 Kommentarer

Jag kom så bra igång med bloggandet förra veckan, så tänker att jag kan ju inte sluta nu heller. Tiden går verkligen så snabbt nuförtiden, men då har jag också mycket på gång.

Förutom att vara hemma med barn, som nog är ett heltidsjobb där ens pauser innebär en kisspaus med kollega på golvet framför (barnet är alltså kollegan / chefen), så studerar jag ju på också på distans.

 

Jag visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på, när jag sände in min ansökan i höstas. Nu är jag dock in i studierna på riktigt, och det ordentligt.

Att studera på distans är inte riktigt på samma vis som att vara närvarande i en skolbyggnad. Förutom att det krävs mycket disciplin och vilja från en själv, att leta reda på all information och vad man behöver göra, hur, när och till vem, så är det också den där disciplinen att se till att man inte glömmer bort det viktigaste. En själv och hälsan.


Som bäst gör jag tre examensdelar och en praktik på samma gång. Igår satt jag hela dagen framför datorn och arbetade bort största delen av en examensdel, och även om det inte var jobbigt i sig (jag tycker ju det är kul!), så kan det vara jobbigt att ta tid för sig själv. Att tillåta sig att inte göra någonting, när man vet hur mycket det finns att göra.

 

Jag låter ingen tid fara från Nova, vilket betyder att jag kan jobba och studera när hon sover. Eller när Fredrik är hemma, men ärligt talat så spenderar jag nog största tiden av dagen med henne. För det är vad jag vill. Har man tidigare varit utbränd, och vet med en själv att man kan ha tendenser av perfektionism, då blir det en fin balansgång att kunna prestera utan att låta det rinna över.

Men det är inte svårt att välja sida. För jag vill inte dit igen.


Att bli en ”duktig flicka” som balanserar med sig själv, familj, karriär, fritid och livet.

Men det behöver inte vara så svartvitt. Och det sista jag vill vara är en duktig flicka.


Man lär så länge man lever, och jag har lärt mig att lägga undan tid i kalendern för då jag inte gör något jobb eller skola alls. Där jag får göra vad jag vill, även om det innebär att ba ligga still på soffan. Allt behöver inte ske med detsamma (det är väl här skon skaver för mig), och även om det kanske innebär att jag kanske inte kan studera i lika snabb takt som andra (utan barn), så kommer jag orka betydligt längre.

Och att orka är viktigt.

 

147706109 3870995586302612 945482728620010791 n

Hann ta selfies häromdagen, så kan också ledig tid se ut.

 

Så ja, det var dagens tankar från mig. Jag tycker det är så roligt, och fortfarande intressant med studier. Och det kommer att vara så värt allt, på lång sikt. Min praktik och ena examensdel låter mig göra sånt jag är utbildad med från tidigare, och som jag tycker är roligt att göra, så känner att det ger mer än tar från mig. Kan som komma på mig själv med att tänka ”Får folk faktiskt jobba med sånt här roligt?”, och så blir jag glad.

Men det här med att kunna ta ut ledigt åt sig själv i kalendern, det tror jag vi är många som borde bli bättre på. Skriver du ut ledig tid i din kalender?


Nu ska jag i alla fall logga ut, och ta på mig mina nya utebyxor, och gå ut och leka med mitt barn. Ha en fin dag.

Kommentarer

  • Wioleta Pazdzior 11/02/2021 9:52am (25 dagar sen)

    Tack! :) Ha en fin dag du å!Häls åt Nova och Fredrik :) å hönorna å kycklingarna å :)

    • Caroline Eriksson 11/02/2021 10:32pm (24 dagar sen)

      Tack snälla!

Skriv en kommentar