bloggheader6

En fin helg och en annorlunda start på veckan.

Skrivet av Caroline Eriksson 05.10.2020 | 1 Kommentarer

Det har varit, för oss, en fin helg. 

Igår åkte jag, sambon och världens bästa bebis till min hemstad.

 

Vårt första stopp blev i Nykarleby, där vi köpte en till bilstol åt Nova. Samtidigt passade vi på att besöka Sandra och hennes underbara familj. Det var så kul att få träffa Sandra en gång till den här sommaren / hösten. Hon är en, med familj, höns, katter och Floristgaraget, jag gärna skulle ta med mig och placera i Petalax. 

I alla fall närmare mig än det avstånd vi har nu mellan varann.

 

Sen fortsatte vår färd till hemstaden, där vi träffade mamma. Åt god mat, och Nova fick mysa med sin mommo. 

Innan vi startade hemåt igen hann vi med kaffe med min syster och hennes fästman, och det var typ dit all tid for. Skulle behöva flera dagar för att kunna träffa alla man vill hinna se. 

 

120765365 369552084251258 5804044726251354428 n

Nova och katten vid Floristgaraget.

 

Idag vaknade vi upp till en helt ny vecka, med en lite annorlunda vardag framöver.

 

Redan i helgen, då man fick se Vasabladet skriva om hur många nya fall av corona det var för varje dag i Vasa, så visste jag nästan att den här måndagen inte skulle vara vilken måndag som helst.

Och så rätt jag hade. 

Under helgens lopp har det konstaterats 109 nya fall av corona, varav 104 av dem bor i Vasa. Hur stort är mörkertalet av människor som ännu inte varit och testat sig?

 

Redan när det endast var några få fall så bestämde vi oss för att inte ta oss till Vasa, om det inte var nödfall. Inte för att vi annars heller är till stan så ofta, men helgen som varit var droppen. Typ. Även om jag tror det bara är toppen på isberget.

 

 

Idag behövde jag posta iväg brev, hämta paket och barnet skulle sova, så jag slog flera flugor i en smäll och tog en förmiddags- / morogonpromenad ner till byabutiken. I öronen hade jag en ljudbok, och i fickan en ansiktsmask. 

 

Vi har flera engångsansiktsmasker som vi kommer att använda nu varje gång vi handlar, och jag passade samtidigt på att beställa efter ansiktsmasker av tyg från Moomin, som ser lite trevligare ut för Nova att se sina föräldrar i. 

 

 

Kommentarer

  • Sandra Neuman 06/10/2020 5:05pm (23 månader sen)

    Haha! Men om vi sku ta Nyykaabi å Petalax å liksom dra ihop dem ti grannkommuner? ;)

    • Caroline Eriksson 06/10/2020 8:56pm (23 månader sen)

      Låter som en bra idé :D

Skriv en kommentar