bloggheader6

En dag fylld med känslor.

Skrivet av Caroline Eriksson 12.08.2018 | 1 Kommentarer

Åh, det här har varit en dag fylld med känslor. Gick runt halva morgonen med en tryckt känsla över bröstet, och behövde inte oroa mig för att det vore en hjärtattack eller annat på gång. Jag visste mycket väl vad det handlade om. Idag var dagen då fyra av mina fem dvärgkochin skulle flytta.

Med tårar som brände vid ögonlocket tog jag upp och kramade om kyckling efter kyckling, för att sedan lägga ner dem i en pafflåda med lufthål som Fredrik höll i. Även om jag ville så kunde jag inte låta tårarna spruta, för jag hade sminkat mig med flit för att slippa såna känslomässiga utbrott.

 

Så vi åkte norrut. Lämnade av kycklingarna vid en info-skylt till den nya ägaren, och jag yrade om att det var kycklingarnas matdags nu, och att de älskar mosade ägg. Rösten darrade och jag undrade hur tusan folk gör, som lever på att föda upp djur, för att klara av såna här situationer? Det är ju tungt.

 

Åkte vidare och hamnade i Nykarleby. Hittade med nöd och näppe till Sandra, och vid det vackraste huset med de snyggaste fönsterkarmarna hittade vi Sandra.

Fredrik ba: Jag ser henne! Hon viftar med blommor eller nåt!

 

"Nåt" var egentligen hönan Lisen, som satt på hennes huvud.

 

received 1945845395471892

Jag och min kompis Sandra. Underbart att lära känna härliga typer!

 

Jag hade gärna varit en trädgårdstomte i Sandras trädgård, och uppmanade henne att visa mer av hur hon bor och har det på sin blogg, för det är som en dröm att få gå runt där och se allt hon odlat och fixat med.

Samtidigt fick jag träffa min dvärgkochin Helmis mamma, som för övrigt också heter Helmi. Helmi är ett av de vackraste namnen jag vet, och har även en släkting som hette det. 

 

Efter vår impulsiva snabbvisit hos bloggkompis fortsatte vi ännu mer norrut. Hamnade vid Jakobstad Jysk där vi handlade hem tre soffor med tillhörande bord att ha på terrassen.

Åt god fika hos mamma och jag fick kramas med mamma, syster och bror. För övrigt andra gången denna vecka jag träffar mamma, och det är ovanligt men härligt.

 

Och det har varit en dag fylld med känslor. Sorg, glädje, kärlek och värme. 

Nu är jag redo för en ny vecka. 

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 12/08/2018 9:25pm (4 år sen)

    Man ska ha en höna på huvudet för att hälsa andra crazy chicken ladies välkommen... eller nåt ;)

    • Caroline Eriksson 12/08/2018 10:15pm (4 år sen)

      JAAA! Världens bästa välkomnande <3

Skriv en kommentar