bloggheader6

Dunderkur av vanliga örter

Skrivet av Caroline Eriksson 27.02.2017 | 1 Kommentarer

Ofta dricker jag en tekopp på kvällen, för att koppla av. Vanligtvis är det en vanlig tesort jag dricker, med lite honung i.

Men eftersom jag nu har varit förkyld sen mellandagarna (!!) så håller jag på att fundera vad som är fel, och vad jag ska göra. Hann nästan tänka tanken att kanske inte tvångsvaccinering av vanlig flunssa är så dumt heller, men släppte den tanken ganska snabbt. Speciellt när jag sett hur sjuka många blivit som vaccinerat sig. 

Istället tog jag en titt i vårt kryddskåp och vilka dunderörter vi har på lager. Tog de jag visste var bra för kroppen, och gjorde en salig blandning i en tom tépåse. Vet inte om detta funkar, men gott är det i alla fall. Godare är téet jag köper i butiken.

 

Det här är vad som finns i kvällens te, och vad som förhoppningsvis ska ge mig energi och hälsa.

 

Ingefära:  innehåller massor av antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Den ökar dessutom blodflödet i kroppen och håller en varm. Dessutom ryktas det att ingefäran kan lindra migränfall, om man tar en rama dos. 

Mynta:  ska vara bra mot förkylning, magkatarr och gallbesvär. *pssst* Hippokrates menade att myntan skulle vara afrodisiakum.

Gurkmeja:  en kraftig antioxidant och kurkuminet påverkar cellerna så de inte släpper ut ett ämne som annars skulle orsaka inflammation.

Honung:  gör att magen mår bra samt lindrar halsont och hosta. 

 

Hoppas denna dunderdryck ger en massor med energi. Hur som haver är den god att dricka.

Hur dricker du ditt té?

 

IMG 3607

Kommentarer

  • Isa 28/02/2017 1:57am (6 år sen)

    En liten fråga bara. En tom tepåse? Har du gjort egen eller tömt en vanlig eller finns det att få tag på? Svar till förvirrad tedrickare och vän av huskurer =).

    • Caroline Eriksson 28/02/2017 6:38am (6 år sen)

      Det finns att få tag i "tefilter för en kopp" i butiken. Påsarna är medelstora och fyrkantiga, så efter att man fyllt dem med önskat innehåll viker man ba ihop den. I förpackningen finns det 50 filter. :) Det här är av ett märke som heter Eskimo, men finns säkert andra märken som gör tepåsar. Borde gå att hitta bland kaffefiltren.

Skriv en kommentar