bloggheader6

En katt istället för blodtrycksmedicin.

Skrivet av Caroline Eriksson 08.08.2017 | 2 Kommentarer

Idag är det den internationella kattdagen, och här i hushållet firar vi med extra god kattmat (mjuk, till och med!) och extra mys. Om katterna vill. Det verkar som att det bara är Mr Fantomen som är sådär extra mysig som man önskar alla katter vore, medan honkatterna Mohicana och Leila hellre bara är utan extra kramar och pussar.

 

Har du en katt och har du märkt skillnad på frassar och honor? 

 

För att fira kattdagen till ära, så tänkte jag lista upp fem fakta om katter, som du kanske inte visste om. 

 

giphy

 

Katten var (och är) helig

De första tamkatterna förekom i Egypten för 3500 år sen, och förutom att de höll borta möss och råttor så var de heliga djur. Den som dödade en katt fick ett strängt straff, och ägarna till djuret balsamerade katten och förde den till kattguden tempel. Dessutom rakade alla egypter sina ögonbryn för att visa sin sorg.

 

 

giphy 1

 

De är utmärkta astronauter

Den första katten som besökte rymden var en fransk katt som hette Félicette. I oktober 1963 fick hon se rymden och återvände tillbaka lite mer världsvan. Eller ska man säga rymdsvan?

 

 

giphy 2

Katt istället för blodtrycksmedicin?

Det ryktas att det gjorts en studie som visar att människor som lever tillsammans med katter är mindre stressade och har mindre problem med hjärtat. Även att katternas purrande ljud skulle vara helande. Vad tror du?

 

 

giphy 3

 

Snabbare än Usain Bolt

Katter kan springa upp till 50 km/h i timmen. He e snabbt!

 

giphy 4

De är borgmästare

Invånarna i Talkeetna, Alaska valde katten Stubbs till borgmästare. Stubbs var borgmästare från 1997 tills han avled för ett par veckor sen. Stubbs blev 20 år. 

Nu funderar jag bara om det vore möjligt att ställa upp Mr Fantomen på liknande uppdrag? Nästa riksdagsledarman, eller varför inte president?

Kommentarer

  • Sandra Neuman 08/08/2017 12:30pm (6 år sen)

    Vi är på väg att skaffa en fjärde katt nu. Milli ska få en egen kisse nu till födelsedagen i september och det blir vår första honkatt. Jag hoppashoppas att det är en riktigt myskisse fastän det är en tjej. Jag är i min tur väldigt ivrig att få en till kisse hit. Hjärta igen.

  • S 08/08/2017 3:29pm (6 år sen)

    Jag har haft katt hela livet. Jag tycker honkattungar blir snabbare rumsrena än hankattungar. Våra frassar har varit i slagsmål oftare och brukar komma hem rejält mycket smutsigare än våra honor.

Skriv en kommentar