blogghedaear

En lastbil kommer lastad med: PUUSTELLI.

Skrivet av Caroline Eriksson 24.10.2017 | 1 Kommentarer

Jag bloggade ju om då vi sålde vår själ till Puustelli, och igår fick vi det vi skrivit under papper på. All inredning till huset. 

Det var ju inte bara kök vi köpte från Puustelli, utan även inredning till grovköket, båda badrummen och tamburen. 

 

puustelli 1

 

Så här såg det ut på eftermiddagen efter alla möbler var inlastade. Mitt i ett organiserat kaos satt jag och log, för nu var allting här. 

 

Men vi tar och backar bandet lite till hur det såg ut innan hela huset fylldes med välpackade inredningar.

 

puustelli 2

 

Tadaa! Rent och fint hem. Man skulle nästan ha kunnat bjuda in till dans i huset, av vad ytorna var rena och redo för inredning. Jag visste inte hur mycket det sist och slutligen skulle bli, med all inredning, men det var trots allt fem rum som skulle ha flera skåp och hyllor, så förstod att det behövdes lite plats.

 

puustelli 3

 

När lastbilen körde in på gården så pirrade det till i magen. Där inne var vår diskmaskin! Mitt badrum! Kylskåpet och den enorma frysen jag ska fylla med glutenfria fiskpinnar och bär!

De två karlarna som bärde in allt talade endast finska, men det gick bra ändå. Börjar bli lite av en expert på finska, och ser till att ta mig fram på ett främmande språk.

 

Sa åt dem var jag ville ha all inredning medan jag viftade med händerna:
"Keittiö täällä ja resten siellä!". De förstod mig och började arbeta på medan jag satt på en stol i hörnet av huset och övervakade allt.

 

puustelli 4

 

De första möblerna till köket. Nu i efterhand så är jag glad att jag tog denna bild, för bara en halvtimme senare skulle jag inte ens se detta hörn. Om sanningen ska fram så låg jag och funderade vad som faktiskt fanns i det där hörnet, innan jag skulle somna igår.

 

puustelli 5

 

De arbetade snabbt och effektivt och la köket i ett hörn. Grovköket i ett annat och tamburen längst bort. Precis som jag ville ha det.

 

På varje möbel står det klart och tydligt vilket rum den hör till, och när det handlar om flera delar så står det 1, 2 och 3 på dem. Det ska väl nog gå bra att få allt detta att bli kök och grovkök, bara man koncentrerar sig lite. Thomas från Puustelli sa senast igår att det är fritt fram att ringa honom om det är något vi funderar på medan vi monterar köket. 

 

Bättre att fråga en extra gång för mycket, än att göra fel med dyrbara saker.

 

puustelli 6

 

Och så här såg det ut när karlarna sa att lastbilen var tom och allting var inne i huset. "Jestas mikä paljon tavara", sa jag. 

 

puustelli 7

 

Som sagt, ett organiserat kaos av Puustelli-inredning. Vissa bänkytor är så stora att jag undrar var de ska få plats, men allt borde ha en mission i huset. Det här skulle för övrigt vara himmelriket för Mr Fantomen med alla pafflådor.

 

puustelli 8

 

Från andra öppningen in till köket ser det ut så här. Alarm som ska varna om vattenläckage fick en alldeles egen låda, och vår diskmaskin borde finnas någonstans långt inne i högen.

 

Till höger om mig på bild är en liten del av kylskåpet och frysen, som är i rostfritt stål. Jag bad dem lägga dem på rätta stället från början, så jag och Fredrik slipper bära det över halva huset sen. Stod och pajade kylskåpet genom plasten igår och tyckte den var så fin. 

 

puustelli 9

 

Så, nu är vi tillbaka till där detta blogginlägg började. Jag mitt i ett organiserat kaos av Puustelli möbler. Jag funderar på om jag ska försöka mig på att vlogga när vi sätter ihop allting på plats. Vad säger ni om det? 

 

Kommentarer

  • sissi 24/10/2017 5:33pm (3 år sen)

    vlogg-ja tack! ?

Skriv en kommentar