bloggheader caroline

En morgon vid veterinären.

Skrivet av Caroline Eriksson 09.08.2018 | 1 Kommentarer

Medan, vad det verkat som, resten av befolkningen haft bråttom att få tag i en muminmugg idag, så fick jag bråttom iväg till veterinären i morse. Jag skulle släppa in katterna, och alla förutom Fantomen uppenbarade sig för mig. Gick till andra sidan av huset, och fann honom på terrasstolen. Han var vaken, men verkade inte bry sig om att aktivera sig och komma in för att äta frukost.

 

Tyckte inte det var så konstigt, eftersom det är Mr Fantomen vi talar om. Känner han för att bete sig som en kung och bli buren överallt, jamen då beter han sig så. Dock brukar inte han skrika till av smärta och morra av minsta lilla beröring, så efter att ha kommit över tröskeln la jag ner honom försiktigt och tänkte han fick gå själv.

 

Det var här jag förstod att det handlade om något mer än kungafasoner. Han haltade kraftigt och nästan smög fram, med huvudet sänkt. Han fick pausa flera gånger och orkade nätt och jämnt fram till den plats han sedan somnade på.

Ja, efter att han skrikit till när han försökte lägga sig ner.

Jag skickade film och ett oro-meddelande åt Fredrik. Kontaktade veterinär för att få råd om jag kunde använda samma värkmedicin som Mohicana hade fått i början av sommaren, och fick uppmaningen att köra in akut till veterinär om det kunde handla om ett ormbett eller liknande.

 

Han hade ju inte synliga skador, men uppenbart riktigt ont och så trött och slö. Dessutom såg jag blod i örat, men fick inte undersöka honom mer eftersom han morrade och fräste så snabbt jag kom nära. Så det var bara att åka iväg, ifall att det handlade om något allvarligt. Man kan ju aldrig veta säkert, när det handlar om djur, och även om det är dyra saker med veterinär så skulle jag aldrig ha hjärtat att låta honom vara så sjuk utan att göra någonting. Att skaffa djur handlar ju om att ta ansvar, och det där ansvaret handlar även om att ta hand om dem då de är sjuka.

I bilen var han fortfarande så slö och trött att han inte brydde sig om att ropa, och vid veterinären kände jag knappt igen honom.

 

Vanligtvis brukar en veterinär behöva ge honom en hannibal-mask över ansiktet, eftersom den annars så snälla frassen förvandlas till en monster vid veterinären. Idag lät han dem undersöka honom utan problem, och de fick till och med ge honom två sprutor med värkmedicin och penicillin, utan att ens pipa till.

Eftersom veterinären inte ville stressa frassen mer än nödvändigt, så gjordes inte så mycket mer än att han fick medicin och uppmaningen att vila och komma tillbaka om allmäntillståndet förvärrades. Han hade inga brutna ben vad veterinären kunde se, och det blodiga örat ska jag putsa när Fantomen låter mig göra det.

 

9.8.2018

Stackars Fantomen idag.

 

Nu sover han mest. Ser rätt så sliten ut, men det är förståeligt efter denna morgon och efter vad han nu än har varit med om. Han får vara under uppsikt idag och bli illa tvingad till att vila.

Jag hoppas från botten av mitt hjärta att det lugnar ner sig med vildfrassar som kommer hit för att slåss, och att kanske Fantomen lär sig att välja sina strider. Man behöver liksom inte ta varje strid. 

 

Men mest av allt är jag glad att det inte var något värre med Fantomen, och att jag nu får ha honom bredvid mig.

 

Kommentarer

  • Finurliga fröken 10/08/2018 1:57am (11 månader sen)

    Usch va otäckt. Stackars liten! Men skönt att inget var brutet. Jag hoppas att han mår bättre imorgon.

Skriv en kommentar